Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2114 reseptiä.
Linkitetty 160 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Pok Pokin wingsit tunnetaan kaikkialla. Värikkäiden muoviliinojen ja muovikalusteiden Pok Pok Oregonin Portlandissa on Yhdysvaltojen tunnetuin thaimaalaisravintola.

Kuuluisat siivet ovat kokkien Andy Rickerin ja Ich “Ike” Truongin käsialaa. Ame­rikkalais-thaimaalais-vietnamilaiset kanansiivet saattavat kuulostaa seka­valta, mutta huoli pois: maku on selkeä. Karamellisoitu kalakastike ja vahva valkosipuli tekevät tahmasiivistä koukuttavia – eivätkä ne maistu lainkaan kalalta. Tulisuuden määrää on helppo säädellä itse. Ravintola Pok Pokin ansiosta kalakastike tuli tunnetuksi Oregonin Portlandissa. Andy Ricker oli ensimmäisiä ei-aasialaisia kokkeja, joka käytti kalakastiketta runsaalla kä­dellä. Siipien ohje oli tuliainen vietnamilaisesta katukojusta. Lopullisen reseptin takana on kuitenkin Rickerin ensimmäi­nen työntekijä, vietnamilainen Ich Truong, joka tiesi kertoa, että oikeanlainen valkosipulin maku syntyy uuttamalla valko­sipulia vedessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min + marinoituminen 2–4 t
Vaikeustaso
Helppo

Pok Pok -siivet

Ainekset

8
valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
1/2
dl
kuumaa vettä
1
dl
kalakastiketta
1
dl
sokeria
12
broilerinsiipeä
1
dl
maissijauhoja
Lisäksi
1
dl
vettä
3
tl
srirachaa
rypsiöljyä uppopaistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet suolan kanssa yhteen kulhossa. Lisää kuuma vesi ja anna tekeytyä 5 minuuttia.
  2. Kaada valkosipulivesi siivilän läpi toiseen kulhoon. Säästä sekä valkosipulit että vesi. Lisää kalakastike ja sokeri veden joukkoon, anna sokerin sulaa.
  3. Kuivaa broilerinsiivet ja nosta muovipussiin. Lisää puolet valkosipulivesi-kalakastikeseoksesta ja maissijauhot ja sekoita. Anna siipien marinoitua jääkaapissa 2–4 tuntia. Laita loppu marinadi jääkaappiin.
  4. Kuumenna rypsiöljy korkeassa kasarissa. Uppopaista valkosipulinkynnet nopeasti kullanruskeiksi.
  5. Valuta marinoituneet siivet huolella. Uppopaista siivet erissä 8–10 minuuttia, kunnes siivet ovat läpikypsiä. Valuta ylimääräinen öljy pois.
  6. Ota jäljelle jäänyt marinadi jääkaapista. Kaada puolet paistinpannuun ja lisää ½ dl vettä. Kuumenna ja lisää 1½ tl srirachaa. Pyöräytä 6 kanansiipeä kuumassa seoksessa pannussa noin 1 minuutti, kunnes ne muuttuvat tahmaisiksi ja ruskeiksi. Siirrä siivet lautaselle (tai uuniin) odottamaan. Kypsennä loput siivet samalla tavalla. Tarjoa uppopaistetun valkosipulin kanssa.

Kommentit (15)

Wilma
Seuraa 
Liittynyt12.11.2014

Moikka, millä kalakastikkeen voisi korvata? Olen allerginen kalalle, mutta hulluna wingseihin ja tämä vaikuttaa muuten täydelliseltä!

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Moikka,

vegekaupat ja Ruohonjuuri myyvät kalatonta kastiketta, joka jäljittelee kastikkeen makua, muttei sisällä kalaa. Se voisi olla hyvä valinta!

Vierailija

Sokeri tuskin sulaa lämpimässä vedessä sen sulamispiste on kuitenkin reilusti yli 100 astetta celsiusta. Kyse on liukenemisesta.

Chillix

Kiitos ohjeesta! Vaiheet 2, 3 ja 4 ovat hieman sekavat; ensiksi pitäisi siivilöidä valkosipuli pois vedestä ja sekoittaa veteen kalakastike ja sokeri, mutta seuraavassa vaiheessa käytetäänkin kalakastike-valkosipuliseosta. Mistä se tulee jos valkosipulit siivilöidään pois ja kalakastike lisätään veteen? Lopuksi vaiheessa 4 taas ohjeistetaan uppopaistamaan valkosipulinkynnet joten ilmeisesti tällaista kalakastike-valkosipuliseosta ei missään vaiheessa synny?

Vierailija

Valkosipulivesi-kalakastiketta tarkoitetaan. Valkosipulin "palat" on sivussa. Älä heitä pois siivilöityä nestettä.

Vierailija

@Chillix  Ei kun ne uppopaistetut valkosipulit ei varsinaisesti kuulu reseptiin, ne mainitaan samoin kuin esim.  "tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa"

Asiantuntija

Maissijauho on ohjeessa selvä virhe. Kyse on maissitärkkelyksestä eli Maizenasta, jota tähän käytetään. Siivet marinoidaan tehdyssä kalakastikeliemessä, kuivataan ja sen jälkeen kieritetään maissitärkkelyksessä sekä uppopaistetaan.

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Hei,

yritin selventää ohjetta. Sekä valkosipulivesi että kynnet tulevat käyttöön. Kynnet uppopaistetaan ja veteen sekoitetaan mausteet marinointia varten.

Valkosipulinkynsiä ei siis laiteta marinadiin vaan ne paistetaan lisukkeeksi. Marinointiin käytetään vain valkosipulin makuinen vesi.

Tässä ohjeessa maissijauhoilla tarkoitetaan tosiaan maissijauhoja. Esimerkiksi Risentalla on maissijauhoja valikoimassa. Toki voit käyttää myös muunlaisia jauhoja, jos tuntuu ettei maissijauhoille tule muuten käyttöä. Voit hyvin käyttää esimerkiksi vehnäjauhoja tai maissitärkkelystä, jos niitä löytyy jo kotoa.

Toivottavasti selvensi!

Pokpokin lukija Tampereelta

tämä vedessä muhinut, sivuun nostettu valkosipulimössö uppopaistetaan kullanruskeaksi öljyssä ja otetaan sivuun esim papereille valumaan. Lisätään viimeisenä kun siivet ovat jo muhineet chilitahnan tai srirachan kanssa.

Vierailija

Kiitos ohjeesta, tällä ohjeella kyllä tulee tehtyä jatkossakin (sokeria ehkä vähennän:)

Chef

Voisiko siivet tehdä kokonaan uunissa? En haluaisi uppopaistaa niitä?

Chillix

Hei Riikka,

Kiitos reseptin selvennyksestä. Kuulostaa erinomaisen hyvältä ja tätä pitää ehdottomasti kokeilla. Mukavaa kevään jatkoa!

Vierailija

Entäs kun on 2 pakettia  a' 800g eli 1600g eli n. 40kpl kanansiipijä niin kolminkertaistanko muutkin ainesosat vai mikä olisi suhteutus?

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Moikka,

toki uunissakin voi hoitaa kypsennysvaiheen. Silloin kypsennysaika on kuitenkin pidempi. En jättäisi väliin lopun pannulla pyöräytystä.

Kominkertaiseen määrään siipiä kannattaa vähintään tuplata tai jopa triplata muutkin aineet.

Krnzc

Tosi kiva ruoka! Siivet jäi syömättä ja melkein vuorokausi safkan tekemisen jälkeen kämppä haisee edelleen fermentoidulta sardiinilta. Pisteet: -17/5, ei jatkoon :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2114 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Talven väripilkku! Salviavoissa paistettu ja meheväksi kypsennetty possunfilee saa hyvää seuraa valkosipulilla maustetusta lehtikaalista ja punajuuripyreestä. Voit unohtaa kastikkeen, tämä annos on parhaimmillaan juuri näin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Salviapossu

Ainekset

1
possun sisäfilee (n. 600 g)
2
pientä salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
rypsiöljyä
3–4
salvianoksaa
3
rkl
voita
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota filee huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Valmistele pyreeseen tulevat punajuuret uuniin tässä vaiheessa (ks. ohje alla).
  3. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä pannussa öljyssä muutama minuutti. Lisää filee, salvia ja voi pannuun. Paista lihaan kauttaaltaan kaunis väri. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Työnnä paistolämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Siirrä liha pellille uuniin ja kypsennä, kunnes sisälämpö on 70 astetta, noin 40 minuuttia.
  5. Kääri liha folioon ja anna levätä noin 15 minuuttia ennen leikkaamista. Viimeistele punajuuripyree ja paista lehtikaali.

Punajuuripyree

Ainekset

800
g
punajuuria
1 + 1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
2
tl
balsamiviinietikkaa
1
prk (120 g)
smetanaa
(kasvislientä tai vettä)

Työvaiheet

  1.  Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja paloittele punajuuret. Laita palat pellille ja sekoita 1 rkl öljyä, suola ja pippuri joukkoon. Paahda uunissa kypsiksi, noin 45 minuuttia. 
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne pannussa öljyssä kypsiksi, noin 5 minuuttia.
  3. Soseuta kaikki pyreen aineet. Ohenna tarvittaessa kasvisliemellä tai vedellä.

