Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2224 reseptiä.
Linkitetty 308 keittokirjaan.
OHJE ja KUVA Marja Samuli

Kaffa Roasteryn toimitusjohtaja Svante Hamp jakoi tämän kehuja keräävän parmesaanibroilerin reseptin Gloria ruoka & viinille!

”Meillä on terassilla pieni puutarha, jossa kasvaa paljon salviaa. Valmistan sadosta salviavoita, joka sopii broileriin ja oikeastaan ihan kaikkeen. Uunikirsikkatomaattien reseptin opin, kun olin mukana avaamassa ensimmäistä La Torrefazzione -kahvilaa. Sen jälkeen olen kokannut tämän superhelpon ja kehuja keräävän lisukkeen monta kertaa. Esimerkiksi kaveriporukassa mökillä, kun keittiössä häärii melkein liian monta kokkia,” Svante kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 tunti 10 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Parmesaanibroileri ja balsamico-uunitomaatit

Ainekset

4
broilerin ohutta rintafileetä
1 1/2
dl
parmesaania raastettuna
1 1/2
dl
korppujauhoja
1/2
dl
sitruunan raastettu kuori
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
1
iso kananmuna
1/2
dl
vehnäjauhoa
1/4
tl
suolaa
UUNIKIRSIKKATOMAATIT
2
rs (a 250g)
terttukirsikkatomaatteja
1
dl
balsamicoa
2
rkl
oliiviöljyä
SALVIAVOI
1
ruukku
salviaa
75
g
voita

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Huuhdo ja kuivaa tomaatit ja nosta ne pieneen uunivuokaan. Lisää pohjalle balsamico ja oliiviöljy. Kypsennä uunin keskitasolla 45-60 minuuttia, kunnes tomaatit ovat pehmenneet ja puristuneet hieman kasaan.
  2. Valmista sillä aikaa broilerinfileet. Ota esille kolme lautasta. Sekoita ensimmäiselle lautaselle keskenään raastettu parmesaani, korppujauho, sitruunankuori ja pippuri.
  3. Riko toiselle lautaselle kananmuna ja sekoita haarukalla kevyesti sen rakenne rikki.
  4. Laita kolmannelle lautaselle vehnäjauhot ja sekoita joukkoon ripaus suolaa.
  5. Pyörittele rintafileet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi parmesaanisekoituksessa.
  6. Nosta uunin lämpö 225 asteeseen. Laita broilerifileet leivinpaperin päälle uunipellille ja siirrä ne kypsymään uunin keskitasolle tomaattien kanssa. Kypsennä noin 25 minuuttia tai kunnes fileet ovat läpikypsiä ja niiden pinta on saanut kauniin paistovärin.
  7. Fileiden kypsyessä valmista salviavoi. Nypi salviasta lehdet. Heitä rangat pois. Sulata voi pienessä kattilassa ja lisää salvialehdet. Kuumenna lehtiä miedolla lämmöllä, kunnes lehdet ovat rapeita, mutta eivät pala tai ruskistu liikaa.
  8. Kokoa annokset. Nosta lautaselle broilerifileetä ja balsamicotomaatteja. Valuta salviavoita broilerifileiden päälle.

Kommentit (8)

Vierailija

Ihan loistava ja superhelppo, hyvää pastan kera. Tomaatit erityisesti mahtavia!

Kiva uusi vinkki, kiitos

Tästäpä saa helposti myös gluteenittoman, kun käyttää gluteenittomia korppujauhoja ja vaihtaa vehnäjauhot gluteenittomiin vaaleisiin jauhoihin.

Tuota pitääkin tehdä, kun ilmat viilenevät ja voi taas uunia käyttää. Toki tuo onnistuisi grillissäkin.

Ja niille, jotka eivät parmesaanista tykkää tai joiden mielestä se on liian kallista, niin kotimainen Valion emmentalraaste, se ihan hienojakoinen, on vallan oiva korvike, on mielestäni jopa parempi.

Ja jos joku ei tykkää salviasta ( joka kuumalla ilmalla viilentää ja auttaa hikoiluun), niin salvian tilalla voi käyttää vaikka persiljaa.

Vierailija

Kysymys: poistetaanko tomaatteja todella 45+25 minuuttia uunissa?

Mitäh?

Kieltämättä eriksoisen pitkä paistoaika pikkuisille kirsikkatomaateille? Uuniperunatkin valmistuu nopeammin?!

Vierailija

Varmasti hyvää mutta parmesaanissa on rasvaa ja suolaa ihan älyttömästi, vehnäjauhoakaan en tykkäisi käyttää. Samoin huomioin tuon tomaattien uunissaolo ajan, todellako?

Chillix

"Varmasti hyvää mutta parmesaanissa on rasvaa ja suolaa ihan älyttömästi, vehnäjauhoakaan en tykkäisi käyttää."

Ehkä sitten ei kannata tehdä tätä ruokaa.

T01v01lmar1
Seuraa 
Liittynyt22.10.2016

Tällä ohjeella tuo ei taida onnistua, ainakaan kiertoilmauunissa. Kana kuivuu, tomaatit hajoaa. Myös balsamicon ja öljyn suhde lienee väärin, ehkä kannattaa kokeilla päinvastoin? Näin tulee kovin etikkaista.

