
Tällä itse kehittelemälläni reseptillä osallistun http://www.metrosuperchef.com kilpailuun. Ääniä otetaan kiitollisuudella ko sivustolla vastaan :)
Tyrnirisoton ja paistetun lohen mainio liitto. Tyrni tuo annokseen raikkautta rasvaisen lohen rinnalle. Kurkku-hernesalsa tuo keveyttä ja väriä annokseen.
Tyrnirisottoa, paistettua lohta ja kurkku-hernesalsaa
Ainekset
Työvaiheet
Leikkaa (jos käytät) lohifileestä veitsellä noin 3 cm:n levyinen viilto kalan nahkaan saakka. Leikkaa 3 cm:n päästä uusi viilto ja leikkaa myös nahka poikki, jotta pala irtoaa. Leikkaa loput palat samaan tapaan fileestä. Käännä palat auki perhosen muotoon siten, että nahka jää alapuolelle. Mausta medaljongit suolalla ja pippurilla. Jätä odottamaan vuoroaan.
Tee salsa. Yhdistä ainekset ja sekoita. Laita jääkaappiin makuuntumaan.
Risotto
Kuumenna kasvisliemi. Kuumenna öljy kasarissa, lisää riisi. Kääntele riisiä koko ajan varovaisesti sekoittaen. Riisi ei saa saada väriä (jos lämpö tuntuu olevan liian korkea, laske sitä hieman). Pidä riisi koko ajan liikkeellä. Muutaman minuutin kulttua riisi alkaa muuttua läpikuultavaksi. Lisää joukkoon tyrnimehu ja hämmennä koko ajan. Kun mehu on imeytynyt riisiin, lisää ensimmäinen kauhallinen kuumaa lientä. Laske lämpöä niin, että seos poreilee melko voimakkaasti. Neste ei saa kiehua liian kovaa, sillä silloin riisin ulkopinta kypsyy liian nopesti ja sisus jää raa´aksi. Lisää nestettä edelleen kauhallinen kerrallaan, mutta anna aina edellisen kauhallisen imeytyä riisiin ennen kuin lisäät seuraavan. Jatka liemen lisäämistä, kunnes riisi on pehmeää, mutta vielä pureskeltaessa napakkaa. Tähän kuluu aikaa noin 15-25 minuuttia. Nosta kasari pois levyltä. Lisää joukkoon voi ja juustoraaste. Sekoita. Nauti risotto mahdollisimman pian eli kun se on koostumukseltaan vielä miellyttävän kosteaa.
Paista medaljongit pannulla kypsäksi. Paista ensin avonainen puoli alaspäin, jotta medaljonki pysyy kasassa ja näyttää hyvältä lautasella. Kypsennys tulee tähdätä risoton valmistuksen "viime metrien olessa kyseessä". Kokoa annos kuvan mukaisesti ja koristele herneenversoilla