MasterChef VIP on lisännyt 41 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.

Muusikka Eva Louhivuoren ankka-annos huokuu ranskalaista bistrotunnelmaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ankanrintaa, ranskalaisia ja majoneesia

Ainekset

Majoneesi
2
luomukananmunan keltuaista
1
tl
Dijon-sinappia
250
ml
oliiviöljyä
200
ml
rypsiöljyä
50
ml
seesamiöljyä
1
rkl
valkoviinietikkaa
1/2
sitruuna
merisuolaa
Sipulit
1
iso punasipuli
2
rkl
hunajaa
2
rkl
ruokosokeria
1
tl
suolaa
1
rkl
balsamiviinietikkaa
rosmariinin oksa
Ankka
1
iso ankan rintafilee
suolaa
pippuria
Ranskalaiset
1
iso purkki ankanrasvaa
1
keskikokoinen bataatti
2
isoa perunaa
suolaa
Lisäksi
tuoretta rosmariinia
roseepippureita

Työvaiheet

 

  1. Tee majoneesi. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki. Lisää joukkoon sinappi ja sekoita.
  2. Valuta oliiviöljyä ohuena norona keltuaisseokseen koko ajan vatkaten. Pidä välillä taukoja valuttamisesta, jotta saat kaiken öljyn emulsoitumaan eli sekoittumaan ja muodostamaan majoneesimaisen rakenteen. Liika öljy kerralla hajottaa emulsion ja majoneesi "leikkaa". Kun majoneesi alkaa saada oikeaa koostumusta, voit lisätä öljyä reippaammin.
  3. Kun oliiviöljy on lisätty, lisää joukkoon valkoviinietikka. Vatkaa joukkoon rypsiöljy ohuena norona ja mausta sitruunalla ja suolalla.
  4. Pilko yksi iso punasipuli mahdollisimman ohuiksi renkaiksi. Kuullota voissa. Kun sipulit pehmentyvät hieman, lisää suolaa ja hunajaa ja anna paahtua miedolla lämmöllä. Lisää sitten sokeri ja balsamiviinietikka sekä tuore rosmariinin oksa tuomaan makua, varo ettet riko sitä. Jätä sipulit hautumaan hiljaa sillä välin, kun valmistat ankan ja ranskalaiset perunat.
  5. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa veitsellä varovasti ankanrinnan rasvattomalta puolelta valkoiset hermot ja kalvot pois, tai katkaise filee kahteen osaan. Näin liha saa paremman koostumuksen.
  6. Marinoi ankanrinta suolalla ja pippurilla molemmilta puolilta. Aseta liha rasvapuoli alaspäin kylmälle ja rasvattomalle pannulle (ankka paistuu omassa rasvassaan). Nosta lieden lämpöä asteittain, ole huolellinen ja varo ettei pannu kuumene liikaa; silloin rasva grillaantuu eikä pääse sulamaan pannulle. Kun rasva alkaa liueta, voit nostaa lämpöä hieman. Kun rasvaa on enää vain vähän jäljellä, nosta taas lämpöä jotta ankanrinta ruskistuu.
  7. Käännä rintapala ja paista toiselta puolelta noin 1-2 minuuttia riippuen kuinka kypsäksi haluat ankanrinnan. Valuta ylimääräinen rasva pannusta talteen ja laita paahdettu rintafilee pannussa uuniin (tai jos pannussasi on muovikahva, laita filee uunivuokaan). Paista 4-6minuuttia riippuen siitä, kuinka kypsän siitä haluat.
  8. Ota ankanrinta pois uunista ja nosta se pannulta työlaudalle lepäämään.
  9. Pilko bataatti ja perunat n. 1 cm paksuiksi tikuiksi. Laita ankanrasva wokpannuun tai korkeareunaiseen kasariin ja kuumenna. Kun rasva on kokonaan sulanut, testaa onko se tarpeeksi kuumaa: laita rasvaan pieni perunan pala. Jos se alkaa heti paistua, rasva on valmista. Jos ei, rasva ei ole vielä tarpeeksi kuumaa.
  10. Kun rasva on tarpeeksi kuumaa, laita noin puolet bataateista ja perunoista rasvaan paistumaan. Anna paistua noin 15minuuttia. Nosta ranskalaiset perunat reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja suolaa heti. Friteeraa loputkin perunat.
  11. Lopuksi pilko ankanrinta rasvapuoli ylöspäin noin kahdeksaan osaan. Älä tee siivuista liian ohuita. Asettele lautaselle haluamallasi tavalla, koristele rosmariinin oksalla, suolalla ja rosépippurilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2607 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun voikukkia näkyy keskikesällä enää harvakseltaan, lehtiä voi vielä poimia käyttöön. Kokeile niitä paistettuna broilerin seurassa. Paistaminen pyöristää voikukanlehtien makua, samoin kuin sinappinen kermakastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maissikananrinnat ja paistetut voikukanlehdet

Ainekset

4
maissikananrintaa
1–2
rkl
voita
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Voikukanlehdet
2
l
voikukan (nuoria) lehtiä
2
valkosipulinkynttä
1
salottisipuli
1
rkl
voita
2
dl
kuohukermaa
2
tl
hunajaa
2
tl
kokojyväsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Paista kananrintoja voissa pannussa noin 2 minuuttia molemmin puolin. Siirrä kananrinnat uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä kanaa uunissa noin 10–15 minuuttia palojen koosta riippuen.

  2. Huuhtele voikukanlehdet ja kuivaa ne pyyhkeen sisällä. Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Kuullota sipuleita voissa pari minuuttia. Lisää voikukanlehdet ja paista noin minuutti. Lisää kerma, hunaja ja sinappi ja kuumenna kiehuvaksi. Siirrä pannu pois liedeltä ja mausta paistos suolalla ja pippurilla.

