Soppakokki Ali on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 461 keittokirjaan.
Ohje Ali Toppinen

Soppakokki Ali Toppinen valmistaa Soppa365-tv:ssä intialaista voikanaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Intialainen Butter chicken

Ainekset

800
g
broilerin rintafileitä
2
rkl
turkkilaista jogurttia
öljyä paistamiseen
Voi-tomaattikastike
50
g
voita
1
iso keltasipuli
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
kurkumaa
1
rkl
juustokuminaa
1
rkl
jauhettua korianteria
1
tl
kuminansiemeniä
4
tomaattia
4
dl
kookosmaitoa
2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa broilerin fileet suupaloiksi ja sekoita jogurtti niihin. Anna levähtää sillä välin kun teet tomaatti-voikastikkeen.
  2. Hienonna kastiketta varten sipuli ja valkosipuli ohuiksi suikaleiksi. Kuullota sipuleita keskilämmöllä voissa kattilassa 5 minuuttia. Lisää kurkuma, juustokumina, korianteri ja kuminansiemenet. Kuullota vielä 2 minuuttia.
  3. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Lisää tomaatit ja kookosmaito kattilaan. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia tai kunnes tomaatit ovat pehmenneet. Soseuta kastike sileäksi sauvasekoittimella. Paista broileripaloja kuumassa pannussa pari minuuttia molemmin puolin, kunnes ne saavat hieman väriä pintaan. Kaada tomaatti-voikastike pannuun ja anna kypsyä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Tarkista kastikkeen maku.
  4. Sillä välin kun broileri kypsyy kastikkeessaan, tee couscous ja raita-kastike alla olevan ohjeen mukaan.

Mausteinen couscous

Ainekset

4
dl
couscousia
7
dl
vettä
3
tl
kurkumaa
3
tl
garam masalaa
3
tl
jauhettua korianteria
1
tl
suolaa
1/2
kurkku
2
tomaatti
1
pnt
minttua

Työvaiheet

  1. Mittaa couscousryynit isoon tarjoilukulhoon. Kiehauta vesi, mausteet ja suola. Kaada kuuma mausteliemi couscousin päälle, sekoita ja anna couscousin turvota 7-10 minuutiksi.
  2. Leikkaa kurkku ja tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna minttu. Sekoita ne couscousin joukkoon.

(4 annosta lisukkeena, 15 minuuttia)

Raita-kastike

Ainekset

3
cm
pätkä tuoretta inkivääriä
1/2
kurkku
3
dl
turkkilaista jogurttia
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Raasta inkivääri ja kurkku jogurtin sekaan. Mausta suolalla. Voit tarjota kastikkeen heti tai antaa sen vetäytyä jääkaapissa hetken.

(3 dl, 5 min)

Kommentit (9)

Kokki666

Väärä resepti raita kastikkeelle...inkivääri käy, mutta se ei ole oikea aine.

Intian suomalainen

Joo, eikä perinteiseen raitaan myöskään tule koskaan kurkkua. Eikä sitä tehdä turkkiuseen jogurttiin(sitä ei edes ole saatavilla intiassa tai Nepalissa muutakuin isoissa kaupungeissa, ulkomaalaisille suunnatuissa, kansainvälisiä tuotteita myyvissä erikoiskaupoissa). Ainoastaan suola on oikea ainesosa tässä reseptissä.... semmonen raita resepti x'D

Vierailija

Yllättävää, mutta kaikista mausteista huolimatta tässä ei ollut mitään makua! Todella mitäänsanomaton resepti

BebeleCook
Seuraa 
Liittynyt19.7.2017

Mauttomuus yllätti minutkin 😔

Vierailija

Maistui oikein hyvältä, mutta suolaa jouduin laittaa paljon enemmän, jolloin myös muut maut nousivat esiin.

