Soppa365 on lisännyt 287 reseptiä.
Linkitetty 473 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Mikko Hannula

Mehevän uunilohen salaisuudet? Riittävän alhainen uuninlämpö ja ranskankermatäkki. Kypsentämisaika vaihtelee lohifileen paksuuden mukaan, mutta muuten tämä kotiruoka on helppoakin helpompi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mehevä uunilohi

Ainekset

noin
700 g
lohi- tai kirjolohifileetä
1
tl
suolaa
Päälle
1
prk (150 g)
ranskankermaa (ei kevyttä)
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
dijoninsinappia
1
tl
hunajaa
½
tl
mustapippuria
Viimeistelyyn
tilliä

Työvaiheet

  1. Poista lohifileestä mahdolliset ruodot ja nosta filee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele pinnalle suola.
  2. Sekoita ranskankerma, sitruunamehu, sinappi, hunaja ja pippuri keskenään. Levitä seos kalan päälle.
  3. Kypsennä kalaa 175-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia kalan paksuudesta riippuen. Varmista kalan kypsyys haarukalla paksuimmasta kohdasta, älä kypsennä kuivaksi vain varmuuden vuoksi. 
  4. Viimeistele tillillä. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Kommentit (17)

Vierailija

Miksi joka toinen ruoka pitää pilata hunajalla?

Herkku.....

Siksi kun se on imelänhyvää. Sokeri toinen vaihtoehto.

Vierailija

En hunajasta pidä sellaisenaan, mutta moniin ruokiin ja kylmiin kastikkeisiin se kyllä sopii.

Vierailija

Lohesta saa kätevästi nahan pois kun laittaa fileen nahkapuoli ylöspäin vuokaan ja kypsentää uunissa niin että nahka kypsyy ja vetäsee nahan pois esim haarukkaan kieputtamalla ja sitte kaataa ranskankerman tms maustekastikkeen päälle ja käyttää hetken uunissa.
Kannattaa toki maustaa lohi hyvin ennen uuniin laittoa.
Ällöttävää se nahka siellä vuoan pohjalla.

Vierailija

"Lohesta saa kätevästi nahan pois kun laittaa fileen nahkapuoli ylöspäin vuokaan ja kypsentää uunissa niin että nahka kypsyy ja vetäsee nahan pois esim haarukkaan kieputtamalla ja sitte kaataa ranskankerman tms maustekastikkeen päälle ja käyttää hetken uunissa.
Kannattaa toki maustaa lohi hyvin ennen uuniin laittoa.
Ällöttävää se nahka siellä vuoan pohjalla."

Samaa mieltä. Tuo on täydellinen tapa kypsentää nahallinen filee. Ja sillä tavoin valmistettuna hyvää lohta ei tarvitse pilata hukuttamalla se (hapan)kermaan. Eikö edes joskus joku voisi tehdä kalareseptin missä kalaa ei pilattaisi maitotuotteilla/wannabe(vegaani)"maito"tuotteilla?

Vierailija

175 astetta on mielestäni liikaa.
Meillä syödään viikottain lohta ja uunin lämpö on 160.

kala kalana

Lohen päälle eikä muuallekaan mitää maitotuotteita. Sitruuna, sokeri, suola ja tilli piisaa. Kyllä suomalaisilla on jo omasta takaa ilman kerma tuotteitakin elopainoa ihan tarpeeksi.

Salmonisti

... sitä tartte uittaa kokonaan kermassa. Folio vuoan päälle, niin pysyy mehevänä. Folion voi kierrättää tai uusiokäyttää itse ja tehdä vaikka hatun.

Vierailija

Mielestäni ihana ohje. Ranskankerma kastike on hyvää.

kalakokin mies

Uunipellille leivinpaperi. Sen päälle ruodoton filé nahkapuoli ylöspäin. Tietysti suola, pippuri, tilli siihen nahattomaan puoleen ensin. Uuniin 150-175 astetta kiireen mukaan. Ei mitään kastikkeita. Eikä mitään tökkimisiä kypsyyttä tunnustellen: kala on valmis, kun nahkaan tulee muutama kupla. Nahka toimii siten sekä lämpömittarina että kalan kantena, joka pitää sen mehevänä. Yksinkertaista, helppoa, hyvää j terveellistä. Kaikki creme fraichet sun muut sotkut ovat ylilaittamista. Ruotsalainen vaimoni tekee tuolla reseptillä, on ollut ravintolakeittiössä Tukholmassa töissä toistakymmentä vuotta.

