Me Naiset on lisännyt 809 reseptiä.
Linkitetty 327 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Ananasmehu tekee kanasta supermureaa.

Vinkki! Kookosriisi on loistava lisuke huli huli -kanalle. Se syntyy simppelisti: korvaa osa riisin keitinvedestä kookosmaidolla. Jos haluat, ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Huli huli -kana

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
2
rkl
raastettua tuoretta inkivääriä
2
dl
ananasmehua
1/2
dl
soijakastiketta
100
g
tomaattipyrettä
600
g
broilerin paistileikettä
2
kevätsipulin vartta

Työvaiheet

  1. Hienonna valkosipuli ja raasta inkivääri. Mittaa pieneen kattilaan ananasmehu, soija ja tomaattipyree. Sekoita hyvin ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää inkivääri sekä valkosipuli. Anna porista viisi minuuttia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175-asteiseksi. Nostele broilerin palat uunivuokaan ja kaada kastike niiden päälle. Kypsennä 20 minuuttia.
  3. Nosta lämpötila 225 asteeseen ja ota vuoka ulos uunista. Hiero kastiketta broilerin pintaan vuoan pohjalta pullasudin avulla ja paista vielä viisi minuuttia. Hienonna kevätsipulin varret ja nostele ne kanan päälle ennen tarjoilua.

Kommentit (5)

Kcrimso
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Todella maukasta! Varmasti teen toistekin :)

Vierailija

Paras kanaruoka jota olen syönyt! Yleensä onnistun aina valmistamaan kuivahkoa kanaa, tästä tuli ihanan mehukasta ja todella hyvän makuista. Lisukkeeksi tein kookosriisiä ja vihreitä papuja.

Vierailija

Toimii!

Kcrimso
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Tämä on kyllä ihan huippuresepti! Olen ainakin jo viidesti tehnyt. :)

SareyM

Siis Huli-Huli broileri.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1536 reseptiä.
Linkitetty 57 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Vartissa valmistuva superpasta on täynnä makuja: raikasta sitruunaa, reilusti rakuunaa ja ripaus cayenne-pippuria. Tähän jäät koukkuun.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen broileripasta

Ainekset

1
rs (350 g) broilen minuuttipihvejä
400
g
tagliatellepastaa
1-2
rkl
öljyä
Sitruunakastike
3-4
sitruunaa
100
g
parmesaanijuustoa
3/4
dl
oliiviöljyä
1
ruukku
rakuunaa
1
pss (60 g)
rucolaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
cayennepippuria

Työvaiheet

  1. Ota lihat huoneenlämpöön. Keitä pastaa suolalla (1 tl suolaa/ 1 l vettä) maustetussa vedessä 8 minuuttia. Kun siivilöit pastan, säästä 1 dl keitinvettä.
  2. Tee kastike pastan kiehuessa. Raasta 1 sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Purista sitruunoista 2 dl mehua. Raasta juusto raastimen pienellä terällä. Yhdistä kulhossa sitruunamehu, kuoriraaste ja juustoraaste. Vatkaa oliiviöljy ohuena nauhana joukkoon. Hienonna rakuuna ja rucola ja sekoita kastikkeeseen. Mausta suolalla ja cayennella.
  3. Kuumenna öljy isossa pannussa ja paista broilereita molemmin puolin yhteensä 5 minuuttia. Lisää kypsä pasta ja sitruunakastike ja lämmitä pannussa hetki sekoittaen niin, että juusto sulaa ja kastike muodostuu. Lisää tarvittaessa hieman keitinvettä.

     

Kommentit (2)

Vierailija

Maku sinänsä on ok (on kyllä paljon sitruunaa), mutta kastike on hyvin öljyinen ja rasvaisen tuntuinen. Ei tule varmaan toista kertaa tehtyä.

Vierailija

Oli kyllä sitruunainen 😉 Seuraavalla kerralla ehkä riittää 1 tai 2 sitruunan mehu.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1536 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Meksikolainen superherkku sisältää rapeaksi paistettuja tortillalastuja, sieniä ja kanaa. Täydellinen ruoka syyslauantain luksusaamiaiselle!

