
Helppoa ja herkullista! Marinoi broilerit mureiksi ja mausteisiksi ja anna uunin hoitaa loput. Tarjoa tomaatti-jogurttikana tahnojen, salaattien ja leivän kanssa.
Jogurtin kermainen happamuus toimii etenkin broilerin marinoinnissa erinomaisesti. Jogurttimarinointi on yleistä niin Intiassa, Välimerellä kuin Pohjois- ja Väli-Amerikassakin. Kun jogurttiin yhdistää valkosipulia sekä ihanan aromaattisen maustekimaran, saa broilerista loistavan lisän esimerkiksi meze-pöytään tai pitan täytteeksi.
Mausteina käytetään chiliä, paprikaa, juustokuminaa, jauhettua korianteria ja mustapippuria. Suola lisätään vasta aivan viimeisenä kypsän broilerin päälle, jotta se ei kuivata lihaa marinoinnin aikana.
Marinoitumiselle kannattaa antaa rauhassa aikaa: useamman tunnin, mieluiten yön yli, kestävä marinointi takaa hyvän lopputuloksen.
Lopuksi, kun broilerin kypsentää uunissa, ei marinadia tarvitse pyyhkiä pois. Se saa paahtua maukkaaksi ja samalla se suojaa broileria kuivumasta.
Tulinen tomaattijogurttikana
Ainekset
Työvaiheet
- Jos rintafileet ovat paksuja, halkaise ne ohuemmiksi.
- Kuori ja murskaa valkosipuli. Sekoita valkosipuli öljyyn ja lisää mausteet. Lisää jogurtti, sitruunamehu, ketsuppi ja tomaattipyree. Sekoita tasaiseksi.
- Laita broilerit kannelliseen astiaan tai vahvaan muovipussiin. Lisää marinadi, sulje ja anna fileiden maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
- Siirrä fileet marinadista leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
- Ripottele suola fileiden pinnalle ja anna vetäytyä vähintään 5 minuuttia. Tarjoa leivän, salaattien ja tahnojen kanssa kokonaisina fileinä tai reiluiksi paloiksi leikattuina.
Mitkä tahnat?
Toimiiko jos jukurtin vaihtaa piimään?
Hei,
Piimä eroaa turkkilaisesta jogurtista melko paljon. Se on ensinnäkin juoksevampaa, siinä vähemmän rasvaa ja maultaan se on paljon happamampaa.
Piimää käytetään kyllä marinoinnissa, etenkin Yhdysvalloissa, joten sitä voi kokeilla tässä reseptissä. Sen käyttö luultavasti muuttaa makua jonkin verran ja marinadin rakenne muuttuu niin juoksevaksi, ettei se jää broileria kuivumiselta suojaavaksi kerrokseksi uuniin.
Jos kokeilet, kerro ihmeessä miten onnistui!