Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2772 reseptiä.
Linkitetty 52 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Paistettujen broilerinmaksojen äärellä ollaan maalaiskeittiön ytimessä! Chilillä maustetuissa maksoissa on parasta, kun saa dipata leipään pannun herkullista lientä. Paista maksat todella kuumassa pannussa, ja jätä ne keskeltä roseeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + sulatus 10 t
Vaikeustaso
Helppo

Paistetut broilerinmaksat chilissä

Ainekset

1
pkt (300 g)
broilerinmaksaa
3
salottisipulia
2
keskivahvaa punaista chiliä
8
valkosipulinkynttä
2 + 1
rkl
oliiviöljyä paistamiseen
n. 1
tl
suolaa
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
chililastuja
25
g
voita
1
sitruunan mehu
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
dl
persiljaa hienonnettuna
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
paahdettua maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Sulata maksat jääkaapissa yön yli.
  2. Huuhtele maksat runsaalla kylmällä vedellä. Taputtele ne kuiviksi talouspaperilla. Irrota maksapalat toisistaan leikkaamalla palat yhdistävä kalvo pois.
  3. Leikkaa salottisipulit ohuiksi renkaiksi. Halkaise chilit pitkittäin, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja leikkaa valkosipulit ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä pannussa ja laita salottisipulit ja chilit pannuun. Kuullota miedolla lämmöllä, kunnes sipuli on läpikuultavaa ja karamellisen makeaa, noin 10 minuuttia. Siirrä reikäkauhalla pois pannusta.
  4. Mausta maksat suolalla. Lisää 1 rkl öljyä pannuun ja kuumenna aivan kuumaksi. Lisää maksat ja ruskista niitä ensin 2 minuuttia, lisää sitten valkosipulit ja jatka ruskistamista 30 sekuntia, jolloin maksat jäävät keskeltä roseeksi. Kun maksat ovat ruskistuneet, lisää savupaprika, chililastut ja voi. Anna voin kuohahtaa, lisää sitten sitruunamehu ja valkoviinietikka. Kääntele paistetut salotit ja chilit joukkoon. Kiehauta, tarkista suolan määrä liemestä ja hienonna persilja maksojen joukkoon. Rouhi päälle mustapippuria ja tarjoa heti paahdetun leivän kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2772 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Broilerista tulee mäiskyä, kun se litataan lihanuijalla ennen uuniin menoa. Valmistustavan ansiosta kokonainen broileri kypsyy kuumassa uunissa jopa puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3–4
Valmistusaika
25 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mäiskybroileri ja juustomuusi

Ainekset

1
kokonainen broileri
Maustetahna
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
25
g
voita huoneenlämpöisenä
2
rkl
kokojyväsinappia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
8
salottisipulia
2
valkosipulia
2
rkl
oliiviöljyä
Juustomuusi
800
g
jauhoisia perunoita
1
dl
perunoiden keitinvettä
dl
gruyère-juustoa raasteena
2
rkl
voita
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Ota broileri huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.

  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Hienonna valkosipuli ja rosmariini kulhoon. Lisää voi, sinappi, suola ja pippuri. Sekoita.

  3. Laita broileri työlaudalle ja lyö sitä rintarangan kohdalta muutaman kerran lihanuijalla, niin että ranka antaa periksi ja lintu aukeaa littanammaksi, perhosen muotoon. Hiero maustetahna kauttaaltaan linnun vatsa- ja nahkapuolelle. Nosta broileri leivinpaperin päälle pellille.

  4. Kuori sipulit ja puolita valkosipulit pellille broilerin ympärille. Pirskottele öljyä sipuleille. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Tarkista broilerin kypsyys tikulla. Jos reiästä tuleva neste on kirkasta, lintu on kypsä.

  5. Kuori ja paloittele perunat kattilaan. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ota keitinvettä talteen runsas desi ja kaada loput pois. Raasta juusto. Vatkaa perunat muusiksi sähkövatkaimen pienimmällä teholla ja lisää joukkoon voi, keitinvettä ja juustoraaste. Vatkaa tasaiseksi. Tarkista suola.

  6. Purista paahdetut valkosipulit lautaselle broilerin ja muusin seuraan.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1400 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Maa-artisokka on tuttu näky keitoissa, mutta se sopii myös moniin muihin ruokiin – vaikka pastaan! Timjamin ja mausteisen chorizon kanssa maa-artisokka on todellinen yllättäjä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Chorizo-maa-artisokkapasta

Ainekset

400
g
pennepastaa
1
pötkö (200 g)
chorizoa
3
valkosipulinkynttä
500
g
maa-artisokkia
1
tl
timjamia
noin ½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
dl
pastan keitinvettä
2
dl
kuohukermaa
1
ps
babypinaattia
½
sitruunan mehu ja kuoriraaste
Päälle
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi chorizo. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Harjaa maaartisokat huolella ja viipaloi noin 5 mm:n viipaleiksi. Paista chorizoa pari minuuttia omassa rasvassaan. Lisää valkosipuli viimeiseksi minuutiksi. Nosta molemmat reikäkauhalla sivuun.
  2. Lisää maa-artisokat ja paista (chorizon rasvassa) noin 10 minuuttia, kunnes ne ruskistuvat. Laita tässä vaiheessa pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Valuta, ja säästä 2 dl pastan keitinvettä.
  3. Mausta maa-artisokat timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää 2 dl pastan keitinvettä ja kerma. Anna artisokkien kiehua melko kovalla lämmöllä, kunnes ne tuntuvat haarukalla kokeiltaessa pehmeiltä ja kastike on keittynyt kokoon.
  4. Lisää pinaatti ja jatka keittämistä minuutin ajan. Lisää valutettu pasta ja chorizo joukkoon. Siirrä liedeltä. Lisää sitruunan mehu ja kuoriraaste.
  5. Raasta parmesaania valmiiden annosten pinnalle

