Soppakokki Ali on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 344 keittokirjaan.
Ohje Ali Toppinen

Soppakokki Ali Toppinen valmistaa Soppa365-tv:ssä intialaista voikanaa.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Intialainen Butter chicken

Ainekset

800
g
broilerin rintafileitä
2
rkl
turkkilaista jogurttia
öljyä paistamiseen
Voi-tomaattikastike
50
g
voita
1
iso keltasipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
kurkumaa
1
rkl
juustokuminaa
1
rkl
jauhettua korianteria
1
tl
kuminansiemeniä
4
tomaattia
4
dl
kookosmaitoa
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa broilerin fileet suupaloiksi ja sekoita jogurtti niihin. Anna levähtää sillä välin kun teet tomaatti-voikastikkeen.
  2. Hienonna kastiketta varten sipuli ja valkosipuli ohuiksi suikaleiksi. Kuullota sipuleita keskilämmöllä voissa kattilassa 5 minuuttia. Lisää kurkuma, juustokumina, korianteri ja kuminansiemenet. Kuullota vielä 2 minuuttia.
  3. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Lisää tomaatit ja kookosmaito kattilaan. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia tai kunnes tomaatit ovat pehmenneet. Soseuta kastike sileäksi sauvasekoittimella. Paista broileripaloja kuumassa pannussa pari minuuttia molemmin puolin, kunnes ne saavat hieman väriä pintaan. Kaada tomaatti-voikastike pannuun ja anna kypsyä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Tarkista kastikkeen maku.
  4. Sillä välin kun broileri kypsyy kastikkeessaan, tee couscous ja raita-kastike alla olevan ohjeen mukaan.

Mausteinen couscous

Ainekset

4
dl
couscousia
7
dl
vettä
3
tl
kurkumaa
3
tl
garam masalaa
3
tl
jauhettua korianteria
1
tl
suolaa
1/2
kurkku
2
tomaatti
1
pnt
minttua

Työvaiheet

  1. Mittaa couscousryynit isoon tarjoilukulhoon. Kiehauta vesi, mausteet ja suola. Kaada kuuma mausteliemi couscousin päälle, sekoita ja anna couscousin turvota 7-10 minuutiksi.
  2. Leikkaa kurkku ja tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna minttu. Sekoita ne couscousin joukkoon.

(4 annosta lisukkeena, 15 minuuttia)

Raita-kastike

Ainekset

3
cm
pätkä tuoretta inkivääriä
1/2
kurkku
3
dl
turkkilaista jogurttia
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Raasta inkivääri ja kurkku jogurtin sekaan. Mausta suolalla. Voit tarjota kastikkeen heti tai antaa sen vetäytyä jääkaapissa hetken.

(3 dl, 5 min)

Kommentit (6)

Kokki666

Väärä resepti raita kastikkeelle...inkivääri käy, mutta se ei ole oikea aine.

Intian suomalainen

Joo, eikä perinteiseen raitaan myöskään tule koskaan kurkkua. Eikä sitä tehdä turkkiuseen jogurttiin(sitä ei edes ole saatavilla intiassa tai Nepalissa muutakuin isoissa kaupungeissa, ulkomaalaisille suunnatuissa, kansainvälisiä tuotteita myyvissä erikoiskaupoissa). Ainoastaan suola on oikea ainesosa tässä reseptissä.... semmonen raita resepti x'D

Vierailija

Yllättävää, mutta kaikista mausteista huolimatta tässä ei ollut mitään makua! Todella mitäänsanomaton resepti

BebeleCook
Seuraa 
Liittynyt19.7.2017

Mauttomuus yllätti minutkin 😔

Vierailija

Maistui oikein hyvältä, mutta suolaa jouduin laittaa paljon enemmän, jolloin myös muut maut nousivat esiin.

Vierailija

Ruoka oli ihan ok, mutta oletin,  että mausteet antaisivat enemmän makua. Jos teen tätä toiste, aion tuunata ja paistaa broilerit currylla maustettuina voissa ilman jugurttia. Aion myös lisätä chiliä ja suolaa.

Reseptin mukaan ( jota noudatin)  Couscousiin tuli 7 dl vettä ja 4 dl Couscousia. Tuo vesimäärä ei riittänyt alkuunkaan. Jouduin lisäämään vettä ainakin 3 dl, jotta sain Couscousin irtonaisemmaksi. Alkuperäisestä tuli kovaa puuroa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1524 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Rasvaa tihkuvat ja ihanan rapeat vegaaniset nugetit syntyvät sienistä. Lampaankääpä on koostumukseltaan paras, mutta mainiot nugetit syntyvät myös orakkaista, tatinlakeista tai portobelloista.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lampaankääpänugetit

Ainekset

4
kämmenen kokoista lampaankääpää
1
dl
kasvikermaa
4
rkl
vehnäjauhoja
2
dl
panko-korppujauhoja
1/2
dl
oluthiivahiutaleita
2
tl
paprikajauhetta
1
tl
suolaa
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Harjaa sienet puhtaiksi ja pilko ne noin 5 x 5 cm:n paloiksi.
  2. Sekoita kulhossa kasvikerma ja vehnäjauhot ja toisessa kulhossa korppujauhot, oluthiiva ja mausteet.
  3. Kasta sienipalat kermaseoksessa, valuta ylimääräinen taikina pois, ja siirrä sienet korppujauhokulhoon. Pyörittele sieniä niin, että ne ovat kauttaaltaan jauhojen peitossa.
  4. Paista nugetit runsaassa öljyssä molemmin puolin, 2–3 minuuttia/ puoli. Valuta nugetteja hetki talouspaperilla ja tarjoa lämpiminä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 802 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Toni Kostiainen Kuva Tuomas Kolehmainen

