Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1559 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Maggie Lindholm
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Libanonilaiset muikut

Ainekset

1
kg
muikkuja
1
dl
sitruunamehua
1
dl
oliiviöljyä
2
tl
juustokuminaa
1/2
tl
cayennenpippuria
1
tl
rouhitttua mustapippuria
1-1 1/2
tl
suolaa
Lisäksi
1
sitruuna
1
dl
persiljaa

Työvaiheet

  1. Perkaa muikut ja lado kalat uunivuokaan. Purista sitruunamehu ja lisää oliiviöljyn kanssa kalojen joukkoon. Ripottele mausteet kalojen pinnalle.
  2. Kypsennä 250-asteisessa uunissa puolisen tuntia eli kunnes kalat ovat pinnaltaan rapeita. Koristele annos sitruunaviipaleilla ja persiljalla. 
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1559 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine ja Titti Uotila KUVA Sami Repo

Suomalainen ja japanilainen ruokakulttuuri sopivat mainiosti yhteen! Karamellisoidut teriyakimuikut nautitaan raikkaan oluen kera. Kokeile vaikkapa japanilaista Asahia.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyakimuikut

Ainekset

400
g
pieniä perattuja muikkuja
½
tl
suolaa
2
rkl
voita
Teriyakikastike
1
valkosipulinkynsi
4
rkl
tamarisoijaa
4
rkl
miriniä (esim. Blue Dragon)
2
rkl
sokeria
1
rkl
vettä

Työvaiheet

  1. Valitse mahdollisimman pieniä muikkuja. Huuhdo ne kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Mausta muikut suolalla.

  2. Sulata voi pannussa ja paista muikkuja kahdessa erässä keskilämmöllä, kunnes ne muuttuvat kauniin ruskeiksi ja rapeiksi, noin
    10 minuuttia. Ota muikut pois pannusta ja pyyhkäise pannu puhtaaksi talouspaperilla.

  3. Tee teriyakikastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Mittaa kastikkeen aineet pannuun ja kiehauta.

  4. Siirrä muikut takaisin pannuun. Pyörittele kaloja kastikkeessa, kunnes ne hieman karamellisoituvat pinnaltaan. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Junior MasterChef on lisännyt 7 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.

Junior MasterChefin voittaja-annos! Otto valmisti finaalissa kosteaa kantarelli-tryffelirisottoa, jonka kanssa hän tarjoili paistettua siikaa. Rapeat parmesaanikeksit ja paahdetut palsternakat viimeistelivät annoksen.

Annoksia
2
Valmistusaika
n. 1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Oton tryffelirisotto ja paistettu siika

Ainekset

Parmesaanikeksit
100
g
parmesaania
Risotto
1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
0,5
dl
oliiviöljyä ja pari tippaa tryffeliöljyä
2
dl
risottoriisiä
1
dl
valkoviiniä
4
dl
kuumaa kasvislientä
mustapippuria myllystä
puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
kourallinen kantarelleja
nokare voita
2
tl
mascarponea
1
dl
murennettuja parmesaanikeksejä
Tryffelisitrusvaahto
2
dl
kuohukermaa
1
sitruunan raastettu kuori
1
limen raastettu kuori
pari tippaa tryffeliöljyä
nokare voita
2
rkl
sitruunan mehua
suolaa
Siika
2
siikafilettä
tryffeliöljyä, voita ja rypsiöljyä
sitruunan mehua ja suolaa maustamiseen
Tryffelipaahdetut palsternakat
1
palsternakka
1
tl
tryffeliöljyä ja voita
tuoretta timjamia
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin parmesaanikeksit. Lämmitä uuni 195 asteeseen. Raasta parmesaani levyksi leivinpaperin päälle. Paista noin 15 min, kunnes levy on kullanruskea. Paloittele tai murenna jäähtyneenä.
  2. Tee tryffelisitrusvaahto. Vaahdota kerma tukevaksi vaahdoksi. Lisää muut ainekset ja tarkista maku. Anna vaahdon tasaantua jääkaapissa vähintään 30 min.
  3. Valmista tryffelipaahdetut palsternakat. Kuori ja viipaloi palsternakka ohuiksi siivuiksi. Kuumenna pannulla voi ja öljy. Lisää viipaleet, timajmi ja suola. Paista noin viisi minuuttia välillä käännellen, kunnes palsternakkaviipaleet ovat kauniin kullanruskeita.
  4. Tee seuraavaksi risotto. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Raasta sitruunan kuori. Kuullota niitä oliivi- ja tryffeliöljyssä. Lisää riisi ja kuullota myös sitä, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää valkoviiniä ja kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan välillä sekoitellen. Lisää uusi kauhallinen vasta kun edellinen on imeytynyt riisiin. Mausta mustapippurilla ja sitruunankuorella ensimmäisen imeytymisen jälkeen. Riisi kypsyy noin 17 minuutissa.
  5. Lisää 10 minuutin kohdalla paloitellut kantarellit. Lopuksi lisää voi ja mascarpone. Tarkista maku ja lisää sekaan murennetut parmesaanikeksit.
  6. Valmista viimeisenä siika. Paloittele fileet muutamaan osaan. Kuumenna pannulla voi ja öljy. Paista kaloja pannulla ensin nahkapuolelta kovalla lämmöllä kahden minuutin ajan ja sitten keskilämmöllä toiselta puolelta toiset kaksi minuuttia.
  7. Mausta kalat paistamisen jälkeen suolalla ja sitruunan mehulla. Kokoa annokset ja koristele yrteillä ja syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 529 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari ja Monserrate Cedeno Medranda KUVA Pia Inberg

