Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1871 reseptiä.
Linkitetty 160 keittokirjaan.
TEKSTI Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Muistatko kappelileivän, suomalaisten suosikin 1970-luvulta? Tätä lohikappelia mehevöittää valkokastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lämpimät lohileivät

Ainekset

8
viipaletta maalaisleipää
3-4
rkl
huoneenlämpöistä voita
1-2
rkl
dijoninsinappia
250
g
lämminsavulohta
4
rkl
hienonnettua tilliä
4
dl
juustoraastetta (esim. Gruyère tai Comté)
4
kananmunaa
Valkokastike
1
rkl
huoneenlämpöistä voita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
dl
(täys)maitoa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee ensin valkokastike. Sulata voi pienessä kattilassa tai pannussa. Ripottele jauhot joukkoon. Kypsennä niitä koko ajan sekoittaen noin 1 minuutti. Lisää maito ja kypsennä seosta koko ajan sekoittaen 3–4 minuuttia. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Laita hetkeksi sivuun.
  2. Voitele kaikki leivät voilla molemmin puolin. Ota esille 2 paistinpannua.
  3. Sivele sinappia 4 leivälle. Irrota lohi pieniksi paloiksi ja jaa se sinapilla sivellyille leiville. Jaa valkokastike, tilli ja juustoraaste lohen päälle.
  4. Tee 4 jäljellä olevaan leipään kolot pienehköllä pyöreällä muotilla. Paista kololeipien toiselle puolelle kaunis väri paistinpannussa. Käännä leivät ja riko kananmunat koloihin.
  5. Nosta lohella päällystetyt leivät toiseen kuumaan pannuun. Anna leipien lämmetä ja kananmunien hyytyä miedohkolla lämmöllä 3–4 minuuttia. Jos et pidä raa’asta keltuaisesta, käännä kananmunaleivät varovasti lastan avulla ja paista toiselta puolelta vielä hetki.
  6. Nosta leivät päällekkäin lautasille. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 148 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Höyryävä pikaramen syntyy misokeittoaineksista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-nuudelikeitto

Ainekset

2
kananmunaa
12
dl
kanalientä
2
ps (à 18 g)
misokeittoaineksia
2
rkl
soijaa
300
g
broilerinpaistileikkeitä
100
g
siitakesieniä
150
g
täysjyvänuudeleita
80
g
babypinaattia
1
dl
pakastemaissia
1
kevätsipuli
1
ruukku
korianteria
4
tl
seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Keitä kananmunat.
  2. Mittaa kattilaan kanaliemi, miso-keittoainekset ja soija. Kiehauta.
  3. Viipaloi paistileikkeet ja lisää kiehuvan liemen joukkoon. Lisää puhdistetut siitakesienet. Keitä 10 minuuttia. Paloittele joukkoon nuudelit. Kypsennä 4–5 minuuttia.
  4. Huuhdo pinaatinlehdet. Lisää ne ja maissit keiton joukkoon.
  5. Annostele keittoa lautasille. Lisää päälle kuoritut ja halkaistut kananmunat, hienonnettu kevätsipuli ja korianteri. Valuta päälle seesamiöljyä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1871 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Lämmin ja mausteinen salaatti maistuu myös viileillä ilmoilla. Thaisalaatissa on rutkasti makua, vähän jauhelihaa ja ronskisti kasviksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Jauheliha-thaisalaatti

Ainekset

3
porkkanaa
1
mango
1
punasipuli
1
ruukku
thaibasilikaa
1
ps (200 g)
mungpavun ituja
1/2
pkt (200 g)
naudanjauhelihaa
1
rkl
öljyä
2
rkl
soijakastike
1
rkl
sweet chili -kastiketta
Thaikastike
2
limetin mehu (1 dl)
1
valkosipulinkynsi
1
punainen chili
3
rkl
kalakastiketta
3
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja suikaloi porkkanat. Leikkaa mango kahteen osaan siemenen molemmin puolin. Kuori palat ja suikaloi hedelmäliha. Kuori ja suikaloi sipuli. Hienonna thaibasilika ja huuhtele idut. Yhdistä aineet kulhossa.
  2. Tee kastike. Purista limetistä mehu, kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna myös chili. Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita pilkottujen kasvisten joukkoon.
  3. Ruskista jauheliha öljyssä kuumassa pannussa. Lisää lopuksi soijakastike ja anna sen kiehahtaa pannussa niin, että se imeytyy paistettuun lihaan. Mausta jauheliha chiliastikkeella. Lisää se salaattiin ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 148 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-katkarapukeitto

Ainekset

200
g
parsakaalia
200
g
lehtiselleriä
2
varsiselleriä
½
sipuli
8
dl
vettä
4
rkl
kalafondia
dl
ruokakermaa
300
g
lämminsavustettua lohta
100
g
sulatettuja katkarapuja
hienonnettua tilliä

Työvaiheet

  1. Huuhtele parsakaali, lehtikaali ja varsiselleri. Paloittele parsakaali, viipaloi varsi. Suikaloi lehtikaali. Viipaloi varsiselleri. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kalafondi ja kasvikset. Keitä 8 minuuttia.
  3. Lisää lopuksi ruokakerma, paloiteltu savulohi ja katkaravut. Kuumenna. Viimeistele tillillä.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 256 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Yksinkertaisesti hyvää! Tämä retroherkku on parhaimmillaan suoraan uunista tulleena ja tirisevän kuumana, muusin ja perussinapin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + 25 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Uunimakkara

Ainekset

1
pkt (500 g)
lenkkimakkaraa
125
g
emmentaljuustoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Poista makkaroista kuori. Leikkaa 4 viiltoa kumpaankin makkaraan.
  3. Leikkaa juusto paloiksi ja täytä viillot juustolla.
  4. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa sinapin kanssa.

Kommentit (0)