Valkosipulinen lehtikaali

Ainekset

200
g
lehti- tai mustakaalia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
rypsiöljyä
3
rkl
pinjansiemeniä
2
tl
sitruunamehua
1/2
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja kuivaa lehtikaalit. Poista kovat ruodit ja revi lehdet pieniksi paloiksi.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuullota niitä pannussa öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti. Nosta lämpötilaa, lisää kaalit ja paista muutama minuutti. 
  3. Lisää siemenet kaalin joukkoon ja anna niiden saada hieman väriä. Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2114 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Ravintola Storyn Markus Hurskainen koukuttui 2000-luvun alussa Aasian-reissuillaan larb-kanan tulisuuteen, raikkauteen ja makujen ilotulitukseen. Nykyisin nopea ruoka sopii kokin hektiseen lapsiperhearkeen. Tämä versio larb-kanasta on lapsiystävällinen, mutta limettiä ja chiliä voi lisätä oman...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaalainen larb-kana

Ainekset

400
g
broilerin jauhelihaa
4
valkosipulinkynttä
1
sipuli
2
sitruunaruohoa
1/2-1
punainen chili
1
rkl
rypsiöljyä
2
limettiä
1
ruukku
korianteria
1
ruukku
(vahvaa) minttua
2
rkl
kalakastiketta
1
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön. Kuori valkosipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja halkaise sipuli, leikkaa ohuiksi puoliympyröiksi. Poista sitruunaruohoista uloin kuori. Naputtele sitruunaruohoa veitsen hamarapuolella, kunnes se halkeilee, ja viipaloi mahdollisimman ohuiksi renkaiksi. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi. Käytä myös chilin siemenet, jos pidät tulisesta.
  2. Paista valkosipuleita öljyssä pannussa noin 3 minuuttia. Varo polttamasta niitä. Lisää sipuli, sitruunaruoho ja chili ja jatka paistamista noin 5 minuuttia.
  3. Lisää jauheliha ja paista noin 5 minuuttia tai kunnes liha on kypsää. Lihan kypsyessä purista limeteistä mehu ja hienonna yrtit.
  4. Mausta ruoka limettien mehulla, hienonnetulla korianterilla ja mintulla, kalakastikkeella ja sokerilla. Tarjoa esimerkiksi keitetyn villiriisin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuuma, inkiväärillä maustettu tomaattikeitto vie vilun mennessään. Rapeiksi paahdetut kikherneet antavat soppaan hyvää rakennetta ja makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-inkiväärikeitto ja rapeat kikherneet

Ainekset

1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
rkl
öljyä
2
tl
paprikajauhetta
2
tlk
kokonaisia tomaatteja
½
tlk (à 230 g)
kypsiä kikherneitä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
kasvisliemikuutiota
2
laakerinlehteä
tl
suolaa)
Rapeat kikherneet
tlk (à 230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
tl
paprikajauhetta
tl
juustokuminaa
tl
valkosipulijauhetta
1
tl
inkiväärijauhetta
noin 1
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita ja inkivääriä 3 minuuttia. Lisää paprikajauhe ja jatka paistamista 2 minuuttia. Kaada molemmat tomaattitölkit kattilaan.
  2. Valuta ja huuhdo 2 tlk kikherneitä ja kaada ½ tlk kikherneitä tehosekoittimeen (tai sauvasekoittimen kulhoon) yhdessä kookosmaidon kanssa. Soseuta ja kaada seos kattilaan. Lisää myös liemikuutiot ja laakerinlehdet. Keitä noin 30 minuuttia, sen aikaa, kun valmistat rapeat kikherneet.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuivaa jäljelle jääneet 1 ½ tlk kikherneitä huolella ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Kääntele joukkoon öljy ja mausteet suolaa ja pippuria lukuun ottamatta. Paahda noin 25 minuuttia, välillä käännellen. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
  4. Soseuta keitto sauvasekoittimella, tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoa rapeiden kikherneiden kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Maissi ei ole tyypillisin pizzan täyte, mutta makeiden tomaattien ja valkosipulisen ranskankerman kanssa siitä tulee uusi suosikkisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton maissipizza

Ainekset

Pohja
dl
vettä
½
ps
kuivahiivaa
tl
psylliumia
1
tl
sokeria
4
dl
karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
leivinjauhetta
Täyte
1
valkosipulinkynsi
100
g
ranskankermaa
½
tl
suolaa
3
dl
erilaisia, voimakkaita juustoja raastettuna
100
g
maissia (pakaste, sulatettuna)
125
g
kirsikkatomaatteja
Päälle
oliiviöljyä, sormisuolaa ja rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Mittaa kulhoon vesi (noin 42 astetta). Sekoita joukkoon hiiva, psyllium ja sokeri. Anna turvota 2 minuuttia. Lisää jauhot, öljy, suola ja leivinjauhe. Sekoita yleiskoneessa taikinakoukuilla 5 minuuttia. Kauli taikina jauhojen avulle isoksi pizzapohjaksi leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla 15 minuuttia.
  2. Kuori ja purista valkosipulikynsi ranskankerman joukkoon. Mausta suolalla. Raasta juustot. Puolita kirsikkatomaatit. Levitä maustettu ranskankerma pizzapohjalle. Ripottele juustoraaste päälle. Levitä tomaatit ja maissi päällimmäiseksi.
  3. Kuumenna uuni ja tyhjä pelti 250 asteeseen. Siirrä pizza leivinpaperilla kuumalle pellille. Paista noin 8 minuuttia. Lorauta päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa ja pippuria.

Kommentit (0)