Me Naiset on lisännyt 837 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Jenkkiläinen grillikassikko oluttölkkikana kypsyy kahdesta suunnasta: grillin lämpö paahtaa ulkopuolelta ja kanan sisällä tölkissä kiehuva olut hyörykypsentää linnun sisältä. Lopputuloksena on mielettömän mehukas grillibroileri.

Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Oluttölkkikana

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
4
rkl
bbq-kastiketta
2
rkl
öljyä
1
tl
chiliä
2
tl
suolaa
1
kokonainen broileri (maustamaton)
1
tlk
(0,33 l) olutta

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli kuumaksi ja polta kunnollinen, pitkää grillausta kestävä hiillos. Jos grillaat kaasugrillillä, lämmitä vaan toinen puoli ja laita kanat grillin vastakkaiseen reunaan kypsymään. Tölkkikana kypsennetään epäsuoralla lämmöllä. Hiiligrillissä siirrä briketit tai hiillos toiseen reunaan tai reunoille ja kana grillin keskelle.
  2. Kuori ja raasta valkosipuli. Yhdistä maustekastikkeen ainekset.
  3. Sido kanan siivet ja koivet narulla tiiviisti. Avaa tölkki ja kaada (tai juo) oluesta puolet pois. Laita tölkki pystyssä broilerin sisään. Sivele broilerin pintaan reilusti kastiketta.
  4. Laita broileri tölkkeineen pystyyn kuumuutta kestävälle (esim. kertakäyttöiselle) vuoalle ja nosta kuumaan grilliin. Grillaa epäsuoralla lämmöllä kannen alla noin tunti tai kunnes broileri on kypsä. Sivele välillä pintaan lisää maustekastiketta ja vuokaan kertynyttä nestettä. Käännä broileria pari kertaa varovasti lämmön suuntaan.
  5. Anna kypsän broilerin vetäytyä 10–15 minuuttia grillauksen jälkeen. Poista hiiltynyt nahka ja riivi liha paloiksi.

Kommentit (10)

Vierailija

Tämän sapuskan alkuperäinen ja oikea nimi on käsittääkseni rekkamiehen broileri,  syytä nimeen en tiedä ja tölkissä ei ole olutta vaan siideriä.   Kaikki mausteet ja bbq-kastikkeet ja vuoat ja valelut  ovat jo ylimenevää hienostelua.  Alkuperäisesti puolillaan oleva tölkki työnnetään linnun sisään, paistellaan nuotiolla tai hiilillä ja syödään sormin suolan avulla.

Vierailija

Ja sitten ihmetellään jos muistetaan mistähän sitä alumiinia on kehoon tullut.

toinen vierailija

Nimiehdotus: kännikana

Alli

Weberillä on oma teline ja alusta tähän ruokaan. Ei tarvitse syödä tölkin kemikaaleja. Kiva ruoka ja onnistuu aina.

VP402

Upaa. Tuo alumiinin höyrystäminen.Tehostaa alkoholin rinnalla muistamattomuuden autuasta olotilaa

Vierailija

Laita sisälle dynyä pötkö, saat räjähtävän kana, ei tuu alumiinia kroppaan, terveellistä.

Vierailija

Alumiini alkaa höyrystymään siin 2500 celsius asteen jälkeen että pitää melkoinen grilli olla saadakseen alumiinin höyrystämään..

Kanaa grillaava

Eikös oluttölkki -grillaus ollut jo viime kesänä todettu toksiseksi ja muutenkin terveydelle haitalliseksi. Älkää hyvät ihmiset myrkyttäkö itseänne tällä typerällä tavalla.

Vierailija

Tölkistä terveellistä ja aina maistuvaa painoväriä kanaan....

Vierailija

Voihan sen tölkin vuorata vaikka alumiinifoliolla jos painovärit ja tölkin alumiini ahdistaa...

Hyvä terveys on lisännyt 101 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Kiusaus saa mehevyyttä ja proteiinia, kun teet sen vaihteeksi kurpitsasta ja broilerinjauhelihasta.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Broilerikiusaus

Ainekset

600
g
kurpitsaa
400
g
broilerinjauhelihaa
1
rkl
öljyä
1
tl
juustokuminaa
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
kuivattua rakuunaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
500
g
peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
200
g
herkkusieniä
2
dl
kanalientä
2
dl
laktoositonta ruokakermaa (10 %)
Lisäksi
voiteluun margariinia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kuori ja raasta kurpitsa karkeaksi raasteeksi.
  2. Paista jauheliha öljyssä paistinpannulla. Lisää pannulle kurpitsaraaste ja mausteet. Jatka paistamista noin 5 minuuttia. oitele uunivuoka. Lado vuokaan kurpitsajauhelihasekoitusta ja peruna-sipulisekoitusta niin, että kaikki ainekset sekoittuvat.
  3. Viipaloi herkkusienet ja laita viipaleet riviin kiusauksen pinnalle.
  4. Sekoita keskenään kanaliemi ja ruokakerma ja kaada liemi kiusauksen päälle.
  5. Kypsennä uunissa noin 1 tunti. Peitä kiusaus tarvittaessa loppuvaiheessa foliolla, jotta pinta ei ruskistu liikaa.

Kommentit (0)

Salaneuvos on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Kurkuma on terveellistä. Se ei kuitenkaan imeydy verenkiertoon ilman ainesosaa nimeltä piperine, jota on mustapippurissa.

