Me Naiset on lisännyt 794 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Jenkkiläinen grillikassikko oluttölkkikana kypsyy kahdesta suunnasta: grillin lämpö paahtaa ulkopuolelta ja kanan sisällä tölkissä kiehuva olut hyörykypsentää linnun sisältä. Lopputuloksena on mielettömän mehukas grillibroileri.

Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Oluttölkkikana

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
4
rkl
bbq-kastiketta
2
rkl
öljyä
1
tl
chiliä
2
tl
suolaa
1
kokonainen broileri (maustamaton)
1
tlk
(0,33 l) olutta

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli kuumaksi ja polta kunnollinen, pitkää grillausta kestävä hiillos. Jos grillaat kaasugrillillä, lämmitä vaan toinen puoli ja laita kanat grillin vastakkaiseen reunaan kypsymään. Tölkkikana kypsennetään epäsuoralla lämmöllä. Hiiligrillissä siirrä briketit tai hiillos toiseen reunaan tai reunoille ja kana grillin keskelle.
  2. Kuori ja raasta valkosipuli. Yhdistä maustekastikkeen ainekset.
  3. Sido kanan siivet ja koivet narulla tiiviisti. Avaa tölkki ja kaada (tai juo) oluesta puolet pois. Laita tölkki pystyssä broilerin sisään. Sivele broilerin pintaan reilusti kastiketta.
  4. Laita broileri tölkkeineen pystyyn kuumuutta kestävälle (esim. kertakäyttöiselle) vuoalle ja nosta kuumaan grilliin. Grillaa epäsuoralla lämmöllä kannen alla noin tunti tai kunnes broileri on kypsä. Sivele välillä pintaan lisää maustekastiketta ja vuokaan kertynyttä nestettä. Käännä broileria pari kertaa varovasti lämmön suuntaan.
  5. Anna kypsän broilerin vetäytyä 10–15 minuuttia grillauksen jälkeen. Poista hiiltynyt nahka ja riivi liha paloiksi.

Kommentit (10)

Vierailija

Tämän sapuskan alkuperäinen ja oikea nimi on käsittääkseni rekkamiehen broileri,  syytä nimeen en tiedä ja tölkissä ei ole olutta vaan siideriä.   Kaikki mausteet ja bbq-kastikkeet ja vuoat ja valelut  ovat jo ylimenevää hienostelua.  Alkuperäisesti puolillaan oleva tölkki työnnetään linnun sisään, paistellaan nuotiolla tai hiilillä ja syödään sormin suolan avulla.

Vierailija

Ja sitten ihmetellään jos muistetaan mistähän sitä alumiinia on kehoon tullut.

toinen vierailija

Nimiehdotus: kännikana

Alli

Weberillä on oma teline ja alusta tähän ruokaan. Ei tarvitse syödä tölkin kemikaaleja. Kiva ruoka ja onnistuu aina.

VP402

Upaa. Tuo alumiinin höyrystäminen.Tehostaa alkoholin rinnalla muistamattomuuden autuasta olotilaa

Vierailija

Laita sisälle dynyä pötkö, saat räjähtävän kana, ei tuu alumiinia kroppaan, terveellistä.

Vierailija

Alumiini alkaa höyrystymään siin 2500 celsius asteen jälkeen että pitää melkoinen grilli olla saadakseen alumiinin höyrystämään..

Kanaa grillaava

Eikös oluttölkki -grillaus ollut jo viime kesänä todettu toksiseksi ja muutenkin terveydelle haitalliseksi. Älkää hyvät ihmiset myrkyttäkö itseänne tällä typerällä tavalla.

Vierailija

Tölkistä terveellistä ja aina maistuvaa painoväriä kanaan....

Vierailija

Voihan sen tölkin vuorata vaikka alumiinifoliolla jos painovärit ja tölkin alumiini ahdistaa...

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1482 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Haukikebakko korvaa nakin tässä uudenlaisessa hot dogissa! Lisää täytteiksi hernedippiä, marinoitua sipulia ja salaattia.

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
1 t 30 min + kohotus 1 t 10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Haukihodarit

Ainekset

Haukikebakot
500
g
haukifileetä jauhettuna
1
sitruunan raastettu kuori
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
dl
kuohukermaa
1
kananmuna
3
rkl
korppujauhoja
1 1/2
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria
Hernedippi
1
ps (200 g)
pakasteherneitä
2
tl
raastettua sitruunaruohoa (esim. Spice up)
1 1/2
dl
turkkilaista jogurttia
1/2
sitruunan mehu
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
marinoitus punasipulia (ks. ohje alhaalla)
12
puista varrastikkua
1. 1/2
dl
öljyä
1
ps
salaatti- tai versosekoitusta
12
hodarisämpylää (ks. ohje alhaalla)

