Me Naiset on lisännyt 1537 reseptiä.
Linkitetty 606 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Mausteinen ja täyteläinen kanakorma on herkullista pehmeäksi keitetyn basmatiriisin kanssa.

Kormalla tarkoitetaan paksua, mausteista, jogurtilla tai kermalla sakeutettua intialaista kastiketta. Tällä kertaa se valmistetaan broilerista. Lämpimän aromaattisen makunsa kastike saa maustekimarasta, jossa maistuvat kurkuma, kardemumma ja juustokumina. 

Korman valmistus aloitetaan mittaamalla pannulle öljy ja mausteet. Mausteöljyä kuumennetaan hitaasti, jotta maut avautuvat. Tämän jälkeen lisätään muut maustetahnan ainekset, inkivääri ja sipulit, sekä kormalle tunnusmerkilliset kookosmaito ja jogurtti.

Itse broileria ei paisteta, vaan se lisätään korman liemeen hautumaan sellaisenaan. Broilerin sisäfileet kypsyvät tällä tavoin suloisen pehmeiksi ja imaisevat liemen maut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Intialainen kanakorma

Ainekset

MAUSTESEOS
2
tl
jauhettua korianteria
2
tl
juustokuminaa
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
kurkumaa
1
tl
jauhettua kardemummaa
½
tl
kanelia
½–1
tl
mietoa chilijauhetta
CURRY
1
pkt (400 g)
maustamattomia broilerin sisäfileitä
30
g
tuoretta inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
1
sipuli
4
rkl
ruokaöljyä
2
rkl
tomaattipyrettä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
1
tlk (200 g)
paksua turkkilaista jogurttia
1
dl
mantelijauhetta
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
LISÄKSI
1
dl
manteleita
4
annosta
keitettyä basmatiriisiä

Työvaiheet

  1. Yhdistä kuivat mausteet pienessä kulhossa.

  2. Kuivaa broilerin sisäfileet talouspaperilla. Raasta inkivääri ja valkosipulit raastimen pienellä terällä. Kuori sipuli ja raasta se raastimen isolla terällä.

  3. Laita iso, korkeareunainen paistinpannu liedelle ja öljy kylmälle pannulle. Kumoa kuivat mausteet öljyyn ja kuumenna niitä pikkuhiljaa öljyssä niin, että mausteet kiehahtavat. Älä polta niitä, sillä silloin maku kitkeröityy.

  4. Lisää heti mausteiden joukkoon sipulit, valkosipuli- ja inkivääriraaste sekä tomaattipyree. Paista noin 5 minuuttia, koko ajan sekoittaen, kunnes mausteet ja raasteet kypsyvät pannulla tahnamaiseksi.

  5. Lisää pannulle kookosmaito, jogurtti ja mantelijauhe. Sekoita hyvin ja laita broileripalat kastikkeeseen. Hauduta currya keskilämmöllä kannella peitettynä 30–40 minuuttia. Sekoita välillä.

  6. Keitä lisukkeeksi riisiä ja paahda mantelit kuumalla kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Mausta sokerilla ja suolalla ja lisää mantelit.

Kommentit (10)

Fuego

Tarkoittaako chilijauhe tulista chiliä vai sitä mietoa jauhetta jota käytetään esim chili con carneen?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, ohjeessa tarkoitetaan nimenomaan mietoa chilijauhetta.

Vierailija

Onko mantelijauheen määrä oikein eli 1dl?

Karmako

Hei, voiko mantelijauheen korvata jollain toisella jauholla? Kun on mantelille allerginen ruokailija..

Vierailija

hauduta curryä ? mistä tuli curry en näe reseptissä ?

Vierailija

Intialainen ruokakulttuuri on levinnyt sekä siirtomaa-aikojen muistona että lukemattomien maahanmuuttajien (Eurooppa ja erityisesti Britannia) tuomana. "Curry" ei tarkoita enää mausteseosta vaan intialaistyyppistä pataruokaa, jossa on lihaa. Siksi et näe maustetta nimellä "curry" reseptissä. 

Vierailija

Millä kookosmaidon voisi parhaiten korvata?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksistä (ja vastauksista)! Kyllä, eli currylla tarkoitetaan kyseistä ruokalajia.

Mantelijauheen määrä on oikein, sen tarkoitus on suurustaa kastike. Jos manteli ei sovi, sen voi vaihtaa esimerkiksi ohratärkkelykseen (ei kovin intialaista, mutta erittäin toimivaa: 2 rkl ohratärkkelystä suurustaa kastikkeen sakeaksi, ei paakkuunnu vaikka lisättäisiin nesteeseen eikä tee koostumuksesta kiisselimäistä kuten muut tärkkelykset voivat tehdä).

