Maukas kanapata vaatii vain hetken huomiota, ja sitten se saa muhia hellalla kaikessa rauhassa. Paras kanapata syntyy luullisista paloista, sillä niissä on enemmän rasvaa kuin fileissä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min + 45 min
Helppo
Mehevä kanapata
Ainesosat
1
kg
maustamattomia kananpojan koipireisipaloja
6
salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
1
rs (200 g)
herkkusieniä
½
dl
öljyä
1
dl
punaviinietikkaa
1
tlk (400 g)
kirsikkatomaatteja
1
tlk
vettä
2
rkl
kanafondia
4
laakerinlehteä
1½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Vaiheet
- Ota koipireidet jääkaapista huoneenlämpöön.
- Kuori ja lohko sipulit. Pyyhi herkkusienet talouspaperilla ja lohko ne.
- Kuumenna öljy padassa. Kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää joukkoon sienet. Kääntele kasviksia kuumassa padassa muutama minuutti. Nosta ne kulhoon odottamaan.
- Ruskista yksi koipireisi kerrallaan kuumassa padassa. Nosta ruskistetut koivet kulhoon odottamaan. Kun kaikki koivet on ruskistettu, laita ne takaisin kuumaan pataan. Lisää joukkoon etikka. Anna etikan kiehahtaa muutama minuutti.
- Lisää joukkoon kuullotetut sipulit ja sienet sekä tölkillinen kirsikkatomaatteja. Huuhdo tölkki vedellä ja lisää vesi pataan. Lisää myös kanafondi, laakerinlehdet, suola ja pippuri.
- Hauduta kanapataa hellalla 45 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.
Vinkki! Lisää joukkoon purkki ranskankermaa, jos haluat mausta kermaisemman.