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Sienichilaquiles

Ainekset

6
vehnätortillaa
300
g (5-7 dl)
sieniä (esim. kantarellia, lampaan-kääpää, kehnäsientä)
1
punasipuli
1
1 (grilli)broilerin koipireisi kypsänä
2 + 2
rkl
öljyä
1
avokado
100
g
fetaa
1/2
ruukkua
korianteria
4
kananmunaa
Kastike
5
keltaista tomaattia
2
tuoretta jalapenoa
1
valkosipulinkynsi
1/2
sipulia
1/2
ruukkua
korianteria
1
dl
vettä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Pilko kastikkeen ainekset ja siirrä ne kattilaan. Lisää vesi ja suola. Keitä 5 minuuttia ja soseuta. Siirrä kastike sivuun.
  2. Leikkaa tortillaletut lastuiksi. Puhdista ja pilko sienet. Kuori ja viipaloi sipuli. Riivi broilerinlihat.
  3. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa. Paista sieniä ja sipuleita 3–5 minuuttia ja siirrä ne pois pannusta. Lisää 2 rkl öljyä pannuun ja paista tortillalastut kullanruskeiksi. Lisää sieni-sipuliseos ja broilerit tortillan joukkoon. Kaada kastike päälle ja kiehauta.
  4. Kuori avokado, poista kivi ja viipaloi hedelmäliha. Murusta feta. Lisää avokadot, feta ja korianteri paistokseen. Paista kullekin ruokailijalle kananmuna häränsilmänä eli jätä keltuainen löysäksi.

 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 809 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Anna Huovinen

Kiinalaisen ravintolan suosikkiannos toimii mahtavasti myös lihapullina! Maapähkinöillä ja inkiväärillä piristetyt kanapyörykät ovat täynnä makua.

Annoksia
4-6
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kung pao -lihapullat

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
5
cm
pätkä inkivääriä
0,5
dl
maapähkinöitä
800
g
broilerin jauhelihaa
2
tl
chilijauhetta
1,5
tl
suolaa
1
rkl
hoisin-kastiketta
1
rkl
tummaa siirappia
1
rkl
seesamiöljyä
1
rkl
soijakastiketta
Lisäksi
(maapähkinä)öljyä
2
kevätsipulin vartta

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori inkivääri ja raasta sen raastimen hienolla terällä. Rouhi maapähkinät terävällä veitsellä karkeaksi rouheeksi.
  2. Kumoa jauhelihat kulhoon ja mittaa kaikki mausteet sekaan. Lisää kulhoon myös valkosipuli, inkivääriraaste ja maapähkinärouhe.
  3. Sekoita taikina hyvin sekaisin joko käsin tai puuhaarukalla. Anna levätä hetki jääkaapissa. Silppua sillä välin kevätsipulin varsi.
  4. Pyöritä taikina lihapulliksi. Kasta käsiä kylmään veteen, jotta massa ei tartu käsiin.
  5. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Nostele puolet lihapullista pannulle ja paista ruskeiksi joka puolelta. Lisää lopuksi puolet kevätsipulin varsista pannulle ja pyöräytä sekaisin. Siirrä tarjoiluastiaan ja paista loput lihapullat samalla tavalla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 809 reseptiä.
Linkitetty 44 keittokirjaan.
Ohje Toni Kostiainen Kuva Tuomas Kolehmainen

Rapeaa pinnalta ja mehevää sisältä! Kokki ja ravintoloitsija Toni Kostiainen ei yleensä tee itselleen ruokaa kotona. Mutta silloin kun tekee, lautasella on usein jenkkityylistä, uppopaistettua kanaa. Rasvaisen herkun lisukkeena Kostiainen nauttii jotain hapokasta, vaikkapa etikalla terästettyä...

Annoksia
4
Valmistusaika
40 min

Tuplaleivitetty piimäkana Amerikan tapaan

Ainekset

8
luullista broilerin paistileikettä
2
dl
piimää
2
dl
vehnäjauhoja
2
tl
cayenne-pippuria
2
tl
mustapippuria rouhittuna
2
tl
suolaa
1
l
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Pyyhkäise leikkeiden pinnat talouspaperilla kuivaksi. Leikkaa ne kahteen osaan.
  2. Mittaa lautaselle vehnäjauhot ja mausteet. Sekoita ne hyvin keskenään. Kaada toiselle lautaselle piimä. Kasta kanapala kerrallaan ensin piimään ja sitten pyöräytä jauhossa. Leivitä kaikki palat kahdesti.
  3. Vuoraa lautanen talouspaperilla valmiita kananpaloja varten. Kaada öljy kattilaan ja anna sen lämmetä. Jos käytät lämpömittaria, anna öljyn kuumentua 180-asteiseksi. Paista ensin puolet kanoista. Paistoaika on 16-18 minuuttia, eli kunnes pinta on rapea ja kullanruskea. Paista loput leikkeet samalla tavalla.

Kommentit (0)