Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 193 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Pok Pokin wingsit tunnetaan kaikkialla. Värikkäiden muoviliinojen ja muovikalusteiden Pok Pok Oregonin Portlandissa on Yhdysvaltojen tunnetuin thaimaalaisravintola.

Kuuluisat siivet ovat kokkien Andy Rickerin ja Ich “Ike” Truongin käsialaa. Ame­rikkalais-thaimaalais-vietnamilaiset kanansiivet saattavat kuulostaa seka­valta, mutta huoli pois: maku on selkeä. Karamellisoitu kalakastike ja vahva valkosipuli tekevät tahmasiivistä koukuttavia – eivätkä ne maistu lainkaan kalalta. Tulisuuden määrää on helppo säädellä itse. Ravintola Pok Pokin ansiosta kalakastike tuli tunnetuksi Oregonin Portlandissa. Andy Ricker oli ensimmäisiä ei-aasialaisia kokkeja, joka käytti kalakastiketta runsaalla kä­dellä. Siipien ohje oli tuliainen vietnamilaisesta katukojusta. Lopullisen reseptin takana on kuitenkin Rickerin ensimmäi­nen työntekijä, vietnamilainen Ich Truong, joka tiesi kertoa, että oikeanlainen valkosipulin maku syntyy uuttamalla valko­sipulia vedessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min + marinoituminen 2–4 t
Vaikeustaso
Helppo

Pok Pok -siivet

Ainekset

8
valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
1/2
dl
kuumaa vettä
1
dl
kalakastiketta
1
dl
sokeria
12
broilerinsiipeä
1
dl
maissijauhoja
Lisäksi
1
dl
vettä
3
tl
srirachaa
rypsiöljyä uppopaistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet suolan kanssa yhteen kulhossa. Lisää kuuma vesi ja anna tekeytyä 5 minuuttia.
  2. Kaada valkosipulivesi siivilän läpi toiseen kulhoon. Säästä sekä valkosipulit että vesi. Lisää kalakastike ja sokeri veden joukkoon, anna sokerin sulaa.
  3. Kuivaa broilerinsiivet ja nosta muovipussiin. Lisää puolet valkosipulivesi-kalakastikeseoksesta ja maissijauhot ja sekoita. Anna siipien marinoitua jääkaapissa 2–4 tuntia. Laita loppu marinadi jääkaappiin.
  4. Kuumenna rypsiöljy korkeassa kasarissa. Uppopaista valkosipulinkynnet nopeasti kullanruskeiksi.
  5. Valuta marinoituneet siivet huolella. Uppopaista siivet erissä 8–10 minuuttia, kunnes siivet ovat läpikypsiä. Valuta ylimääräinen öljy pois.
  6. Ota jäljelle jäänyt marinadi jääkaapista. Kaada puolet paistinpannuun ja lisää ½ dl vettä. Kuumenna ja lisää 1½ tl srirachaa. Pyöräytä 6 kanansiipeä kuumassa seoksessa pannussa noin 1 minuutti, kunnes ne muuttuvat tahmaisiksi ja ruskeiksi. Siirrä siivet lautaselle (tai uuniin) odottamaan. Kypsennä loput siivet samalla tavalla. Tarjoa uppopaistetun valkosipulin kanssa.

Kommentit (16)

Wilma
Seuraa 
Liittynyt12.11.2014

Moikka, millä kalakastikkeen voisi korvata? Olen allerginen kalalle, mutta hulluna wingseihin ja tämä vaikuttaa muuten täydelliseltä!

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Moikka,

vegekaupat ja Ruohonjuuri myyvät kalatonta kastiketta, joka jäljittelee kastikkeen makua, muttei sisällä kalaa. Se voisi olla hyvä valinta!

Vierailija

Sokeri tuskin sulaa lämpimässä vedessä sen sulamispiste on kuitenkin reilusti yli 100 astetta celsiusta. Kyse on liukenemisesta.

