Soppakokki Ali on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 333 keittokirjaan.
Ohje Ali Toppinen

Soppakokki Ali Toppinen valmistaa Soppa365-tv:ssä intialaista voikanaa.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Intialainen Butter chicken

Ainekset

800
g
broilerin rintafileitä
2
rkl
turkkilaista jogurttia
öljyä paistamiseen
Voi-tomaattikastike
50
g
voita
1
iso keltasipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
kurkumaa
1
rkl
juustokuminaa
1
rkl
jauhettua korianteria
1
tl
kuminansiemeniä
4
tomaattia
4
dl
kookosmaitoa
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa broilerin fileet suupaloiksi ja sekoita jogurtti niihin. Anna levähtää sillä välin kun teet tomaatti-voikastikkeen.
  2. Hienonna kastiketta varten sipuli ja valkosipuli ohuiksi suikaleiksi. Kuullota sipuleita keskilämmöllä voissa kattilassa 5 minuuttia. Lisää kurkuma, juustokumina, korianteri ja kuminansiemenet. Kuullota vielä 2 minuuttia.
  3. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Lisää tomaatit ja kookosmaito kattilaan. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia tai kunnes tomaatit ovat pehmenneet. Soseuta kastike sileäksi sauvasekoittimella. Paista broileripaloja kuumassa pannussa pari minuuttia molemmin puolin, kunnes ne saavat hieman väriä pintaan. Kaada tomaatti-voikastike pannuun ja anna kypsyä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Tarkista kastikkeen maku.
  4. Sillä välin kun broileri kypsyy kastikkeessaan, tee couscous ja raita-kastike alla olevan ohjeen mukaan.

Mausteinen couscous

Ainekset

4
dl
couscousia
7
dl
vettä
3
tl
kurkumaa
3
tl
garam masalaa
3
tl
jauhettua korianteria
1
tl
suolaa
1/2
kurkku
2
tomaatti
1
pnt
minttua

Työvaiheet

  1. Mittaa couscousryynit isoon tarjoilukulhoon. Kiehauta vesi, mausteet ja suola. Kaada kuuma mausteliemi couscousin päälle, sekoita ja anna couscousin turvota 7-10 minuutiksi.
  2. Leikkaa kurkku ja tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna minttu. Sekoita ne couscousin joukkoon.

(4 annosta lisukkeena, 15 minuuttia)

Raita-kastike

Ainekset

3
cm
pätkä tuoretta inkivääriä
1/2
kurkku
3
dl
turkkilaista jogurttia
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Raasta inkivääri ja kurkku jogurtin sekaan. Mausta suolalla. Voit tarjota kastikkeen heti tai antaa sen vetäytyä jääkaapissa hetken.

(3 dl, 5 min)

Kommentit (5)

Kokki666

Väärä resepti raita kastikkeelle...inkivääri käy, mutta se ei ole oikea aine.

Intian suomalainen

Joo, eikä perinteiseen raitaan myöskään tule koskaan kurkkua. Eikä sitä tehdä turkkiuseen jogurttiin(sitä ei edes ole saatavilla intiassa tai Nepalissa muutakuin isoissa kaupungeissa, ulkomaalaisille suunnatuissa, kansainvälisiä tuotteita myyvissä erikoiskaupoissa). Ainoastaan suola on oikea ainesosa tässä reseptissä.... semmonen raita resepti x'D

Vierailija

Yllättävää, mutta kaikista mausteista huolimatta tässä ei ollut mitään makua! Todella mitäänsanomaton resepti

BebeleCook
Seuraa 
Liittynyt19.7.2017

Mauttomuus yllätti minutkin 😔

Vierailija

Maistui oikein hyvältä, mutta suolaa jouduin laittaa paljon enemmän, jolloin myös muut maut nousivat esiin.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1484 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Tuomas Kolehmainen

Kanelilla ryyditetty belugalinssisalaatti pistää veren kiertämään.

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssi-fetasalaatti

Ainekset

2
dl
belugalinssejä
1/2
l
vettä
1
kanelitanko
1
tl
suolaa
400
g
kesäkurpitsaa
6
valkosipulinkynttä
1
rasia (250 g)
kirsikkatomaatteja
100
g
fetaa
1
l
rucolaa
1 1/2
dl
minttua hienonnettuna
Kastike
1
sitruunan mehu
3/4
dl
oliiviöljyä
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Huuhtele linssit. Laita ne veden ja kanelitangon kanssa kattilaan. Lisää suola ja keitä 20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Valuta ja jäähdytä. Ota kanelitanko pois.
  2. Leikkaa kesäkurpitsa puolen sentin viipaleiksi. Paahda viipaleita parilapannussa molemmin puolin muutama minuutti eli kunnes ne saavat kauniin raidoituksen. Ota viipaleet lautaselle odottamaan. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet pitkittäin. Paahda valkosipulia pannussa molemmin puolin muutamia minuutteja.
  3. Halkaise tomaatit ja murenna feta. Hienonna rucola ja minttu.
  4. Tee kastike. Purista sitruunasta mehu ja sekoita joukkoon muut aineet.
  5. Yhdistä salaattiainekset ja lisää joukkoon kastike.

