Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2206 reseptiä.
Linkitetty 169 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Pok Pokin wingsit tunnetaan kaikkialla. Värikkäiden muoviliinojen ja muovikalusteiden Pok Pok Oregonin Portlandissa on Yhdysvaltojen tunnetuin thaimaalaisravintola.

Kuuluisat siivet ovat kokkien Andy Rickerin ja Ich “Ike” Truongin käsialaa. Ame­rikkalais-thaimaalais-vietnamilaiset kanansiivet saattavat kuulostaa seka­valta, mutta huoli pois: maku on selkeä. Karamellisoitu kalakastike ja vahva valkosipuli tekevät tahmasiivistä koukuttavia – eivätkä ne maistu lainkaan kalalta. Tulisuuden määrää on helppo säädellä itse. Ravintola Pok Pokin ansiosta kalakastike tuli tunnetuksi Oregonin Portlandissa. Andy Ricker oli ensimmäisiä ei-aasialaisia kokkeja, joka käytti kalakastiketta runsaalla kä­dellä. Siipien ohje oli tuliainen vietnamilaisesta katukojusta. Lopullisen reseptin takana on kuitenkin Rickerin ensimmäi­nen työntekijä, vietnamilainen Ich Truong, joka tiesi kertoa, että oikeanlainen valkosipulin maku syntyy uuttamalla valko­sipulia vedessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min + marinoituminen 2–4 t
Vaikeustaso
Helppo

Pok Pok -siivet

Ainekset

8
valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
1/2
dl
kuumaa vettä
1
dl
kalakastiketta
1
dl
sokeria
12
broilerinsiipeä
1
dl
maissijauhoja
Lisäksi
1
dl
vettä
3
tl
srirachaa
rypsiöljyä uppopaistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet suolan kanssa yhteen kulhossa. Lisää kuuma vesi ja anna tekeytyä 5 minuuttia.
  2. Kaada valkosipulivesi siivilän läpi toiseen kulhoon. Säästä sekä valkosipulit että vesi. Lisää kalakastike ja sokeri veden joukkoon, anna sokerin sulaa.
  3. Kuivaa broilerinsiivet ja nosta muovipussiin. Lisää puolet valkosipulivesi-kalakastikeseoksesta ja maissijauhot ja sekoita. Anna siipien marinoitua jääkaapissa 2–4 tuntia. Laita loppu marinadi jääkaappiin.
  4. Kuumenna rypsiöljy korkeassa kasarissa. Uppopaista valkosipulinkynnet nopeasti kullanruskeiksi.
  5. Valuta marinoituneet siivet huolella. Uppopaista siivet erissä 8–10 minuuttia, kunnes siivet ovat läpikypsiä. Valuta ylimääräinen öljy pois.
  6. Ota jäljelle jäänyt marinadi jääkaapista. Kaada puolet paistinpannuun ja lisää ½ dl vettä. Kuumenna ja lisää 1½ tl srirachaa. Pyöräytä 6 kanansiipeä kuumassa seoksessa pannussa noin 1 minuutti, kunnes ne muuttuvat tahmaisiksi ja ruskeiksi. Siirrä siivet lautaselle (tai uuniin) odottamaan. Kypsennä loput siivet samalla tavalla. Tarjoa uppopaistetun valkosipulin kanssa.

Kommentit (16)

Wilma
Seuraa 
Liittynyt12.11.2014

Moikka, millä kalakastikkeen voisi korvata? Olen allerginen kalalle, mutta hulluna wingseihin ja tämä vaikuttaa muuten täydelliseltä!

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Moikka,

vegekaupat ja Ruohonjuuri myyvät kalatonta kastiketta, joka jäljittelee kastikkeen makua, muttei sisällä kalaa. Se voisi olla hyvä valinta!

Vierailija

Sokeri tuskin sulaa lämpimässä vedessä sen sulamispiste on kuitenkin reilusti yli 100 astetta celsiusta. Kyse on liukenemisesta.

Chillix

Kiitos ohjeesta! Vaiheet 2, 3 ja 4 ovat hieman sekavat; ensiksi pitäisi siivilöidä valkosipuli pois vedestä ja sekoittaa veteen kalakastike ja sokeri, mutta seuraavassa vaiheessa käytetäänkin kalakastike-valkosipuliseosta. Mistä se tulee jos valkosipulit siivilöidään pois ja kalakastike lisätään veteen? Lopuksi vaiheessa 4 taas ohjeistetaan uppopaistamaan valkosipulinkynnet joten ilmeisesti tällaista kalakastike-valkosipuliseosta ei missään vaiheessa synny?

