Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 263 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Intialainen kanakorma on kermaisen pehmeä curry, jossa on hieman tulisuutta. Mehevän kookos-kermakastikkeen maun takaa reilusti annosteltu ja kunnolla paistettu makupohja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Intialainen kanakorma

Ainekset

Mausteseos
1/2
rkl
jauhettua korianteria
1/2
rkl
juustokuminaa
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
kurkumaa
1
tl
currya
1
tl
jauhettua kardemummaa
1/2-1
tl
chilijauhetta
Lisäksi
400
g
maustamattomia broilerin rintafileitä
5
cm
pala inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
1
sipuli
1
tlk
kookosmaitoa
2
dl
kermaa
1/2
dl
mantelijauhetta
4
rkl
öljyä
4
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
rusinoita
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Yhdistä kuivat mausteet.
  2. Pilko broileri paloiksi. Kuori ja raasta inkivääri, valkosipulit ja sipulit.
  3. Kuumenna iso pannu. Paista kuivia mausteita öljyssä minuutti niin, että mausteet nopeasti kiehahtavat. Varo polttamasta!
  4. Lisää joukkoon raastetut sipulit, valkosipuli ja inkivääri sekä tomaattipyree. Paista, kunnes muodostuu tahnamainen seos. Kaada pannulle kookosmaito, kerma ja mantelijauhe. Sekoita. Lisää broileri. Hauduta 30-40 minuuttia.
  5. Lisää lopuksi rusinat ja mausta suolalla. Tarjoile keitetyn basmatiriisin kanssa.

 

Kommentit (2)

Korma

Tein kanakorman reseptin mukaan (ilman rusinoita) valurautapannussa. Ilman rusinoita 1580 kcal.
En yleensä tee ruokaa enkä ole taitava kokki.
Ruoka oli erittäin helppo valmmistaa ja maistuu erittäin hyvälle! Suosittelen. Lisukkeeksi riisiä.
Vielä kerran suosittelen

Kokkaan harvoin

Mietin vaan että mistä kuvaus jugurttisesta kastikkeesta tulee kun eihän täs ole jugurttia? Onko se vaan sanonta? Ja mikä on raastettu sipuli?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1452 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Supermehevässä herkkuburgerissa pankojauhoilla rapsakoitettu broileri saa seurakseen Italian makuja, kuten aurinkokuivattua tomaattia ja ihana parmesaanimajoneesia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Italoburgerit

Ainekset

6
broilerin ohutfileetä
4
rkl
pestoa
1
kananmuna
dl
pankojauhoja
paistamiseen noin 1
dl
öljyä
LISÄKSI
125
g
mozzarellaa
12
viipaletta aurinkokuivattua tomaattia
6
hampurilaissämpylää
½
ruukkua tuoretta basilikaa
PARMESAANIMAJONEESI
25
g
raastettua parmesaania
¾
dl
majoneesia
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Tee parmesaanimajoneesi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Sivele broilerin ohutfileet pestolla molemmin puolin. Mittaa lautaselle kanan- muna ja riko sen rakenne, mittaa pankojauhot toiselle lautaselle. Kasta fileet ensin kananmunaan ja sen jälkeen pankojauhoihin.

  2. Kuumenna runsaasti öljyä paistinpannulla. Paista fileitä (erissä) noin 4 minuuttia per puoli, kunnes fileet ovat kypsiä ja kullanruskeita.

  3. Siirrä sivuun ja pidä lämpimänä.

  4. Viipaloi mozzarella, valuta aurinkokuivatut tomaatit. Lämmitä sämpylät. Voitele molemmat puolikkaat parmesaani-majoneesilla. Täytä broilerilla, mozzarellalla, aurinkokuivatulla tomaatilla ja basilikan lehdillä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1452 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Harissavinegretti tuo koukuttavaa potkua lämpimään kanasalaattiin. Seesaminsiemenillä kuorrutettu feta yhdistää ihanasti rapean pinnan ja sulavan pehmeän sisuksen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kana-kasvissalaatti, seesamifetaa ja harissavinegretti

Ainekset

300
g
broilerin rinta- tai sisäfileetä
2
(eri väristä) paprikaa
1
kesäkurpitsa
200
g
vihreää parsaa
3
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Seesamifeta
300
g
fetaa
3
rkl
vehnäjauhoja
1
kananmuna
1
dl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
100
g
lehtikaalisuikaleita
Harissavinegretti
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
omenaviinietikkaa
1
rkl
harissaa
1
rkl
hunajaa
ripaus suolaa ja pippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele broileri, paprikat ja kesäkurpitsa sopiviksi suupaloiksi.

  2. Napsauta parsoista kovat päät ja kuori tarvittaessa, leikkaa isoiksi suupaloiksi.

  3. Yhdistä öljy, suola ja pippuri ja kääntele aineksiin huolellisesti. Levitä väljästi leivinpaperin päälle uunipellille.

  4. Leikkaa feta paloiksi. Mittaa yhdelle lautaselle vehnäjauhot, riko kananmuna toiselle ja laita seesaminsiemenet kolmannelle. Dippaa fetapalat ensin vehnäjauhoihin, sitten kananmunaan ja viimeiseksi seesaminsiemeniin.