Kookosmaidon voi korvata tavallisella ruokakermalla.

bee soup

Ihme kysymyksiä. Mausteseos (curry) löytyy heti alussa ja ruokalaji (curry) löytyy kun tarkkaan kuuntelee.

Vierailija

Tää on niin hyvää, ettei sanotuksi saa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1537 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Leivän päälle kuuluu muutakin kuin ylähuuli. Herkkupatongit täytetään kaikella ihanalla ja hyvää tekevällä. Tomaattisalsa, jogurttibroileri ja rapeat omenat ovat yllättävän toimiva yhdistelmä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Brasilialaiset kanapatongit

Ainekset

4
tomaattia
1
limetin mehu ja kuoriraaste
½
punasipulia
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
tl
oliiviöljyä
KANATÄYTE
300
g
(paistopisteen) valmista grillikanaa
3
rkl
turkkilaista jogurttia
3
rkl
majoneesia
1
dl
mustia oliiveja
3
rkl
rusinoita
LISÄKSI
1
omena
2
isoa maalaispatonkia tai 4 pientä esipaistettua

Työvaiheet

  1. Kuutioi tomaatit. Kuori ja hienonna punasipuli joukkoon. Purista sekaan puolet limetin mehusta, lisää myös suola, pippuri ja öljy.

  2. Poista kanasta nahka ja suikaloi hienoksi. Sekoita joukkoon jogurtti, majoneesi ja limetin kuoriraaste. Valuta ja hienonna oliivit joukkoon, lisää sekaan myös rusinat.

  3. (Kuori ja) viipaloi omena ja lorauta loput limetin mehusta päälle.

  4. Täytä patongit tomaatti-punasipuliseoksella, kanatäytteellä ja omena- viipaleilla. Puolita tarjolle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1537 reseptiä.
Linkitetty 111 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Lämmittävä ja maistuva ruoka voi olla myös piristävää väriterapiaa pimenevässä syksyssä. Tähän kasvis-kanapataan etsitään keltaisia kasviksia 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Keltainen juures-kurpitsa-kanapata

Ainekset

500
g
keltaisia juureksia (esimerkiksi porkkanaa, keltajuurta ym.)
400
g
myskikurpitsaa
3
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
300
g
kanan paistileikkeitä
½
tl
suolaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
5
cm pala
inkivääriä
2
rkl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
korianterin siemeniä
½
tl
fenkolin siemeniä
½
tl
sinapinsiemeniä
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja (tai tölkillinen)
1
tlk
ananaspaloja mehussa
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
1
tlk
kikherneitä
noin 1
tl
suolaa
LISÄKSI
keitettyä riisiä ja korianteria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Kuori ja paloittele juurekset, kurpitsa, sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Paloittele kanan paistileikkeet.

  3. Levitä juurekset ja kurpitsa leivinpaperin päälle uunipellille, lorauta päälle öljyä ja ripottele suolaa ja pippuria. Lisää paistileikkeet viereen ja ripottele päälle suolaa. Paahda noin 20 minuuttia palojen koosta riippuen, kunnes juurekset ja kurpitsat ovat pehmeitä ja karamellisoituneita.

  4. Kuumenna öljy padassa ja paista sipulia, valkosipulia, inkivääriä ja mausteita noin 5 minuutin ajan.

  5. Lisää tomaatit ja ananaspalat mehuineen ja keitä silloin tällöin sekoittaen 10 minuuttia. Lisää kookosmaito ja soseuta kastike.

  6. Kumoa kikherneet joukkoon liemineen ja kiehauta. Lisää paistileikkeet, juurekset, kurpitsa ja suola. Suurusta tarvittaessa.

  7. Hienonna päälle korianteria ja tarjoa riisin kanssa.

Kommentit (6)

Guest

Miksi nyt, kun pitäisi säästää energiaa, kehotetaan monissa ohjeissa lämmittämään uuni ja vielä käyttämään liettäkin? Monet ohjeet ovat myös aikamoisia kolesterolipaukkuja, kaukana terveellisistä. Ja monesti myös kehotetaan talvellakin käyttämään tuoreita yrttejä, kun kuivatut ovat ekologisempia. Olisi kiva, jos ohjeet räätälöitäisiin olosuhteiden mukaan.