Vierailija

Valkosipulivesi-kalakastiketta tarkoitetaan. Valkosipulin "palat" on sivussa. Älä heitä pois siivilöityä nestettä.

Vierailija

@Chillix  Ei kun ne uppopaistetut valkosipulit ei varsinaisesti kuulu reseptiin, ne mainitaan samoin kuin esim.  "tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa"

Asiantuntija

Maissijauho on ohjeessa selvä virhe. Kyse on maissitärkkelyksestä eli Maizenasta, jota tähän käytetään. Siivet marinoidaan tehdyssä kalakastikeliemessä, kuivataan ja sen jälkeen kieritetään maissitärkkelyksessä sekä uppopaistetaan.

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Hei,

yritin selventää ohjetta. Sekä valkosipulivesi että kynnet tulevat käyttöön. Kynnet uppopaistetaan ja veteen sekoitetaan mausteet marinointia varten.

Valkosipulinkynsiä ei siis laiteta marinadiin vaan ne paistetaan lisukkeeksi. Marinointiin käytetään vain valkosipulin makuinen vesi.

Tässä ohjeessa maissijauhoilla tarkoitetaan tosiaan maissijauhoja. Esimerkiksi Risentalla on maissijauhoja valikoimassa. Toki voit käyttää myös muunlaisia jauhoja, jos tuntuu ettei maissijauhoille tule muuten käyttöä. Voit hyvin käyttää esimerkiksi vehnäjauhoja tai maissitärkkelystä, jos niitä löytyy jo kotoa.

Toivottavasti selvensi!

Pokpokin lukija Tampereelta

tämä vedessä muhinut, sivuun nostettu valkosipulimössö uppopaistetaan kullanruskeaksi öljyssä ja otetaan sivuun esim papereille valumaan. Lisätään viimeisenä kun siivet ovat jo muhineet chilitahnan tai srirachan kanssa.

Vierailija

Kiitos ohjeesta, tällä ohjeella kyllä tulee tehtyä jatkossakin (sokeria ehkä vähennän:)

Chef

Voisiko siivet tehdä kokonaan uunissa? En haluaisi uppopaistaa niitä?

Chillix

Hei Riikka,

Kiitos reseptin selvennyksestä. Kuulostaa erinomaisen hyvältä ja tätä pitää ehdottomasti kokeilla. Mukavaa kevään jatkoa!

Vierailija

Entäs kun on 2 pakettia  a' 800g eli 1600g eli n. 40kpl kanansiipijä niin kolminkertaistanko muutkin ainesosat vai mikä olisi suhteutus?

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Moikka,

toki uunissakin voi hoitaa kypsennysvaiheen. Silloin kypsennysaika on kuitenkin pidempi. En jättäisi väliin lopun pannulla pyöräytystä.

Kominkertaiseen määrään siipiä kannattaa vähintään tuplata tai jopa triplata muutkin aineet.

Krnzc

Tosi kiva ruoka! Siivet jäi syömättä ja melkein vuorokausi safkan tekemisen jälkeen kämppä haisee edelleen fermentoidulta sardiinilta. Pisteet: -17/5, ei jatkoon :D

Näytä kaikki kommentit (16)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2206 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Perhoseksi avattu broilerinrinta paistuu pikavauhtia! Tarjoa broilerin lisukkeena kirsikkainen salaatti, jonka juju on appelsiiniöljyssä pikamarinoiduissa punasipuleissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileriperhonen ja kirsikkasalaatti

Ainekset

4
broilerinrintafileetä
2
rkl
ruokaöljyä
1
tl
suolaa
1
pkt (100 g)
pippurijuustoa (Mustapekka)

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli keskilämmöllä.
  2. Leikkaa rintafileet perhosiksi: viillä veitsellä varovasti fileen sivusta noin fileen puoleenväliin ja avaa filee kirjan tapaan. Nuiji pihvejä kevyesti muovipussin tai tuorekelmun läpi.
  3. Sivele pihvit öljyllä ja mausta suolalla. Grillaa pihvit tai paista parila- tai paistinpannussa 2–4 minuuttia molemmin puolin.
  4. Leikkaa juusto neljäksi viipaleeksi ja laita kuumien pihvien päälle.

