Vain elämää on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
Ohje Jaap Schaafsma Kuva Petri Aho

Kasmirin Vain elämää -illallisella herkuteltiin näyttävällä risotolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kasmirin hummeri-äyriäisrisotto

Ainekset

Hummeriliemi
9,5
dl
vettä (2 dl voi korvata myös valkoviinillä)
700
g
hummeria
1
sipuli
1
porkkana
puolikas sellerinvarsi
1
tomaatti
1
laakerinlehti
suolaa ja mustapippuria myllystä
Risotto
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
silputtua salottisipulia
2
valkosipulinkynttä silputtuna
3,5
dl
risottoriisiä
0,7
dl
valkoviiniä
7
dl
hummerilientä
liemen tekemisestä jäänyt hummerinliha
2
rkl
voita
3
rkl
mascarponejuustoa
1
sitruunan raastettu kuori
suolaa ja pippuria
2
rkl
tuoretta tilliä, silputtuna
parmesaania
Tarjoiluun
kokonaisia katkarapuja ja/tai simpukoita

Työvaiheet

  1. Tee ensin hummeriliemi. Kiehauta vesi (ja viini, jos käytät sitä), lisää hummeri veteen ja keitä noin 4 minuuttia. Poista hummeri ja siirrä se kulhoon, jossa on kylmää vettä. Irrota lihat hummerista ja pilko ne myöhempää käyttöä varten. Siirrä hummerinliha jääkaappiin. Siirrä kuoret ja muut ylijääneet osat takaisin kuumaan veteen.
  2. Kuori ja pilko sipuli, porkkana, selleri ja tomaatti ja lisää ne kattilaan. Lisää myös laakerinlehti. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Keitä lientä noin 20 minuuttia ja siivilöi se sitten. Palauta liemi takaisin kattilaan ja pidä sitä hellalla keskilämmöllä risoton tekoa varten.
  3. Aloita risoton teko. Kuumenna suuri pannu keskilämmölle. Lisää pannuun oliiviöljy, pilkottu salotti- ja valkosipuli. Paista niitä kaksi minuuttia, kunnes sipuli on hieman pehmennyt. Lisää riisi ja paista kaksi minuuttia.
  4. Lisää viini ja keitä noin minuutti, pidä samalla riisi koko ajan liikkeessä. Lisää kolmannes hummeriliemestä ja keitä 3-5 minuuttia, sekoita välillä. Odota, että riisi on imenyt suurimman osan nesteestä.
  5. Lisää loppu liemi vähitellen, sekoita välillä. Kun riisi on muuttunut läpikuultavaksi (noin 20 minuutin keittämisen jälkeen), lisää pilkottu hummerinliha, voi, mascarpone, sitruunan kuori sekä suola ja pippuri. Sekoita voimakkaasti, kunnes kaikki ainesosat ovat tasaisesti sekoittuneet.
  6. Maista ja lisää suolaa tai pippuria tarvittaessa. Tarjoile tuoreen tillin ja parmesaanin kera. Halutessasi voit paistaa risoton päälle kokonaisia (puhdistettuja) katkarapuja ja (tai simpukoita). Myös tuore parsa sopii lisukkeeksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kalan mausteeksi pyöräytetään itse tehty sitruunapippurin ja kapriksen maustama dippi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + maustuminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Paistettua kalaa ja pikkelivihanneksia

Ainekset

PIKKELIVIHANNEKSET
1
kesäkurpitsa
1
pieni kukkakaali
1
punasipuli
3
porkkanaa
LIEMI
½
dl
väkiviinaetikkaa
1
dl
sokeria
3
dl
vettä
¼
tl
suolaa
SITRUUNAPIPPURI
2
tl
raastettua luomu sitruunan kuorta
¼
tl
mustapippuria rouhittuna
¼
tl
valkopippuria rouhittuna
¼
tl
suolaa
DIPPI
1
rkl
kapriksia
2
dl
vegaanista ranskakermaa
n. 1
rkl
sitruunamehua
LISÄKSI
600
g
kalaa ruodottomana fileenä (esm. kirjolohi, nieriä)
2
rkl
ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Leikkaa kasvikset sopiviksi suupaloiksi. Pakkaa porkkanaa lukuun ottamatta kasvikset puhtaaseen lasipurkkiin. Mittaa pikkeliliemen aineet kattilaan ja kiehauta. Siirrä kattila syrjään, lisää porkkanat kuumaan liemeen ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada jäähtynyt liemi porkkanoiden kanssa lasipurkkiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

  2. Pese ja raasta sitruunan kuori pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon pippurirouheet ja suola.

  3. Hienonna kaprikset veitsellä ja sekoita ranskankerman joukkoon. Mausta sitruunanmehulla.

  4. Leikkaa kala neljäksi annospalaksi ja paista kypsäksi pinnoitetulla pannulla, noin 2 minuuttia molemmin puolin. Mausta sitruunapippurilla ja tuoreella ruohosipulilla. Tarjoa pikkelikasvisten ja dipin kanssa.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Sipulit ja sitruunat paistuvat maukkaiksi samalla uunipellillä täytetyn siian kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kokonainen basilikasiika

Ainekset

1
iso tai kaksi pienempää siikaa
1
tl
suolaa
2
rkl
sitruunapestoa
1
dl
kuivahtaneita leipäkuutioita
1
sitruuna
1
ruukku basilikaa
2–4
kevätsipulia varsineen
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Poista siikojen sisälmykset ja kidukset. Huuhtele ja kuivaa kalat. Laita kala uunipellille leivinpaperille.

  3. Hiero siikojen sisään suolaa ja levitä pestoa. Kuutioi kuivat leivänkannikat. Pese sitruuna ja viipaloi siitä puolet. Lohko toinen puolikas. Laita leipäpaloja, sitruunaviipaleita ja basilikanlehtiä kalojen täytteeksi.

  4. Pese ja halkaise sipulit. Laita sipulit ja sitruunalohkot pellille kalan viereen. Sipaise sipulien pintaan öljyä ja rouhi päälle kevyesti suolaa.

  5. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.