Me Naiset on lisännyt 789 reseptiä.
Linkitetty 244 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Ananasmehu tekee kanasta supermureaa.

Vinkki! Kookosriisi on loistava lisuke huli huli -kanalle. Se syntyy simppelisti: korvaa osa riisin keitinvedestä kookosmaidolla. Jos haluat, ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Huli huli -kana

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
2
rkl
raastettua tuoretta inkivääriä
2
dl
ananasmehua
1/2
dl
soijakastiketta
100
g
tomaattipyrettä
600
g
broilerin paistileikettä
2
kevätsipulin vartta

Työvaiheet

  1. Hienonna valkosipuli ja raasta inkivääri. Mittaa pieneen kattilaan ananasmehu, soija ja tomaattipyree. Sekoita hyvin ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää inkivääri sekä valkosipuli. Anna porista viisi minuuttia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175-asteiseksi. Nostele broilerin palat uunivuokaan ja kaada kastike niiden päälle. Kypsennä 20 minuuttia.
  3. Nosta lämpötila 225 asteeseen ja ota vuoka ulos uunista. Hiero kastiketta broilerin pintaan vuoan pohjalta pullasudin avulla ja paista vielä viisi minuuttia. Hienonna kevätsipulin varret ja nostele ne kanan päälle ennen tarjoilua.

Kommentit (2)

Kcrimso
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Todella maukasta! Varmasti teen toistekin :)

Vierailija

Paras kanaruoka jota olen syönyt! Yleensä onnistun aina valmistamaan kuivahkoa kanaa, tästä tuli ihanan mehukasta ja todella hyvän makuista. Lisukkeeksi tein kookosriisiä ja vihreitä papuja.

Me Naiset on lisännyt 789 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Pastapannu on täydellinen ruoka illalla kotiin palaavalle. Se vie takuulla nälän mennessään ja valmistuu hetkessä.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-feta-pastapannu

Ainekset

300
g
pastaa
450
g
hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
oliiviöljyä
1
tl
timjamia
1
tl
oreganoa
1
tl
basilikaa
1/2
tl
mustapippuria
1
l
paahdettua kasvisseosta (ks. ohje)
200
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan runsaaseen, suolalla maustettuun veteen. Keitä napakan kypsäksi ja valuta.
  2. Pastan kiehuessa paista broilerin fileesuikaleet kypsiksi oliiviöljyssä laakealla paistinpannulla. Mausta suikaleet timjamilla, oreganolla, basilikalla ja mustapippurilla.
  3. Lisää kasvisseos ja kuumenna, kunnes kasvikset ovat lämmenneet. Lisää kypsä, valutettu pasta ja sekoita. Lisää lopuksi fetajuusto muruina.

Paahdetut kasvikset

Ainekset

1
iso bataatti (400 g)
4
isoa porkkanaa (600 g)
2
palsternakkaa (300 g)
4
punasipulia (500 g)
1
parsakaali (300 g)
4
eriväristä paprikaa (600 g)
2
isoa munakoisoa (600 g)
1
dl
oliiviöljyä
1 1/2
rkl
hiutalesuolaa
1 1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja pilko bataatti sivuiltaan noin 2½ sentin kuutioiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne vinoviipaleiksi, samoin palsternakka. Kuori ja lohko punasipulit. Paloittele parsakaalit ja paprika. Poista munakoisoista päät, paloittele kuutioiksi.
  2. Sekoita kasvikset kahdessa suuressa kulhossa. Jaa öljy kulhollisten kesken, sekoita. Kaada ensin toinen kulhoista leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  3. Paahda kasviksia 240-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet, mutta eivät ole aivan kypsiä. Mausta hiutalesuolalla ja mustapippurilla. Käsittele samoin toinen kulhollinen. Siirrä paahdetut kasvikset jääkaappiin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1454 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Tuomas Kolehmainen

Kana pyöritellään majoneesissa ennen grillaamista. Idea voi kuulostaa oudolta, mutta kannattaa kokeilla. Lopputulos on elämäsi mehevin grillikana.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Alabaman kana

Ainekset

1
kg
broilerin paistileikkeitä
2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
Alabama-kastike
2
dl
majoneesia
1/2
dl
omenamehua
2
rkl
väkiviinaetikkaa
2
rkl
raastettua piparjuurta
1
rkl
sitruunan mehua
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Ota leikkeet huoneenlämpöön 1 tunti ennen grillaamista. Yhdistä kastikkeen ainekset ja laita jääkaappiin.
  2. Sivele leikkeet öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa leikkeet suoralla lämmöllä melkein kypsiksi, noin 20 minuuttia.
  3. Laita leikkeet kulhoon ja reilu desi kastiketta päälle ja pyörittele sekaisin. Jatka leikkeiden grillaamista, kunnes ne ovat kypsiä.
  4. Tarjoa leikkeet lopun kastikkeen ja vihreiden tahinikasvisten kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1454 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Maustevoi löytyykin lehtipihvin sijaan perunanyytistä. Valitse grillinyyttiin pienenpieniä pottuja