Vinkki Voit kypsentää kananrinnat myös grillissä. Kypsennysaika keskilämpöisessä grillissä on noin 10–15 minuuttia. Kääntele paloja välillä.

Kommentit (0)

Värikäs ja maukas arkiruoka.

Balkanin perussäilyke ajvar ja lehtikaali tuovat makua ja väriä tähän pastaruokaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30-40 min
Vaikeustaso
Helppo

Ajvar-kanaa lehtikaalin ja tagliatellen kera

Ainekset

1
kg
broilerin rintafileitä
1
pkt
pekonia
1,5
dl
ranskankermaa
1,5
dl
ajvar (vahvuus maun mukaan, ite käytän vahvaa)
1
dl
kanalientä
suolaa ja pippuria
voita paistamiseen
Lisukkeet
500
g
tagliatelle
250
g
lehtikaali
2
rkl
rapsiöljyä lehtikaalin paistamiseen
suolaa ja pippuria
parmesania annosten päälle

Työvaiheet

1. Leikkaa kanafileet 3-4 osaan pituussuunnassa. Suolaa ja pippuroi. Ruskista voissa ja siirrä pataan (tai sivuun, jos paistat korkeareunuksisessa pannussa)
2. Pilko pekoni pienemmiksi paloiksi ja paista kuumassa paistinpannussa rapeaksi
3. Yhdistä ruskistetut kanat, pekonit, ranskankerma, ajvar ja kanaliemi samaan pannuun/pataan ja anna kypsyä 10 min. Suolaa ja pippuroi tarvittaessa.
4. Keitä tagliatelle pakkauksen ohjeen mukaan kastikkeen kypsyessä. Valuta kypsä pasta.
5. Poista lehtikaalista kovat osat ja paloittele (jos ei ole valmiiksi paloiteltua). Paista rapsiöljyssä pehmeäksi. Suolaa ja pippuroi
6. Sekoita pasta, kana-ajvarkastike ja lopuksi lehtikaali keskenään. Lehtikaalin voi tarjoilla myös erikseen. Ripottele annosten päälle parmesania.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2607 reseptiä.
Linkitetty 76 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Raparperi saattaa kuulostaa oudolta suolaisissa ruuissa, mutta grillattuna se luo täydellisen kombon broilerin ja halloumin kanssa. Tätä yllättävää grilliruokaa kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-broilerivartaat

Ainekset

400
g
broilerinfileetä
200
g
halloumijuustoa
2
raparperinvartta
Rosmariini-hunajaöljy
2
rosmariininoksaa
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
hunajaa
1
tl
suolaa
Smetanavaahto
1
prk (120 g)
smetanaa
1
rkl
omenaviinietikkaa
½
tl
suolaa
Lisäksi
4
varrastikkua

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli. Leikkaa fileet, halloumi ja raparperi 3 cm:n paloiksi ja pujota varrastikkuihin. Laita vartaat laakeaan astiaan.

  2. Hienonna rosmariininlehdet ja valkosipuli ja laita kulhoon. Lisää öljy, hunaja ja suola. Valuta mausteöljyä vartaille ja säästä loput tarjoiluun.

  3. Vaahdota smetana, etikka ja suola löysähköksi vaahdoksi.

  4. Grillaa vartaita käännellen noin 10 minuuttia. Siirrä tarjoiluastiaan ja valele jäljelle jäänyt mausteöljy vartaiden pintaan. Tarjoa smetanavaahdon kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2607 reseptiä.
Linkitetty 52 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Hapokkaat raparperinvarret antavat vinkeää makua esimerkiksi salaatteihin, paistoksiin ja kastikkeisiin. Puhtaalta paikalta kerätyt kurtturuusun terälehdet käyvät mausteeksi ja somisteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Timjamibroileri ja raparperikuskus

Ainekset

1
pkt (480 g)
broilerin sisäfileitä
2
rkl
oliiviöljyä
4
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1
tl
suolaa
½
sitruunan mehu
Raparperikuskus
8
aprikoosia
2
raparperinvartta
2
kesäpunasipulia varsineen
2
rkl
oliiviöljyä
2
dl
kuskusia
1
rkl
hunajaa
3–4
dl
kiehuvaa vettä
1
tl
suolaa
Lisäksi
2
dl
syötäviä kukkia (esim. puhtaalta paikalta kerättyjä kurtturuusuja)

Työvaiheet

  1. Tee kuskus. Halkaise aprikoosit ja poista kivet. Viipaloi raparperit ja sipulit. Kuullota sipulia öljyssä minuutti, lisää aprikoosit ja paista 1–2 minuuttia, kunnes ne saavat vähän väriä. Lisää raparperit, kuskus ja hunaja sekä 3 dl kiehuvaa vettä. Sekoita hyvin ja peitä kannella. Anna hautua keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa ½– 1 dl kuumaa vettä. Mausta kuskus suolalla.

  2. Kuivaa broilerit ja paista niitä öljyssä pannussa keskilämmöllä 8–10 minuuttia välillä käännellen.

  3. Hienonna timjami. Mausta broilerit suolalla ja timjamilla. Purista sitruunamehu kuumaan pannuun, kiehauta ja anna haihtua.

  4. Koristele annokset syötävillä kukilla.

Kommentit (1)

Vanitas vanitatum et omnia van...

Eikä tämä kurttulehtiruusukaan kotimainen vaihtoehto ole. Toki kotipihan kurttulehtiruusun voi näinkin hävitää. Hävityksen takaraja on toukokuu 2022. Kuulostaa yhtä utopistiselta kuin Suomen hiilineutralius 2035.