Chillix

Kiitos ohjeesta! Vaiheet 2, 3 ja 4 ovat hieman sekavat; ensiksi pitäisi siivilöidä valkosipuli pois vedestä ja sekoittaa veteen kalakastike ja sokeri, mutta seuraavassa vaiheessa käytetäänkin kalakastike-valkosipuliseosta. Mistä se tulee jos valkosipulit siivilöidään pois ja kalakastike lisätään veteen? Lopuksi vaiheessa 4 taas ohjeistetaan uppopaistamaan valkosipulinkynnet joten ilmeisesti tällaista kalakastike-valkosipuliseosta ei missään vaiheessa synny?

Vierailija

Valkosipulivesi-kalakastiketta tarkoitetaan. Valkosipulin "palat" on sivussa. Älä heitä pois siivilöityä nestettä.

Vierailija

@Chillix  Ei kun ne uppopaistetut valkosipulit ei varsinaisesti kuulu reseptiin, ne mainitaan samoin kuin esim.  "tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa"

Asiantuntija

Maissijauho on ohjeessa selvä virhe. Kyse on maissitärkkelyksestä eli Maizenasta, jota tähän käytetään. Siivet marinoidaan tehdyssä kalakastikeliemessä, kuivataan ja sen jälkeen kieritetään maissitärkkelyksessä sekä uppopaistetaan.

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Hei,

yritin selventää ohjetta. Sekä valkosipulivesi että kynnet tulevat käyttöön. Kynnet uppopaistetaan ja veteen sekoitetaan mausteet marinointia varten.

Valkosipulinkynsiä ei siis laiteta marinadiin vaan ne paistetaan lisukkeeksi. Marinointiin käytetään vain valkosipulin makuinen vesi.

Tässä ohjeessa maissijauhoilla tarkoitetaan tosiaan maissijauhoja. Esimerkiksi Risentalla on maissijauhoja valikoimassa. Toki voit käyttää myös muunlaisia jauhoja, jos tuntuu ettei maissijauhoille tule muuten käyttöä. Voit hyvin käyttää esimerkiksi vehnäjauhoja tai maissitärkkelystä, jos niitä löytyy jo kotoa.

Toivottavasti selvensi!

Pokpokin lukija Tampereelta

tämä vedessä muhinut, sivuun nostettu valkosipulimössö uppopaistetaan kullanruskeaksi öljyssä ja otetaan sivuun esim papereille valumaan. Lisätään viimeisenä kun siivet ovat jo muhineet chilitahnan tai srirachan kanssa.

Vierailija

Kiitos ohjeesta, tällä ohjeella kyllä tulee tehtyä jatkossakin (sokeria ehkä vähennän:)

Chef

Voisiko siivet tehdä kokonaan uunissa? En haluaisi uppopaistaa niitä?

Chillix

Hei Riikka,

Kiitos reseptin selvennyksestä. Kuulostaa erinomaisen hyvältä ja tätä pitää ehdottomasti kokeilla. Mukavaa kevään jatkoa!

Vierailija

Entäs kun on 2 pakettia  a' 800g eli 1600g eli n. 40kpl kanansiipijä niin kolminkertaistanko muutkin ainesosat vai mikä olisi suhteutus?

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Moikka,

toki uunissakin voi hoitaa kypsennysvaiheen. Silloin kypsennysaika on kuitenkin pidempi. En jättäisi väliin lopun pannulla pyöräytystä.

Kominkertaiseen määrään siipiä kannattaa vähintään tuplata tai jopa triplata muutkin aineet.

Krnzc

Tosi kiva ruoka! Siivet jäi syömättä ja melkein vuorokausi safkan tekemisen jälkeen kämppä haisee edelleen fermentoidulta sardiinilta. Pisteet: -17/5, ei jatkoon :D

Näytä kaikki kommentit (16)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Juhlavassa keitossa on kahta eri kalaa, maukas liemi ja nokare mätiä. Sitruunamajoneesi maustaa kirkasliemisen keiton vielä herkullisemmaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava kahden kalan keitto