Työvaiheet

  1. Jauha haukifilee (ruotoineen) esimerkiksi monitoimikoneella. Jos käytät sauvasekoitinta, kuutioi liha ja poista ruodot ensin. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi joukkoon. Hienonna ruohosipuli ja lisää se ja loput kebakoiden aineet. Sekoita tasaiseksi. Laita seos kylmään lisukkeiden valmistamisen ajaksi.
  2. Tee hernedippi. Soseuta herneet sauvasekoittimella. Lisää loput aineet ja pyöräytä tasaiseksi. Siirrä dippi kylmään odottamaan.
  3. Laita punasipulit marinoitumaan. Pane puiset varrastikut veteen likoamaan.
  4. Muotoile haukimassasta kostutetuin käsin hieman hodarisämpylää pidempiä, ohuita kebakoita liotettujen puutikkujen ympärille ja laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Esikypsennä kebakoita 200-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia tai kunnes ne hieman napakoituvat.
  5. Kuumenna grilli. Öljyä kebakoiden pinnat ja grillaa noin 5 minuuttia välillä tikkuja käännellen. Poista tikut kypsistä kebakoista.
  6. Halkaise sämpylät ja täytä ne haukikebakolla, hernedipillä, marinoidulla sipulilla ja salaatilla tai versoilla.

Näin marinoit punasipulin

Leikkaa kaksi sipulia ohuiksi renkaiksi kulhoon. Raasta ruokalusikallinen inkivääriä ja lisää se ja puoli desiä öljyä sekä ruokalusikalliset hunajaa ja viinietikkaa sipuleille. Mausta suolalla ja pippurilla.

Hodarisämpylät

Ainekset

3
dl
maitoa
25
g
tuorehiivaa
1
rkl
sokeria
1 1/2
tl
suolaa
1/2
dl
öljyä
2
dl
maissijauhoja
5-6
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, suola ja öljy. Alusta maissi- ja vehnäjauhot taikinaan käsin vaivaten. Jatka vaivaamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista, lisää vehnäjauhoja tarvittaessa. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä kaksinkertaiseksi, noin 40 minuuttia.
  2. Jauhota leivonta-alusta. Jaa sämpylätaikina 12 osaan ja leivo pitkulaisiksi hodarisämpylöiksi. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Kypsennä sämpylöitä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 122 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Annoksia
1 pellilinen
Vaikeustaso
Helppo

Broiler-mozzarella pizza

Ainekset

Pohja:
2
Dl
Vettä
25
G
Hiivaa
4 1/2
Dl
Durumvehnäjauhoja
Öljyä
1/2
Tl
Suolaa
Täytteet:
Tomaattipyre
Juustoraaste
Mozzarella palloja
Broileria
Kevätsipulia
Kirsikkatomaatteja
Paiston jälkeen koristeeksi:
Rucola
Timjami

Työvaiheet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää suola, jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
Alusta pizzataikinaa muutama minuutti.
Anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes taikina on kaksinkertainen (vähintään 30 minuuttia).
Kauli taikina ohueksi pizzapohjaksi. Lisää täytteet.
Paista pizzapohjaa 250 asteessa 10–15 minuuttia.

Kommentit (1)

Jauho

Ei ole meidän kaupoissa durumvehnää. Täytyy tyytyä tavalliseen.

Hyvä terveys on lisännyt 94 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Piia Arnould

Nektariinit muuttuvat grillissä ihanan paahteisiksi. Kuin karkkia söisi - vaikka oikeasti tässä jälkiruoassa ei ole ollenkaan lisättyä sokeria.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
10 + kypsennys 4 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattua nektariinia ja jogurttimousse

Ainekset

4
nektariinia
1
rkl
rypsiöljyä
Jogurttimousse
1 1/2
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
hunajaa
1
oksa rosmariinia
1
dl
vispikermaa

Työvaiheet

  1. Aloita jogurttimoussesta. Mausta jogurtti hunajalla ja hienonnetulla rosmariinilla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti jogurtin joukkoon. Siirrä mousse kylmään.
  2. Halkaise nektariinit ja poista kivet. Sivele leikkuupinnat öljyllä. Grillaa nektariininpuolikkaita keskilämmöllä ensin leikkuupinta alaspäin noin 2 minuuttia. Käännä ja jatka grillaamista vielä toiset 2 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1482 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kurkku sopii mainiosti grillattavaksi, etenkin nopeasti pikkelöitynä. Grillissä rapsakka rakenne pehmenee, mutta ei muutu veteläksi. Suolainen halloumi ruokaistaa keyven kesävihanneksen. Raikasta, suolaista ja vähän erilaista kesäruokaa! Kurkku-halloumivartaat ovat varma yllättäjä kesän...

Annoksia
4 annosta alkupalaksi
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut kurkku-halloumivartaat

Ainekset

4
avomaankurkkua
1
valkosipulinkynsi
1
pkt
(200 g) halloumijuustoa
1
dl
valkoviinietikkaa
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Halkaise kurkut. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Leikkaa halloumi noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
  2. Sekoita etikka, valkosipuli, sokeri ja suola. Laita kurkut liemeen ja anna maustua 30 minuuttia. Valuta kurkut. Ota liemi talteen kastiketta varten  (ks. ohje).
  3. Laita halloumit kurkkupuolikkaiden väliin ja paina kaksi grillitikkua kurkun läpi.
  4. Kuumenna kaasugrilli keskilämmölle. Sivele kurkkujen pintaan vähän öljyä. Grillaa noin 10–15 minuuttia, käännä puolessa välissä.

Kommentit (0)