Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kana
Juhli ja nauti
17:00 | 28.8.2021

Savustettu ankkaconfit ja kirsikkakompotti

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Hajoavan mureat ankankoivet herkullisiksi savustettuina – ja kylkeen vastakeitettyä kirsikkakompottia. Tätä teet takuulla toistekin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1 t
Helppo

Savustettu ankkaconfit ja kirsikkakompotti

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
tlk (4–5 kpl)
säilöttyjä ankankoipia (confit)
½
tl
maustepippuria
Kirsikkakompotti
500
g
kirsikoita
1½
dl
anisviinaa
½
dl
sokeria
½
tl
suolaa
Lisäksi
savustuspussi

Vaiheet

  1. Laita avaamaton ankankoipitölkki altaaseen lämpimään veteen 15 minuutiksi.

  2. Valmista sillä aikaa kirsikkakompotti. Poista kirsikoista kivet kirsikankivenpoistajalla tai työntämällä mehupillin kärki kirsikan läpi. Laita kirsikat korkeareunaiseen kattilaan. Lisää 1 dl anisviinaa, sokeri ja suola. Keitä voimakkaasti 10–15 minuuttia, kunnes neste on hieman haihtunut. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää loppu viina kompottiin. Anna maustua koipien valmistamisen ajan.

  3. Avaa confi-ttölkki ja ota koivet rasvasta talouspaperille valumaan. Pyyhi pinta kuivaksi ja mausta pippurilla. (Siirrä tölkkiin jäävä herkullinen ankanrasva kannelliseen rasiaan, säilytä jääkaapissa ja käytä esimerkiksi perunoiden paistamiseen.)

  4. Laita uunipelti uuniin ja kuumenna uuni 270-asteiseksi. Laita koivet savustuspussiin, sulje pussi huolellisesti (katso ohje pakkauksesta) ja laita kuumalle pellille. Savusta koipia 15 minuuttia, laske sitten lämpö 200 asteeseen ja savusta vielä15 minuuttia. Anna koipien vetäytyä pussissa 10 minuuttia.

  5. Paahda sillä aikaa pavut (ohje alla).

  6. Tarjoa ankankoivet kirsikkakompotin ja paahdettujen papujen kanssa.

Vinkki Tee kompotti hapankirsikoista. Lisää silloin sokerin määrää maun mukaan.

Paahdetut pavut

Ainesosat

450
g
vihreitä ja keltaisia papuja
2
rkl
oliiviöljyä
1
pieni sitruuna
1
prk (50 g)
kapriksia
½
tl
mustapippuria myllystä

Vaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Huuhdo pavut ja leikkaa pois kovat kannat.

  2. Laita pavut kulhoon ja lisää öljy. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa papujen joukkoon. Valuta kaprikset ja lisää ne kulhoon.

  3. Levitä seos leivinpaperille uunipellille. Mausta pippurilla ja paista uunissa 10–15 minuuttia. Kääntele seosta kypsennyksen puolivälissä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Kot kot
Kemut
Viikonloppubistro
ankka
kirsikka
juhli ja nauti

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Hasselbackan punajuuret

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini