MasterChef VIP on lisännyt 41 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.

Muusikka Eva Louhivuoren ankka-annos huokuu ranskalaista bistrotunnelmaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ankanrintaa, ranskalaisia ja majoneesia

Ainekset

Majoneesi
2
luomukananmunan keltuaista
1
tl
Dijon-sinappia
250
ml
oliiviöljyä
200
ml
rypsiöljyä
50
ml
seesamiöljyä
1
rkl
valkoviinietikkaa
1/2
sitruuna
merisuolaa
Sipulit
1
iso punasipuli
2
rkl
hunajaa
2
rkl
ruokosokeria
1
tl
suolaa
1
rkl
balsamiviinietikkaa
rosmariinin oksa
Ankka
1
iso ankan rintafilee
suolaa
pippuria
Ranskalaiset
1
iso purkki ankanrasvaa
1
keskikokoinen bataatti
2
isoa perunaa
suolaa
Lisäksi
tuoretta rosmariinia
roseepippureita

Työvaiheet

 

  1. Tee majoneesi. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki. Lisää joukkoon sinappi ja sekoita.
  2. Valuta oliiviöljyä ohuena norona keltuaisseokseen koko ajan vatkaten. Pidä välillä taukoja valuttamisesta, jotta saat kaiken öljyn emulsoitumaan eli sekoittumaan ja muodostamaan majoneesimaisen rakenteen. Liika öljy kerralla hajottaa emulsion ja majoneesi "leikkaa". Kun majoneesi alkaa saada oikeaa koostumusta, voit lisätä öljyä reippaammin.
  3. Kun oliiviöljy on lisätty, lisää joukkoon valkoviinietikka. Vatkaa joukkoon rypsiöljy ohuena norona ja mausta sitruunalla ja suolalla.
  4. Pilko yksi iso punasipuli mahdollisimman ohuiksi renkaiksi. Kuullota voissa. Kun sipulit pehmentyvät hieman, lisää suolaa ja hunajaa ja anna paahtua miedolla lämmöllä. Lisää sitten sokeri ja balsamiviinietikka sekä tuore rosmariinin oksa tuomaan makua, varo ettet riko sitä. Jätä sipulit hautumaan hiljaa sillä välin, kun valmistat ankan ja ranskalaiset perunat.
  5. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa veitsellä varovasti ankanrinnan rasvattomalta puolelta valkoiset hermot ja kalvot pois, tai katkaise filee kahteen osaan. Näin liha saa paremman koostumuksen.
  6. Marinoi ankanrinta suolalla ja pippurilla molemmilta puolilta. Aseta liha rasvapuoli alaspäin kylmälle ja rasvattomalle pannulle (ankka paistuu omassa rasvassaan). Nosta lieden lämpöä asteittain, ole huolellinen ja varo ettei pannu kuumene liikaa; silloin rasva grillaantuu eikä pääse sulamaan pannulle. Kun rasva alkaa liueta, voit nostaa lämpöä hieman. Kun rasvaa on enää vain vähän jäljellä, nosta taas lämpöä jotta ankanrinta ruskistuu.
  7. Käännä rintapala ja paista toiselta puolelta noin 1-2 minuuttia riippuen kuinka kypsäksi haluat ankanrinnan. Valuta ylimääräinen rasva pannusta talteen ja laita paahdettu rintafilee pannussa uuniin (tai jos pannussasi on muovikahva, laita filee uunivuokaan). Paista 4-6minuuttia riippuen siitä, kuinka kypsän siitä haluat.
  8. Ota ankanrinta pois uunista ja nosta se pannulta työlaudalle lepäämään.
  9. Pilko bataatti ja perunat n. 1 cm paksuiksi tikuiksi. Laita ankanrasva wokpannuun tai korkeareunaiseen kasariin ja kuumenna. Kun rasva on kokonaan sulanut, testaa onko se tarpeeksi kuumaa: laita rasvaan pieni perunan pala. Jos se alkaa heti paistua, rasva on valmista. Jos ei, rasva ei ole vielä tarpeeksi kuumaa.
  10. Kun rasva on tarpeeksi kuumaa, laita noin puolet bataateista ja perunoista rasvaan paistumaan. Anna paistua noin 15minuuttia. Nosta ranskalaiset perunat reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja suolaa heti. Friteeraa loputkin perunat.
  11. Lopuksi pilko ankanrinta rasvapuoli ylöspäin noin kahdeksaan osaan. Älä tee siivuista liian ohuita. Asettele lautaselle haluamallasi tavalla, koristele rosmariinin oksalla, suolalla ja rosépippurilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Saisiko olla kulhollinen täyteläistä ja lämmittävää kanakeittoa? Maapähkinävoi tekee liemestä runsaan ja kermaisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea maapähkinä-kanakeitto

