Me Naiset on lisännyt 794 reseptiä.
Linkitetty 315 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Ananasmehu tekee kanasta supermureaa.

Vinkki! Kookosriisi on loistava lisuke huli huli -kanalle. Se syntyy simppelisti: korvaa osa riisin keitinvedestä kookosmaidolla. Jos haluat, ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Huli huli -kana

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
2
rkl
raastettua tuoretta inkivääriä
2
dl
ananasmehua
1/2
dl
soijakastiketta
100
g
tomaattipyrettä
600
g
broilerin paistileikettä
2
kevätsipulin vartta

Työvaiheet

  1. Hienonna valkosipuli ja raasta inkivääri. Mittaa pieneen kattilaan ananasmehu, soija ja tomaattipyree. Sekoita hyvin ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää inkivääri sekä valkosipuli. Anna porista viisi minuuttia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175-asteiseksi. Nostele broilerin palat uunivuokaan ja kaada kastike niiden päälle. Kypsennä 20 minuuttia.
  3. Nosta lämpötila 225 asteeseen ja ota vuoka ulos uunista. Hiero kastiketta broilerin pintaan vuoan pohjalta pullasudin avulla ja paista vielä viisi minuuttia. Hienonna kevätsipulin varret ja nostele ne kanan päälle ennen tarjoilua.

Kommentit (4)

Kcrimso
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Todella maukasta! Varmasti teen toistekin :)

Vierailija

Paras kanaruoka jota olen syönyt! Yleensä onnistun aina valmistamaan kuivahkoa kanaa, tästä tuli ihanan mehukasta ja todella hyvän makuista. Lisukkeeksi tein kookosriisiä ja vihreitä papuja.

Vierailija

Toimii!

Kcrimso
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Tämä on kyllä ihan huippuresepti! Olen ainakin jo viidesti tehnyt. :)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 505 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Tämä kukkakaalisalaatti maistuu paitsi grillibroilerin kanssa, myös minkä vain grilliruuan parina. Jujuna on ohuisiin kaalisiivuihin imeytetty sitruunalla ja valkosipulilla maustettu öljykastike. Kokeile!  

Annoksia
4
Valmistusaika
40
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalisalaatti ja grillattu sitruunabroileri

Ainekset

500
g
kukka- ja parsakaalia (erivärisiä, romanescua tms.)
1
dl
siemensekoitusta
2
valkosipulinkynttä
3/4
dl
oliiviöljyä
1/2
dl
sitruunamehua
1
rkl
juoksevaa hunajaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
tl
suolaa
50
g
kovaa juustoa (esim. Västerbottensost)
1
ruukku
ruohosipulia
Lisäksi
1
pkt (400 g)
broilerin ohuita fileepihvejä tai -leikkeitä
2
tl
luomusitruunan kuorta raastettuna
1
rkl
öljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

Tee ensin broilerinfileiden marinadi. Yhdistä sitruunankuoriraaste, öljy, suola ja mustapippuri. Hiero öljy broilerinfileisiin. Anna maustua huoneenlämmössä puoli tuntia.

Valmista sillä aikaa salaatti. Huuhdo kaalit ja leikkaa ne aivan ohuiksi lastuiksi. Jos pidät kaalin pystysuunnassa, saat viipaleisiin hauskan puumaisen muodon. Osa murustuu väistämättä. Kumoa kaalit isoon kulhoon.

Paahda siemenet kuivalla pannulla. Kumoa ne kaalien joukkoon.

Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi lastuiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä valkosipulilastut. Nosta liedeltä ja sekoita joukkoon sitruunamehu, hunaja ja mausteet.  

Kaada lämmin kastike pannulta kaalien joukkoon ja pöyhi sekaisin. Anna maustua ainakin vartti ennen tarjoamista.

Leikkaa kuorimaveitsellä lastuja juustosta. Hienonna ruohosipuli. Lisää ne salaatin päälle. 

Grillaa broilerinfileet molemmin puolin kypsiksi. Tarjoa kukkakaalisalaatin kanssa.

