Me Naiset on lisännyt 848 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Jenkkiläinen grillikassikko oluttölkkikana kypsyy kahdesta suunnasta: grillin lämpö paahtaa ulkopuolelta ja kanan sisällä tölkissä kiehuva olut hyörykypsentää linnun sisältä. Lopputuloksena on mielettömän mehukas grillibroileri.

Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Oluttölkkikana

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
4
rkl
bbq-kastiketta
2
rkl
öljyä
1
tl
chiliä
2
tl
suolaa
1
kokonainen broileri (maustamaton)
1
tlk
(0,33 l) olutta

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli kuumaksi ja polta kunnollinen, pitkää grillausta kestävä hiillos. Jos grillaat kaasugrillillä, lämmitä vaan toinen puoli ja laita kanat grillin vastakkaiseen reunaan kypsymään. Tölkkikana kypsennetään epäsuoralla lämmöllä. Hiiligrillissä siirrä briketit tai hiillos toiseen reunaan tai reunoille ja kana grillin keskelle.
  2. Kuori ja raasta valkosipuli. Yhdistä maustekastikkeen ainekset.
  3. Sido kanan siivet ja koivet narulla tiiviisti. Avaa tölkki ja kaada (tai juo) oluesta puolet pois. Laita tölkki pystyssä broilerin sisään. Sivele broilerin pintaan reilusti kastiketta.
  4. Laita broileri tölkkeineen pystyyn kuumuutta kestävälle (esim. kertakäyttöiselle) vuoalle ja nosta kuumaan grilliin. Grillaa epäsuoralla lämmöllä kannen alla noin tunti tai kunnes broileri on kypsä. Sivele välillä pintaan lisää maustekastiketta ja vuokaan kertynyttä nestettä. Käännä broileria pari kertaa varovasti lämmön suuntaan.
  5. Anna kypsän broilerin vetäytyä 10–15 minuuttia grillauksen jälkeen. Poista hiiltynyt nahka ja riivi liha paloiksi.

Kommentit (10)

Vierailija

Tämän sapuskan alkuperäinen ja oikea nimi on käsittääkseni rekkamiehen broileri,  syytä nimeen en tiedä ja tölkissä ei ole olutta vaan siideriä.   Kaikki mausteet ja bbq-kastikkeet ja vuoat ja valelut  ovat jo ylimenevää hienostelua.  Alkuperäisesti puolillaan oleva tölkki työnnetään linnun sisään, paistellaan nuotiolla tai hiilillä ja syödään sormin suolan avulla.

Vierailija

Ja sitten ihmetellään jos muistetaan mistähän sitä alumiinia on kehoon tullut.

toinen vierailija

Nimiehdotus: kännikana

Alli

Weberillä on oma teline ja alusta tähän ruokaan. Ei tarvitse syödä tölkin kemikaaleja. Kiva ruoka ja onnistuu aina.

VP402

Upaa. Tuo alumiinin höyrystäminen.Tehostaa alkoholin rinnalla muistamattomuuden autuasta olotilaa

Vierailija

Laita sisälle dynyä pötkö, saat räjähtävän kana, ei tuu alumiinia kroppaan, terveellistä.

Vierailija

Alumiini alkaa höyrystymään siin 2500 celsius asteen jälkeen että pitää melkoinen grilli olla saadakseen alumiinin höyrystämään..

Kanaa grillaava

Eikös oluttölkki -grillaus ollut jo viime kesänä todettu toksiseksi ja muutenkin terveydelle haitalliseksi. Älkää hyvät ihmiset myrkyttäkö itseänne tällä typerällä tavalla.

Vierailija

Tölkistä terveellistä ja aina maistuvaa painoväriä kanaan....

Vierailija

Voihan sen tölkin vuorata vaikka alumiinifoliolla jos painovärit ja tölkin alumiini ahdistaa...

Riikka Soppa365 on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva iStock

Pienet vihreät pimientos de padron -paprikat ovat monelle Espanjan kävijälle tuttu grillattava. Kuumilla hiilillä ne valmistuvat vaivatta.

Helpot pikku paprikat ovat kesän paras grillattava. Ensinnäkin pimientoseita saa nyt kaikkialta. Ne ovat myös omiaan nostettavaksi grilliin aivan ensimmäisenä, jolloin ne voi tarjota naposteltavaksi ennen varsinaista grillailua. Pikkuisesta paprikasta on helppo napata kannasta kiinni ja...

Annoksia
2-4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Pimientos de padron -grillipaprikat

Ainekset

200
g
pimientos de padron -paprikoita
1
rkl
öljyä
sormisuolaa

Työvaiheet

1. Kuumenna grilli. Pyöräytä paprikat öljyssä kevyesti.

2. Nostele paprikat grilliit. Anna niiden tummentua ensin yhdeltä puolelta kunnolla ja käännä sitten. Kun paprika alkaa rypistyä ja painua kasaan, se on valmis.