Ainekset

1
oranssi paprika
1
kesäkurpitsa
¼
punakaalia
1
maissintähkä
2
rkl
öljyä
250
g
broilerin paistisuikaleita
3
tl
keltaista currytahnaa
8
dl
kasvislientä
1
prk (250 ml)
kookosmaitoa
4
rkl
maapähkinävoita
(suolaa)
1
limetti
LISÄKSI
1
chili
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa suupaloiksi. Suikaloi kaali. Irrota maissista lehdet ja leikkaa jyvät pitkittäissuunnassa irti.

  2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista broilerit öljyssä kypsäksi. Lisää currytahna ja vihannekset. Paista vielä 5 minuuttia.

  3. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja maapähkinävoi. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä.

  4. Hienonna chili ja korianteri keiton kiehuessa. Purista limetin mehu ja lisää se valmiiseen keittoon. Tarjoa keitto chilin ja korianterin kanssa.

Vinkki Kokeile broilerin tilalla kiinteää tofua.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Sokeriton ranskalainen sinappi antaa juuri sopivasti ytyä broilerin makuun. Yhdistä rapeapintaiseksi paistettu broileri sobanuudeleiden ja kasvisten kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinappibroileri ja sobanuudelit

Ainekset

600
g
broilerin luuttomia paistileikkeitä
½
tl
suolaa
½
dl
dijoninsinappia
1
iso kananmuna
2
dl
pankojauhoja
öljyä paistamiseen
(chiliä)
Nuudelit
200
g
sobanuudeleita
1
ps (250 g)
varsiparsakaaleja
2
rkl
öljyä
1
rkl
riisiviinietikkaa
ripaus
suolaa
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuivaa paistileikkeet talouspaperilla ja ripottele suola pinnoille. Laita sinappi syvälle lautaselle, riko muna joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Laita pankojauhot toiselle syvälle lautaselle. Pyörittele paistileikkeet yksi kerrallaan ensin munaseoksessa ja sitten pankojauhoissa.

  2. Kuumenna kunnon loraus öljyä laakealla pannulla. Paista paistileikkeitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen, kunnes ne ovat kypsiä.

  3. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa varsiparsakaalit pitkittäin halki ja laita ne kypsymään nuudelien kanssa samaan kattilaan viimeiseksi minuutiksi. Valuta nuudelit ja varsiparsakaalit, ja laita ne takaisin kattilaan. Sekoita pienessä kulhossa öljy, etikka, sokeri ja suola. Kaada seos kattilaan ja kääntele niin, että nuudelit ja varsiparsakaalit maustuvat tasaisesti.

  4. Jaa nuudelit lautasille ja nosta broilerin paistileikkeet päälle. Viipaloi halutessasi chiliä päälle.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström

Keltajuuri antaa keittoon pirteän värin ja tuo samalla lisää syvyyttä makuun. Nuudelit imaisevat nopeasti keiton liemen, joten tarjoa keitto mieluiten pian valmistuksen jälkeen. Soppa maistuu toki myös patamaisena versiona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Keltajuuri-kanakeitto

Ainekset

500
g
keltajuurta
2
porkkanaa
1
pieni purjo
400
g
maustamattomia broilerinfileesuikaleita
1
rkl
curryjauhetta
2–3
rkl
öljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
l
vettä
2
kanaliemikuutiota
200
g
vehnänuudeleita

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.

  2. Paista purjoa, broileria ja currya öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia, kunnes broilerit saavat hieman väriä. Lisää juurekset ja valkoviinietikka. Kuumenna pari minuuttia sekoitellen.

  3. Lisää vesi ja kanaliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää nuudelit ja tarvittaessa vettä. Keitä noin 2 minuuttia, kunnes nuudelit ovat pehmeitä.