
Kardemumma sopii mainiosti myös broilerin maustamiseen. Tässä kanapadassa mausteita on reilusti, mutta maku on silti lempeä ja aromikas.
Rouhittua kardemummaa on usein maustekaapin kätköissä pullaa varten. Mutta entä jos käyttäisit sitä broilerin maustamiseen?
Tähän herkullisen mausteiseen kanapataan käytetään kardemumman lisäksi muitakin leivonnasta tuttuja mausteita, kuten kanelia ja inkivääriä. Chiliin ja kurkumaan yhdistettynä ne antavat broileripataan ihanan lämmittävän ja mausteisen aromin, joka on tuttu intialaisista keittiöistä.
Mausteet lisätään tällä kertaa hierottuna broileripalojen pintaan. Voit halutessasi maustaa broilerit jo puoli tuntia ennen ruuanvalmistusta, jolloin ne saavat maustumisaikaa ja ehtivät samalla lämmetä paistovalmiiksi.
Tomaattinen liemi tekee padasta maukkaan ja samalla myös melko kevyen.
Kardemummainen kanapata
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita mausteet keskenään ja hiero ne broileripalojen pintaan.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Lämmitä öljy tai voi kannellisessa laakeassa paistinpannussa tai padassa. Lisää silputtu sipuli ja anna niiden paahtua hitaasti. Älä kuitenkaan ruskista niitä. Lisää valkosipuli ja anna hetken aikaa pehmetä pannulla. Varo, ettei valkosipuli pääse ruskistumaan.
- Lisää broileripalat sipuleiden joukkoon ja ruskista niiden pinta.
- Lisää tomaattimurska, huuhtaise purkki pienellä määrällä vettä ja lisää sekin pannulle. Sekoita hyvin ja anna hautua vähintään puolisen tuntia.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Ohjeessa on väärä järjestys. Jos kuullotettuihin sipuleihin lisää kanapalat ruskistumaan, sipuli, ja varsinkin valkosipuli palaa.
Olipas muhkeat tuoksut ja maut! Täydellinen pataruoka rentoihin kevättalven viikonloppuihin. Ja ohjetta kun noudattaa ja malttaa kuullottaa ensin sipulit rauhassa, sitten lisää kananpalat ja paistaa pinnat kiinni (ei siis paista kypsäksi asti) mutta ei nosta lämpötilaa niin sipulit ei pala, vaan myös sipulit saa mausteseoksesta uskomattoman upeat maut imeytyä itseensä ennen kuin lisää tomaattimurskan. Haudutin 1,5 h ja maku oli myös sen mukainen, eli taivaallinen! Ehdottomasti suosittelen niin suolan kuin mustapippuria lisäämistä heti tomaattimurskan laittamisen jälkeen. Tästä tulee yksi suosikki reseptistä talven pataruuaksi! Kiitos!