Me Naiset on lisännyt 802 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Jenkkiläinen grillikassikko oluttölkkikana kypsyy kahdesta suunnasta: grillin lämpö paahtaa ulkopuolelta ja kanan sisällä tölkissä kiehuva olut hyörykypsentää linnun sisältä. Lopputuloksena on mielettömän mehukas grillibroileri.

Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Oluttölkkikana

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
4
rkl
bbq-kastiketta
2
rkl
öljyä
1
tl
chiliä
2
tl
suolaa
1
kokonainen broileri (maustamaton)
1
tlk
(0,33 l) olutta

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli kuumaksi ja polta kunnollinen, pitkää grillausta kestävä hiillos. Jos grillaat kaasugrillillä, lämmitä vaan toinen puoli ja laita kanat grillin vastakkaiseen reunaan kypsymään. Tölkkikana kypsennetään epäsuoralla lämmöllä. Hiiligrillissä siirrä briketit tai hiillos toiseen reunaan tai reunoille ja kana grillin keskelle.
  2. Kuori ja raasta valkosipuli. Yhdistä maustekastikkeen ainekset.
  3. Sido kanan siivet ja koivet narulla tiiviisti. Avaa tölkki ja kaada (tai juo) oluesta puolet pois. Laita tölkki pystyssä broilerin sisään. Sivele broilerin pintaan reilusti kastiketta.
  4. Laita broileri tölkkeineen pystyyn kuumuutta kestävälle (esim. kertakäyttöiselle) vuoalle ja nosta kuumaan grilliin. Grillaa epäsuoralla lämmöllä kannen alla noin tunti tai kunnes broileri on kypsä. Sivele välillä pintaan lisää maustekastiketta ja vuokaan kertynyttä nestettä. Käännä broileria pari kertaa varovasti lämmön suuntaan.
  5. Anna kypsän broilerin vetäytyä 10–15 minuuttia grillauksen jälkeen. Poista hiiltynyt nahka ja riivi liha paloiksi.

Kommentit (10)

Vierailija

Tämän sapuskan alkuperäinen ja oikea nimi on käsittääkseni rekkamiehen broileri,  syytä nimeen en tiedä ja tölkissä ei ole olutta vaan siideriä.   Kaikki mausteet ja bbq-kastikkeet ja vuoat ja valelut  ovat jo ylimenevää hienostelua.  Alkuperäisesti puolillaan oleva tölkki työnnetään linnun sisään, paistellaan nuotiolla tai hiilillä ja syödään sormin suolan avulla.

Vierailija

Ja sitten ihmetellään jos muistetaan mistähän sitä alumiinia on kehoon tullut.

toinen vierailija

Nimiehdotus: kännikana

Alli

Weberillä on oma teline ja alusta tähän ruokaan. Ei tarvitse syödä tölkin kemikaaleja. Kiva ruoka ja onnistuu aina.

VP402

Upaa. Tuo alumiinin höyrystäminen.Tehostaa alkoholin rinnalla muistamattomuuden autuasta olotilaa

Vierailija

Laita sisälle dynyä pötkö, saat räjähtävän kana, ei tuu alumiinia kroppaan, terveellistä.

Vierailija

Alumiini alkaa höyrystymään siin 2500 celsius asteen jälkeen että pitää melkoinen grilli olla saadakseen alumiinin höyrystämään..

Kanaa grillaava

Eikös oluttölkki -grillaus ollut jo viime kesänä todettu toksiseksi ja muutenkin terveydelle haitalliseksi. Älkää hyvät ihmiset myrkyttäkö itseänne tällä typerällä tavalla.

Vierailija

Tölkistä terveellistä ja aina maistuvaa painoväriä kanaan....

Vierailija

Voihan sen tölkin vuorata vaikka alumiinifoliolla jos painovärit ja tölkin alumiini ahdistaa...

Me Naiset on lisännyt 802 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Toni Kostiainen Kuva Tuomas Kolehmainen

Rapeaa pinnalta ja mehevää sisältä! Kokki ja ravintoloitsija Toni Kostiainen ei yleensä tee itselleen ruokaa kotona. Mutta silloin kun tekee, lautasella on usein jenkkityylistä, uppopaistettua kanaa. Rasvaisen herkun lisukkeena Kostiainen nauttii jotain hapokasta, vaikkapa etikalla terästettyä...

Annoksia
4
Valmistusaika
40 min

Tuplaleivitetty piimäkana Amerikan tapaan

Ainekset

8
luullista broilerin paistileikettä
2
dl
piimää
2
dl
vehnäjauhoja
2
tl
cayenne-pippuria
2
tl
mustapippuria rouhittuna
2
tl
suolaa
1
l
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Pyyhkäise leikkeiden pinnat talouspaperilla kuivaksi. Leikkaa ne kahteen osaan.
  2. Mittaa lautaselle vehnäjauhot ja mausteet. Sekoita ne hyvin keskenään. Kaada toiselle lautaselle piimä. Kasta kanapala kerrallaan ensin piimään ja sitten pyöräytä jauhossa. Leivitä kaikki palat kahdesti.
  3. Vuoraa lautanen talouspaperilla valmiita kananpaloja varten. Kaada öljy kattilaan ja anna sen lämmetä. Jos käytät lämpömittaria, anna öljyn kuumentua 180-asteiseksi. Paista ensin puolet kanoista. Paistoaika on 16-18 minuuttia, eli kunnes pinta on rapea ja kullanruskea. Paista loput leikkeet samalla tavalla.

