Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1777 reseptiä.
Linkitetty 332 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Japanilainen misotahna antaa upean umamisen ja suolaisen maun lohifileille. Makea bataattipeti toimii täydellisenä kontrastina.

Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Misolohi-bataattivuoka

Ainekset

800
g
lohifileetä
Misomarinadi
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
inkivääriä raasteena
2
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
fariinisokeria
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
misotahnaa
0,5
tl
suolaa
Bataattivuoka
4
sipulia
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita tai öljyä paistamiseen
1,2
kg
bataattia
2
rkl
voita vuoan voiteluun
1
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria
1
dl
vettä
1
rkl
kanafondia
2
tl
misotahnaa
(2 kevätsipulin vartta)

Työvaiheet

  1. Leikkaa lohifilee neljäksi nahattomaksi annospalaksi.
  2. Tee marinadi. Kuori ja purista valkosipulinkynnet murskaksi ja raasta inkivääri. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita marinadi ja lohipalat vahvaan pussiin tai kannelliseen astiaan. Nosta jääkaappiin maustumaan.
  3. Tee bataattivuoka. Kuori ja halkaise sipulit, leikkaa ne ohuiksi puolirenkaiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  4. Kuumenna öljy pannussa ja paista sipuleita kovalla lämmöllä 3–5 minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Alenna lämpö ja hauduta sipulit miedolla lämmöllä pehmeiksi ja makeiksi, vähintään 10 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa valkosipuli, jotta sekin kypsyy hieman.
  5. Sipulien kypsyessä laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori bataatit ja halkaise ne pituussuunnassa. Viipaloi bataatit mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.
  6. Voitele uunivuoka (noin 20 x 30 cm) voilla. Lado vuokaan kerroksittain bataattiviipaleita, haudutettua sipuliseosta sekä suolaa ja pippuria.
  7. Kiehauta vesi. Sekoita siihen kanafondi ja misotahna. Kaada seos bataattien päälle vuokaan. Kypsennä vuokaa uunissa 30 minuuttia.
  8. Ota lohipalat marinadista ja laita ne bataattivuoan pinnalle. Valuta ylimääräinen marinadi kaloille. Jatka kypsentämistä vielä 15–20 minuuttia, kunnes lohi on mehevän kypsää. Anna vetäytyä muutama minuutti. Viimeistele halutessasi kevätsipulilla.

Kommentit (13)

Vierailija

Voisiko joku täydentää kielentuntemustani: Mitä tarkoittaa umaminen???

x

Umami on viides maku, suolaisen, imelän, happamen ja kirpeän lisäksi. Se on etenkin kaukoidän ruokakulttuurissa tavallinen.
Se on sellainen syvä maku joka esim. tulee hyvin esille todella pitkään paistetussa lihassa. Juuri misotahna ja kalakastike tuovat ruokaan tätä makua.

Gourmetkeittiö

Minkä makuista misotahna on? Ostin kerran wasabitahnaa ja roskiin meni. Ei viitsis montaa turhaa ja kallista kokeilua tehdä. Kiitos!

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Misotahna maistuu täyteläiselle ja suolaiselle, eli nimenomaan umamiselle. Kuten äskeisessä kommentissa todettiin, se on viides perusmaku, jota lihan lisäksi sanotaan löytyvän muun muassa juustosta. Misotahna on hyvin erilaista kuin wasabi. Wasabin maku on erittäin vahva, jopa polttava. Miso on ennemminkin lempeää, tosin kuten todettua, melko suolaista.

Kiriotusvihre

Miksi kalaruokaan kanafondia? Onko kirjoitusvirhe ja pitäisi olla kalafondi?

Vierailija

Perusmaut. Karvas ei kirpeä.

Nase

Eiköhän tää oo ihan sama tapa tehdä lohi, nyt vaan eri sörsselit kun viimeksi.

Ruoanlaittotaito mennyt siihen että kaikkea vaan sotketaan keskenään, paistetaan uunissa ja avot.

Nakkipiilokin on enemmän resepti kuin tämä.

Vierailija

Oli ihan hyvää, testasin tänään. Makua löytyi sopivasti. Ei siis liian tulista tai laimeaa.

MT

Turhan paljon erilaisia aineita. Voi toki maistua.

rita finn

Punaista tai valkoista misoa?

Ei toimi

Testattu ja ei toimi. Ladoin bataatit n. 3 mm siivuina 20 x 30 cm vuokaan, jolloin kerroksia tuli 4 kpl. Tämä määrä bataatteja ei todellakaan kyosy 30 + 20 minuutissa. Aikaa tarvitaan 15-30 minsaa lisää ja se täytyy vetää ennen kaloja osin foliolla suojattuna.

Anuvee

Hyvät makuyhdistelmät! Suolamäärää kannattaa kyllä harkita, en itse laittanut ohjeen mukaisesti.

Kokki

Misoa saa ekolosta - eikä oo vaikee resepti 👍👍

Ihan maidotonta meininkiä on lisännyt 9 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Herkullinen savulohiviettelys tarjoiluvalmiina
Herkullinen savulohiviettelys tarjoiluvalmiina

Kauppojen palvelutiskillä tarjottavaa herkullista lohiviettelystä voit ihan hyvin valmistaa itsekin - vieläpä maidottomana ja laktoosittomana. Herkullisen makuinen ja näyttävä lohiviettelyssalaatti sopii pienten ruisnappien, ruokaisten smörrebrödien ja uuniperunoiden täytteeksi.

