Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kana
Gluteeniton
13:18 | 12.10.2018

Tulinen tomaattijogurttikana

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Helppoa ja herkullista! Marinoi broilerit mureiksi ja mausteisiksi ja anna uunin hoitaa loput. Tarjoa tomaatti-jogurttikana tahnojen, salaattien ja leivän kanssa.

Jogurtin kermainen happamuus toimii etenkin broilerin marinoinnissa erinomaisesti. Jogurttimarinointi on yleistä niin Intiassa, Välimerellä kuin Pohjois- ja Väli-Amerikassakin. Kun jogurttiin yhdistää valkosipulia sekä ihanan aromaattisen maustekimaran, saa broilerista loistavan lisän esimerkiksi meze-pöytään tai pitan täytteeksi.

Mausteina käytetään chiliä, paprikaa, juustokuminaa, jauhettua korianteria ja mustapippuria. Suola lisätään vasta aivan viimeisenä kypsän broilerin päälle, jotta se ei kuivata lihaa marinoinnin aikana.

Marinoitumiselle kannattaa antaa rauhassa aikaa: useamman tunnin, mieluiten yön yli, kestävä marinointi takaa hyvän lopputuloksen.

Lopuksi, kun broilerin kypsentää uunissa, ei marinadia tarvitse pyyhkiä pois. Se saa paahtua maukkaaksi ja samalla se suojaa broileria kuivumasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
30 min + marinointi 4–10 t
Helppo

Tulinen tomaattijogurttikana

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

600
g
broilerin rintafileitä
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
juustokuminaa
1
tl
korianteria
1
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
turkkilaista jogurttia
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
ketsuppia
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Jos rintafileet ovat paksuja, halkaise ne ohuemmiksi.
  2. Kuori ja murskaa valkosipuli. Sekoita valkosipuli öljyyn ja lisää mausteet. Lisää jogurtti, sitruunamehu, ketsuppi ja tomaattipyree. Sekoita tasaiseksi.
  3. Laita broilerit kannelliseen astiaan tai vahvaan muovipussiin. Lisää marinadi, sulje ja anna fileiden maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
  4. Siirrä fileet marinadista leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. 
  5. Ripottele suola fileiden pinnalle ja anna vetäytyä vähintään 5 minuuttia. Tarjoa leivän, salaattien ja tahnojen kanssa kokonaisina fileinä tai reiluiksi paloiksi leikattuina.
Tilaa Glorian ruoka & viini
jogurttikana
tomaatti
Kot kot
Broileri
sporttiruoka
gluteeniton deli

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini