
Kaffa Roasteryn toimitusjohtaja Svante Hamp jakoi tämän kehuja keräävän parmesaanibroilerin reseptin Gloria ruoka & viinille!
”Meillä on terassilla pieni puutarha, jossa kasvaa paljon salviaa. Valmistan sadosta salviavoita, joka sopii broileriin ja oikeastaan ihan kaikkeen. Uunikirsikkatomaattien reseptin opin, kun olin mukana avaamassa ensimmäistä La Torrefazzione -kahvilaa. Sen jälkeen olen kokannut tämän superhelpon ja kehuja keräävän lisukkeen monta kertaa. Esimerkiksi kaveriporukassa mökillä, kun keittiössä häärii melkein liian monta kokkia,” Svante kertoo.
Parmesaanibroileri ja balsamico-uunitomaatit
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Huuhdo ja kuivaa tomaatit ja nosta ne pieneen uunivuokaan. Lisää pohjalle balsamico ja oliiviöljy. Kypsennä uunin keskitasolla 45-60 minuuttia, kunnes tomaatit ovat pehmenneet ja puristuneet hieman kasaan.
- Valmista sillä aikaa broilerinfileet. Ota esille kolme lautasta. Sekoita ensimmäiselle lautaselle keskenään raastettu parmesaani, korppujauho, sitruunankuori ja pippuri.
- Riko toiselle lautaselle kananmuna ja sekoita haarukalla kevyesti sen rakenne rikki.
- Laita kolmannelle lautaselle vehnäjauhot ja sekoita joukkoon ripaus suolaa.
- Pyörittele rintafileet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi parmesaanisekoituksessa.
- Nosta uunin lämpö 225 asteeseen. Laita broilerifileet leivinpaperin päälle uunipellille ja siirrä ne kypsymään uunin keskitasolle tomaattien kanssa. Kypsennä noin 25 minuuttia tai kunnes fileet ovat läpikypsiä ja niiden pinta on saanut kauniin paistovärin.
- Fileiden kypsyessä valmista salviavoi. Nypi salviasta lehdet. Heitä rangat pois. Sulata voi pienessä kattilassa ja lisää salvialehdet. Kuumenna lehtiä miedolla lämmöllä, kunnes lehdet ovat rapeita, mutta eivät pala tai ruskistu liikaa.
- Kokoa annokset. Nosta lautaselle broilerifileetä ja balsamicotomaatteja. Valuta salviavoita broilerifileiden päälle.
Ihan loistava ja superhelppo, hyvää pastan kera. Tomaatit erityisesti mahtavia!
Tästäpä saa helposti myös gluteenittoman, kun käyttää gluteenittomia korppujauhoja ja vaihtaa vehnäjauhot gluteenittomiin vaaleisiin jauhoihin.
Tuota pitääkin tehdä, kun ilmat viilenevät ja voi taas uunia käyttää. Toki tuo onnistuisi grillissäkin.
Ja niille, jotka eivät parmesaanista tykkää tai joiden mielestä se on liian kallista, niin kotimainen Valion emmentalraaste, se ihan hienojakoinen, on vallan oiva korvike, on mielestäni jopa parempi.
Ja jos joku ei tykkää salviasta ( joka kuumalla ilmalla viilentää ja auttaa hikoiluun), niin salvian tilalla voi käyttää vaikka persiljaa.
Kysymys: poistetaanko tomaatteja todella 45+25 minuuttia uunissa?
Kieltämättä eriksoisen pitkä paistoaika pikkuisille kirsikkatomaateille? Uuniperunatkin valmistuu nopeammin?!
Varmasti hyvää mutta parmesaanissa on rasvaa ja suolaa ihan älyttömästi, vehnäjauhoakaan en tykkäisi käyttää. Samoin huomioin tuon tomaattien uunissaolo ajan, todellako?
"Varmasti hyvää mutta parmesaanissa on rasvaa ja suolaa ihan älyttömästi, vehnäjauhoakaan en tykkäisi käyttää."
Ehkä sitten ei kannata tehdä tätä ruokaa.
Tällä ohjeella tuo ei taida onnistua, ainakaan kiertoilmauunissa. Kana kuivuu, tomaatit hajoaa. Myös balsamicon ja öljyn suhde lienee väärin, ehkä kannattaa kokeilla päinvastoin? Näin tulee kovin etikkaista.
Kokeilin orjallisesti ohjeen mukaan, ja parinkymmenen minuutin jälkeen peli oli jo selvä, kannattaa laittaa tomaatit ja kanat yhtä aikaa uuniin ja se maks.25 minsaa koko hoidolle aikaa...