Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1559 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pulleita ravunpyrstöjä, majoneesia ja yrttejä.

Annoksia
6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Rapuhodarit

Ainekset

3
dl
kuorittuja ravunpyrstöjä
4
tl
soijakastiketta
2
tl
chiliöljyä
6
pitkänomaista sämpylää
1 1/2
dl
täysmajoneesia
Tarjoiluun
pikkelöityjä kasviksia (ks. ohje alla)
1
dl
tuoretta korianteria ja tilliä
2
kevätsipulia hienonnettuna
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee ensin pikkelöidyt kasvikset (ks. ohje alla).
  2. Kuori ravunpyrstöt. Mausta ravut soijakastikkeella ja chiliöljyllä.
  3. Tee sämpylöihin viilto, älä halkaise sämpylöitä kokonaan, jotta ne on helpompi täyttää. Voitele sisukset reilusti majoneesilla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia tai kunnes leipä on rapeaa.
  4. Täytä lämpimät leivät valutetuilla, pikkelikasviksilla ja ravuilla. Mausta yrteillä, kevätsipulilla ja pippurilla.

Pikapikkelöidyt kasvikset

Ainekset

3
pienehköä porkkanaa
200
g
retikkaa
6
retiisiä
1/4
kurkku
Liemi
1
dl
sokeroimatonta riisiviinietikkaa
3/4
dl
vettä
3/4
dl
sokeria
1
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin liemi. Mittaa pieneen kattilaan vesi, sokeri ja etikka. Kiehauta seos. Ota pois liedeltä, lisää suola ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Kuori porkkana ja retikka. Leikkaa ne tulitikkumaisiksi, ohuiksi suikaleiksi. Huuhtaise retiisit ja kurkku. Viipaloi  ohuiksi paloiksi.
  3. Lisää kasvikset jäähtyneeseen liemeen. Sekoita hyvin. Anna maustua vähintään 30 minuuttia. Voit myös tehdä kasvikset etukäteen. Ne säilyvät jääkaapissa muutaman päivän.

 (6 annosta, 15 + maustuminen 30 min)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1559 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

”Nyhtökurpitsan” täyteläisen maun takaavat teriyakikastike, tomaattipyree ja grillausmauste. Tämä burgeri on muistutus siitä, miten hienosti makean ja suolaisen liitto toimii.

Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Nyhtökurpitsaburgerit

Ainekset

¼
kurpitsaa (1 l raastettuna)
2
rkl
öljyä
1
dl
teriyakikastiketta (esim.
1
rkl
Santa Maria)
1
rkl
tomaattipyreetä
2-4
rkl
grillausmaustetta
Lisäksi
vettä
2
tomaattia
1
punasipuli
4
sämpylää
1
ruukku
ruukku salaattia
4-8
rkl
majoneesia

Työvaiheet

1. Kuori ja raasta kurpitsa karkeaksi raasteeksi.

2. Kuumenna öljy isossa pannussa. Paista kurpitsaraastetta öljyssä 5–10 minuuttia tai kunnes neste haihtuu, kurpitsa ruskistuu ja karamellisoituu. Lisää teriyakikastike, tomaattipyree ja grillausmauste. Kypsennä vielä

10 minuuttia. Lisää tilkka vettä, jos tuntuu, että paistos kuivuu liikaa.

3. Viipaloi tomaatit. Kuori ja viipaloi sipuli ohuksi viipaleiksi. Halkaise sämpylät, paahda niitä hetki omassa paistinpannussa. Lado sämpylälle salaattia, tomaattia ja sipulia sekä reilusti kurpitsapaistosta. Lisää kerros kasviksia. Levitä toiselle sämpylänpuolikkaalle 1–2 rkl majoneesia ja paina se kanneksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1559 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine ja Titti Uotila KUVA Sami Repo

Suomalainen ja japanilainen ruokakulttuuri sopivat mainiosti yhteen! Karamellisoidut teriyakimuikut nautitaan raikkaan oluen kera. Kokeile vaikkapa japanilaista Asahia.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyakimuikut

Ainekset

400
g
pieniä perattuja muikkuja
½
tl
suolaa
2
rkl
voita
Teriyakikastike
1
valkosipulinkynsi
4
rkl
tamarisoijaa
4
rkl
miriniä (esim. Blue Dragon)
2
rkl
sokeria
1
rkl
vettä

Työvaiheet

  1. Valitse mahdollisimman pieniä muikkuja. Huuhdo ne kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Mausta muikut suolalla.

  2. Sulata voi pannussa ja paista muikkuja kahdessa erässä keskilämmöllä, kunnes ne muuttuvat kauniin ruskeiksi ja rapeiksi, noin
    10 minuuttia. Ota muikut pois pannusta ja pyyhkäise pannu puhtaaksi talouspaperilla.