Ainekset

Liemi
1
ison tai 3–4 pienemmän kalan perkeet
1
sipuli
15
cm
purjon vihreää osaa
½
fenkoli
nokare
voita
2
dl
valkoviiniä
l
vettä
1
tl
kokonaisia valkopippureita
tl
suolaa
Lisäksi
3
porkkanaa
5
kiinteää perunaa
½
fenkoli
15
cm
purjon vaaleaa osaa
n. 600
g
lohifileetä
1
siika- tai kuhafilee
1
prk (200 g)
kirjolohen mätiä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
tuoretta tilliä
Sitruunamajoneesi
1
muna
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
2
dl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
rouhaisu
valko- tai mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä ensin liemi. Huuhdo kalanperkeet kylmällä vedellä. Pilko sipuli, purjon vihreä osa sekä fenkoli.
  2. Kuullota sipulia, purjoa ja fenkolia voissa kattilassa. Lisää kattilaan viini. Kiehauta muutama minuutti.
  3. Lisää kattilaan kalanperkeet, vesi, pippurit ja suola. Keitä lientä puoli tuntia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto. Siivilöi liemi talteen.
  4. Kuori ja lohko porkkanat ja perunat. Viipaloi fenkoli ja purjon vaalea osa.
  5. Poista kalafileistä nahka. Paloittele fileet kuutioiksi. Valuta mäti siivilässä.
  6. Lisää kalaliemeen porkkanat, perunat, fenkoli ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä, noin 15 minuuttia.
  7. Lisää joukkoon kalapalat. Kalat kypsyvät kuumassa liemessä viidessä minuutissa.
  8. Silppua keittoannosten päälle tilliä. Lisää lautasille lusikallinen mätiä ja sitruunamajoneesia.

Majoneesi

  1. Majoneesi onnistuu, kun kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Laita kananmuna sauvasekoittimen korkeaan kulhoon niin, että keltuainen ei hajoa.
  2. Purista sitruunasta mehu ja raasta kuori. Lisää öljy ja mausteet kulhoon. 
  3. Surauta sauvasekoittimella majoneesiksi. 
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Taginetyylinen kalkkunapata sopii mainiosti pikkujoulupöytään. Kaneli ja neilikka antavat pataan ihanan jouluisen maun. Mikä parasta, tämä pata valmistuu vain puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikkujoulukalkkuna

Ainekset

700
g
kalkkunanfileetä
1
tl
suolaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
½
tlk (190 g)
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
2
kanelitankoa
¾
tl
jauhettua neilikkaa
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (200 g)
kuivattuja viikunoita
LISÄKSI
4
tuoretta viikunaa
1
dl
granaattiomenan siemeniä (pakaste)

Työvaiheet

  1. Kuutioi kalkkunanfilee ja mausta palat suolalla. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

  2. Ota aurinkokuivatuista tomaateista 2 rkl öljyä pataan. Ruskista kalkkunakuutioita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä sekoittaen muutama minuutti.

  3. Lisää kanelitangot, neilikka, kirsikkatomaatit ja paseerattu tomaatti. Mausta hunajalla ja pippurilla. Peitä pata kannella. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.

  4. Leikkaa kuivatut viikunat neljään osaan. Lisää ne pataan ja hauduta vielä 5–10 minuuttia, kunnes kalkkuna on kypsää. Koristele lohkotuilla tuoreilla viikunoilla ja halutessasi granaattiomenan siemenillä. Tarjoa bulgurin, riisin tai ohran kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä
Virtaa ja väriä! Lohko pannulle keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja. Sienten ja tomaattien hyvät maut kannattaa pyyhkäistä parempiin suihin paahtoleivällä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Herkkusienipannu

Ainekset

1
rs (200 g)
tummia herkkusieniä
2
salottisipulia
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
100
g
fetaa
2
rkl
öljyä
rkl
tummaa balsamicokastiketta
1
ps (65 g)
tuoretta pinaattia
½
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Puhdista ja lohko herkkusienet. Kuori ja viipaloi sipuli. Halkaise osa tomaateista. Kuutioi feta.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Paista kuumalla pannulla sipulia ja sieniä noin 5 minuuttia. Lisää tomaatit, feta ja balsamicokastike. Jatka kypsennystä 10 minuuttia.
  3. Lisää pinaatti muutamaksi minuutiksi hautumaan. Mausta pippurilla ja maun mukaan suolalla.