
Hajoavan mureat ankankoivet herkullisiksi savustettuina – ja kylkeen vastakeitettyä kirsikkakompottia. Tätä teet takuulla toistekin!
Savustettu ankkaconfit ja kirsikkakompotti
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita avaamaton ankankoipitölkki altaaseen lämpimään veteen 15 minuutiksi.
-
Valmista sillä aikaa kirsikkakompotti. Poista kirsikoista kivet kirsikankivenpoistajalla tai työntämällä mehupillin kärki kirsikan läpi. Laita kirsikat korkeareunaiseen kattilaan. Lisää 1 dl anisviinaa, sokeri ja suola. Keitä voimakkaasti 10–15 minuuttia, kunnes neste on hieman haihtunut. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää loppu viina kompottiin. Anna maustua koipien valmistamisen ajan.
-
Avaa confi-ttölkki ja ota koivet rasvasta talouspaperille valumaan. Pyyhi pinta kuivaksi ja mausta pippurilla. (Siirrä tölkkiin jäävä herkullinen ankanrasva kannelliseen rasiaan, säilytä jääkaapissa ja käytä esimerkiksi perunoiden paistamiseen.)
-
Laita uunipelti uuniin ja kuumenna uuni 270-asteiseksi. Laita koivet savustuspussiin, sulje pussi huolellisesti (katso ohje pakkauksesta) ja laita kuumalle pellille. Savusta koipia 15 minuuttia, laske sitten lämpö 200 asteeseen ja savusta vielä15 minuuttia. Anna koipien vetäytyä pussissa 10 minuuttia.
-
Paahda sillä aikaa pavut (ohje alla).
-
Tarjoa ankankoivet kirsikkakompotin ja paahdettujen papujen kanssa.
Vinkki Tee kompotti hapankirsikoista. Lisää silloin sokerin määrää maun mukaan.
Paahdetut pavut
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Huuhdo pavut ja leikkaa pois kovat kannat.
-
Laita pavut kulhoon ja lisää öljy. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa papujen joukkoon. Valuta kaprikset ja lisää ne kulhoon.
-
Levitä seos leivinpaperille uunipellille. Mausta pippurilla ja paista uunissa 10–15 minuuttia. Kääntele seosta kypsennyksen puolivälissä.
Mielestäni tuo paistoaika on hiukan liian pitkä. Tein aivan ohjeen mukaisesti. Maukasta tuli mutta koivista tuli kuivia. Nehän ovat jo valmiiksi kypsiä purkissa ja kaipaavat vain kuumennuksen.