 

Kommentit (0)

Marja Repo_2 on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 7 keittokirjaan.

Helppo ja nopea, mausteinen katkarapuherkku. Onnistuu myös ilman kalaa, tuplakatkaravuilla.
Riisin kanssa tai sitten vaalean leivän dipiksi.

Annoksia
2-4
Valmistusaika
alle 30min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattinen katkarapu-kalakasari

Ainekset

300
g
Katkarapuja
300
g
Kalaa, esim. kirjolohifileetä
3
rkl
Voi-rypsiöljyseosta
1 1/2
dl
sipulisilppua
6
valkosipulinkynttä
400
g
paseerattua tomaattia
1
Kalafondi
1
dl
ruohosipulisilppua
Tabascoa, sitruunaruohotahnaa

Työvaiheet

1. Sulata katkaravut ja kuutioi kala
2. Hauduta rasvassa sipulisilppu ja hienonnetut valkosipulin kynnet, älä ruskista, noin 3min
3. Lisää paseerattu tomaatti ja fondi, kuumenna kiehuvaksi
4. Lisää kalakuutiot ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta sekoittamatta noin 5 min
5. Lisää ruohosipulisilppu ja valutetut katkaravut, mausta tabascolla. Kuumenna kiehuvaksi, älä keitä.
6. Nauttikaa

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 94 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Piia Arnould

Ahven, tuo maanmainio kala! Kaveriksi sille sopii rapsakka kaalisalaatti, väriä ja vitamiineja pullollaan.

Vinkki: Kuorruta ahvenfileet vaihteeksi chiasiemenillä ja paista rapeiksi. Supersiemenissä on runsaasti kuitua, kalsiumia, vitamiineja ja omega-3:sta

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistettua ahventa ja punakaali-coleslaw

Ainekset

600
g
ahvenfileitä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria
1
muna
3
rkl
korppujauhoja
3
rkl
chiasiemeniä
Salaatti
400
g
punakaalia
2
porkkanaa
1
hapan omena (esim. Granny smith)
1
tl
fenkolin siemeniä
1/2
tl
suolaa
1
dl
bulgarian jogurttia
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
piparjuurta raasteena (tuubista)
1/4
tl
mustapippuria
2
tl
hunajaa
Lisäksi
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Aloita salaatista. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Kuori porkkanat ja omena ja leikkaa ne myös suikaleiksi ja lisää kaalin joukkoon. Lisää kulhoon fenkolin siemenet ja suola ja sekoita hyvin esim. puukauhauhalla painellen niin että kaalin rakenne hieman rikkoontuu ja mehustuu.
  2. Sekoita pienessä kulhossa jogurtti, etikka, piparjuuri, mustapippuri ja hunaja. Yhdistä kastike salaattiin ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua kylmässä kalan valmistumisen ajan.
  3. Mausta ahvenfileet suolalla ja pippurilla. Riko muna lautaselle ja vatkaa sen rakenne rikki haarukalla. Sekoita toisella lautasella korppujauhot ja chiasiemenet. Pyörittele ahvenfileet yksi kerrallaan ensin munassa ja sitten korppujauhochiasiemenseoksessa. Paista leivitetyt fileet kuumalla pannulla öljyssä kypsiksi noin 1 minuutti per puoli.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 122 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Annoksia
1 pellilinen
Vaikeustaso
Helppo

Broiler-mozzarella pizza

Ainekset

Pohja:
2
Dl
Vettä
25
G
Hiivaa
4 1/2
Dl
Durumvehnäjauhoja
Öljyä
1/2
Tl
Suolaa
Täytteet:
Tomaattipyre
Juustoraaste
Mozzarella palloja
Broileria
Kevätsipulia
Kirsikkatomaatteja
Paiston jälkeen koristeeksi:
Rucola
Timjami

Työvaiheet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää suola, jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
Alusta pizzataikinaa muutama minuutti.
Anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes taikina on kaksinkertainen (vähintään 30 minuuttia).
Kauli taikina ohueksi pizzapohjaksi. Lisää täytteet.
Paista pizzapohjaa 250 asteessa 10–15 minuuttia.

Kommentit (1)

Jauho

Ei ole meidän kaupoissa durumvehnää. Täytyy tyytyä tavalliseen.