Me Naiset on lisännyt 827 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Jenkkiläinen grillikassikko oluttölkkikana kypsyy kahdesta suunnasta: grillin lämpö paahtaa ulkopuolelta ja kanan sisällä tölkissä kiehuva olut hyörykypsentää linnun sisältä. Lopputuloksena on mielettömän mehukas grillibroileri.

Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Oluttölkkikana

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
4
rkl
bbq-kastiketta
2
rkl
öljyä
1
tl
chiliä
2
tl
suolaa
1
kokonainen broileri (maustamaton)
1
tlk
(0,33 l) olutta

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli kuumaksi ja polta kunnollinen, pitkää grillausta kestävä hiillos. Jos grillaat kaasugrillillä, lämmitä vaan toinen puoli ja laita kanat grillin vastakkaiseen reunaan kypsymään. Tölkkikana kypsennetään epäsuoralla lämmöllä. Hiiligrillissä siirrä briketit tai hiillos toiseen reunaan tai reunoille ja kana grillin keskelle.
  2. Kuori ja raasta valkosipuli. Yhdistä maustekastikkeen ainekset.
  3. Sido kanan siivet ja koivet narulla tiiviisti. Avaa tölkki ja kaada (tai juo) oluesta puolet pois. Laita tölkki pystyssä broilerin sisään. Sivele broilerin pintaan reilusti kastiketta.
  4. Laita broileri tölkkeineen pystyyn kuumuutta kestävälle (esim. kertakäyttöiselle) vuoalle ja nosta kuumaan grilliin. Grillaa epäsuoralla lämmöllä kannen alla noin tunti tai kunnes broileri on kypsä. Sivele välillä pintaan lisää maustekastiketta ja vuokaan kertynyttä nestettä. Käännä broileria pari kertaa varovasti lämmön suuntaan.
  5. Anna kypsän broilerin vetäytyä 10–15 minuuttia grillauksen jälkeen. Poista hiiltynyt nahka ja riivi liha paloiksi.

Kommentit (10)

Vierailija

Tämän sapuskan alkuperäinen ja oikea nimi on käsittääkseni rekkamiehen broileri,  syytä nimeen en tiedä ja tölkissä ei ole olutta vaan siideriä.   Kaikki mausteet ja bbq-kastikkeet ja vuoat ja valelut  ovat jo ylimenevää hienostelua.  Alkuperäisesti puolillaan oleva tölkki työnnetään linnun sisään, paistellaan nuotiolla tai hiilillä ja syödään sormin suolan avulla.

Vierailija

Ja sitten ihmetellään jos muistetaan mistähän sitä alumiinia on kehoon tullut.

toinen vierailija

Nimiehdotus: kännikana

Alli

Weberillä on oma teline ja alusta tähän ruokaan. Ei tarvitse syödä tölkin kemikaaleja. Kiva ruoka ja onnistuu aina.

VP402

Upaa. Tuo alumiinin höyrystäminen.Tehostaa alkoholin rinnalla muistamattomuuden autuasta olotilaa

Vierailija

Laita sisälle dynyä pötkö, saat räjähtävän kana, ei tuu alumiinia kroppaan, terveellistä.

Vierailija

Alumiini alkaa höyrystymään siin 2500 celsius asteen jälkeen että pitää melkoinen grilli olla saadakseen alumiinin höyrystämään..

Kanaa grillaava

Eikös oluttölkki -grillaus ollut jo viime kesänä todettu toksiseksi ja muutenkin terveydelle haitalliseksi. Älkää hyvät ihmiset myrkyttäkö itseänne tällä typerällä tavalla.

Vierailija

Tölkistä terveellistä ja aina maistuvaa painoväriä kanaan....

Vierailija

Voihan sen tölkin vuorata vaikka alumiinifoliolla jos painovärit ja tölkin alumiini ahdistaa...

