
Pastaohje on muunnos Jamie Oliverin opettajan Gennaron ohjeesta. Gennaro on kotoisin Amalfista. Se on kuuluisa italialainen pikkukaupunki henkeäsalpaavan hienoilla maisemilla sitruunapuiden täyttämillä rinteillä. Olen itse syönyt vastaavaa pastaa Amalfissa turkoosin meren rannalla. Älyttömän hyvää ja kaiken kukkuraksi edullinen ruoka valmistaa kotona!
Itse tykkään simpukkapastasta jos kastikkeessa on loraus kermaa ja valkoviiniä on laitettu ranskalaisittain eli rennolla ranneotteella. Siksi lähdin muuttamaan Gennaron loistavaa reseptiä. Reseptin sielu on kumminkin tallessa, sitruunapuita on Positanon ja Amalfin rinteillä kaikkialla, joten yhden ison sitruunan mehu tekee niin hyvää tälle pastalle! Mainio lopetus tälle aterialle on Limoncello likööri.
Sinisimpukkapasta
Ainekset
Työvaiheet
- Puhdista elävät simpukat kylmän veden alla ja poista simpukoiden suuosasta nk. parta, vetämällä partaa kuin narua. Harjaa jokainen simpukka juuresharjalla huolellisesti. Heitä pois rikkoutuneet simpukat. Heitä pois myös simpukat, jotka eivät sulkeudu pestäessä tai esim. kuorta naputtamalla.
- Kuori katkaravut, katkaise pää pois ja ota kuori pois. Kokonaiset ravut pakasteesta ovat maukkaimpia ja edullisimpia! (Tuoreet tietysti vieläkin maukkaampia, mutta Suomessa tuskin niitä löytää)
- Laita isoon pastakattilaan vettä kiehumaan.
- Kuumenna iso kasari tai esim. vokkipannu ja lorauta oliiviöljy ja kuumenna muutama minuutti valkosipulia ja chiliä hieman. Varo ettei valkosipuli pala!
- Heitä kiehuvaan veteen suolaa ja pasta. Vahdi minuutilleen kelloa, pakkauksen ohjeen mukaan , miinus 1 minuutti.
- Kaada valkoviini ja puhdistetut sinisimpukat ja sulje kasarin/vokkipannun kansi. Anna simpukoiden keittyä kunnes ne ovat auenneet n. 5 min. Heitä pois simpukat, jotka eivät auenneet, niitä ei saa syödä!
- Lisää soosiin ravut ja anna olla 4-5 minuuttia.
- lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita.
- lisää sitruunan mehu ja sekoita.
- Kaada valutettu pasta laakeaan isoon kulhoon, ei haittaa jos mukaan lorahtaa hieman pastan keitinvettä. Kaada mahtava sinisimpukka-katkarapukastike päälle ja sekoita. Silpu persilja pinnalle ja tarjoile heti. Annostele ruokailijoille juuri raastettua parmesan juustoraastetta.