Voit valmistaa lohiviettelystä myös ihan tavallisen arkiruoan, kuten kasvispihvien lisukkeeksi. Savulohiviettelys viettelee nimensä mukaisesti, salaattia ei sitten jää koskaan ”yli”, sen viimeiset nokareet sipaistaan sukkelaan viimeistään iltapalaksi voileivän päälle.

Kurkkaa ainekset ja...

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1777 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Serranokinkulla vyötetyt haukirullat maistuvat ihanasti salvialta ja sinapilta. Samassa vuoassa kypsyvät mehevät lisukekasvikset.

Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Serrano-haukirullat

Ainekset

800
g
haukifilettä
2
rkl
karkeaa maalaissinappia
1 + 1
tl
suolaa
8-12
salvianlehteä
1
pkt (100 g)
serranokinkkua
2
porkkanaa
2
punasipulia
1
rs(250 g)
kirsikkatomaatteja
2
dl
oliiveja
2 + 1
rkl
öljyä
1
rk
balsamiviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Leikkaa filee ruodottomaksi: aseta se leikkuulaudalle (nahaton) nahkapuoli alaspäin. Viillä varovasti terävällä veitsellä aivan ruotorivin vierestä veitsenterällä ruotoja tunnustellen. Tee samoin ruotorivin toisella puolella.
  3. Pyyhi fileepalat kuiviksi ja jaa ne neljäksi annospalaksi. Sivele sinappia pintaan ja mausta kalapalat 1 tl:lla suolaa. Laita salvianlehtiä päälle ja kääri kala rullalle. Kääri kinkkuviipaleet tiiviisti kalarullien ympärille.  
  4. Kuori porkkanat ja leikkaa ne pitkittäin neljään osaan. Kuori ja viipaloi sipulit.
  5. Yhdistä porkkanat, sipulit, tomaatit ja oliivit laakeassa uunivuoassa. Mausta 1 tl:lla suolaa. Pirskota 2 rkl öljyä ja balsamiviinietikka päälle. Laita kalarullat vuokaan vihannesten päälle ja sivele pinta öljyllä. Kypsennä uunissa 20–25 minuuttia, kalapalojen paksuudesta riippuen.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 561 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Gluteeniton pullataikina onnistuu helposti taikinakoukuilla, yhden kohotuksen taktiikalla. Saat siitä ihanan pohjan puolukkapiirakalle. Viimeistele syksyinen piirakka toffeesattumilla.

Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
45 min + 40 min kohoaminen
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton puolukkapeltipulla

Ainekset

3
dl
maitoa
1
ps
kuivahiivaa
6
dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1
dl
sokeria
2
tl
psylliumia
2
tl
kardemummaa
1
tl
suolaa
125
g
pehmeää voita
Täyte
300
g
ranskankermaa
2
munaa
1/2
dl
vaniljasokeria
3
dl
puolukoita
1/2–1
prk (397 g)
karamellisoitua kondensoitua maitoa
1/2
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita kuivahiiva ja puolet jauhoista. Vatkaa jauhoseos, sokeri, psyllium, kardemumma ja suola maidon joukkoon. Anna taikinan levätä liinalla peitettynä 5 minuuttia, kunnes pinnalla näkyy kuplia.
  2. Lisää loput jauhot ja voi. Vaivaa taikina tasaiseksi sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Kumoa taikina leivinpaperin päälle ja taputtele pellin kokoiseksi levyksi. Käytä apuna gluteenittomia jauhoja. Anna kohota liinan alla puoli tuntia.
  3. Sekoita ranskankerma, munat ja sokerit keskenään. Levitä seos pohjan päälle.
  4. Tiputtele pinnalle pieniä nokareita karamellisoitua maitotiivistettä eli toffeeta. Vedä nokareiden päältä kevyesti veitsellä, jotta ne marmoroivat täytteen. 
  5. Ripottele toffeesilmien lomaan puolukoita. Paista 200-asteisen uunin alaosassa 22–25 minuuttia.
  6. Viimeistele ripottelemalla toffeesilmien päälle suolakiteitä ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 244 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Video Anna Huovinen ja Emilia Kolari

Japanilaisen keittiön lahja maailmalle! Paista ihana, aito teriyakilohi kotonasi. Tarvitset vain muutaman aineksen.

Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyakilohi

Ainekset

400-600
g
lohifileetä
Paistamiseen
1
rkl
öljyä
Teriyakikastike
1
dl
soijakastiketta
3/4
dl
sokeria
1
dl
sakea
Pinnalle
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Leikkaa lohifilee reiluiksi paloiksi.
  2. Yhdistä soija, sokeri ja sake kulhossa.
  3. Paista lohifileepaloja pannulla öljyssä keskilämmöllä 3-4 minuuttia, käännä palat ja paista vielä 2 minuuttia. Nosta pannulta.
  4. Kaada teriyakikastike pannulle ja kiehauta. Nostele pannuun lohipalat ja anna niiden kypsyä pari minuuttia. Valele samalla lohipaloja kastikkeella.
  5. Ripauta pinnalle seesaminsiemeniä.

Kommentit (0)