Paistetun siian kanssa maistuu vihreä romesco, joka rouhaistaan manteleista, kevyesti paistetuista kasviksista ja mausteista. Pieni pala piparjuurta antaa makuun ytyä.
Paistetut siikafileet ja vihreä romesco
Ainesosat
Vaiheet
-
Tee ensin kastike. Halkaise paprikat, poista kanta ja siemenkodat. Leikkaa paprikat ja lehtikaali ohuiksi suikaleiksi. Puolita jalapeno, säästä puolikas annosten koristeluun. Kuori valkosipulinkynsi ja piparjuuri.
-
Laita öljy laakeaan pannuun tai kasariin. Lisää kaikki kasvikset koristeeksi tarkoitettua jalapenoa lukuun ottamatta pannuun. Kuullota 4–5 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet.
-
Kaada kasvisseos pannusta (tehosekoittimen) kulhoon. Pese sitruuna, raasta kuori ohueksi raasteeksi ja purista mehu. Lisää kuoriraaste ja mehu sekä mantelit, basilika, suola ja sokeri kasviseokseen. Soseuta teho- tai sauvasekoittimella rouheaksi tai sileäksi kastikkeeksi.
-
Mausta siikafileet suolalla ja sokerilla. Sulata voi kuumassa pannussa ja laita fileet nahkapuoli alaspäin kuumaan voihin. Paista noin 3 minuuttia, käännä fileet ja paista vielä 1 minuutti. Siirrä kalat tarjoiluvadille.
-
Lusikoi kastike kalafileen viereen. Koristele jalapenoviipaleilla ja tuoreilla yrteillä.