
Soppakokki Ali Toppinen valmistaa Soppa365-tv:ssä intialaista voikanaa.
Intialainen Butter chicken
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa broilerin fileet suupaloiksi ja sekoita jogurtti niihin. Anna levähtää sillä välin kun teet tomaatti-voikastikkeen.
- Hienonna kastiketta varten sipuli ja valkosipuli ohuiksi suikaleiksi. Kuullota sipuleita keskilämmöllä voissa kattilassa 5 minuuttia. Lisää kurkuma, juustokumina, korianteri ja kuminansiemenet. Kuullota vielä 2 minuuttia.
- Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Lisää tomaatit ja kookosmaito kattilaan. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia tai kunnes tomaatit ovat pehmenneet. Soseuta kastike sileäksi sauvasekoittimella. Paista broileripaloja kuumassa pannussa pari minuuttia molemmin puolin, kunnes ne saavat hieman väriä pintaan. Kaada tomaatti-voikastike pannuun ja anna kypsyä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Tarkista kastikkeen maku.
- Sillä välin kun broileri kypsyy kastikkeessaan, tee couscous ja raita-kastike alla olevan ohjeen mukaan.
Mausteinen couscous
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa couscousryynit isoon tarjoilukulhoon. Kiehauta vesi, mausteet ja suola. Kaada kuuma mausteliemi couscousin päälle, sekoita ja anna couscousin turvota 7-10 minuutiksi.
- Leikkaa kurkku ja tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna minttu. Sekoita ne couscousin joukkoon.
(4 annosta lisukkeena, 15 minuuttia)
Raita-kastike
Ainekset
Työvaiheet
- Raasta inkivääri ja kurkku jogurtin sekaan. Mausta suolalla. Voit tarjota kastikkeen heti tai antaa sen vetäytyä jääkaapissa hetken.
(3 dl, 5 min)
Väärä resepti raita kastikkeelle...inkivääri käy, mutta se ei ole oikea aine.
Joo, eikä perinteiseen raitaan myöskään tule koskaan kurkkua. Eikä sitä tehdä turkkiuseen jogurttiin(sitä ei edes ole saatavilla intiassa tai Nepalissa muutakuin isoissa kaupungeissa, ulkomaalaisille suunnatuissa, kansainvälisiä tuotteita myyvissä erikoiskaupoissa). Ainoastaan suola on oikea ainesosa tässä reseptissä.... semmonen raita resepti x'D
Yllättävää, mutta kaikista mausteista huolimatta tässä ei ollut mitään makua! Todella mitäänsanomaton resepti
Mauttomuus yllätti minutkin 😔
Maistui oikein hyvältä, mutta suolaa jouduin laittaa paljon enemmän, jolloin myös muut maut nousivat esiin.
Ruoka oli ihan ok, mutta oletin, että mausteet antaisivat enemmän makua. Jos teen tätä toiste, aion tuunata ja paistaa broilerit currylla maustettuina voissa ilman jugurttia. Aion myös lisätä chiliä ja suolaa.
Reseptin mukaan ( jota noudatin) Couscousiin tuli 7 dl vettä ja 4 dl Couscousia. Tuo vesimäärä ei riittänyt alkuunkaan. Jouduin lisäämään vettä ainakin 3 dl, jotta sain Couscousin irtonaisemmaksi. Alkuperäisestä tuli kovaa puuroa.
Tuli hyvää. Tein muuten ihan reseptin mukaan, mutta käytin reilummin mausteita (samat kuin reseptissä) ja annoin kastikkeen lihoineeen muhia pidempään. Coucous oli ihan ok mielestäni noilla mitoilla. Tehdään toisetekin. Nams.
Suosittelen lisäämään 1-2rkl hunajaa kastikkeeseen, niin saa butter chicken siihen kuuluvaa makeutta ☺️
Lisäisin myös garam masalaa ja hieman cayannepippuria, niin olisi ainakin oman makuni mukainen.
Nam.
Kuminaa (caraway) vai jeeraa eli juustokuminaa (cummin). Taas on käännetty resepti englannista tietämättömästi. Yleinen virhe myös TV:n ruokaohjelmissa
Hmm, totta, mutta olisiko tässä tarpeen käyttää molempia? Kumpikin aines mainitaan listalla, tuovat omanlaistaan makua kastikkeeseen. Mutta en usko, että kuminansiementen pois jättäminen haittaisi kovasti lopputuloksessa.