Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2962 reseptiä.
Linkitetty 353 keittokirjaan.
OHJE ja KUVA Marja Samuli

Kaffa Roasteryn toimitusjohtaja Svante Hamp jakoi tämän kehuja keräävän parmesaanibroilerin reseptin Gloria ruoka & viinille!

”Meillä on terassilla pieni puutarha, jossa kasvaa paljon salviaa. Valmistan sadosta salviavoita, joka sopii broileriin ja oikeastaan ihan kaikkeen. Uunikirsikkatomaattien reseptin opin, kun olin mukana avaamassa ensimmäistä La Torrefazzione -kahvilaa. Sen jälkeen olen kokannut tämän superhelpon ja kehuja keräävän lisukkeen monta kertaa. Esimerkiksi kaveriporukassa mökillä, kun keittiössä häärii melkein liian monta kokkia,” Svante kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 tunti 10 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Parmesaanibroileri ja balsamico-uunitomaatit

Ainekset

4
broilerin ohutta rintafileetä
1 1/2
dl
parmesaania raastettuna
1 1/2
dl
korppujauhoja
1/2
dl
sitruunan raastettu kuori
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
1
iso kananmuna
1/2
dl
vehnäjauhoa
1/4
tl
suolaa
UUNIKIRSIKKATOMAATIT
2
rs (a 250g)
terttukirsikkatomaatteja
1
dl
balsamicoa
2
rkl
oliiviöljyä
SALVIAVOI
1
ruukku
salviaa
75
g
voita

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Huuhdo ja kuivaa tomaatit ja nosta ne pieneen uunivuokaan. Lisää pohjalle balsamico ja oliiviöljy. Kypsennä uunin keskitasolla 45-60 minuuttia, kunnes tomaatit ovat pehmenneet ja puristuneet hieman kasaan.
  2. Valmista sillä aikaa broilerinfileet. Ota esille kolme lautasta. Sekoita ensimmäiselle lautaselle keskenään raastettu parmesaani, korppujauho, sitruunankuori ja pippuri.
  3. Riko toiselle lautaselle kananmuna ja sekoita haarukalla kevyesti sen rakenne rikki.
  4. Laita kolmannelle lautaselle vehnäjauhot ja sekoita joukkoon ripaus suolaa.
  5. Pyörittele rintafileet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi parmesaanisekoituksessa.
  6. Nosta uunin lämpö 225 asteeseen. Laita broilerifileet leivinpaperin päälle uunipellille ja siirrä ne kypsymään uunin keskitasolle tomaattien kanssa. Kypsennä noin 25 minuuttia tai kunnes fileet ovat läpikypsiä ja niiden pinta on saanut kauniin paistovärin.
  7. Fileiden kypsyessä valmista salviavoi. Nypi salviasta lehdet. Heitä rangat pois. Sulata voi pienessä kattilassa ja lisää salvialehdet. Kuumenna lehtiä miedolla lämmöllä, kunnes lehdet ovat rapeita, mutta eivät pala tai ruskistu liikaa.
  8. Kokoa annokset. Nosta lautaselle broilerifileetä ja balsamicotomaatteja. Valuta salviavoita broilerifileiden päälle.

Kommentit (8)

Vierailija

Ihan loistava ja superhelppo, hyvää pastan kera. Tomaatit erityisesti mahtavia!

Kiva uusi vinkki, kiitos

Tästäpä saa helposti myös gluteenittoman, kun käyttää gluteenittomia korppujauhoja ja vaihtaa vehnäjauhot gluteenittomiin vaaleisiin jauhoihin.

Tuota pitääkin tehdä, kun ilmat viilenevät ja voi taas uunia käyttää. Toki tuo onnistuisi grillissäkin.

Ja niille, jotka eivät parmesaanista tykkää tai joiden mielestä se on liian kallista, niin kotimainen Valion emmentalraaste, se ihan hienojakoinen, on vallan oiva korvike, on mielestäni jopa parempi.

Ja jos joku ei tykkää salviasta ( joka kuumalla ilmalla viilentää ja auttaa hikoiluun), niin salvian tilalla voi käyttää vaikka persiljaa.

Vierailija

Kysymys: poistetaanko tomaatteja todella 45+25 minuuttia uunissa?

Mitäh?

Kieltämättä eriksoisen pitkä paistoaika pikkuisille kirsikkatomaateille? Uuniperunatkin valmistuu nopeammin?!

Vierailija

Varmasti hyvää mutta parmesaanissa on rasvaa ja suolaa ihan älyttömästi, vehnäjauhoakaan en tykkäisi käyttää. Samoin huomioin tuon tomaattien uunissaolo ajan, todellako?

Chillix

"Varmasti hyvää mutta parmesaanissa on rasvaa ja suolaa ihan älyttömästi, vehnäjauhoakaan en tykkäisi käyttää."

Ehkä sitten ei kannata tehdä tätä ruokaa.

T01v01lmar1
Seuraa 
Liittynyt22.10.2016

Tällä ohjeella tuo ei taida onnistua, ainakaan kiertoilmauunissa. Kana kuivuu, tomaatit hajoaa. Myös balsamicon ja öljyn suhde lienee väärin, ehkä kannattaa kokeilla päinvastoin? Näin tulee kovin etikkaista.

Vierailija

Kokeilin orjallisesti ohjeen mukaan, ja parinkymmenen minuutin jälkeen peli oli jo selvä, kannattaa laittaa tomaatit ja kanat yhtä aikaa uuniin ja se maks.25 minsaa koko hoidolle aikaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Soppa365 on lisännyt 288 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Ja KUVA Tuuli Kanerva

Helposti syötävät maissiribsit vääntyvät hauskasti käyriksi uunin tai grillin kuumuudessa. Näiden syöminen onnistuu ilman sen suurempaa sotkua ja naaman tahriintumista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Maissiribsit

Ainekset

4
tuoretta maissintähkää
4
rkl
öljyä tai voita
2
tl
cajunmaustetta
1
tl
valkosipulijauhetta
1/2
tl
cayennepippuria
tuoretta persiljaa

Työvaiheet

  1. Sekoita öljy tai voi sekä mausteet keskenään.
  2. Puolita maissintähkät. Leikkaa sen jälkeen puolikkaat pituussuunnassa puoliksi ja sitten vielä puoliksi.
  3. Sivele palat mausteöljyllä tai -voilla. Kypsennä grillissä tai 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  4. Viimeistele maissiribsit tuoreella hienonnetulla persiljalla.

Vinkki Voit käyttää myös esikeitettyä maissia, mutta se ei taivu käyräksi, toisin kuin tuoreet maissit. Taipumista voit edesauttaa kypsentämällä maissit uunissa kova sisus ylöspäin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2962 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Grillaa broilerin lisäksi myös sitruunan puolikkaat, joiden mehulla viimeistellään kypsät fileet. Broilerinfileet kypsyvät nopeasti, kun ne nuijii hieman ohuemmaksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu sitruunabroileri

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
4
valkosipulinkynttä
muutama oksa timjamia
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
sormisuolaa
½
tl
chiliä myllystä
½
tl
mustapippuria myllystä
VIIMEISTELYYN
½
dl
sitruunamehua
1
rkl
sitruunan kuorta hienoksi raastettuna
(tuoretta timjamia, oliiviöljyä)

Työvaiheet

  1. Nuiji rintafileet halutessasi hieman ohuemmiksi, niin ne kypsyvät nopeammin grillissä.

  2. Pese sitruuna, raasta kuori hienoksi raasteeksi ja purista hedelmän mehu.

  3. Kuori ja hienonna valkosipulit ja timjamit. Laita ne kulhoon. Lisää öljy, tilkka sitruunamehua sekä mausteet. Pyöräytä rintafileet öljyseoksessa.

  4. Kuumenna grilli ja grillaa broilerit kypsiksi. Paistoaika riippuu fileen paksuudesta. Voit tarkistaa kypsyyden mittarilla: kun mittari osoittaa 70 astetta, broileri on kypsää.

