Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2320 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Paistettujen broilerinmaksojen äärellä ollaan maalaiskeittiön ytimessä! Chilillä maustetuissa maksoissa on parasta, kun saa dipata leipään pannun herkullista lientä. Paista maksat todella kuumassa pannussa, ja jätä ne keskeltä roseeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + sulatus 10 t
Vaikeustaso
Helppo

Paistetut broilerinmaksat chilissä

Ainekset

1
pkt (300 g)
broilerinmaksaa
3
salottisipulia
2
keskivahvaa punaista chiliä
8
valkosipulinkynttä
2 + 1
rkl
oliiviöljyä paistamiseen
n. 1
tl
suolaa
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
chililastuja
25
g
voita
1
sitruunan mehu
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
dl
persiljaa hienonnettuna
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
paahdettua maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Sulata maksat jääkaapissa yön yli.
  2. Huuhtele maksat runsaalla kylmällä vedellä. Taputtele ne kuiviksi talouspaperilla. Irrota maksapalat toisistaan leikkaamalla palat yhdistävä kalvo pois.
  3. Leikkaa salottisipulit ohuiksi renkaiksi. Halkaise chilit pitkittäin, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja leikkaa valkosipulit ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä pannussa ja laita salottisipulit ja chilit pannuun. Kuullota miedolla lämmöllä, kunnes sipuli on läpikuultavaa ja karamellisen makeaa, noin 10 minuuttia. Siirrä reikäkauhalla pois pannusta.
  4. Mausta maksat suolalla. Lisää 1 rkl öljyä pannuun ja kuumenna aivan kuumaksi. Lisää maksat ja ruskista niitä ensin 2 minuuttia, lisää sitten valkosipulit ja jatka ruskistamista 30 sekuntia, jolloin maksat jäävät keskeltä roseeksi. Kun maksat ovat ruskistuneet, lisää savupaprika, chililastut ja voi. Anna voin kuohahtaa, lisää sitten sitruunamehu ja valkoviinietikka. Kääntele paistetut salotit ja chilit joukkoon. Kiehauta, tarkista suolan määrä liemestä ja hienonna persilja maksojen joukkoon. Rouhi päälle mustapippuria ja tarjoa heti paahdetun leivän kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2320 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Nyt on järisyttävän hyvää! Mehevä kassler ja makea persimon solmivat padassa koukuttavan makuliiton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Persimon-possupata

Ainekset

800
g
porsaan kassleria
4
valkosipulinkynttä
20
g
tuoretta inkivääriä
4
rkl
öljyä
5
dl
vettä
1
kanaliemikuutio
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
tummaa misotahnaa
1
rkl
gochujangia tai muuta chilitahnaa
1
tl
anista
4
neilikkaa
Lisäksi
4
persimonia
2
kevätsipulinvartta

Työvaiheet

  1. Paloittele liha. Kuori ja hienonna valkosipulit. Suikaloi inkivääri.
  2. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa ja ruskista lihat muutamassa erässä. Laita ruskistetut lihat pataan. Paista valkosipulia ja inkivääriä samassa pannussa 1–2 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää soijakastike, miso, chilitahna ja mausteet. Kaada liemi lihapataan. Keitä kannen alla keskilämmöllä 1 tunti.
  3. Poista persimoneista kannat ja paloittele hedelmät. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa ja paista persimoneja 3–5 minuuttia.
  4. Lisää persimonit possupataan ja hauduta pataa vielä 10 minuuttia. Lisää viipaloidut kevätsipulinvarret ruokaan.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1219 reseptiä.
Linkitetty 140 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Lindströmin tyyliset lihapullat saavat makunsa ja värinsä etikkapunajuurista ja kapriksista. Riistajauheliha toimii näissä lihapullissa possujauhelihan kanssa erityisen hyvin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-lihapullat

Ainekset

1
sipuli
1
rkl
öljyä
4
pientä etikkapunajuurta
1
rkl
tuoretta rosmariinia
1
rkl
kapriksia hienonnettuna
400
g
sika-nautajauhelihaa (tai hirvi-possusekoitusta tai poro-possu-sekoitusta)
1
kananmuna
2
tl
dijonsinappia
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Paistamiseen
1
rkl
öljyä
1
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se pannulla öljyssä pehmeäksi. Siirrä sivuun jäähtymään.

  2. Raasta punajuuret. Hienonna kaprikset pienemmäksi, hienonna rosmariini. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Pyörittele massasta pieniä pullia ja paista pannulla öljy-voiseoksessa kypsäksi.

