Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 85 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tyylikäs uunilohi valmistetaan annospaloina jättirapujen kanssa mehevän kypsäksi. Lohen seuraan sopii keltuaisista ja kirkastetusta voista vaahdotettu hollandaise.

Viinisuositus: Valitse lohelle ihana, hapokas riesling. Spanier Gillot Riesling Kalkglimmer 2018, 16,89 e, on runsas, yrttinen ja tyylikäs viini, jonka mineraalisuus ja sitruunaisuus toimivat upeasti kastikkeen kanssa. Viinin hapokkuus tasapainottaa kastikkeen täyteläisyyttä ja korostaa jättikatkarapujen makua. Upean klassisen yhdistelmän luo myös Jean Collet & Fils Chablis 2017, 24,29 e (tilausvalikoima). Se on pirteän hedelmäinen ja juuri sopivan omenainen. Annoksesta tulee juhlavan vivahteikas. Chablis rakastaa myös mereneläviä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen uunilohi ja jättiravut

Ainekset

600
g
lohta
2
tl
suolaa
tl
paprikajauhetta
½
tl
mustapippuria myllystä
50
g
voita
12
raakaa jättikatkaravunpyrstöä
1
sitruuna
yrttejä

Työvaiheet

  1. Aloita kirkastamalla hollandaisekastikkeeseen tuleva voi (ohje alla).

  2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Leikkaa lohi annospaloiksi ja poista nahka. Kuivaa kalapalat talouspaperilla ja laita uunivuokaan. Mausta suolalla, paprikalla ja pippurilla. Jaa voi nokareiksi pinnalle.

  3. Paista kalaa uunissa 10 minuuttia. Lisää katkaravut ja jatka paistamista 5 minuuttia.

  4. Tee hollandaise lohen ollessa uunissa.

  5. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Pirskottele sitruunankuori ja -mehu lohelle ja ravuille. Hienonna yrttejä pinnalle. Tarjoa hollandaisen kanssa.

Vinkki Laita lohien kanssa kypsymään broccolinia, vihreitä papuja tai muita kasviksia.

Hollandaise

Ainekset

150
g
voita
3
kananmunankeltuaista
1
rkl
kylmää vettä
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria
¼
tl
kuivattua chiliä myllystä

Työvaiheet

  1. Kirkasta voi. Sulata voi paksupohjaisessa kasarissa miedolla lämmöllä, anna seistä hetki ja valuta kirkas osa toiseen astiaan. Vaalea sakka jää kasariin. Anna kirkastetun voin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  2. Sekoita keltuaiset, vesi ja sitruunamehu teräskulhossa. Tee kulholle vesihaude eli mittaa kattilaan sen verran vettä, että se ei kosketa kattilan päällä olevan kulhon pohjaa. Kuumenna vesi kiehuvaksi ilman kulhoa ja vähennä lämpöä, jotta vesi poreilee lempeästi. Aseta sitten keltuaiskulho kattilan päälle. Vatkaa seos pallovatkaimella kuohkeaksi, 1–2 minuuttia. Kun kastike alkaa sakeutua, lisää siihen kirkastettua voita muutama tippa kerrallaan koko ajan vatkaten. Kastikkeen paksuuntuessa voit lisätä voita ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

  3. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja chilillä. Purista sitruunan mehu joukkoon. Jos kastike joutuu odottamaan, pidä se lämpimänä ruokatermoksessa tai vesihauteessa kannen alla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Purkki sardelleja sulaa pannulle ja antaa pastalle herkullisen suolaisen maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sardellipasta

Ainekset

400
g
trofie- tai strozzapretipastaa
3
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
1
rs (47 g)
sardelleja
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
mustapippuria
PANGRATTATO ELI LEIPÄMURU
2
dl
kuivahtanutta leipää paloina
2
rkl
oliiviöljyä
1
ruukku lehtipersiljaa
1
(luomu)sitruuna

Työvaiheet

  1. Valmista ensin pangrattato. Jauha leipäpalat muruksi monitoimiko­neessa. Paista leipämurua öljyssä pannussa samalla sekoittaen 2–3 mi­nuuttia, kunnes leipä on rapeutunut ja kauniin kullanruskeaa.

  2. Hienonna persilja ja sekoita puolet persiljasta murun joukkoon. Pese sit­ruuna ja raasta sen keltainen kuori­osa leipämurun joukkoon.

  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedes­sä (1 l vettä / 1 tl suolaa).

  4. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lämmitä öljy isossa pannussa. Pais­ta siinä valkosipulia sekä sardelleja sekoitellen keskilämmöllä noin 4 mi­nuuttia, kunnes sardellit ovat hieman hajonneet öljyn joukkoon.

  5. Nosta pasta reikäkauhalla suoraan pannulle ja sekoita hyvin. Lisää loput persiljasta. Purista sitruunamehu ja rouhi pippuri joukkoon. Ripottele an­nosten pinnalle reilusti leipämurua. Tarjoa heti.

Vinkki Sardelleja myydään herkku­kaupoissa ja hyvinvarustetuissa mar­keteissa, missä niitä on saatavilla me­tallirasian lisäksi lasipurkeissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 44 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Tämä salaatti on saanut inspiraationsa Sisiliassa kasvavista appelsiineista, fenkolista ja punasipulista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sisilialainen salaatti

Ainekset

2
appelsiinia
5
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
pieni punasipuli
1
pullea fenkoli
3–4
mintun oksaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Säästä mehu.

  2. Tee appelsiinimehusta ja oliiviöljystä kastike. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  3. Leikkaa fenkoli ja punasipuli terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Laita ne kastikkeeseen maustumaan noin 5 minuutiksi.

  4. Kääntele sipuli-fenkoliseos appelsiinilohkojen kanssa keskenään. Levitä salaatti tarjoiluvadille. Nypi mintun oksista lehtiä koristeeksi.

     

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4, noin 16 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lihapullat calabrialaisittain

Ainekset

400
g
possunjauhelihaa (tai sika-nautajauhelihaa)
¾
dl
ndujaa
2
säilöttyä paprikaa
¼
ruukku basilikaa
1
valkosipulinkynsi
1
kananmuna
1
dl
pankojauhoja
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita jauheliha ja nduja kulhoon.

  2. Hienonna paprika, basilika ja kuorittu valkosipulinkynsi.

  3. Riko muna jauhelihan joukkoon ja lisää loput ainekset. Sekoita tasaiseksi. Anna vetäytyä 5 minuuttia.

  4. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin noin 16 pyörykkää. Paista isolla pannulla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia käännellen tai 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4, noin 16 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lihapullat sardinialaisittain

Ainekset

400
g
karitsanjauhelihaa
1
dl
kivettömiä oliiveja
1
rkl
kapriksia
¼
ruukku persiljaa
2
tl
(luomu)sitruunan kuorta hienoksi raastettuna
1
kananmuna
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita jauheliha kulhoon. Hienonna oliivit, kaprikset ja persilja. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa.

  2. Riko muna jauhelihan joukkoon. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

  3. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin noin 16 pyörykkää. Paista isolla pannulla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia käännellen tai 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Kommentit (0)