Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kana
Padat ja laatikot
11:19 | 26.2.2021

Mehevä kanapata

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Maukas kanapata vaatii vain hetken huomiota, ja sitten se saa muhia hellalla kaikessa rauhassa. Paras kanapata syntyy luullisista paloista, sillä niissä on enemmän rasvaa kuin fileissä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min + 45 min
Helppo

Mehevä kanapata

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
kg
maustamattomia kananpojan koipireisipaloja
6
salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
1
rs (200 g)
herkkusieniä
½
dl
öljyä
1
dl
punaviinietikkaa
1
tlk (400 g)
kirsikkatomaatteja
1
tlk
vettä
2
rkl
kanafondia
4
laakerinlehteä
1½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Vaiheet

  1. Ota koipireidet jääkaapista huoneenlämpöön.
  2. Kuori ja lohko sipulit. Pyyhi herkkusienet talouspaperilla ja lohko ne.
  3. Kuumenna öljy padassa. Kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää joukkoon sienet. Kääntele kasviksia kuumassa padassa muutama minuutti. Nosta ne kulhoon odottamaan.
  4. Ruskista yksi koipireisi kerrallaan kuumassa padassa. Nosta ruskistetut koivet kulhoon odottamaan. Kun kaikki koivet on ruskistettu, laita ne takaisin kuumaan pataan. Lisää joukkoon etikka. Anna etikan kiehahtaa muutama minuutti.
  5. Lisää joukkoon kuullotetut sipulit ja sienet sekä tölkillinen kirsikkatomaatteja. Huuhdo tölkki vedellä ja lisää vesi pataan. Lisää myös kanafondi, laakerinlehdet, suola ja pippuri.
  6. Hauduta kanapataa hellalla 45 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.

Vinkki! Lisää joukkoon purkki ranskankermaa, jos haluat mausta kermaisemman.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Kot kot
padat ja laatikot
kanapata
arkiruoka

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Luumu-omenatorttu

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Suppispasteijat

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini