Helsingin Sanomat on lisännyt 437 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Panu Pälviä

Japanilaishenkisessä lankkulohessa maistuu inkivääritahnasta ja seesaminsiemenöljystä valmistettu maukas teriyakimarinadi. Paloiteltu lohi kypsyy nuotiolla nopeammin kuin kokonainen filee. Kala pysyy mehukkaana, kun sitä valelee kypsennyksen aikana muutaman kerran marinadilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen lankkulohi

Ainekset

800
g
lohifileetä
1
tl
hienoa merisuolaa
Teriyakimarinadi
1
dl
teriyakikastiketta
3
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
inkivääritahnaa
1
rkl
hunajaa
1
rkl
seesamiöljyä
Lisäksi
hienonnettua ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Pyyhi lohen pinta kuivaksi ja poista mahdolliset ruodot. Ripottele lohifileen päälle suolaa. Anna maustua huoneenlämmössä 30 minuuttia.
  2. Sekoita teriyakimarinadin ainekset keskenään.
  3. Leikkaa lohi noin 4 cm:n levyisiksi viipaleiksi. Poraa tai kaiverra hyvin kostutettuun loimutuslautaan kiinnitystapeille yhtä monta reikää kuin lohiviipaleita on. Kiinnitä lohiviipaleet lankkuun puutikuilla niin, että tikku lävistää lohifileeviipaleen nahan. Näin viipaleet pysyvät kiinni lankussa kypsennyksen ajan. Sivele lohiviipaleet teriyakimarinadilla.
  4. Aseta lankku noin 30-asteen kulmaan 20–30 cm:n päähän tulesta. Sivele kalaa kypsennyksen aikana marinadilla. Kokonaiskypsennysaika riippuu tulen voimakkuudesta, paistokulmasta ja etäisyydestä. Lohifileepalat kypsyvät noin puolessa tunnissa. Käännä lankku ylösalaisin kypsentämisen puolessavälissä.
  5. Viimeistele lankkulohi halutessasi hienonnetulla ruohosipulilla.

Vinkki! Sopivan kypsennysetäisyyden voi testata näin – jos pystyt pitämään kättäsi kalan ja liekin välissä 10–15 sekuntia, etäisyys on sopiva.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Välimeren haukipata

Ainekset

500
g
ruodonta haukifileetä
½
tl
suolaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
1–2
rkl
harissatahnaa
2
prk (à 390 g)
tomaattimurskaa
1–2
dl
vettä
1
prk (230 g)
kypsiä kikherneitä
2
dl
kivettömiä oliiveja
1
tl
yrttisekoitusta
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Pyyhi fileet kuiviksi ja mausta suolalla.

  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä öljyssä padassa 5 minuuttia. Lisää harissa.

  3. Kumoa tomaattimurskat joukkoon. Huuhtele tölkit vedellä ja lisää pataan. Valuta kikherneet ja lisää ne pataan yhdessä oliivien kanssa. Mausta yrteillä ja suolalla. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia.

  4. Paloittele haukifileet ja lisää ne pataan. Hauduta kannen alla 5 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi keitetyn riisin, ohran tai kauran kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kalalajina kestävää ja uusiutuvaa muikkua voisi syödä Suomessa enemmänkin. Pannumuikut voi tarjota modernisti kulhomuodossa perunamuusin ja hapankaalin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Muikkubowl

Ainekset

500
g
puhdistettuja muikkuja
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
porkkanaa
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
rkl
vettä
2
tl
sokeria
2
dl
hapankaalila
JOGURTTI-TILLIKASTIKE
2
dl
maustamatonta jogurttia
¼
ruukku tilliä
2
rkl
kokojyväsinappia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
PAISTAMISEEN
2
rkl
voita
2
rkl
rypsiöljyä
LISÄKSI
½
l
valmista perunamuusia

Työvaiheet

  1. Huuhdo ja kuivaa muikut. Mausta ne suolalla ja pippurilla.

  2. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat. Laita ne kulhoon. Sekoita joukkoon etikka, vesi ja sokeri. Anna maustua.

  3. Kumoa jogurtti kulhoon. Hienonna joukkoon tilli. Lisää sinappi, hunaja ja pippuri.

  4. Paista muikut pannussa voi-öljy-seoksessa kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

  5. Lämmitä perunamuusi ja jaa se kulhoihin. Laita päälle porkkanaa, hapankaalia ja muikut. Tarjoa lisäksi jogurttikastiketta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Eteläitalialaisesta sardiinipastasta poimitut maut toimivat myös kotoisan savusilakan kanssa. Silakan sijaan voi pastaan laittaa mitä tahansa muuta savukalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Savusilakkapasta

Ainekset

400
g
pennepastaa
KASTIKE
3
valkosipulinkynttä
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
400
g
savusilakoita
½
dl
oliiviöljyä
1
prk (35 g)
kapriksia
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku persiljaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi. Purista tarvittava määrä mehua.

  2. Poista silakoista halutessasi nahka ja ruodot. Paloittele silakat.

  3. Kaada öljy pannulle, lisää valkosipuli ja lämmitä matalalla lämmöllä 5 minuuttia.

  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.

  5. Lisää pannulle kaprikset liemineen sekä mustapippuri. Kuumenna ja lisää silakat. Lisää lopuksi sitruunan kuoriraaste ja mehu.

  6. Kauhaise pastan keitinvettä talteen. Valuta pasta lävikössä ja kumoa takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon kastike, lisää keitinvettä tarvittaessa. Hienonna päälle persiljaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3196 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Jälkimaustettu uunilohi

Ainekset

1
(n. 700 g)
kirjolohifilee
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
SITRUSKASTIKE
½
verigreippi (noin 1⁄2 dl mehua)
1
valkosipulinkynsi
2
cm:n pala
inkivääriä
2
rkl
soijakastiketta
1
tl
kalakastiketta
LISÄKSI
2
dl
täysjyväcouscousia
¼
tl
suolaa
dl
vettä
1
appelsiini
½
verigreippi
50
g
lehtikaalia tai babypinaattia

Työvaiheet

  1. Laita filee öljyttyyn vuokaan nahkapuoli alaspäin ja hiero pintaan suola ja pippuri. Kypsennä 175-asteessa noin 15 minuuttia.

  2. Purista greippimehu. Kuori ja raasta valkosipuli ja inkivääri. Yhdistä kastikkeen aineet ja jätä kastike odottamaan.

  3. Laita couscous ja suola lasi- tai metallikulhoon. Kiehauta vesi ja kaada couscousin päälle. Anna couscousin vetäytyä peitettynä 10 minuuttia. Pöyhi se haarukalla.

  4. Kuori sitrukset veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Viipaloi ne. Hienonna lehtikaali. Lisää sitrukset, leikkuulaudalle kertynyt mehu ja lehtikaali couscousin joukkoon.

  5. Ota kala uunista ja murra se heti haarukalla lohkoiksi. Kaada päälle sitruskastike. Tarjoa couscousin kanssa.

Kommentit (0)