Me Naiset on lisännyt 819 reseptiä.
Linkitetty 336 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Ananasmehu tekee kanasta supermureaa.

Vinkki! Kookosriisi on loistava lisuke huli huli -kanalle. Se syntyy simppelisti: korvaa osa riisin keitinvedestä kookosmaidolla. Jos haluat, ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Huli huli -kana

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
2
rkl
raastettua tuoretta inkivääriä
2
dl
ananasmehua
1/2
dl
soijakastiketta
100
g
tomaattipyrettä
600
g
broilerin paistileikettä
2
kevätsipulin vartta

Työvaiheet

  1. Hienonna valkosipuli ja raasta inkivääri. Mittaa pieneen kattilaan ananasmehu, soija ja tomaattipyree. Sekoita hyvin ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää inkivääri sekä valkosipuli. Anna porista viisi minuuttia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175-asteiseksi. Nostele broilerin palat uunivuokaan ja kaada kastike niiden päälle. Kypsennä 20 minuuttia.
  3. Nosta lämpötila 225 asteeseen ja ota vuoka ulos uunista. Hiero kastiketta broilerin pintaan vuoan pohjalta pullasudin avulla ja paista vielä viisi minuuttia. Hienonna kevätsipulin varret ja nostele ne kanan päälle ennen tarjoilua.

Kommentit (5)

Kcrimso
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Todella maukasta! Varmasti teen toistekin :)

Vierailija

Paras kanaruoka jota olen syönyt! Yleensä onnistun aina valmistamaan kuivahkoa kanaa, tästä tuli ihanan mehukasta ja todella hyvän makuista. Lisukkeeksi tein kookosriisiä ja vihreitä papuja.

Vierailija

Toimii!

Kcrimso
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Tämä on kyllä ihan huippuresepti! Olen ainakin jo viidesti tehnyt. :)

SareyM

Siis Huli-Huli broileri.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine ja Titti Uotila KUVA Sami Repo

Kanavartaissa on myös broilerinmaksaa. Maun juju piilee intensiivisessä tare-kastikkeessa.

Annoksia
4 (8-12 varrasta)
Valmistusaika
30 min + 40 min kypsennys
Vaikeustaso
Kohtalainen

Yakitori eli kanavartaat

Ainekset

1
pkt (300 g)
broilerinmaksaa
300
g
broilerin paistileikettä
½
purjosipulia
Tarekastike
1
valkosipulinkynsi
1
salottisipuli
1
cm:n pala
inkivääriä
dl
kanalientä
½
dl
miriniä (esim. Blue Dragon)
½
dl
vähäsuolaista soijaa
2
rkl
sakea
2
rkl
fariinisokeria
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
8-12
puista varrastikkua

Työvaiheet

  1. Sulata broilerinmaksat pakkauksen ohjeen mukaan. Laita varrastikut kylmään veteen likoamaan.

  2. Valmista tarekastike. Kuori ja hienonna valkosipuli, salottisipuli ja inkivääri. Mittaa kaikki kastikkeen aineet kattilaan ja keitä hiljalleen
    poreillen 40 minuuttia tai kunnes kastike on tiivistynyt noin puoleen.

  3. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjo 2 cm:n pätkiksi.

  4. Kuivaa sulaneet broilerinmaksat ja poista niistä mahdolliset kalvot. Leikkaa maksat puoliksi ja pujota palat neljään varrastikkuun.

  5. Puhdista broilerin paistileikkeet ja leikkaa ne isoiksi kuutioiksi. Pujota broilerinpalat ja purjopalat vuorotellen jäljellä oleviin tikkuihin.

  6. Kypsennä vartaat grillissä tai parilapannussa. Valele vartaita kypsennyksen aikana tarekastikkeella. Maksa kypsyy noin 2–3 minuutissa
    ja paistipalat 10 minuutissa. Tarjoa loppu kastike vartaiden kanssa.

     

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Annoksia
2-4
Valmistusaika
40 min + 30 min kypsennys
Vaikeustaso
Helppo

Kanaa ja pähkinöitä eli gong bao ji ding

Ainekset

2
broilerin rintapalaa
Marinadi
1
kananmunanvalkuainen
2
rkl
kuivaa sherryä
Kastike
1
dl
ruusunmarjasosetta
4
rkl
kiinalaista etikkaa
2
rkl
ketsuppia
2
rkl
tummaa soijakastiketta
2
rkl
vettä
1
rkl
kiinalaista chilikastiketta
4
tl
ruokosokeria
2
tl
kanaliemijauhetta
Lisäksi
2
porkkanaa
200
g
retikkaa tai retiisejä
1
pieni vihreä paprika
2
dl
maa- tai suolapähkinöitä
Uppopaistamiseen
4
dl
rypsiöljyä
Lisäksi
2
tl
maissitärkkelystä
½
ruukku
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1.  Paloittele broileri noppakuution kokoisiksi paloiksi. Sekoita marinadia varten kananmunanvalkuainen ja sherry. Kaada marinadi broileripaloille. Siirrä broileri jääkaappiin maustumaan 30 minuutiksi.