  5. Nosta broilerinfileet vadille ja valuta niiden päälle sitruunamehua. Ripottele päälle raastettua sitruunankuorta. Viimeistele halutessasi tuoreella timjamilla ja oliiviöljyllä.

Vinkki Voit tarjota broilerin halutessasi alkuruokien seurassa, viipaleiksi leikattuna. Se sopii myös pääruoaksi.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 372 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Korealaisten kansallisruokaa kimchiä, eli hapatettua kaalia voi tehdä myös kesäkurpitsasta. Muista käyttää puhtaita välineitä ja pestä kurpitsat huolella, niin lisuke säilyy pidempään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
15 min + 2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Korealainen kesäkurpitsakimchi

Ainekset

2
keskikokoista kesäkurpitsaa
3
rkl
karkeaa merisuolaa
LISÄKSI
3
valkosipulinkynttä
2
hoikkaa kesäsipulia varsineen
noin 3 cm
pätkä inkivääriä
1/2
dl
riisiviinietikkaa
1-2
rkl
gochujang-tahnaa
1
rkl
thaimaalaista kalakastiketta
1
tl
sokeria
3
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa kesäkurpitsa sormenpaksuisiksi tangoiksi. Laita suolan kanssa kerroksittain siivilään. Anna maustua 1 tunnin ajan.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Viipaloi kesäsipulit varsineen. Lisää joukkoon raastettu inkivääri, etikka, gochujang, kalakastike, sokeri ja suola.
  3. Huuhtele kesäkurpitsat huolellisesti. Taputtele kuiviksi. Lisää mausteseokseen. Laita seos ilmatiiviiseen lasipurkkiin. Anna maustua huoneenlämmössä 2–3 päivää. Ravistele purkkia maustumisen aikana.
  4. Siirrä jääkaappiin ja säilytä viileässä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2962 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Purjon uloimmat kerrokset saavat mustua grillissä. Ne voi kuivattaa ja jauhaa purjotuhkaksi, jolla voi maustaa vaikka salaatinkastikkeen. Purjon kanssa tarjottava labneh onnistuu myös kermaviilistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min + labneh 8 h
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut mantelipurjot & labneh

Ainekset

2
isoa purjoa
1
viipale
kuivahtanutta maalaisleipää
1
dl
kuorellisia manteleita
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
LABNEH
2
prk ( yht. 400 g)
kermaviiliä
1
rkl
timjamia hienonnettuna
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
LISÄKSI
2
sitruunaa
8
dl
babypinaattia

Työvaiheet

  1. Aloita labnehista. Laita kermaviili harsolla vuorattuun siivilään ja anna valua yön yli jääkaapissa.
  2. Leikkaa purjoista vihreät osat pois. Voit käyttää ne muussa ruuanvalmistuksessa. Grillaa purjoja keskilämmöllä 20-–30 minuuttia muutaman kerran kääntäen. Uloimmat lehdet saavat mustua.
  3. Kuori mustuneet lehdet pois. Leikkaa purjot 10–12 cm:n paloiksi ja vielä pitkittäin kahtia. Rouhi leipä ja mantelit veitsellä karkeasti. Yhdistä rouheet, öljy ja mausteet kulhossa ja jaa seos purjojen leikkuupuolelle. Grillaa purjoja parilassa keskilämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia. Halkaise sitruunat ja laita ne grilliin kypsymään.
  4. Kaada valutettu kermaviili kulhoon. Hienonna timjami. Mausta labneh timjamilla, öljyllä ja suolalla. Lusikoi labneh kuumille purjoille, ripottele pinaattia päälle ja purista grillatuista sitruunoista mehua viimeistelyksi.

Kommentit (1)

Vierailija

Minusta tähän sopii aivan hyvin turkkilainen jogurtti valuttamatta. Sekaan ohjeen mausteet Labneh on melko kallista kaupassa joten usein teen sitä jogurtista mutta.