Rapeaa pinnalta ja mehevää sisältä! Kokki ja ravintoloitsija Toni Kostiainen ei yleensä tee itselleen ruokaa kotona. Mutta silloin kun tekee, lautasella on usein jenkkityylistä, uppopaistettua kanaa. Rasvaisen herkun lisukkeena Kostiainen nauttii jotain hapokasta, vaikkapa etikalla terästettyä...

Annoksia
4
Valmistusaika
40 min

Tuplaleivitetty piimäkana Amerikan tapaan

Ainekset

8
luullista broilerin paistileikettä
2
dl
piimää
2
dl
vehnäjauhoja
2
tl
cayenne-pippuria
2
tl
mustapippuria rouhittuna
2
tl
suolaa
1
l
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Pyyhkäise leikkeiden pinnat talouspaperilla kuivaksi. Leikkaa ne kahteen osaan.
  2. Mittaa lautaselle vehnäjauhot ja mausteet. Sekoita ne hyvin keskenään. Kaada toiselle lautaselle piimä. Kasta kanapala kerrallaan ensin piimään ja sitten pyöräytä jauhossa. Leivitä kaikki palat kahdesti.
  3. Vuoraa lautanen talouspaperilla valmiita kananpaloja varten. Kaada öljy kattilaan ja anna sen lämmetä. Jos käytät lämpömittaria, anna öljyn kuumentua 180-asteiseksi. Paista ensin puolet kanoista. Paistoaika on 16-18 minuuttia, eli kunnes pinta on rapea ja kullanruskea. Paista loput leikkeet samalla tavalla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 802 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
Ohje Richard McCormick Kuva Tuomas Kolehmainen

Yakisoba eli japanilaiset nuudelit ovat kokki ja ravintoloitsija Richard McCormickin lohturuokaa pitkän työviikon päätteeksi. Annos toimii myös jääkaapin tyhjentäjänä, sillä siihen voi käyttää kaikki vihannekset, joita kaapissa on.

Vinkki! Kaipaatko enemmän proteiinia? Lisää ruokaan tofua.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min

Richard McCormickin lohtunuudelit

Ainekset

Kastike
0,5
dl
mirinkastiketta
0,5
dl
riisiviinietikkaa
0,5
dl
soijakastiketta
3
rkl
vaaleaa seesamiöljyä
2
rkl
sokeria
1
rkl
inkivääriä
1
tl
valkosipulijauhetta
1
tl
chilijauhetta
Paistos
400
g
nuudeleita
1
rkl
rypsiöljyä
250
g
paksoikaalia
250
g
kaalia
1
nippu
kevätsipulia
200
g
siitakesieniä
4
dl
tuoretta pinaattia

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kastike. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä kastiketta noin 5 minuuttia tai kunnes sokeri on liuennut kastikkeeseen.
  2. Keitä nuudeleita kiehuvassa vedessä 3 minuuttia, huuhtele kylmällä vedellä huolellisesti ja valuta. Kuumenna paistinpannulla rypsiöljy ja lisää nuudelit. Paista puoli minuuttia. Viipaloi vihannekset.
  3. Kaada kastike pannulla, lisää kaikki kasvikset ja paista noin 3 minuuttia. Älä sekoittele liikaa, etteivät kasvikset hajoa.

Kommentit (0)

Vain elämää on lisännyt 47 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Roope Rask Kuva Petri Aho

Jari Sillanpää luottaa perinteisiin: hän halusi oman Vain elämää -päivänsä illalliselle Wallenbergin pihvejä. Tässä ohjeessa ne on valmistettu alkuperäiseen tapaan vasikanlihasta. Hyviä lisukkeita ovat esimerkiksi puolukkasurvos, herneet ja perunapyree.

Annoksia
4
Valmistusaika
1,5 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Jari Sillanpään Wallenbergit

Ainekset

350
g
vasikanpaistia
2
dl
kuohukermaa
2
tl
suolaa
1
valkuainen
mustapippuria myllystä
korppujauhoja leivittämiseen ja voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Hienonna vasikanpaisti veitsellä suikaleiksi. Laita liha, suola ja mustapippuri tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi. Lisää kerma ohuena nauhana koneen käydessä. Lisää lopuksi valkuainen. Anna massan levätä jääkaapissa vähintään tunti.
  2. Muotoile rengasmuotilla tai käsin pyöreitä pihvejä ja pyörittele ne korppujauhossa. Paista pihvit voissa kauniin ruskeiksi. Voit halutessasi myös kypsentää ne uunissa, mutta paista ensin pinnat nopeasti pannulla ruskeiksi. 
  3. Tarjoile esimerkiksi perunapyreen, herneiden ja puolukkasurvoksen kanssa.

Kommentit (0)