Vinkki! Salaatin maku paranee entisestään, jos se ehtii tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1510 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Aasialainen congee on kulhoruoka, jossa puuromaisen pehmeäksi keitetylle riisille lasketaan kasviksia, broileria ja kananmunaa.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolainen riisipuuro eli congee

Ainekset

4
dl
jasmiiniriisiä
1
l
mietoa kana- tai kasvislientä
4
broilerin rintafileetä
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
rypsiöljyä
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
4
kananmunaa
2
kevätsipulia
1
dl
korianteria hienonnettuna
1
dl
rouhittuja suolapähkinöitä
Lisäksi
sushi-inkivääriä
riisiviinietikkaa
soijakastiketta
seesamiöljyä
sriracha-chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Keitä riisi kana- tai kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan, kuitenkin niin, että riisi jää tavallista lisäkeriisiä löysemmäksi. Jos haluat todella löysää puuroa, lisää nesteen määrää.
  2. Viipaloi rintafileet. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuullota valkosipulia öljyssä pannussa 2−3 minuuttia. Lisää broilerit ja paista kypsiksi, fileen paksuudesta riippuen 5−10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Laita kananmunat veteen kattilaan. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä munia noin 6 minuuttia. Tällöin keltuaiset jäävät hieman löysiksi. Jäähdytä, kuori ja puolita munat.
  4. Hienonna kevätsipulit ja korianterit. Rouhi suolapähkinät.
  5. Lusikoi riisi annoskulhoihin. Asettele broileria, kevätsipulia, korianteria ja kananmunanpuolikkaat riisin päälle. Lisää suolapähkinät. Kata pöytään sushi-inkivääriä, etikkaa, soijakastiketta, seesamiöljyä ja chilikastiketta.

 

Kommentit (0)

Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 75 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Arla keittiö

Ranskalaistyyliseen kanapataan sihautetaan sipulien ja herkkusienien sekaan valkoviiniä ja joukkoon kaadetaan herkullista ruokakermaa. Ihanan täyteläinen syysherkku muhii itsekseen uunissa. 

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 60 min

Rosmariini-valkosipulibroileri

Ainekset

1
kokonainen broileri
2
tl
suolaa
1/2
tl
valkopippuria
3
sipulia
350
g
herkkusieniä
4
valkosipulinkynttä
25
g
voita
2
dl
kuivaa valkoviiniä
1
prk
(2 dl) Arla Lempi valkosipuli & rosmariini -ruokakermaa

Työvaiheet

  • Jos broileri on pakastettu, ota se edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan. Hiero broilerin pintaan suolaa ja valkopippuria. Ripottele suolaa myös broilerin sisään. 
  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja leikkaa sipulit reiluiksi viipaleiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Leikkaa herkkusienet puoliksi. 
  • Sulata voi uunipadassa. Ruskista broileri padassa ensin rintapuolelta. Käännä se ja lisää sipulit ja herkkusienet. Kuullota niitä hetki. Lisää viini ja anna kiehahtaa pari minuuttia. Lisää pataan 2 dl ruokakermaa ja kuumenna kiehuvaksi. 
  • Laita kansi päälle ja nosta pata uuniin. Paista 45-60 minuuttia kunnes haarukalla pistettäessä broilerista nousee kirkasta lientä. Nosta pata uunista, anna broilerin olla 10-15 minuuttia kannen alla. Tarjoa riisin tai perunoiden kanssa.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 129 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Broileri-tortillat

Ainekset

4-5
Kpl
Tortillapohjia
300
G
Broilerifileitä (kypsiä)
Rucolaa
Tomaattia
Kurkkua
Kevätsipulia
Basilikaa
Basilika hummus:
1/2
Ruukku
Basilikaa
1
Vartta
Kevät sipulia
1
Rkl
Oliiviöljyä
1
Kpl
Valkosipulinkynttä
3
Dl
Keitettyjä kikherneitä
1/4
Dl
Tahinia
1 1/2
Rkl
Sitruunamehua
1/2
Tl
Suolaa
Aioli kastike:
1/2
Dl
Aiolia
1/2
Dl
Kermaviiliä

Työvaiheet

Hummus:
Irrota basilikan lehdet varsista ja pilko kevätsipuli hienoksi. Soseuta kikherneiden kanssa. Sekoita joukkoon oliiviöljy ja puristettu valkosipulinkynsi.

Kommentit (0)