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalkkunan lehtipihvit ja grilliperunat

Ainekset

4
kalkkunanrintafileepihviä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Grillipotut
800
g
keitettyjä perunoita (pieniä)
2
rkl
korianteria hienonnettuna
50
g
pehmeää voita
1
tl
juustokuminaa
1/4
tl
suolaa
2
rkl
kuumaa vettä
Harissa
2
vihreää jalopenoa
5
dl
babypinaattia
1
valkosipulinkynsi
1
limetin mehu
1
dl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
Lisäksi
vahvaa foliota

Työvaiheet

  1. Laita grilli kuumenemaan. Ota kalkkunapihvit huoneenlämpöön.
  2. Ota foliosta kaksi isoa neliönmuotoista palaa. Laita perunat toiselle palalle. Hienonna korianteri. Sekoita korianteri, juustokumina ja suola voihin. Jaa maustevoi nokareina perunoiden päälle. Sulje nyytti huolellisesti ja kääri se toiseenfoliopalaan niin, että folioiden saumat ovat eri puolilla. Kuumenna perunoita grillissä keskilämmöllä 10–15 minuuttia. Käännä nyyttiä pari kertaa grillauksen aikana.
  3. Tee harissa perunoiden lämmetessä. Poista jalopenoista siemenet ja pilko jalapenot sauvasekoittimen kulhoon. Lisää loput aineet ja soseuta tasaiseksi.
  4. Nuiji kalkkunapihvit ohuiksi. Sivele niille öljyä. Paista pihvejä noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Mausta kypsät pihvit suolalla ja pippurilla. Tarjoa grillipottujen ja harissan kanssa.

Kommentit (1)

isoisoisä 1931

Meillä ei kyllä ole syöty neljäänkymmeneen vuoteen noin poltettua ruokaa. Ehkä siksi vielä voin tässä terveenä 86v ukkelina kirjoitella.

Hyvä terveys on lisännyt 82 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Pyöräytä lihapullat vähärasvaisesta broilerin jauhelihasta ja kypsennä ne tomaattikastikkeessa meheviksi.

Annoksia
20 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileripullat

Ainekset

400
g
broilerin jauhelihaa
1
dl
maitorahkaa (0,3 %)
1/2
dl
korppujauhoja
1
sipuli
1
dl
silputtua lehtipersiljaa
1/2
chilipalko
1/2
rkl
raastetun sitruunan kuorta
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
suolaa
Kastike
1
prk
(400/240 g) kirsikkatomaatteja
2
dl
vettä
1
tl
basilikaa
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhelihan joukkoon rahka ja korppujauho. Anna taikinan turvota 10 minuuttia.
  2. Silppua sipuli, persilja ja chili. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. Sekoita kaikki ainekset broilerimassaan.
  3. Pyörittele kostutetuin käsin taikinasta pyöryköitä. Paista pyöryköitä pinnoitetulla pannulla noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon purkillinen kirsikkatomaatteja, vesi, basilika ja suola.
  4. Hauduta pullia kastikkeessa noin 15 minuuttia. Tarjoa peruna-fenkolimuusin ja rahkatsatsikin kanssa.

Peruna-fenkolimuusi

Ainekset

800
g
jauhoista perunaa
200
g
fenkolia
1
dl
maitorahkaa (0,3 %)
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja lohko perunat. Leikkaa fenkolista kuivat varret pois ja paloittele fenkoli pieniksi kuutioiksi. Keitä kasvikset kypsiksi.
  2. Soseuta kasvikset sähkövatkaimella soseeksi. Lisää joukkoon rahka ja suola. Sekoita ainekset tasaiseksi muusiksi.

Rahkatsatsiki

Ainekset

250
g
maitorahkaa (0,3 %)
1/2
kurkku
1/2
ruukku
ruohosipulia
1
rkl
minttua silputtuna
1
valkosipulinkynsi
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1.  Laita rahka valumaan tiheään siivilään 15 minuutiksi.
  2. Pese ja raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Purista kurkusta käsin ylimääräinen neste pois. Silppua yrtit ja valkosipuli. Yhdistä ainekset ja anna tsatsikin tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.

Kommentit (0)