Vierailija

Te jotka paistatte lohen ensin nahkapuoli ylöspäin ja poistatte sitten nahan kesken paistamisen, kaapikaa lohen pinnasta keskeltä se tumma oheut kerros pois, ennen kuin kaatelette päälle kermoja tms. Se tumma osa maistuu pahalta!

Harjoittelija

Kiitos kaikille hyvistä vinkeistä! Sekä itse alkureseptistä. Itse jätän sen kerman pois. Se nahka ollut vähän ongelma mutta yllä konsteja joita aion yrittää. Lohen kaveriksi sopii mielestäni perunat hyvin tai sitten broccoli. Kukkakaali myös.

Vaula Tkalcan
Seuraa 
Liittynyt10.1.2015

Jos pitää kuivasta kalasta, tämä ohje on silloin varmaankin sopiva. Minä paistan lohen 15-20 minuuttia 160 asteessa.

Hybrid

Miksi näissä resepteissä ei ole tulostusmahdollisuutta?

Vierailija

Niin, tulostus mahdollisuus olisi näppärä.

Näytä kaikki kommentit (17)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2863 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Nyt on hyvää! Pasta, jonka nimi sekä maku vetää kielen solmuun. Täydellinen yhdistelmä pientä potkua, pehemitä gnoccheja sekä tonnikalan suolaisuutta ja kerman pehmeyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3–4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Tonnikala-ndujagnocchit

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
oliiviöljyä
2
prk
tonnikalaa öljyssä
½
tl
suolaa
1–2
oksaa rosmariinia
2
rkl
nduja-tahnaa
2
dl
kermaa
2
dl
vettä
1
ps (500 g)
perunagnoccheja
½
ruukku minttua

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista valkosipulia ja tomaattipyreetä öljyssä pannulla pari minuuttia.

  2. Valuta tonnikalasta enin öljy pois ja lisää kala pannulle yhdessä suolan, rosmariinioksien, nduja-tahnan, kerman ja veden kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää gnocchit. Kypsennä keskilämmöllä noin 5 minuuttia, muutaman kerran kypsennyksen aikana sekoittaen.

  3. Revi valmiin ruoan joukkoon runsaasti tuoretta minttua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2863 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tomaateista, salaattipinaatista ja oliiviöljystä syntyvä kastike on tarpeeksi yksinkertainen, jotta siia oma hienostunut maku pääsee hyvin esille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 12 min
Vaikeustaso
Helppo

Siika-uunipasta

Ainekset

600
g
ruodotonta suomustettua siikafileetä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2 rkl + ¾
dl
vaaleaa oliiviöljyä
2
rs (à 250 g)
kirsikkatomaatteja
100
g
salaattipinaattia
LISÄKSI
400
g
spagettia tai muuta pastaa
2
dl
parmesaania raasteena
½
ruukkua ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Mausta siikafileet suolalla ja pippurilla. Lorauta pari ruokalusikallis- ta oliiviöljyä uunivuoan pohjalle ja lado kirsikkatomaatit sekä pinaatti vuokaan. Nosta siikafileet nahkapuoli alaspäin kasvisten päälle ja lorauta loppu oliiviöljy vuokaan kalan päälle. Kypsennä uunissa 10–12 minuuttia, kunnes siika on juuri ja juuri kypsää.

  2. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä). Valuta hyvin.

  3. Raasta parmesaani ja hienonna ruohosipuli.

  4. Nosta kypsä kala ja kasvikset uunista. Nosta kalafileet nahkoineen varovasti hetkeksi folioon. Kaada pasta vuokaan ja kääntele sekaisin tomaattien, pinaatin ja parmesaanin kanssa. Kumoa kalat takaisin nahkapuoli ylöspäin pastan päälle, vedä nahka pois ja ripottele ruohosipulia pinnalle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1449 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Ihana lohipyttipannu luottaa muutamaan laadukkaaseen raaka- aineeseen, jotka koukuttava currymajoneesi sitoo yhteen. Jos et jaksa tehtailla uppomunia, keitä tavallisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohipyttis ja currymajoneesi

Ainekset

300
g
perunaa
50
g + 50 g
voita
2
omenaa
300
g
nahatonta ja ruodotonta lohta
1
pieni purjo
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria sitruunamehua
UPPOMUNAT
2
kananmunaa
2
litraa vettä
1
dl
väkiviinaetikkaa
CURRYMAJONEESI
½
dl
majoneesia
1
valkosipulinkynsi silputtuna
tl
curryjauhetta
tl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja kuutioi perunat. Sulata 50 grammaa voita isossa paistinpannussa. Paista perunoita noin 15 minuuttia.