Vierailija

Juuri tuota, mitä edellinen kommentoija kirjoitti, tulin tänne itsekin ihmettelemään. Eikö riittäisi, jos kaikki ainekset hauduttaisi padassa, kun kerran kyseessä on arkipäivän piristys eikä mikään juhlaruoka? Paahdettu maistuu vielä paremmalta, tiedän, mutta  kovin överiltä resepti tuntuu näinä päivinä. Samaa mieltä kolesterolista, tarvitaanko tähän oikeasti kookosmaitoa? Tarvitaanko purkkiananastakaan? Pientä makeutta saisi vaikka hunajasta tai kotimaisesta omenasoseesta tai hedelmäkulhon jämähedelmistä. Eikä tuoreita yrttejä kannata suosia  keskellä talvea arkiruoassa.

Vierailija

Ihan samaa minäkin kuin edellisetkin. Hirveä määrä aineksia! Hinnat kaupoissa ihan pilvissä jo muutenkin, nyt pitäisi tehdä yksinkertaisia ja energiaa säästävästi valmistuvia resptejä.

Vierailija

Maistuvan oloinen resepti, eikä noita varsinaisia aineita  nyt niin paljon ole.

Mausteet minulta löytyvät kyllä kaapista.  Ja näköjään kaikki muukin :)

Itse nautin uusista makuelämyksistä ja niin nauttii perhekin...

ps helppoja ohjeita on lehdet (Pirkat yms) ja keittokirjat täynnä, äiditkin varmaan neuvovat mielellään.

Vierailija

Tosi herkullista. Jokainen voi käyttää omaa mielikuvitustaan ainesten vähentämiseen tai vaihtamiseen toisiin. Näen usein reseptit inspiraationa ja käytän niitä aineksia jotka opivat päivän tilanteeseen.

Vierailija

vieraialija 22.11.  klo  12:21

Tein, koin ja maistoin perheeni kanssa. Syötyä kyllä tuli, mutta ei tästä meidän perheen lempparia tullut.

Vaikka kuinka nautinkin uusien reseptien testaamisesta

Me Naiset on lisännyt 1537 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Vuonna 1955 suomalaiset tutustutettiin Italian makuihin, ja paistettu kananpoika perunoiden kanssa edusti saapasmaata. Alkuperäisessä ohjeessa kananpoika oli kokonainen ja tomaattimurska oli ”mehua purkista”.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1h 30min
Vaikeustaso
Helppo

Persiljavoilla täytetty broileri

Ainekset

4
kpl
broilerin reisikoipia
50
g
pehmeää voita
½
ruukkua persiljaa
1
tl
suolaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
paprikaa
PAISTAMISEEN
voita ja öljyä
LISÄKSI
1
tlk
tomaattimurskaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Sekoita voi ja hienonnettu persilja keskenään. Viillä broilerin reisikoipiin veitsellä muutamia viiltoja. Hiero persiljavoita kaikkialle. Sekoita mausteet keskenään ja pyörittele reisikoivet vielä mausteissa.

  3. Kuumenna rasva padassa ja ruskista reisikoivet kauttaaltaan padassa. Kaada tomaattimurska päälle ja kypsennä vielä uunissa kannen alla noin tunnin verran.

  4. Tarjoa uusien perunoiden ja tillin kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 409 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Broileri-nuudelikeiton liemi muodostuu pikanuudeleiden mausteista ja kookoskermasta. Valmistusta voit nopeuttaa vielä tuoreilla valmiiksi pilkotuilla kasviksilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea broileri-nuudelikeitto

Ainekset

500
g
kasviksia (esimerkiksi kaalia, porkkanaa, herkkusieniä)
1
prk (250 g)
kookoskermaa
noin 1
l
vettä
4
pkt (à 55 g)
pikanuudeleita, esimerkiksi tom yum -maku
300
g
kypsää broilerinlihaa, esimerkiksi grillibroilerin rintafileetä
1
tl
fariinisokeria
2–4
tl
thaimaalaista kalakastiketta
korianteria tai thaibasilikaa, limettilohkoja

Työvaiheet

  1. Leikkaa kasvikset ohuiksi tikuiksi tai viipaleiksi.

  2. Kiehauta kookoskerma ja vesi kattilassa. Lisää kasvikset. Keitä muutama minuutti.

  3. Lisää pikanuudelit ja nuudelipakkauksen sisällä olevat maustepussit. Keitä muutama minuutti, kunnes nuudelit ovat kypsiä.

  4. Irrottele kypsä broileri pieniksi paloiksi. Lisää broileri keittoon sokerin ja kalakastikkeen kanssa. Viimeistele halutessasi yrteillä ja purista päälle limettimehua.

Kommentit (0)