Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 113 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Maukas kanapata vaatii vain hetken huomiota, ja sitten se saa muhia hellalla kaikessa rauhassa. Paras kanapata syntyy luullisista paloista, sillä niissä on enemmän rasvaa kuin fileissä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mehevä kanapata

Ainekset

1
kg
maustamattomia kananpojan koipireisipaloja
6
salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
1
rs (200 g)
herkkusieniä
½
dl
öljyä
1
dl
punaviinietikkaa
1
tlk (400 g)
kirsikkatomaatteja
1
tlk
vettä
2
rkl
kanafondia
4
laakerinlehteä
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota koipireidet jääkaapista huoneenlämpöön.
  2. Kuori ja lohko sipulit. Pyyhi herkkusienet talouspaperilla ja lohko ne.
  3. Kuumenna öljy padassa. Kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää joukkoon sienet. Kääntele kasviksia kuumassa padassa muutama minuutti. Nosta ne kulhoon odottamaan.
  4. Ruskista yksi koipireisi kerrallaan kuumassa padassa. Nosta ruskistetut koivet kulhoon odottamaan. Kun kaikki koivet on ruskistettu, laita ne takaisin kuumaan pataan. Lisää joukkoon etikka. Anna etikan kiehahtaa muutama minuutti.
  5. Lisää joukkoon kuullotetut sipulit ja sienet sekä tölkillinen kirsikkatomaatteja. Huuhdo tölkki vedellä ja lisää vesi pataan. Lisää myös kanafondi, laakerinlehdet, suola ja pippuri.
  6. Hauduta kanapataa hellalla 45 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.

Vinkki! Lisää joukkoon purkki ranskankermaa, jos haluat mausta kermaisemman.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2453 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Luuttomista broilerin paistileikkeistä saa tehtyä pikaversion uunibroilerista. Klassikkomausteseos curryjauhe sopii täydellisesti tähän ruokaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Currybroileripelti

Ainekset

600
g
luuttomia broilerin paistileikkeitä
2–3
tl
curryjauhetta
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
ps (500 g)
perunagnoccheja
1
ps (250 g)
varsiparsakaalia
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

  2. Laita paistileikkeet kulhoon ja hiero curry, suola ja pippuri leikkeiden pintaan.

  3. Levitä gnocchit ja broilerit leivinpaperilla peitetylle pellille ja siirrä uuniin paistumaan 10 minuutiksi.

  4. Siisti sillä aikaa kaalien varret, leikkaa paksuimmat kaalit puoliksi.

  5. Ota pelti uunista ja lisää kaalit ja kirsikkatomaatit pellille. Valuta öljyä kasvisten päälle.

  6. Nosta pelti takaisin uuniin ja jatka paistamista 15–20 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Rouhi valmiin ruuan pinnalle mustapippuria.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2453 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tee pikaversio Pekingin ankasta ja tarjoa se seesamiöljyllä sipaistujen lettusten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min + tekeytyminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hoisin-ankalla täytetyt kiinalaiset letut

Ainekset

Taikina
1
dl
vettä
dl
vehnäjauhoja
1
tl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
n. 2
rkl
seesamiöljyä voiteluun
Hoisin-ankka
3–4
ankanrintaa
1
rkl
rypsiöljyä
dl
hoisinkastiketta
2
tl
agave- tai vaahterasiirappia
½
tl
kiinalaista viismaustetta
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
kevätsipulia, kurkkua ja seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi. Sekoita vesi, jauhot, öljy ja suola tiiviiksi taikinaksi. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan tasaantua 30 minuuttia.

  2. Poista ankoista nahka ja rasva veitsellä, viipaloi lihat. Leikkaa lisukkeiksi tuleva kevätsipuli renkaiksi ja kurkku pitkiksi tikuiksi.

  3. Vaivaa lettutaikina käsin pehmeäksi, muutama minuutti. Muotoile pötköksi ja leikkaa 12 palaan. Pyörittele palat palloiksi, litistä ja kauli mahdollisimman ohuiksi.

  4. Sipaise kuudelle letulle hieman seesamiöljyä ja laita toiset kuusi niiden päälle. Kuumenna pannu erittäin kuumaksi. Paista kutakin lettuparia molemmilta puolilta noin 20 sekuntia, kunnes pintaan muodostuu ruskeita täpliä. Avaa lettupari, käännä paistopinnat vastakkain ja laita liinan alle odottamaan.