  2. Tee sillä aikaa currymajoneesi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

  3. Poista omenista kodat. Leikkaa lohi ja omenat kuutioiksi. Siirrä perunat pannun sivulle ja paista lohta ja omenaa voissa vapaalla pannunpuoliskolla 2–3 minuuttia.

  4. Silppua purjosipuli ja kääntele perunat joukkoon ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Pidä lämpimänä kannen alla sillä aikaa, kun keität uppomunat.

  5. Kuumenna vesi poreilevaksi kattilassa ja kaada joukkoon etikka. Sekoita vettä kauhalla voimakkaasti, jotta saat aikaan pyörteen. Valmista uppomunat yksi kerrallaan: riko muna pikkukuppiin ja kaada se varovasti veteen. Kypsennä kiehuvassa vedessä hiljalleen 3–4 minuuttia ja nosta kattilasta reikäkauhalla. Toista sama loppujen kananmunien kanssa.

  6. Nosta uppomunat pyttiksen päälle. Tarjoa currymajoneesin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2863 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Ina Niiniketo KUVA Panu Pälviä

Pariisilaiset gnocchit tehdään tuulihattutaikinasta. Kun yhdistät ne raikkaisiin vihreisiin kasviksii, saat pöytään keväisen kevyen mutta mauiltaan rikkaan annoksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Gnocchi à la Parisienne

Ainekset

1
annos tuulihattutaikinaa (ohje alla)
SARDELLI-PISTOU
5
sardellifileetä
1
ruukku basilikaa
1
ruukku lehtipersiljaa
2
valkosipulinkynttä
2
sitruunaa
½
dl
oliiviöljyä
LISÄKSI
200
g
vihreitä papuja
noin 2
rkl
rypsiöljyä
50
g
salaattipinaattia
noin 2
rkl
voita
50
g
comté-juustoa raasteena
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Tee tuulihattutaikina. 

  2. Laita sardellit, yrtit ja kuoritut valkosipulinkynnet tehosekoittimeen. Raasta sitruunoiden keltainen kuoriosa joukkoon ja jauha tasaiseksi. Lisää öljy.

  3. Kiehauta vettä laakeassa kattilassa. Alenna lämpöä, jotta vesi poreilee kevyesti.

  4. Täytä kulho kylmällä vedellä ja jääpaloilla.

  5. Leikkaa tuulihattutaikinan pursotuspussiin noin 1 cm:n levyinen aukko. Pursota taikinaa kiehuvaan veteen ja leikkaa saksilla taikinasta noin 2 cm:n pötköjä. Keitä näin syntyviä gnoccheja noin 5 minuuttia.

  6. Nosta gnocchit reikäkauhalla jääveteen. Nosta jäähtyneet gnocchit valumaan talouspaperin päälle.

  7. Valmista lisuke. Ryöppää pavut nopeasti kiehuvassa vedessä. Valuta ja leikkaa pätkiksi.

  8. Paista gnoccheja pannulla öljyssä, kunnes ne saavat väriä. Lisää pavut, pinaatti ja voi. Paista hetki niin, että pavuissa säilyy suutuntuma.

  9. Kokoa annoksiksi. Laita lautaselle 2 ruokalusikallista sardelli-pistouta, päälle pari kauhallista gnoccheja ja kasviksia. Viimeistele juustoraasteella ja mustapippurilla.

Tuulihattutaikina

Ainekset

dl
maitoa
dl
vettä
125
g
voita
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
2
dl
vehnäjauhoja
5
kananmunaa (M-koko)

Työvaiheet

  1. Laita maito, vesi, voi, sokeri ja suola kattilaan. Kuumenna sekoittaen, kunnes voi on sulanut.

  2. Lisää jauhot kuuman nesteen joukkoon. Alenna lämpöä ja jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä samalla puuhaarukalla sekoittaen, kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta ja muodostaa taikinapallon, noin pari minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja siirrä taikina jäähtymään yleiskoneen kulhoon tai taikinakulhoon. Anna taikinan jäähtyä vähän kädenlämpöä lämpimämmäksi.

  3. Riko kananmunat astiaan, josta voit kaataa ne yksi kerrallaan taikinan joukkoon.

  4. Vatkaa taikina valmiiksi yleiskoneessa tai tavallisella sähkövatkaimella. Vatkaa taikinaa keskinopeudella ja lisää joukkoon yksi kananmuna kerrallaan.

  5. Taikina on valmis, kun se on kiiltävää ja koostumukseltaan pehmeää, mutta pursotettavaa.

  6. Laita taikina pursotinpussiin, jonka olet tarvittaessa varustanut tyllalla.

Kommentit (0)