Sakealieminen ecuadorilainen kalapata vie kielen mennessään. Kermaisen koostumuksen takaa paahdetuista maapähkinöistä ja maidosta soseutettu tahna. Pata sopii tarjottavaksi sellaisenaan tai riisin kanssa. Limetti ja korianteri ovat piste iin päälle.

Annoksia
6
Valmistusaika
40 min + 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Biche de pescado y camarón eli ecuadorilainen kalapata

Ainekset

Maapähkinätahna
2
dl
kuorittuja maapähkinöitä
1
punasipuli
2-3
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
1
tl
juustokuminaa
2
dl
täysmaitoa
2
rkl
maapähkinävoita
Kalapata
1
(700 g)
bataatti
2
esikeitettyä maissintähkää
1
paprika
700
g
valkoista kalaa fileinä (esim. ahvenia tai turskaa)
2
rkl
öljyä
1
rkl
oreganoa
2
tl
juustokuminaa
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
kurkumaa
1/2
tl
mustapippuria
5
dl
kalalientä
1 1/2
tl
suolaa
1
ps (180 g)
isoja kuorittuja katkarapuja
1
ruukku
korianteria
2
limettiä lohkoina

Työvaiheet

  1. Valmista ensin maapähkinätahna, joka sakeuttaa kalapadan liemen. Paahda pähkinät kevyesti valurautapannulla tai padassa. Jäähdytä ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja pyöräytä joukkoon juustokumina. Kuullota sipulit mausteöljyssä ja lisää pähkinöiden joukkoon. Aja sileäksi.
  3. Lisää maito ja aja leikkuuterällä tasaiseksi. Mittaa lopuksi maapähkinävoi ja sekoita tasaiseksi
  4. Kuori ja paloittele bataatti. Paloittele maissit reiluiksi paloiksi. Pese ja kuutioi paprika. Poista kaloista ruodot ja paloittele fileet.
  5. Kuumenna öljy padassa ja lisää mausteet. Kuullota hyvin miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää kalaliemi ja suola. Kuumenna kiehuvaksi.
  6. Lisää bataatit ja keitä 10 minuuttia.
  7. Lisää paprikat, maissit ja kalapalat. Kypsennä miedolla lämmöllä vielä 10 minuuttia. Lisää lopuksi maapähkinätahna sekä katkaravut. Kuumenna.
  8. Hienonna päälle runsaasti korianteria. Tarjoa limettilohkojen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1559 reseptiä.
Linkitetty 64 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Yhden pannun ihmeruoka minimoi tiskit, ja samalla ainekset hautuvat uunissa ihanan meheviksi.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunalohi-fetavuoka

Ainekset

3
punajuurta
1
lanttu
1
punasipuli
400
g
lohta
1
pkt (200 g)
fetaa
Sitruunaöljy
1
sitruunan mehu
4
rkl
öljyä
2
tl
kuivattua oreganoa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
kevätsipulia tai sipulinvarsia koristeeksi

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja suikaloi punajuuret julienneraudalla, vihannesmandoliinilla tai veitsellä. Tee samoin lantulle. Kuori ja viipaloi sipuli. Poista lohesta nahka ja leikkaa kala tulitikkuaskin kokoisiksi kuutioiksi. Valuta ja kuutioi feta.
  2. Purista sitruunan mehu kulhoon. Lisää öljy ja mausteet. Pyörittele lantturaaste, sipuli ja lohi kulhossa sitruunaöljyssä ja levitä ne uunivuokaan. Pyörittele sitten punajuuri kulhossa öljyiseksi ja lisää se vuokaan muiden ainesten viereen, niin koko ruoka ei värjäydy punaiseksi. Lisää fetakuutiot päälle. Paista uunissa 15 minuuttia. Koristele ruoka halutessasi hienonnetulla kevätsipulilla.

Kommentit (0)