Vierailija

Ruoka oli ihan ok, mutta oletin,  että mausteet antaisivat enemmän makua. Jos teen tätä toiste, aion tuunata ja paistaa broilerit currylla maustettuina voissa ilman jugurttia. Aion myös lisätä chiliä ja suolaa.

Reseptin mukaan ( jota noudatin)  Couscousiin tuli 7 dl vettä ja 4 dl Couscousia. Tuo vesimäärä ei riittänyt alkuunkaan. Jouduin lisäämään vettä ainakin 3 dl, jotta sain Couscousin irtonaisemmaksi. Alkuperäisestä tuli kovaa puuroa.

Vierailija

Tuli hyvää. Tein muuten ihan reseptin mukaan, mutta käytin reilummin mausteita (samat kuin reseptissä) ja annoin kastikkeen lihoineeen muhia pidempään.  Coucous oli ihan ok mielestäni noilla mitoilla. Tehdään toisetekin. Nams.

Katila

Suosittelen lisäämään 1-2rkl hunajaa kastikkeeseen, niin saa butter chicken siihen kuuluvaa makeutta ☺️
Lisäisin myös garam masalaa ja hieman cayannepippuria, niin olisi ainakin oman makuni mukainen.

Vierailija

Nam.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Vadelma ja passiohedelmä on vastustamaton yhdistelmä. Glukoosisiirapin avulla niistä saa ihanat hedelmäjätskit, jotka eivät muutu hileisiksi jäätyessään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
10 min + jäätyminen noin 6 h
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-passiohedelmämehujää

Ainekset

6
passiohedelmää
300
g
tuoreita vadelmia
1
rkl + 6 rkl
glukoosisiirappia
1
rkl + 1,5 rkl
vaaleaa siirappia

Työvaiheet

  1. Lusikoi passiohedelmien hedelmäliha kulhoon. Lisää 1 rkl glukoosisiirappia ja 1 rkl vaaleaa siirappia. Soseuta tasaiseksi. Jaa 6 mehujäämuottiin. Laita pakastimeen noin 1,5 tunniksi.

  2. Soseuta vadelmat, paseeraa siemenet halutessasi pois. Lisää 6 rkl glukoosisiirappia ja 1,5 rkl vaaleaa siirappia ja soseuta uudelleen tasaiseksi. Kaada mehujäämuotteihin jääneen passiohedelmäkerroksen jälkeen. Pakasta vielä vähintään 4 tuntia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2233 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tarjoa broileria ranskalaisittain vihreän, fenkolilla ja varsisellerillä höystetyn cassoulet-kasvispadan ja yrttipistoutahnan kanssa.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paahdetut broilerinkoivet ja cassoulet vert

Ainekset

Paahdetut broilerinkoivet
4
broilerin koipi-reisipalaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
paprikajauhetta
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
Cassoulet vert
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1
fenkoli
1
lehtisellerinvarsi
2
prk (à 400/246 g)
keitettyjä cannellinipapuja vedessä
1
dl
valkoviiniä
1
dl
kasvislientä
300
g
vuohenjuustoa (esim. Melusine)
Yrttipistou
1
valkosipulinkynsi
1
dl
basilikanlehtiä
2
lehtikaalin lehteä
2
tl
sitruunamehua
1/3
tl
suolaa
1/3
tl
mustapippuria myllystä
n. 1
dl
oliiviöljyä
Lisäksi
limettilohkoja ja herneenversoja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuivaa koipireidet talouspaperilla. Hiero mausteet lihaan. Laita koipireidet uunivuokaan ja valuta öljy päälle. Paahda uunissa 10 minuuttia, laske sitten lämpö 180 asteeseen ja kypsennä noin 50 minuuttia. Voit tarkistaa kypsyyden paistolämpömittarilla tai cocktailtikulla koiven paksuimmasta kohdasta. Broileri on kypsää 75-asteisena ja kun lihasneste on kirkasta.