3. Suolaa valmiit paprikat sormisuolalla.

Kommentit (0)

Kaupallinen yhteistyö
Stockmann Herkku on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Stockmann Herkku
Annoksia
4-6

Flank steak & chimichurri

Ainekset

1
flank steak
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Chimichurri
1
valkosipulinkynsi
2
dl
hienonnettuja yrttejä, esim. lehtipersiljaa, korianteria ja oreganoa
n. 3/4
dl
oliiviöljyä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
savupaprikajauhetta
1/2
tl
juustokuminaa
1/4
tl
rouhittua chiliä myllystä
1
tl
(sormi)suolaa
1/2
tl
sokeria
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota liha vähintään puoli tuntia ennen grillausta huoneenlämpöön. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Valmista chimichurri. Kuori valkosipuli ja laita se kulhoon muiden aineiden kanssa. Soseuta sauvasekoittimella karkeahkoksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä, jos seos tuntuu liian paksulta.
  3. Grillaa lihaa kuumassa grillissä n. 5–8 minuuttia, riippuen lihan paksuudesta. Kääntele lihaa paistamisen aikana. Parhaimman tuloksen saat käyttämällä paistolämpömittaria. Työnnä se lihan paksuimpaan kohtaan. Kun mittari osoittaa 58 astetta, liha on medium.
  4. Kääräise liha folioon. Anna vetäytyä 10 minuuttia. Leikkaa lihasta mahdollisimman ohuita viipaleita.
Tarjoa chimichurrin kanssa.

 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1717 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Perunasalaatin voi tehdä myös grillissä. Paahteinen maku imartelee kesäpottua.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu perunasalaatti

Ainekset

800
g
pieniä varhaisperunoita
1 1/2
dl
tuoreita herneitä
1/2
(luomu)sitruunan kuori
50
g
pehmeää voita
2
rkl
kuumaa vettä
3
oksaa
minttua
Kastike
200
g
crème fraîchea
2
rkl
sitruunan mehua
1
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
tuoretta minttua
4
isoa siivua
saganaki-juustoa
1
sitruuna

Työvaiheet

  1. Pese perunat hyvin. Riivi herneet paloistaan. Aseta perunat ja herneet noin 50x50 cm:n kokoiselle foliopalalle. Jos perunat ovat vähänkin isompia, puolita ne.
  2. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja sekoita se pehmeään voihin. Levitä voi nokareina foliolle perunoiden ja herneiden sekaan. Lisää kuuma vesi sekä mintunoksat ja sulje folio huolellisesti nyytiksi. Paketoi nyytti vielä toisella, samankokoisella foliolla siten, että ulomman paketin suu jää eri puolelle kuin sisemmän paketin suu.
  3. Grillaa perunoita ja herneitä keskilämmöllä grillissä noin 30 minuuttia. Käännä pakettia muutaman kerran kypsennyksen aikana. Tarkista perunoiden kypsyys.
  4. Sekoita kastikkeen aineet yhteen.
  5. Anna perunoiden ja herneiden jäähtyä haaleiksi. Laita perunaherneseosta ja kastiketta kerroksittain tarjoilukulhoon. Hienonna päälle runsaasti minttua.
  6. Grillaa saganaki-juusto kauniin ruskeaksi noin minuutti molemmin puolin. Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Tarjoa perunasalaatti juuston ja sitruunanlohkojen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 848 reseptiä.
Linkitetty 73 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Ninna Lindström

Tahmean tuliset kanavartaat voi joko tarjota varrastikuissa tai palat voi irrottaa vaikkapa nuudelisalaatin päälle.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min

Korealaiset kanavartaat

Ainekset

2
rkl
korealaista chilitahnaa, gochujangia
2
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
vaahterasiirappia
2
rkl
soijakastiketta
½
tl
suolaa
600
g
broilerin paistileikettä
Koristeluun
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Sekoita chilitahna, seesamiöljy, vaahterasiirappi, soijakastike ja suola hyvin sekaisin.
  2. Kuivaa kanapalojen pinnat talouspaperilla. Paloittele suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Pujota varrastikkuihin.
  3. Kuumenna grilli. Nosta vartaat grilliin. Sudi pintaan mausteseosta ja käännä. Jatka mausteseoksen lisäämistä ja kääntelyä kunnes broilerit ovat kypsiä ja saaneet pintaansa grilliraidat.
  4. Koristele valmiit vartaat tuoreella korianterilla.

VINKKI! Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä vedessä ensin puoli tuntia, niin ne eivät pala paistettaessa.

Kommentit (0)