
Hapokas raparperi sopii risottoon yllättävän hyvin. Sen makuun sopii valkoviinin sijaan loraus proseccoa sekä raikas ahven- tai kuhafilee.
Raparperirisotto ja paistetut ahvenfileet
Ainekset
Työvaiheet
-
Aloita maustevoista. Vatkaa voi vaahdoksi. Hienonna tilli joukkoon. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja lisää voihin. Jätä huoneenlämpöön odottamaan.
-
Kuori ja leikkaa raparperi pieniksi kuutioiksi. Hienonna salottisipuli. Paista raparperia tilkassa öljyä 3–4 minuuttia. Siirrä raparperit syrjään pannulta, lisää öljyä ja paista seuraavaksi sipulia pari minuuttia. Lisää riisi ja jatka paistamista keskilämmöllä, kunnes riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi. Kaada prosecco joukkoon ja jatka kypsentämistä pari minuuttia, tai kunnes viini on imeytynyt. Lisää kuumaa kanalientä kauhallinen kerrallaan, sitä mukaa kun edellinen on imeytynyt riisiin. Kypsennä keskilämmöllä 17–20 minuuttia. Valmiissa risotossa saa olla purutuntumaa ja rakenne löysähkö.
-
Raasta parmesaani hienoksi. Lisää kypsään risottoon 2/3 raparperikuutioista, parmesaani ja voi. Rouhi mausteeksi mustapippuria. Tarkista suola.
-
aista ahvenfileitä tilkassa voita risoton valmistuessa 1–2 minuuttia molemmin puolin. Mausta sormisuolalla. Lisää loput raparperinpalat pannulle niin, että ne lämpenevät. Siirrä pannu syrjään ja laita maustevoi nokareina kalafileiden päälle.
-
Lusikoi risotto lautasille ja annostele kalafileet raparperin kanssa päälle.