Kirsikkasalaatti

Ainekset

2
punasipulia
1
ruukku
basilikaa
1
l
kirsikoita
1
ps (100 g)
pinaattia
1
rs (100 g)
rucolaa
KASTIKE
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
appelsiinimehua
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet isossa kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Irrota basilikan lehdet ja siirrä ne odottamaan. Hienonna varret. Lisää sipulit ja basilikanvarret kastikkeeseen ja anna maustua 10 minuuttia.
  3. Poista halutessasi kirsikoista kivet. Huuhtele ja valuta pinaatti ja rucola.
  4. Jos tarjoat salaatin broileripihvien kanssa, valmista pihvit tässä vaiheessa.
  5. Sekoita kirsikat ja yrtit salaattiin juuri ennen tarjoamista.
Helsingin Sanomat on lisännyt 111 reseptiä.
Linkitetty 150 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Broilerin rintafileet kuorrutetaan nyt mozzarellalla ja tarjotaan kalifornialaisittain tomaatti-avokadosalaatin kanssa. Höysteeksi sopii loistavasti rapeaksi paistettu pekoni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarellabroileria ja tomaatti-avokadosalaattia

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
2
tl
juoksevaa hunajaa
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
1
pallo
mozzarellaa
8
viipaletta
pekonia
SALAATTI
4
kevätsipulia
500
g
kirsikkatomaattia
4
avokadoa
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
1
dl
lehtipersiljaa tai korianteria hienonnettuna
sormisuolaa, mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Viipaloi kevätsipulit. Puolita tomaatit. Kuutioi avokadot. Lisää joukkoon öljy, sitruunamehu ja yrttisilppu. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Sipaise pintaan öljyä. Paista grillissä kypsäksi (noin 10 minuuttia). Valuta kypsien broilereiden päälle hieman hunajaa ja nosta viipale mozzarellaa. Anna lämmetä hetken.
  3. Paista pekonit. Tarjoa broilerin ja salaatin kanssa.
     
Oton leipomukset on lisännyt 31 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.

Kaura-raparperipaistos on uskomattoman helppo, mutta sitäkin parempi herkku. Tässä paistoksessa yhdistyy raparperin raikkaus ja makea kuorrute. Raparperipaistoksen tekeminen onnistuu lapsiltakin.🙂

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
15 min + paisto 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-raparperipaistos

Ainekset

n. 600
g
raparperia
125
g
voita tai leivontamargariinia
2
dl
fariinisokeria
1,5
dl
mantelijauhetta
3,5
dl
kaurahiutaleita
1
tl
kanelia
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kaardemummaa

Työvaiheet

Laita uuni kuumenemaan 190-asteeseen.
Viipaloi raparperit ohuiksi viipaleiksi.
Voitele piirasvuoka tai jokin muu uunivuoka.
Kaada raparperin palat vuoan pohjalle.
Mittaa kattilaan rasva ja sulata se.
Lisää sulatetun voin joukkoon sokeri, mantelijauhe ja kaurahiutaleet.
Mausta kanelilla, vaniljasokerilla ja kaardemummalla.
Sekoita tasaiseksi.
Levitä kuorrute raparperipalojen päälle ja paista 30-35 minuuttia.

Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua, paistos on parhaimmillaan haaleana. Tarjoile esimerkiksi turkkilaisen jugurtin tai vaniljakastikkeen kanssa.

Jennyfer1980 on lisännyt 22 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Hedelmäbroileri
Hedelmäbroileri

Tämä ruoka on aika erikoinen, sillä en muista, että olisin ainakaan itse valmistanut koskaan mitään vastaavaa. Olen perinyt tämän reseptin äidiltäni. En osaa laskea tätä arkiruuaksi, vaan hienon makunsa vuoksi sopii ennemmin viikonloppuun, kuten sunnuntaiksi.

Hedelmäbroilerin maku on hedelmäinen ja sehän sopii broilerin kaveriksi erinomaisesti. Kastike maistuu niin riisin kuin keitetyn perunankin kanssa. Minulle tässä ruuassa on jotain hienoa, vähän niin kuin juhlan tuntua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h broilerien kypsennys + 15 muu valmistus
Vaikeustaso
Helppo

Hedelmäbroileri

Ainekset

3
kpl
broilerin koipia
1
prk
persikoita
15
kpl
kivettömiä luumuja
2
dl
kermaa
currya
maun mukaan

Työvaiheet

1. Kypsennä ja putsaa broilerin koivet
2. Laita kattilaan 2 dl vettä, persikat, luumut ja curry. Keitä kypsiksi.
3. Ota kattila sivuun ja soseuta hedelmät sauvasekottimella
4. Lisää kerma ja broilerit
5. Kuumenna

Tarjoa riisi tai keitettyjen perunoiden kera.