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2772 reseptiä.
Linkitetty 83 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Le Poulet Basquaise on Baskimaalta kotoisin oleva ruokalaji. Padan voi tarjota myös fiinimmin nostelemalla broilerin palat vadille ja tarjoamalla kastikkeen sattumineen erikseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3–4
Valmistusaika
30 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Baskilainen broileripata

Ainekset

1
kokonainen broileri
5
valkosipulinkynttä
1
iso sipuli
2–3
paprikaa
6
luumutomaattia
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
dl
valkoviiniä
2
dl
kanalientä fondista
1
ruukku lehtipersiljaa
Pilahviriisi
2
salottisipulia
2
rkl
öljyä
3
dl
pitkäjyväistä riisiä
0,5
g
sahramia
3
timjaminoksaa
1
laakerinlehti
4
dl
vettä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Paloittele broileri 8 osaan (koipipalat, reisipalat, fileet ja siivet). Hienonna valkosipuli. Leikkaa sipuli ja paprikat isoiksi paloiksi. Leikkaa tomaatit isoiksi lohkoiksi.

  2. Paista broilerinpaloja öljyssä valurautapadassa noin 2 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä broilerit syrjään ja paista seuraavaksi valkosipulia, sipulia ja paprikoita padassa muutama minuutti. Lisää tomaatit pataan ja jatka paistamista vielä 1 minuutti.

  3. Siirrä broilerinpalat takaisin pataan ja kaada joukkoon valkoviini ja kanaliemi. Kuumenna pata ja hauduta sitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia.

  4. Hienonna salottisipuli ja paista sitä öljyssä, kannellisessa kasarissa noin 1 minuutti. Lisää riisi ja sahrami pannuun ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää loput pilahvin aineet, kuumenna ja säädä lämpö tämän jälkeen miedolle. Hauduta noin 10 minuuttia kannen alla, kunnes riisi on kypsää. Ota timjaminoksat pois pilahvin joukosta.

  5. Hienonna lehtipersilja valmiin broileripadan pinnalle. Tarjoa pilahviriisin kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

NAM! Tuon otin talteen. Kiitos  :)

Vierailija

Keskivaiheilla reseptiä kehotatte lisäämään tomaatit ja paistamaan vielä 1 minuutti ....
Mitä tapahtuu ?? - Eihän niille tomaateille ehdi yhdessä minuutissa tapahtua yhtään mitään !!

Yleensä teillä on herkujllisia reseptejä , mutta noiden kypsennys- , paistoaikojen suhteen toivon tarkempaa, 'rehellisempää' ohjetta :_)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2772 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Bo kho on lihapadan ja keiton mehevä risteytys, joka tarjotaan muhkean yrttikeon kera.

Viinisuositus: Hulppean maukas ja vahva pata on upeimmillaan malbecin seurassa. Fabien Jouves Haute Cot(e) de Fruit Malbec 2018, 17,89 e (tilausvalikoima), tulee Ranskan Cahorsista. Viiniä voi luonnehtia hieman kevyeksi Cahors-viiniksi, mutta siinä on kiinnostavasti tummaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
20 min + marinointi 30 min + haudutus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Bo kho eli vietnamilainen lihapata

Ainekset

Marinoitu liha
1
kg
naudanpaistia
6
valkosipulinkynttä
2
rkl
raastettua inkivääriä
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
viismaustetta (five spice)
½
tl
jauhettua kardemummaa
1
dl
oliiviöljyä
Pata
1
sipuli
2
isoa porkkanaa
2
sitruunaruohoa
1–2
rkl
rypsiöljyä
1
dl
punaviiniä
n. 7
dl
liha- tai kasvislientä
1
rkl
tomaattipyreetä
2
tähtianista
1
laakerinlehti
(suolaa)
Lisäksi
minttua, korianteria, thaibasilikaa ja limettiä patonkia, riisiä tai nuudeleita

Työvaiheet

  1. Leikkaa liha noin 3 cm:n kuutioiksi ja laita kulhoon. Tee lihalle marinadi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Lisää valkosipulit, inkivääri, mausteet ja öljy lihojen joukkoon. Sekoita ja anna lihan maustua huoneenlämmössä 30 minuuttia.

  2. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja paloittele porkkanat. Leikkaa sitruunaruohot muutamaan osaan.

  3. Ota lihat marinadista ja paista ne kuumassa padassa, muutamassa erässä, öljyssä kauttaaltaan kauniin värisiksi. Siirrä paistetut lihapalat toiseen astiaan odottamaan. Lisää pataan noin ruokalusikallinen öljyä ja paista sipuleita, porkkanoita ja sitruunaruohoa padassa sekoitellen muutama minuutti.

  4. Lisää lihat ja viini pataan. Kiehauta seos ja kuori pinnalle muodostuvaa vaahtoa reikäkauhalla pois. Lisää pataan lihaliemi, tomaattipyree, tähtianikset ja laakerinlehti. Kiehauta seos ja vähennä lämpöä. Anna padan hautua kannen alla noin 2 tuntia tai kunnes liha on täysin mureaa.

  5. Maista pataa ja mausta se tarvittaessa suolalla. Viimeistele pata yrteillä ja limettilohkoilla. Tarjoa patongin, riisin tai riisinuudeleiden kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Jos padan hauduttaa uunissa niin mikä aste olisi hyvä ja kuinka kauan?

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos kysymyksestäsi! Reseptin laatijan mukaan lihapadan voi hauduttaa 175-asteisessa uunissa, noin 2 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Lihapalat kannattaa kuitenkin ruskistaa ensin hellalla, ja myös neste kannattaa lämmittää ennen uuniin laittamista.