Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Arjen nopeat
Pastat ja risotot
10:00 | 20.4.2021

Anjovispasta

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Rapea leipämuru yhdistettynä suolaisen anjoviksen puraisuun tekee pastasta astetta parempaa arkiruokaa. Anjovis hajoaa kuuman öljyn joukkoon ja antaa ruualle säväyksen, jota chili ja valkosipuli komppaavat.

Moni on tottunut hunnuttamaan pasta-annoksensa hienoksi raastetulla parmesaanilla. Kaikki pastat eivät kuitenkaan kaipaa juustoa lainkaan, ja olisivat jopa parempia ilman.

Kirpeänsuolainen, sitruunalla, chilillä ja valkosipulilla maustettu anjovispasta on juuri tällainen. Kun kastikkeen maut ovat kohdillaan, se toimii jopa paremmin ilman ainuttakaan maitotuotetta.

Mutta mitä parmesaanihunnun tilalle? Kokeile seuraavaksi rapeaksi paistettua leipämurua. Hienoksi murusteltu, kuivahtanut leipä paistuu pannulla ihanaksi lisukkeeksi pastalle. Samalla leipäkoriin unohtuneet kannikat pääsevät käyttöön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min
Helppo

Anjovispasta

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

400
g
linguinepastaa tai spagettia
1
prk (125/79 g)
anjoviksia
3
valkosipulinkynttä
1–2
punaista chiliä
100
g
lehtikaalia
2
rkl
oliiviöljyä
½
sitruuna
¼
tl
mustapippuria
Leipämuru
50
g
kuivahtanutta leipää
2
rkl
oliiviöljyä
3
lehtipersiljanoksaa

Vaiheet

  1. Laita pastavesi kiehumaan.
  2. Valuta ja hienonna anjovikset. Viipaloi valkosipulinkynnet ja hienonna chilit. Poista chileistä siemenet. Leikkaa lehtikaaleista ko­va lehtiruoti pois ja suikaloi lehdet.
  3. Tee leipämuru. Hienonna leipä veitsellä. Murua tulisi olla noin 2 dl. Lämmitä öljy paistinpannussa ja paista leipämurut rapeiksi. Hienonna lehtipersilja ja sekoita se leipämurun joukkoon. Kaada murut talouspaperin päälle valumaan. Pyyhi pannu puhtaaksi.

  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

  5. Kuumenna öljy pannussa, lisää anjovikset ja paista, kunnes kalat alkavat liueta öljyn joukkoon. Lisää valkosipulit ja chili. Paista sekoittaen minuutti ja lisää lehtikaali.

  6. Nostele kypsä pasta suoraan kattilasta pannulle pastakauhan avulla. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon. Lisää pastan keitinvettä tarvittaessa.

  7. Purista sitruunasta mehua 1 rkl pastan joukkoon. Mausta ruoka mustapippurilla.

  8. Jaa pasta lautasille ja ripottele rapeaa leipämurua päälle.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Pastatehdas
päivän katiska
anjovis
arkipasta

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Suppispasteijat

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini