Jenkkiläinen grillikassikko oluttölkkikana kypsyy kahdesta suunnasta: grillin lämpö paahtaa ulkopuolelta ja kanan sisällä tölkissä kiehuva olut hyörykypsentää linnun sisältä. Lopputuloksena on mielettömän mehukas grillibroileri.
Oluttölkkikana
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna grilli kuumaksi ja polta kunnollinen, pitkää grillausta kestävä hiillos. Jos grillaat kaasugrillillä, lämmitä vaan toinen puoli ja laita kanat grillin vastakkaiseen reunaan kypsymään. Tölkkikana kypsennetään epäsuoralla lämmöllä. Hiiligrillissä siirrä briketit tai hiillos toiseen reunaan tai reunoille ja kana grillin keskelle.
- Kuori ja raasta valkosipuli. Yhdistä maustekastikkeen ainekset.
- Sido kanan siivet ja koivet narulla tiiviisti. Avaa tölkki ja kaada (tai juo) oluesta puolet pois. Laita tölkki pystyssä broilerin sisään. Sivele broilerin pintaan reilusti kastiketta.
- Laita broileri tölkkeineen pystyyn kuumuutta kestävälle (esim. kertakäyttöiselle) vuoalle ja nosta kuumaan grilliin. Grillaa epäsuoralla lämmöllä kannen alla noin tunti tai kunnes broileri on kypsä. Sivele välillä pintaan lisää maustekastiketta ja vuokaan kertynyttä nestettä. Käännä broileria pari kertaa varovasti lämmön suuntaan.
- Anna kypsän broilerin vetäytyä 10–15 minuuttia grillauksen jälkeen. Poista hiiltynyt nahka ja riivi liha paloiksi.
Tämän sapuskan alkuperäinen ja oikea nimi on käsittääkseni rekkamiehen broileri, syytä nimeen en tiedä ja tölkissä ei ole olutta vaan siideriä. Kaikki mausteet ja bbq-kastikkeet ja vuoat ja valelut ovat jo ylimenevää hienostelua. Alkuperäisesti puolillaan oleva tölkki työnnetään linnun sisään, paistellaan nuotiolla tai hiilillä ja syödään sormin suolan avulla.
Ja sitten ihmetellään jos muistetaan mistähän sitä alumiinia on kehoon tullut.
Nimiehdotus: kännikana
Weberillä on oma teline ja alusta tähän ruokaan. Ei tarvitse syödä tölkin kemikaaleja. Kiva ruoka ja onnistuu aina.
Upaa. Tuo alumiinin höyrystäminen.Tehostaa alkoholin rinnalla muistamattomuuden autuasta olotilaa
Laita sisälle dynyä pötkö, saat räjähtävän kana, ei tuu alumiinia kroppaan, terveellistä.
Alumiini alkaa höyrystymään siin 2500 celsius asteen jälkeen että pitää melkoinen grilli olla saadakseen alumiinin höyrystämään..
Eikös oluttölkki -grillaus ollut jo viime kesänä todettu toksiseksi ja muutenkin terveydelle haitalliseksi. Älkää hyvät ihmiset myrkyttäkö itseänne tällä typerällä tavalla.
Tölkistä terveellistä ja aina maistuvaa painoväriä kanaan....
Voihan sen tölkin vuorata vaikka alumiinifoliolla jos painovärit ja tölkin alumiini ahdistaa...