Vierailija

Kokeilin orjallisesti ohjeen mukaan, ja parinkymmenen minuutin jälkeen peli oli jo selvä, kannattaa laittaa tomaatit ja kanat yhtä aikaa uuniin ja se maks.25 minsaa koko hoidolle aikaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1151 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Kanavartaat lennättävät makunystyrät Japaniin, kun maustat vartaat tuoreella chilillä ja inkiväärillä ja tarjoat ne limettimajoneesin kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
45 min + marinoituminen 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Kana-yakitorivartaat

Ainekset

600
g
broilerin paistinleikkeitä
8
varrastikkua
Marinadi
2
tuoretta chiliä
tl
raastettua tuoretta inkivääriä
4
rkl
soijakastiketta
4
rkl
miriniä
2
rkl
sakea
5
tl
ruokosokeria
Limettimajoneesi
1
dl
majoneesia
1
limetin kuori
½
limetin mehu
pieni ripaus valkopippuria

Työvaiheet

  1. Tee marinadi. Poista chileistä siemenet ja hienonna palot. Kuori ja raasta inkivääri. Kiehauta kattilassa kastikkeen ainekset. Anna jäähtyä 10 minuuttia. Leikkaa sillä aikaa broileri 2 cm:n paloiksi. Siirrä marinadista ⅓ sivuun ja sekoita loput broileripalojen joukkoon. Marinoi 2 tuntia.
  2. Sekoita limettimajoneesin ainekset keskenään.
  3. Pujota broileripalat varrastikkuihin, mutta jätä tilaa palojen väliin, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Grillaa (tai paahda 220-asteisessa uunissa) vartaat kypsiksi (noin 10 minuuttia). Sivele vartaita ylimääräisellä marinadilla kypsennyksen aikana.
  4. Tarjoa vartaat limettimajoneesin, kevätsipulin, chilin ja seesaminsiementen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1151 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Pehmeät ja makeat oluessa haudutetut sipulirenkaat maistuvat parhaalta kunnolla maustettujen makkaroiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Bissesipulit

Ainekset

3
sipulia
2
rkl
voita
5
tl
ruokosokeria
½
tlk (reilu 1 ½ dl)
olutta

Työvaiheet

  1. Leikkaa sipulit renkaiksi. Sulata voi paistinpannulla. Paahda sipulirenkaita miedolla lämmöllä voissa 15 minuuttia, kunnes ne saavat väriä.
  2. Ripottele sokeri päälle ja pyöräytä kaikkialle. Kaada olut päälle ja keitä kokoon, kunnes neste on haihtunut ja sipulit ovat ihanan pehmeitä.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 88 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Treenin jälkeen on aika täyttää huvenneet hiilihydraattivarastot. Italianpatahenkinen ruoka syntyy hetkessä, sillä ainekset voi kypsentää kätevästi samassa astiassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileripata

Ainekset

250
g
broilerinjauhelihaa
2
tl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
valkosipulinkynsi
1
sipuli
1
paprika
2
tl
tomaattipyreetä
1
tl
paprikajauhetta
1
dl
orzoa eli riisinmuotoista pastaa
3
dl
kanalientä
1
rasia/250 g
kirsikkatomaatteja
1
dl
maissia (säilyke)
200
g
pakasteherneitä
2
rkl
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Paista broilerinjauheliha kypsäksi kannellisessa paistinpannussa tai padassa. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Hienonna valkosipuli ja sipuli. Leikkaa paprika sopiviksi suupaloiksi. Lisää kasvikset pataan yhdessä tomaattipyreen ja paprikajauheen kanssa. Jatka paistamista vielä pari minuuttia.

  3. Lisää pataan orzo, kanaliemi ja tomaatit. Keitä hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää.

  4. Lisää maissi ja pakasteherneet. Kuumenna vielä kertaalleen. Ripottele lopuksi padan joukkoon hienonnettu persilja.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1151 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuhdisti korianteria! Tämä kermainen, meheväksi haudutettu broileri on korianterinrakastajan unelma. Lisukkeeksi sopii keitetty riisi tai nuudelit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Korianteri-kermakastike broilerille

Ainekset

1
pkt (550 g)
broilerin rintafileitä
2
ruukkua (noin 2 dl)
korianteria
1
valkosipulinkynsi
20
g
tuoretta inkivääriä
2
kevätsipulinvartta
1
ps (150 g)
sokeriherneitä
1
limetin mehu ja kuori
4
dl
kermaa
1
dl
vettä
1
rkl
hunajaa
2
rkl
öljyä
tl
suolaa)
1
kanaliemikuutio

Työvaiheet

  1. Pyyhkäise broilerinfileet talouspaperilla kuiviksi.
  2. Hienonna korianteri, valkosipuli ja inkivääri. Hienonna sipulinvarret ja pilko herneet. Raasta limetin mehu kulhoon ja purista joukkoon mehu.
  3. Laita korianteri, valkosipuli ja inkivääri sauvasekoittimen kulhoon. Lisää kerma, vesi ja hunaja, soseuta tasaiseksi.
  4. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla ja ruskista fileitä molemmin puolin 5 minuuttia. Mausta suolalla. Kaada korianterikerma broilerin joukkoon pannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Murenna joukkoon liemikuutio ja hauduta kastiketta kannen alla 10 minuuttia.
  5. Lisää lopuksi kastikkeeseen sipulinvarret ja herneet. Mausta limetin kuoriraasteella ja mehulla.

Kommentit (0)