Annoksia
4
Valmistusaika
Marinointi + 30min
Vaikeustaso
Helppo

Terveyshenkilön kurkumakana

Ainekset

4
kpl
Kanan rintafile
2
rkl
Oliiviöljy
1
rkl
Omenaviinietikka
2
kpl
Valkosipulinkynsi
1
tl
Cayennepippuri
1
tl
Kurkuma
1
tl
Mustapippuri
1
tl
Suola

Työvaiheet

1. Sekoita öljy, omenaviinietikka, murskatut valkosipulinkynnet, cayennepippuri, kurkuma, mustapippuri ja suola kulhossa marinadiksi.

2. Lisää kanat ja marinadi pakestepussiin ja sekoita marinadi tasaisesti kanojen päälle.

3. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 1h.

4. Paista kanukit kuumalla pannulla tai grillissä.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 551 reseptiä.
Linkitetty 272 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Panu Pälviä

Voiko lihapullista saada pehmeitä ilman korppujauhoja? Kyllä voi, ja ne valmistuvat 15 minuutissa! Korvaa korppujauhot turkkilaisella jogurtilla, niin pullista tulee supermeheviä, gluteenittomia ja vielä herkumpia kuin tavallisesti. Eikä taikinaa tarvitse edes turvottaa.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Supermehevät broileripullat

Ainekset

400
g
broilerinjauhelihaa
1
dl
turkkilaista jogurttia
1
kananmuna
1
tl
ras-el-hanout -mausteseosta
1
tl
suolaa
2
rkl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Öljyä kädet ja pyörittele pieniä, littania pullia.
  2. Paista pullia pannulla öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.

 

Kommentit (13)

5

Mitä on tuo ras-el-hanout mauste? Mistä saa?

Vierailija

Mulla sama kysymys kuin edellisellä. Tai millä tuon voi korvata, jos ei ihan tavan marketista löydy?

Naminami
Seuraa 
Liittynyt17.2.2015

Mausteseoksen ohjeita löytyy verkosta. Jos ei viitsi tehdä sekoitusta näkee ainakin mikä maustemaailma on kyseessä ja voi valita yhden tai useita mausteita sen mukaan.

Demelza

Löytyy ainakin Prismasta Santa Maria valmis mausteseos Ras el Hanout.

Alkku

Löytyy lähes kaikista kaupoista, yleensä itämaisten mausteiden yhteydessä, pieni lasipurkki.

Ankka

Nämä ovat todella hyviä! Lisäsin taikinaan sipulia, sopi mainiosti. Ras-el-hanout on aika mietoa (ainakin minun makuun), joten sitä voi laittaa reilumminkin.

Vierailija

Ei meidän kaupoista ainakaan löydy ja lähimpään Prismaan 100km, en taida ihan tuon takia lähteä! Ei kaikilla ole nurkilla niitä superhypermaksimarketteja!

AnnBell

400g b.jauhelihaa,ei taida montaa broilerpullaa tulla. Kuinka monta,ja ovatko olemattoman pieniä?

Maiskis!

Ajattelin ostaa 800g broiskun jauhelihaa kerralla niin riittää pariksi päiväksi pyöryköitä, kun kerran rupee tekemään! Mauste oli entuudestaan vieras mutta kiitos siitä, kun tänne on laitettu neuvoja!

Vierailija

Tommosesta taikinasta ei saa millään pyöritettyä pullia.. ihan sama öljyyääkö kädet vai ei, niin taikina vaan mössääntyy muodottomasti kädessä. Yritän jäätelökauhalla jos sais jonkinnäköiset pullat aikaseksi..

Vierailija

Tein tupla-annoksen ja taikinasta tuli niin löysää, että pullien pyörittely mahdotonta.

Vierailija

Tein suosiolla pihvejä uunissa.

Creamer on lisännyt 7 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.

Ihania makuja idästä ! Monta työvaihetta, mutta lopputulos hivelee makuhermoja !

Annoksia
4
Valmistusaika
marinointi 2h+20min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Broileria kiinalaisittain

Ainekset

500
g
broileria
2
valkosipulinkynttä
pala
inkivääriä
3
kevätsipulinvartta
1
pun
chili
2
porkkanaa
1/2
paprika
1
tlk
vesikastanjoita
2
rkl
seesamiöljyä
Marinadi
1/2
dl
soijakastiketta
1/2
tl
suolaa
2
rkl
maissitärkkelystä
2
rkl
teriyakikastiketta
Kastike
2
tl
sokeria
2
rkl
viinietikkaa
maissitärkkelystä
1/2
dl
soijakastiketta
1
rkl
kiinalaista viismaustetta
n. 1
dl
vettä
Kiinalainen viismauste
pippuria, kanelia, fenkolia, tähtianista, neilikkaa

Työvaiheet

Marinoi broilerisuikaleet ainakin kaksi tuntia. Paista ne seesamiölyssä. Lisää pilkotut valkosipulinkynnet, chili ja raastettu inkivääri. Lisää suikaloidut porkkanat, paprikat, vesikastanjat ja kevätsipulit. Pyörittele hetki.

Mausta kiinalaisella viismausteella = yhdistä ohjeen ainekset ja hiero morttelissa hienoksi seokseksi. Anna makujen irrota pannulla. Lisää kastikkeen ainekset. Lisää maissitärkkelystä niin, että saat sopivan sakean kastikkeen.

Tarkista vielä suola ja lisää tarvittaessa.

Nauti riisin kanssa !

Kommentit (0)