  2. Valmista kastike. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä sekoittaen 3 minuuttia. Nosta kastike liedeltä odottamaan.

  3. Kuori ja kuutioi porkkanat ja retikka. Leikkaa paprika kuutioiksi. Paahda maapähkinöitä kuivassa pannussa, kunnes ne saavat väriä. Suolapähkinöitä ei tarvitse paahtaa.

  4. Kuumenna öljy kattilassa ja uppopaista kasviksia öljyssä muutama minuutti. Nosta kasvikset reikäkauhalla ritilälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois.

  5. Nosta broileripalat marinadista. Ripottele maissitärkkelys broileripaloille. Uppopaista broilerit samassa öljyssä kuin kasvikset, noin 4 minuuttia.

  6. Kuumenna kastike. Lisää sen joukkoon kasvikset, broilerit ja pähkinät. Kumoa annos tarjoiluvadille. Hienonna korianteri koristeeksi.

Kommentit (0)

Eija V. on lisännyt 73 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.

Valkosipulintuoksuinen keittiö -blogi

Panang curry

Ainekset

400
g
broilerin rintafileetä kuutioina
2
rkl
öljyä
3/4
dl
(Spice up!) Panang curry -tahnaa
3
rkl
kuorittuja maapähkinöitä morttelissa murskattuna TAI vastaava määrä maapähkinävoita
5
kuivattua kaffirlimen lehteä pariin osaan murskattuna
1
rkl
ruokosokeria
1 1/2
rkl
kalakastiketta
3
dl
kookosmaitoa
1
punainen chili

Työvaiheet

Sekoita currytahna sekä paahdetut ja murskatut maapähkinät yhdeksi tahnaksi. Kuumenna öljy wokissa ja lisää siihen currytahna-pähkinäseos. Sekoita tahna kunnolla öljyn joukkoon ja paista kunnes tuoksuu. Lisää kaffirlimenlehdet ja sekoita hyvin.
Laita pannulle 1/3 kookosmaidolla ja sekoita huolellisesti. Keitä hiljalleen muutama minuutti, kunnes rasva nousee pinnalle. Sekoita välillä.
Seuraavaksi pannulle kana, sekoita kunnolla ja anna saada väriä.
Lisää loput kookosmaidosta ja sekoita tasaiseksi. Lisää kalakastike ja ruokosokeri.
Sekoita ja keittele miedolla lämmöllä, kunnes kastike paksuntuu ja määrä pienenee. Tässä vaiheessa rasva nousee pintaan. Makustele ja nautiskele salaa. Tarjoa jasmiiniriisin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 104 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Vartissa valmistuva superpasta on täynnä makuja: raikasta sitruunaa, reilusti rakuunaa ja ripaus cayenne-pippuria. Tähän jäät koukkuun.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen broileripasta

Ainekset

1
rs (350 g) broilen minuuttipihvejä
400
g
tagliatellepastaa
1-2
rkl
öljyä
Sitruunakastike
3-4
sitruunaa
100
g
parmesaanijuustoa
3/4
dl
oliiviöljyä
1
ruukku
rakuunaa
1
pss (60 g)
rucolaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
cayennepippuria

Työvaiheet

  1. Ota lihat huoneenlämpöön. Keitä pastaa suolalla (1 tl suolaa/ 1 l vettä) maustetussa vedessä 8 minuuttia. Kun siivilöit pastan, säästä 1 dl keitinvettä.
  2. Tee kastike pastan kiehuessa. Raasta 1 sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Purista sitruunoista 2 dl mehua. Raasta juusto raastimen pienellä terällä. Yhdistä kulhossa sitruunamehu, kuoriraaste ja juustoraaste. Vatkaa oliiviöljy ohuena nauhana joukkoon. Hienonna rakuuna ja rucola ja sekoita kastikkeeseen. Mausta suolalla ja cayennella.
  3. Kuumenna öljy isossa pannussa ja paista broilereita molemmin puolin yhteensä 5 minuuttia. Lisää kypsä pasta ja sitruunakastike ja lämmitä pannussa hetki sekoittaen niin, että juusto sulaa ja kastike muodostuu. Lisää tarvittaessa hieman keitinvettä.

     

Kommentit (2)

Vierailija

Maku sinänsä on ok (on kyllä paljon sitruunaa), mutta kastike on hyvin öljyinen ja rasvaisen tuntuinen. Ei tule varmaan toista kertaa tehtyä.

Vierailija

Oli kyllä sitruunainen 😉 Seuraavalla kerralla ehkä riittää 1 tai 2 sitruunan mehu.