
Tee kalakeitto kreikkalaisittain: mausta se sitruunalla ja suurusta kananmunalla ja riisillä ihanan sakeaksi. Helppo ja herkullinen keitto valmistuu puolessa tunnissa.
Viinisuositus: Sitruunaisen kalakeiton kanssa maistuu Assyrtiko-rypäleistä valmistettu viini. Assyrtikot ovat kuivia, raikkaan hapokkaita viinejä, joiden maussa on sitruksisuutta ja yrttisyyttä. Rypälelajike on peräisin Santorinilta, mutta sitä viljellään kaikkialla Kreikassa.
Kreikkalainen kalakeitto avgolémono
Ainekset
Työvaiheet
- Jos käytät pakastekalaa, sulata se pakkauksen ohjeen mukaan.
- Keitä riisi kasvisliemessä pehmeäksi, noin 20 minuuttia. Älä kaada lientä pois kattilasta. Ota reikäkauhalla noin 1 dl keitettyä riisiä sauvasekoittimen kulhoon ja jätä se jäähtymään.
- Leikkaa kala 2 cm:n paloiksi. Lisää ne kattilaan riisin ja liemen joukkoon. Anna kypsyä hiljaa poreillen noin 5 minuuttia.
- Purista sitruunan mehu erikseen otetun, jäähtyneen riisin joukkoon. Lisää kananmunat ja soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Kaada riisi-kananmuna-sitrusseos ohuena nauhana samalla sekoittaen keittoon. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Koristele keitto hienonnetulla tillillä ja mustapippurilla. Tarjoa pitaleivän kanssa.