  5. Paista ankkaviipaleet öljyssä pannussa lähes kypsiksi, muutama minuutti. Lisää hoisin, siirappi, viismauste ja pippuri. Anna lämmetä. Tarjoa heti lettujen, kevätsipulin, kurkun ja seesaminsiementen kanssa.

Vinkki Kiinalainen viismauste sisältää sichuaninpippuria, tähtianista, kanelia, neilikkaa ja fenkolinsiemeniä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2453 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Dimitrios Himonas ja Marja Samuli KUVA Marja Samuli

Orzo-jyväpasta eli kreikkalaisittain kritharáki on kiitollinen aines tässä lohturuuassa, jossa yhdistyvät pastan ja risoton parhaat ominaisuudet. Padassa haudutettu lammas pääsee vielä lopuksi orzon kanssa uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Orzo-lammasvuoka eli juvétsi

Ainekset

500
g
luutonta lampaanpotkaa
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
50–75
g
voita
400
g
tomaattimurskaa
1–1¼
tl
sokeria
1–1¼
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
250
g
orzoa eli jyväpastaa
kuumaa vettä
LISÄKSI
2–4
tl
oliiviöljyä
50
g
Kefalotiri- tai parmesaanijuustoa

Työvaiheet

  1. Anna lihan lämmetä huoneenlämpöiseksi. Leikkaa se 2 cm:n kuutioiksi. Kuori ja hie­nonna sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipuli.
  2. Ruskista lihat voissa laakeassa paistoka­sarissa tai kannellisessa pannussa kauttaal­taan. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää tomaat­timurska, sokeri, suola ja pippuri. Kiehauta ja vähennä sitten lämpöä. Anna hautua kan­nen alla noin tunti.
  3. Kuumenna uuni 185 asteeseen. Siirrä paistokasari pois liedeltä ja sekoita orzo ruokaan. Lisää kuumaa vettä sen verran, et­tä aineet juuri ja juuri peittyvät. Kumoa seos isoon uunivuokaan tai jaa neljään uuninkes­tävään annosvuokaan. Paista isoa vuokaa uunissa noin 30 minuuttia tai annosvuokia noin 20 minuuttia.
  4. Sekoita ruokaan tilkka öljyä juuri ennen tarjoilua ja viimeistele raastetulla juustolla.

 

Pohjois-Kreikan Naoussasta tulevat mausteiset ja tumman marjaisat puna­viinit ovat omiaan haudutetun lampaanlihan seuraan.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 202 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elina Himanen

Lampaanpotkat vaativat pitkään hauduttamista, mutta maku on kaiken ajan arvoinen. Padassa maistuvat Lähi-idän keittiön aromit – harissa antaa ruoalle tulisuutta, sahrami, appelsiini hienostunutta aromikkuutta ja kanelitanko lempeää mausteisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
noin 30 min + 3–4 h hauduttamiseen
Vaikeustaso
Helppo

Marokkolainen lampaanpotkapata

Ainekset

3–4
(yhteensä noin 1,5 kg)
lampaanpotkaa
2–3
rkl
voita
1
sipuli
1
dl
kuivattuja pehmeitä aprikooseja
1
appelsiinin mehu ja raastettu kuori
1
prk (500 g)
paseerattua tomaattia
3
dl
kanalientä
2
dl
valkoviiniä
1
dl
vihreitä oliiveja
2
rkl
harissaa
1
ps (0,5 g)
sahramia
1
kanelitanko
2
tl
suolaa
Päälle
1
dl
mantelia
1
ruukku minttua hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Nosta potkat huoneenlämpöön ½–1 h ennen kypsentämistä. Siisti potkat leikkaamalla valkoiset kalvot lihan ympäriltä pois. Ruskista potkat voissa paistinpannulla ja nosta uunipataan.
  2. Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi. Viipaloi kuivatut aprikoosit. Pese appelsiini, raasta siitä oranssi kuoriosa ja purista mehu. Lisää kaikki ainekset manteleita ja minttua lukuun ottamatta pataan potkien joukkoon. Hauduta 150-asteisessa uunissa 3–4 tuntia.
  3. Lisää lopuksi mantelit ja minttu. Tarjoa kuskusin tai riisin kera.

Kommentit (0)