Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2501 reseptiä.
Linkitetty 130 keittokirjaan.
OHJE Anu Bras KUVA Panu Pälviä

Anna kuhafileiden uida sitruuna-yrttimarinadissa ja nosta sitruunapedillä uuniin. Pinnalle ripotellut pankojauhot viimeistelevät raikkaasti hapokkaan kalan ihanan rapeaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + maustuminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen uunikuha

Ainekset

2-4
(800 g)
kuhafilettä
Marinadi
1
sitruunan mehu
1
dl
lehtipersiljaa
2
timjaminoksaa
3/4
dl
öljyä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
1
sitruuna
1 + 1
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
pankokorppujauhoa

Työvaiheet

  1. Leikkaa fileet ruodottomaksi v-viillolla: aseta fileet leikkuulaudalle (nahaton) nahkapuoli ylöspäin. Leikkaa fileen paksussa päässä viilto ruotorivin molemmille puolille ja poista ruotorivi. Pyrstöpuoli on ruodoton.
  2. Purista yhden sitruunan mehu marinadia varten ja hienonna yrtit. Yhdistä marinadin ainekset. Laita kuhafileet marinadiin ja annan maustua jääkaapissa 1 tunti.
  3. Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
  4. Pese ja viipaloi toinen sitruuna. Öljyä uunivuoka ja laita sitruunaviipaleet vuoan pohjalle. Valuta kalafileet marinadista ja laita ne kaksinkerroin taitettuina vuokaan. Ripottele korppujauhot ja valuta 1 rkl öljyä päälle. Kypsennä uunissa 20–25 minuuttia.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2501 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Tuoretta siikaa, pari limettiä ja reilu kou­rallinen karhunlauk­kaa. Tässähän jää ceviche toiseksi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + maustuminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Laukkamarinoitu siika

Ainekset

400
g
siikafileetä
1
dl
karhunlaukkaa
2
limettiä
4
rkl
oliiviöljyä
½
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
viherpippuria
2
rkl
kapriksia

Työvaiheet

  1. Leikkaa kala ohuiksi nahattomiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet laakeaan reunalliseen astiaan.
  2. Hienonna laukka ja ripottele se kalan pinnalle.
  3. Pese limetit ja raasta toisesta limetistä kuori kulhoon. Purista molempien limettien mehu joukkoon. Lisää oliiviöljy, sokeri, suola ja viherpippuri. Sekoita ja kaada kastike kalan päälle.
  4. Ripottele kaprikset pinnalle. Anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2501 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Lohi ja miniparsat ovat täydellinen yhdistelmä! Helppo ja tyylikäs alkuruoka sopii kevään pieniin ruokajuhliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-parsatartar

Ainekset

600
g
lohifileetä
150
g
kylmäsavulohta
½
dl
sitruunaverbenaa tai sitruunamelissaa hienonnettuna
½
dl
ruohosipulia hienonnettuna
½
dl
tilliä hienonnettuna
1
rasia (100 g)
miniparsoja
1
tl
suolaa
valkopippuria rouhittuna

Työvaiheet

  1. Leikkaa lohifileestä ja kylmäsavulohesta nahka pois. Leikkaa kalat ½ cm:n kuutioiksi.

  2. Ota muutama sitruunaverbenan tai sitruunamelissan lehti talteen. Hienonna yrtit ja leikkaa parsoista kuivat kannat pois. Leikkaa parsoista nuput talteen ja leikkaa varret parin millimetrin viipaleiksi.

  3. Sekoita lohikuutiot, yrtit ja viipaloitu parsa keskenään. Mausta suolalla.

  4. Keitä parsannupuja pienessä määrässä vettä pari minuuttia. Valuta ja upota nuput jääkylmään veteen.

  5. Muotoile lohiseos tartarpihveiksi lautasille. Rouhi valkopippuria pintaan. Koristele parsannupuilla ja sitruunaverbenalla tai -melissalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2501 reseptiä.
Linkitetty 147 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämän helpommaksi ei voileipäkakun kokoaminen tule! Kurkku- ja lohitäytteillä mehevöitetty kakku kootaan laakeaan vuokaan, jossa sen voi nostaa suoraan pöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Vuokaan tehty lohivoileipäkakku

Ainekset

12
pientä viipaletta vaaleaa vehnäpaahtoleipää
Kostutus
2
dl
kasvislientä
½
sitruunan kuori
Kurkkutäyte
3
dl
kurkkua raasteena
½
tl
suolaa
2
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
2
dl
ranskankermaa
Lohitäyte
300
g
lämminsavulohta
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
rkl
sitruunamehua
¼
tl
mustapippuria myllystä
Kuorrutus
dl
ranskankermaa
1
rkl
sitruunamehua
¼
tl
suolaa
Kurkkukastike
3
cm
kurkkua
3
rkl
tuoretta minttua
2
rkl
öljyä
Lisäksi
100
g
kirjolohenmätiä

Työvaiheet

  1. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois.

  2. Mausta kylmä kasvisliemi hienoksi raastetulla sitruunankuorella.

  3. Tee täytteet. Raasta kurkku raastinraudan hienoimmalla terällä ja sekoita suola raasteeseen. Anna maustua ja valua siivilässä noin 15 minuuttia. Hienonna sillä aikaa minttu. Puristele kurkusta ylimääräinen neste pois ja sekoita minttu ja ranskankerma kurkkuraasteeseen.

  4. Hienonna lämminsavulohi haarukalla. Sekoita tuorejuusto, sitruunamehu ja pippuri lohen kanssa.

  5. Lusikoi kurkkutäyte tasaiseksi kerrokseksi vuokaan (noin 30 cm x 20 cm). Levitä 6 leipäviipaletta päälle ja valele ne puolella kostutusliemestä. Lusikoi lohitäyte leiville ja levitä toiset 6 viipaletta sen päälle. Kostuta lopulla liemellä.

  6. Sekoita kuorrutteen aineet kulhossa ja levitä seos leipäviipaleille.

  7. Soseuta kaikki kurkkukastikkeen aineet tasaiseksi. Lusikoi kastike ja mäti kakulle juuri ennen tarjoilua .

Kommentit (1)

Vierailija

Eiköhän kuvan perusteella laiteta päälle ensin kurkkukastike ja sitten vasta tuo kuorrutus ja mäti ennen tarjoilua? Taidan kokeilla tätä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2501 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Tiedätkö vanhan maustamisviisauden “what grows together, goes together”? Merilevä ja simpukat, toimii!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Merileväsimpukat

Ainekset

1
kg
tuoreita sinisimpukoita
2
sellerinvartta
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
2
dl
valkoviiniä
2
dl
vettä
½
dl
wakame-merilevää
50
g
voita
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita simpukat tiskialtaaseen ja huuh­tele ne kylmällä vedellä. Pese simpukat huolellisesti juuresharjalla ja juoksevalla vedellä. Irrota kuoren väliin jääneet par­rat. Poista joukosta rikkoutuneet ja kuol­leet simpukat. Ota talteen vain itsekseen sulkeutuvat simpukat ja heitä avoimeksi jäävät pois.
  2. Pilko sellerinvarret. Halkaise tomaa­tit, kuori ja suikaloi punasipuli ja valko­sipulit.
  3. Kuumenna öljy isossa korkeareunai­sessa ja kannellisessa pannussa tai kat­tilassa.
  4. Paista punasipulia, valkosipulia ja sel­leriä 2 minuuttia. Lisää kattilaan viini ja anna sen kiehahtaa. Lisää vesi, merilevä ja simpukat. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja sekoita simpukoita muutaman kerran kattilan pohjaa myöten. Peitä keittoastia kannella ja keitä täydellä teholla 5 mi­nuuttia. Ravistele pannua välillä. Lisää tomaatit, voi ja suola. Anna ruuan maus­tua kannen alla vielä 10 minuuttia. Pois­ta kaikki avautumattomat simpukat en­nen tarjoilua.

Kommentit (0)