  2. Tee cassoulet. Kuori ja hienonna salotit ja valkosipulit. Viipaloi fenkoli ja lehtiselleri. Huuhtele pavut siivilässä ja jätä valumaan. Kuullota sipulisilppu pannussa öljyssä miedolla lämmöllä pehmeäksi, noin 5 minuuttia. Lisää fenkoli ja selleri ja paista muutama minuutti. Lisää viini ja anna sen kiehahtaa. Lisää kasvisliemi ja pavut, kiehauta seos ja anna porista noin 5 minuuttia. Lisää vuohenjuusto reiluina paloina ja anna lämmetä.

  3. Tee pistou. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Laita se basilikan kanssa tehosekoittimeen. Poista lehtikaalista kovat ruodit ja revi lehdet tehosekoittimeen. Lisää mehu ja mausteet. Käynnistä kone ja lisää öljyä ohuena nauhana, kunnes seos on melko jämäkkää.

  4. Tarjoa broileri cassouletin ja pistoun kanssa. Viimeistele halutessasi limettimehulla ja herneenversoilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2233 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Ihanat kesäkasvikset kypsyvät liemessä, joka saa muikean makunsa possumakkarasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-kesäkeitto

Ainekset

400
g
vaaleaa possumakkaraa (gluteenitonta)
8
varhais- tai kesäperunaa
1
kukkakaali
2
kesäsipulia varsineen
1
rkl
voita
7
dl
kanalientä
1
ps (200 g)
pakasteherneitä (tai tuoreita)
150
g
ranskankermaa
½
ruukku
tuoretta kirveliä
½
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Pilko makkarat noin sentin paloiksi. Pese ja puolita perunat. Leikkaa kukkakaali suupaloiksi ja hienonna sipulit.

  2. Paista makkarat voissa kattilassa kauniin ruskeiksi. Lisää perunat ja kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kypsyä kannen alla hiljalleen noin 5–10 minuuttia, lisää sitten kukkakaalit ja keitä vielä 5 minuuttia. Lisää sipulit, herneet ja ranskankerma, ja anna kiehahtaa.

  3. Hienonna kirveli keiton pinnalle. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa. Huomaa, että makkaroista tulee liemeen suolaa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Fetanystävän pihvit onnistuvat niin jauhelihasta kuin keitetystä kvinoastakin! Valitse kumpi vain, lopputuloksena on 16 herkkupihviä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 pientä kasvis- tai jauhelihapihviä
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Fetapihvit kahdella tapaa

Ainekset

2
dl
kotimaista kvinoaa TAI 400 g sika-nautajauhelihaa
2
valkosipulinkynttä silppuna
150
g
fetaa
½
prk
aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita öljyssä
1
kananmuna
1
ruukku
tuoretta basilikaa
1
dl
korppujauhoa
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Retiisitsatsiki
100
g
retiisejä
1
pkt
valmista tsatsikia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele ja keitä kvinoa paketin ohjeiden mukaan. Anna jäähtyä hetken ja sekoita muiden ainesten kanssa. Jos teet sekasyöjän version, sekoita jauheliha muiden ainesten kanssa. Laita kvinoataikina kylmään noin 15 minuutiksi ja muotoile sitten minipihveiksi leivinpaperille uunipellille. Jauhelihataikinan voi taputella isommiksi pihveiksi. Valuta päälle hieman aurinkokuivattujen tomaattien öljyä. Paista kvinoapihvit kiertoilmalla kullanruskeiksi, noin 20 minuuttia. Jauhelihapihvit valmistuvat samassa ajassa ilman kiertoilmaa.

  2. Tee retiisitsatski. Pese ja raasta retiisit ja sekoita tsatsikin joukkoon. 

Vinkki! Valitse kotimainen kvinoa, sillä se puuroutuu ja sopii siksi kasvispihveihin.

Kommentit (1)

Käyttäjä1228
Seuraa 
Liittynyt1.2.2015

Puoli prk on aika huono mitta reseptissä! Voisko vähän tarkentaa.