Butter chicken kuuluu toiveruokien vakiolistalle. Sävytä intialaisen voikanan kermatomaattikastike tällä kertaa pienellä chilin puraisulla.
Mehevä, täyteläinen ja raikkaan tomaattinen. Intialainen voikana eli butter chicken kuuluu monen toiveruokien vakiolistalle. Jos olet haaveillut valmistavasi tämän ruokalajin kotioloissa, tässä on mainio ohje käyttöösi.
Ruoanvalmistus alkaa broilerinfileepalojen marinoinnilla. Liha laitetaan kannattaa upottaa mausteiseen jogurttimarinadiin vähintään puoleksi tunniksi, mielellään pidemmäksikin aikaa.
Broilerin marinoituessa ehtii valmistaa tomaattikastikkeen. Se saa porista liedellä rauhassa, jotta mausteiden aromit ja chilin lämpö pääsevät kunnolla avautumaan.
Kastike soseutetaan sileäksi ja kaadetaan takaisin kasariin. Lopuksi joukkoon lisätään kevyesti paistetut broileripalat, jotka saavat hautua kastikkeessa kypsiksi.
Lisukkeena maistuu naanleipä tai keitetty riisi.
Viinisuositus: Ranskalainen Fernand Engel Pinot Gris Terres Rouges Organic 2019, 16,99 e, on melko täyteläinen ja miellyttävän öljyinen viini, mutta siinä on silti myös hapokkuutta, joka pitää maut napakkana. Viinin mausteisuus ja keveä kukkaisuus toimivat erityisen hienosti mausteena käytetyn jeeran kanssa. Alkuviini Espanjan Penedesistä, Can Sumoi La Rosa 2020, 22,45 e (tilausvalikoima), on herkullisen mineraalinen ja punaherukkainen. Se rakentaa kermaisen ruoan kanssa raikkaan ja pirteän kokonaisuuden ja korostaa butter chickenin mausteisuutta.
Butter chicken
Ainesosat
Vaiheet
-
Leikkaa broilerinrinnat 2–3 cm:n paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita lihapalat ja valkosipulit kulhoon. Lisää jogurtti ja marinoidun broilerin mausteet. Anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
-
Tee kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota sipulia, valkosipulia ja inkivääriä voissa pannussa keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää kastikkeen mausteet ja paista sekoitellen noin minuutti.
-
Nosta lieden lämpöä, kaada tomaattimurska pannuun ja kiehauta seos. Laske sitten lämpöä ja anna kastikkeen porista noin 20 minuuttia.
-
Soseuta kastike teho- tai sauvasekoittimella. Laita se tehosekoittimesta takaisin pannuun ja lisää kerma, sokeri ja suola.
-
Paista broileripaloihin toisessa pannussa, muutamassa erässä, öljyssä kaunis väri. Laita paistetut palat kastikkeeseen ja kuumenna noin 10 minuuttia, kunnes
broileri on kypsää. -
Viimeistele ruoka korianterilla ja cashew-pähkinöillä. Tarjoa keitetyn riisin tai naan-leivän kanssa.