Kommentit (4)

melkein kokki

Lindstömistä on vain yksi resepti, se ruotsalainen. Muut sen tyyliset ovar jotain muuta kuin Lindströmin pihvejä, bill a la Lindström. Tässä nyt koitetaan paistaa jonkinlaisia Lindström-jäljitelmiä lihapullien muodossa. Jos kokintaidot ovat puutteelliset, tuloksena on jotain siltä väliltä.

hätäinen

Lapsus. Piti tietty olla "biff", ei "bill"

Vierailija

Aivan ihania,mahtavan maukkaita ja helppotekoisia.

Tinke

Nämä on järkyttävän hyviä, erityisesti tuolla riista-possusekoituksella! Maistuu myös kylmänä eli hyvä lisä juhlatarjoilupöytiin. Kiitos ohjeesta!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2320 reseptiä.
Linkitetty 133 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Persimon antaa makeutta marokkolaistyyliseen, herkullisen mausteiseen broileripataan. Lisukkeeksi sopii tavallista ruokaisampi, paahdetuilla kikherneillä höystetty dukkah.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Persimon-broileritagine

Ainekset

1
pkt (600 g)
broilerin paistileikkeitä
3
persimonia
4
rkl
oliiviöljyä
6
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
3
dl
vettä
1
kanaliemikuutio
1
rkl
ras el hanout -mausteseosta
2
tl
jauhettua inkivääriä
½
tl
kuivattua minttua
Lisäksi
1
sitruuna

Työvaiheet

  1. Ruskista broilerit öljyssä pannussa muutamassa erässä kullanruskeiksi. Laita lihat tagine- tai uunipataan.
  2. Poista persimoneista kannat ja leikkaa hedelmät neljään osaan. Kuori sipulit. Hienonna valkosipulit. Kuori ja pilko porkkanat. Lisää persimonit ja kasvikset pataan. Kaada vesi päälle, murenna kanaliemikuutio ja lisää mausteet pataan.
  3. Kypsennä pataa 180-asteisessa uunissa kannella tai foliolla peitettynä 1 tunti. Purista sitruunan mehu pataan ennen ruokailua. Tarjoa kikherne-pähkinädukkahin kanssa (ohje alla).

Kikherne-pähkinädukkah

Ainekset

1
prk (290 g)
kypsiä kikherneitä
1
dl
hasselpähkinöitä
½
dl
seesaminsiemeniä
2
rkl
korianterinsiemeniä
1
tl
juustokuminaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valuta kikherneet. Hienonna pähkinät. Paahda kikherneitä kuumassa kuivassa pannussa 5 minuuttia. Lisää pähkinät ja paahda 2 minuuttia. Lisää seesaminsiemenet, korianterinsiemet ja juustokumina ja paahda vielä 2 minuuttia.
  2. Kumoa dukkah kulhoon ja mausta suolalla.

Kommentit (1)

KaijaAnneli

Mielestäni persimon muuttui oudon makuiseksi, ikäänkuin olisi luovuttanut kaiken makeutensa pataan ja muuttunut itse karvaaksi.

Hansin reseptit on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Hans Välimäki

Oheisessa bolognese-versiossa klassinen lohturuoka saa makua pekonista ja savupaprikasta. Tärkeintä on antaa kastikkeen hautua rauhassa kannen alla.

Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Kolmannessa jaksossa puhutaan siitä, mitä Suomi nykyisin syö, ja Hans valmistaa ...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + haudutus 1–2 t
Vaikeustaso
Helppo

Bolognese Hansin tapaan

Ainekset

1–2
sipulia
2–3
valkosipulinkynttä
1–2
porkkanaa
1
palsternakka
pala
juuriselleriä
2–3
siivua
pekonia
3–4
rkl
öljyä
400
g
jauhelihaa
3–4
dl
vettä
3–4
rkl
tomaattipyreetä
200
g
tomaattimurskaa
2–3
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
1
tl
paprikajauhetta
½
tl
savupaprikajauhetta
timjamia, cayennepippuria ja mustapippuria
Lisäksi
pastaa
rucolaa, basilikaa ja raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Raasta kuoritut juurekset. Hienonna pekoni.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää joukkoon pilkottu sipuli, valkosipuli, porkkana, selleri ja palsternakka. Ruskista juureksia hetki.
  3. Paista pannulla jauhelihaan ja pekoniin kauniin ruskea väri. Kaada jauheliha ja pekoni juuresten joukkoon ja huuhtele pannu tilkalla vettä. Lisää huuhdeliemi juuresten ja jauhelihan joukkoon.
  4. Lisää tomaattipyree ja -murska sekä loppu vesi, punaviinietikka ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 1–2 tuntia.
  5. Tarjoile keitetyn pastan, rucolan, basilikan ja parmesaanin kanssa.

Vinkki: Jos haluat kastikkeesta rotevamman, lisää veden sijaan tilkka punaviiniä.

Kommentit (0)