Kodin Kuvalehti on lisännyt 542 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Tee arkiruokien ykkönen vaihteeksi broilerin jauhelihasta ja kaurapastasta! Kaurakerma mehevöittää maidottoman laatikon ja kaurahapankorput rapeuttavat pinnan herkulliseksi. Älä säästele tuoreessa timjamissa, se antaa laatikkoon ihanan maun.

Annoksia
6
Valmistusaika
15 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Broilerimakaronilaatikko

Ainekset

350
g
kaurapastaa (Torino)
vettä ja suolaa keittämiseen
1
pkt (350 g)
broilerin paistijauhelihaa
1
pkt (120 g)
broileripekonia
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
3/4
dl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1/2
tl
mustapippuria
Munamaito
7
dl
kauramaitoa
2
munaa
1
tl
suolaa
Pinnalle
3
kaurahapankorppua

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna broileripekoni. Siirrä se kylmälle pannulle ja kuumenna, kunnes rasva irtoaa. Lisää broilerijauheliha ja paista se pekonin rasvassa. Lisää paistamisen aikana sipulit. Kypsennä 5 minuuttia. Mausta loppuvaiheessa mustapippurilla ja timjamilla.
  2. Keitä pasta puolikypsäksi (2–3 minuuttia) suolalla maustetussa vedessä.
  3. Valuta pasta ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää broileriseos ja kääntele sekaisin.
  4. Kumoa seos öljyttyyn vuokaan.
  5. Yhdistä kauramaito, munat ja suola. Kaada ainesten päälle. Ripottele päälle murskatut hapankorput.
  6. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 t.

Vinkki! Huomioi, että kaurapasta sisältää myös vehnää.  

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1627 reseptiä.
Linkitetty 57 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pikabroileri valmistuu kätevästi uunissa, ja sillä aikaa ehdit surauttaa valmiiksi upean maustekastikkeen.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrttinen oliivibroileri

Ainekset

500
g
broilerin sisäfileetä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
öljyä
4
dl
kivettömiä oliiveja
Kastike
2
rkl
auringonkukansiemeniä
1
ruukku
basilikaa
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
valkosipulinkynsi
2
tl
sitruunan mehua
1
dl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Laita broilerinfileet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Valuta päälle hieman öljyä. Paahda fileitä uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes liha on kypsää.
  2. Broilerin kypsyessä paahda auringonkukansiemeniä kuumassa kuivassa pannussa, kunnes ne saavat väriä. Irrota basilikasta ja persiljasta lehdet. Kuori valkosipuli. Purista sitruunamehu. Laita kastikeainekset tehosekoittimeen ja soseuta kastikkeeksi. Lisää tarvittaessa öljyä.
  3. Kaada puolet kastikeesta kulhoon. Kääntele kypsät, kuumat broilerinfileet kastikkeessa. Nosta broilerit tarjoiluvadille ja viimeistele annos oliiveilla. Kaada loppu kastike kulhoon ja tarjoa ruuan kanssa.

 

Pikainen muhammara eli paprikatahna

Ainekset

1
paahtoleipäviipale
2
dl
paahdettuja paprikoita (esim. Royal)
3/4
dl
hasselpähkinöitä
1
tl
vaahterasiirappia
1
tl
harissatahnaa tai chilikastiketta
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Paahda leipää ja pähkinöitä muutama minuutti kuivassa, kuumassa pannussa. Leikkaa leivästä reunat pois. Valuta paprikoista liemi.
  2. Murustele leipä tehosekoittimen kulhoon. Lisää valutetut paprikat, pähkinät, öljy, siirappi, harissa ja suola. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1627 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine ja Titti Uotila KUVA Sami Repo

Kanavartaissa on myös broilerinmaksaa. Maun juju piilee intensiivisessä tare-kastikkeessa.

Annoksia
4 (8-12 varrasta)
Valmistusaika
30 min + 40 min kypsennys
Vaikeustaso
Kohtalainen

Yakitori eli kanavartaat

Ainekset

1
pkt (300 g)
broilerinmaksaa
300
g
broilerin paistileikettä
½
purjosipulia
Tarekastike
1
valkosipulinkynsi
1
salottisipuli
1
cm:n pala
inkivääriä
dl
kanalientä
½
dl
miriniä (esim. Blue Dragon)
½
dl
vähäsuolaista soijaa
2
rkl
sakea
2
rkl
fariinisokeria
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
8-12
puista varrastikkua

Työvaiheet

  1. Sulata broilerinmaksat pakkauksen ohjeen mukaan. Laita varrastikut kylmään veteen likoamaan.

  2. Valmista tarekastike. Kuori ja hienonna valkosipuli, salottisipuli ja inkivääri. Mittaa kaikki kastikkeen aineet kattilaan ja keitä hiljalleen
    poreillen 40 minuuttia tai kunnes kastike on tiivistynyt noin puoleen.

  3. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjo 2 cm:n pätkiksi.

  4. Kuivaa sulaneet broilerinmaksat ja poista niistä mahdolliset kalvot. Leikkaa maksat puoliksi ja pujota palat neljään varrastikkuun.

  5. Puhdista broilerin paistileikkeet ja leikkaa ne isoiksi kuutioiksi. Pujota broilerinpalat ja purjopalat vuorotellen jäljellä oleviin tikkuihin.

  6. Kypsennä vartaat grillissä tai parilapannussa. Valele vartaita kypsennyksen aikana tarekastikkeella. Maksa kypsyy noin 2–3 minuutissa
    ja paistipalat 10 minuutissa. Tarjoa loppu kastike vartaiden kanssa.

     

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1627 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Annoksia
2-4
Valmistusaika
40 min + 30 min kypsennys
Vaikeustaso
Helppo

Kanaa ja pähkinöitä eli gong bao ji ding

Ainekset

2
broilerin rintapalaa
Marinadi
1
kananmunanvalkuainen
2
rkl
kuivaa sherryä
Kastike
1
dl
ruusunmarjasosetta
4
rkl
kiinalaista etikkaa
2
rkl
ketsuppia
2
rkl
tummaa soijakastiketta
2
rkl
vettä
1
rkl
kiinalaista chilikastiketta
4
tl
ruokosokeria
2
tl
kanaliemijauhetta
Lisäksi
2
porkkanaa
200
g
retikkaa tai retiisejä
1
pieni vihreä paprika
2
dl
maa- tai suolapähkinöitä
Uppopaistamiseen
4
dl
rypsiöljyä
Lisäksi
2
tl
maissitärkkelystä
½
ruukku
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1.  Paloittele broileri noppakuution kokoisiksi paloiksi. Sekoita marinadia varten kananmunanvalkuainen ja sherry. Kaada marinadi broileripaloille. Siirrä broileri jääkaappiin maustumaan 30 minuutiksi.

  2. Valmista kastike. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä sekoittaen 3 minuuttia. Nosta kastike liedeltä odottamaan.

  3. Kuori ja kuutioi porkkanat ja retikka. Leikkaa paprika kuutioiksi. Paahda maapähkinöitä kuivassa pannussa, kunnes ne saavat väriä. Suolapähkinöitä ei tarvitse paahtaa.

  4. Kuumenna öljy kattilassa ja uppopaista kasviksia öljyssä muutama minuutti. Nosta kasvikset reikäkauhalla ritilälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois.

  5. Nosta broileripalat marinadista. Ripottele maissitärkkelys broileripaloille. Uppopaista broilerit samassa öljyssä kuin kasvikset, noin 4 minuuttia.

  6. Kuumenna kastike. Lisää sen joukkoon kasvikset, broilerit ja pähkinät. Kumoa annos tarjoiluvadille. Hienonna korianteri koristeeksi.

Kommentit (0)