Kommentit (0)

Tällä kertaa Junior MasterChefissä oli vuorossa joukkuehaaste. Voiton vei täpärästi sininen tiimi, jonka rouhea maatilamenu valloitti tuomarien sydämet. Alkuruokana oli rapukeittoa, pääruoaksi karitsaa kantarellikastikkeella ja lopuksi ihana valkosuklaavaahto raparperimansikkahillolla.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min

Sinisen joukkueen maatilamenu: karitsankyljyksiä ja kantarellikastiketta

Ainekset

6
pientä karitsankyljystä
2
pehmeiksi grillattua tomaattia
bbq-kastiketta
suolaa ja pippuria
Kastike
3
dl
puhdistettuja tuoreita kantarelleja
3
dl
kermaa
75
g
voita
suolaa ja pippuria

Työvaiheet

  1. Sivele osalle kyljyksistä bbq-kastiketta ja toisten päälle grillattua ja muussattua tomaattia. Lisää mausteet. Grillaa kypsiksi (muutama minuutti per puoli, hieman halutusta kypsyysasteesta riippuen.
  2. Valmista kastike. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1524 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Sanomalehden sisällä nieriä paahtuu mehevän savuiseksi, eikä varmasti jää grilliin kiinni. Ihanan helppoa grillausta!

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Nieriää käärössä

Ainekset

2
nieriää perattuna
3
tl
suolaa
Maustetahna
5
valkosipulinkynttä
2
cm:n pala
inkivääriä
1
ruukku
korianteria
5
limettiä
3
rkl
seesamiöljyä
1
rkl
sichuaninpippureita
Lisäksi
voipaperia
sanomalehteä
paistonkestävää narua

Työvaiheet

  1. Leikkaa kalojen kylkiin viillot ja hiero suola kauttaaltaan kalojen ulko- ja sisäpinnoille.
  2. Hienonna valkosipulinkynnet, inkivääri ja korianteri ja laita mortteliin. Purista yhden limetin mehu joukkoon. Lisää seesamiöljy ja sichuaninpippurit ja hiero tahnaksi. Levitä tahna kalojen vatsaan ja kylkiin. Pese ja viipaloi loput neljä limettiä ja aseta viipaleet kalan pinnalle.
  3. Kääri molemmat kalat napakasti omiin voipapereihinsa ja sulje paketit rullaamalla voipaperin reunat tiukasti kiinni. Kääri kumpikin paketti tiiviisti kolminkertaiseen sanomalehtipaperiin niin, että voipapaperi on varmasti piilossa. Sido paketit huolellisesti paistinarulla. Upota paketit kylmään veteen niin, että sanomalehti kastuu läpikotaisin. Tämä estää paperin palamisen grillauksen aikana.
  4. Kypsennä kalakääröjä kuumassa grillissä 20–25 minuuttia, käännä kääröt kypsennyksen puolivälissä.
  5. Avaa paketti. Tarkista kypsyys kokeilemalla irtoaako selkäevä ja jatka tarvittaessa kypsennystä paketti avoimena, kunnes selkäevä juuri ja juuri irtoaa merkiksi siitä, että kala on kypsää.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1524 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Lihaisa ja täyttävä portobello imee ihanasti BBQ-marinadin makuja. Avokado pehmentää maustevoin ja korianteri on kiva makuylläri.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Grillatut BBQ-portobellopihvit

Ainekset

4
isoa
portobellosientä
Marinadi
2
valkosipulinkynttä
1/2
dl
soijakastiketta
4
rkl
BBQ-kastiketta
3
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
siirappia
2
tl
sipulijauhetta
1
tl
savupaprikajauhetta

Työvaiheet

  1. Tee avokadovoi etukäteen (ks. ohje alhaalla).
  2. Poista sienistä jalat (käytä ne vaikka seuraavan päivän ruokaan).
  3. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Laita sienten lakit suljettavaan muovipussiin. Kumoa marinadi päälle, sulje pussi ja marinoi jääkaapissa 1 tunti.
  4. Grillaa sieniä suoralla tulella molemmin puolin 10 minuuttia. Sivele pintaan välillä lisää marinadia. Tarjoa pihvit avokadovoin kanssa.

Avokadovoi

Ainekset

1
avokado
1
valkosipulinkynsi
1/2
ruukkua
korianteria
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
juustokuminaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
50
g
pehmeää voita

Työvaiheet

  1. Halkaise avokado ja poista kivi. Lusikoi sisus tehosekoittimeen. Lisää kuorittu valkosipuli, korianteri, sitruunamehu ja mausteet. Soseuta. Lisää pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi.
  2. Lusikoi maustevoi tuorekelmun päälle ja kääri kelmun avulla tangoksi. Laita jääkaappiin kovettumaan vähintään 4 tunniksi tai pakasta. Avokadovoi säilyy jääkaapissa 3–4 päivää ja pakastimessa pari viikkoa.

Kommentit (0)