  3. Tee teriyakikastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Mittaa kastikkeen aineet pannuun ja kiehauta.

  4. Siirrä muikut takaisin pannuun. Pyörittele kaloja kastikkeessa, kunnes ne hieman karamellisoituvat pinnaltaan. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 821 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen
BBQ-porkkana sopii myös hamppareiden väliin tai ihan vain leivälle.
BBQ-porkkana sopii myös hamppareiden väliin tai ihan vain leivälle.

Grillikastikkeessa kypsennetty porkkana on maukas täyte hodareille, mutta sopii myös hamppareiden väliin.

Annoksia
8 hodaria
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pulled porkkana -hodarit

Ainekset

5
porkkanaa
1
sipuli
½
dl
bbq-kastiketta
3
rkl
tomaattipyreetä
1
pkt nakkeja
8
hodarisämpylää
tarjoiluun
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Pese ja kuori porkkanat. Raasta ne raastimen hienolla terällä. Kuori, puolita ja siivuta sipuli ohuiksi siivuiksi. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuleita 5 minuuttia ja lisää raaste. Kuullota vielä 5 minuuttia, lisää bbq-kastike ja tomaattipyree. Käännä levy minimilämpötilalle ja anna seoksen tekeytyä sillä välin, kun valmistelet hodarit loppuun.
  2. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Kokoa sämpylät uunipellille. Leikkaa nakkeihin viillot. Paista ne kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi. Paahda sämpylöitä 2–4 minuuttia uunissa lähellä vastusta, jotta niihin tulee rapea pinta.
  3. Kokoa hodarit. Lusikoi porkkanatäytettä sämpylöihin, nosta sisään nakki ja koristele persiljanlehdillä.

Kommentit (0)

Junior MasterChef on lisännyt 7 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.

Junior MasterChefin voittaja-annos! Otto valmisti finaalissa kosteaa kantarelli-tryffelirisottoa, jonka kanssa hän tarjoili paistettua siikaa. Rapeat parmesaanikeksit ja paahdetut palsternakat viimeistelivät annoksen.

Annoksia
2
Valmistusaika
n. 1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Oton tryffelirisotto ja paistettu siika

Ainekset

Parmesaanikeksit
100
g
parmesaania
Risotto
1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
0,5
dl
oliiviöljyä ja pari tippaa tryffeliöljyä
2
dl
risottoriisiä
1
dl
valkoviiniä
4
dl
kuumaa kasvislientä
mustapippuria myllystä
puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
kourallinen kantarelleja
nokare voita
2
tl
mascarponea
1
dl
murennettuja parmesaanikeksejä
Tryffelisitrusvaahto
2
dl
kuohukermaa
1
sitruunan raastettu kuori
1
limen raastettu kuori
pari tippaa tryffeliöljyä
nokare voita
2
rkl
sitruunan mehua
suolaa
Siika
2
siikafilettä
tryffeliöljyä, voita ja rypsiöljyä
sitruunan mehua ja suolaa maustamiseen
Tryffelipaahdetut palsternakat
1
palsternakka
1
tl
tryffeliöljyä ja voita
tuoretta timjamia
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin parmesaanikeksit. Lämmitä uuni 195 asteeseen. Raasta parmesaani levyksi leivinpaperin päälle. Paista noin 15 min, kunnes levy on kullanruskea. Paloittele tai murenna jäähtyneenä.
  2. Tee tryffelisitrusvaahto. Vaahdota kerma tukevaksi vaahdoksi. Lisää muut ainekset ja tarkista maku. Anna vaahdon tasaantua jääkaapissa vähintään 30 min.
  3. Valmista tryffelipaahdetut palsternakat. Kuori ja viipaloi palsternakka ohuiksi siivuiksi. Kuumenna pannulla voi ja öljy. Lisää viipaleet, timajmi ja suola. Paista noin viisi minuuttia välillä käännellen, kunnes palsternakkaviipaleet ovat kauniin kullanruskeita.
  4. Tee seuraavaksi risotto. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Raasta sitruunan kuori. Kuullota niitä oliivi- ja tryffeliöljyssä. Lisää riisi ja kuullota myös sitä, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää valkoviiniä ja kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan välillä sekoitellen. Lisää uusi kauhallinen vasta kun edellinen on imeytynyt riisiin. Mausta mustapippurilla ja sitruunankuorella ensimmäisen imeytymisen jälkeen. Riisi kypsyy noin 17 minuutissa.
  5. Lisää 10 minuutin kohdalla paloitellut kantarellit. Lopuksi lisää voi ja mascarpone. Tarkista maku ja lisää sekaan murennetut parmesaanikeksit.
  6. Valmista viimeisenä siika. Paloittele fileet muutamaan osaan. Kuumenna pannulla voi ja öljy. Paista kaloja pannulla ensin nahkapuolelta kovalla lämmöllä kahden minuutin ajan ja sitten keskilämmöllä toiselta puolelta toiset kaksi minuuttia.
  7. Mausta kalat paistamisen jälkeen suolalla ja sitruunan mehulla. Kokoa annokset ja koristele yrteillä ja syötävillä kukilla.

Kommentit (0)