  5. Tee kolot kasvisten ja kanan sekaan ja nosta fetapalat pellille. Paahda noin 25 minuuttia.

  6. Tee sillä aikaa harissavinegretti sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

  7. Poista lehtikaalista kova keskiruoti ja leikkaa lehdet suikaleiksi. Kääntele ⅓ harissavinegretistä lehtikaalisuikaleiden joukkoon kunnolla käsin möyhentäen.

  8. Jaa maustettu lehtikaali lautasille. Nosta päälle kuumia kasviksia, kanaa ja fetaa. Tarjoa lopun harissavinegretin kanssa.

Kommentit (1)

Andreas Felder

Kamalin resepti mitä olen tältä sivustolta kokeillut. Menee rahat ihan hukkaan jos tätä lähtee tekemään.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2865 reseptiä.
Linkitetty 322 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Arkisista broilerin koipireisistä kehkeytyy mahtava herkku, kun niiden annetaan paahtua uunissa sitrusviipaleiden kanssa ja kaveriksi pyöräytetään pirteä persillade.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileria persillade

Ainekset

2
(luomu)appelsiinia
2
(luomu)sitruunaa
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
4
broilerin koipi-reisipalaa
PERSILLADE
1
(iso) ruukku lehtipersiljaa
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
appelsiinin kuorta hienoksi raastettuna
1
dl
öljyä
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese sitrukset kuumalla vedellä ja raasta appelsiinista 2 tl kuorta talteen persilladea varten. Leikkaa 1½ appelsiinia ja 1½ sitruunaa ohuiksi viipaleiksi. Asettele ne laakeaan uunivuokaan tai pellille.

  2. Purista puolikkaan appelsiinin mehu isoon kulhoon. Lisää öljy, suola ja mustapippuri. Laita koipireidet kulhoon ja kääntele niin, että mausteöljy levittyy tasaisesti broilerin pintaan. Laita koipireidet vuokaan sitrusviipaleiden päälle. Kypsennä uunissa 35–40 minuuttia tai kunnes broilerit ovat kauniin ruskeita ja rapeanahkaisia.

  3. Hienonna persilja ja valkosipulinkynnet. Purista sitruunamehu ja sekoita kaikki persilladen ainekset keskenään tasaiseksi tahnaksi. Tarjoa kuumien koipireisien kanssa.

Kommentit (6)

Vierailija

Kiitos. Otin tämän reseptin talteen.

Herkkusuu91

Miten tämä Persillade kastike eroaa Gremolata kastikkeesta muuta kuin nimeltä? Persillade taitaa olla pelkkä mauste, mutta Gremolata on maustekastike.

Vierailija

Persillade on kotoisin Ranskasta, Gremolata Italiasta ja useinhan eri maissaä/alueilla on tehty samankaltaisia ruokia eri nimillä. Perinteisesti Gremolata on tehty kastikkeeksi/marinadiksi Ossobucco Milanese-ruokaan ja monesti siihen lisätään kovia, italialaisia juustoja. Persilladen ja Gremolatan perusreseptit muistuttavat kovasti toisiaan ja myös etelä-amerikkalainen Chimichurri muistuttaa kahta edellämainittua.

Vierailija

Gremolataan ei vaan tule öljyä eikä sitruunan mehua, vain raastettua sitruunaa.

mikä mättää ?

Otsikossa mainostettiin yrttikastiketta, mutta nähdäkseni ko. kastikkeessa ei ole muita yrttejä, kuin persiljaa...

Itse tykkään syödä lihaa missä ei ole pelkkiä luita. Rintapalat ovat suosikkini broilerissa, niitä vain saa harvasta kaupasta.

Tai , jos saa ne on jsk.mausteliemessä. Itse ostan maustamattomia.

Mutta koipia ja filettä hyllyt pursuu kyllästymiseen asti.

Toinen on porsaan lapa, lähikaupasta saa vain (silloin, kun saa) öky SUOLATTUA porsaanlapaa, mitä sitten saa liotella tuntikaupalla,sitä turhaa suolaa pois.

Ja miksi suolaa tungetaan j0ka tuotteeseen ja lisätään VETTÄ?

Emme  elä -50 luvulla, jolloin ei ollut kylmälaitteita. Toki se liika suola (ja vesi) lisää tuotteen painoa... :(

Mutta myös pilaa tuotteen.

Vierailija

Olipa mautonta vaikka tein juuri ohjeen mukaan, persillade se toi oman makunsa kanaan joka ei muuten maistunut miltään. Toisaalta ohjeen mukaan tehty luemi olisi voinut vaikuttaa yli yö mutta olisiko sittenkään maustunut.
No en tee toiste.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2865 reseptiä.
Linkitetty 66 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Älä anna vaatimattoman ulkonäön hämätä, sillä senegalilainen poulet yassa on mahtavan makuinen broileriruoka. Dijoninsinappia, sitruunaa ja sipulia pursuava ruoka on mieto mutta aromikas.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 8 t maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Poulet yassa eli senegalilainen broileri

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
MARINADI
4
sipulia
4
valkosipulinkynttä
1
chilipalko
¾
dl
sitruunamehua
2
rkl
valkoviinietikkaa
2
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
(karkeaa) dijoninsinappia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
PAISTAMISEEN
rypsiöljyä
2
tl
sokeria
TARJOILUUN
oliiveja, keitettyä riisiä

Työvaiheet

  1. Tee ensin marinadi. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulit. Viipaloi chili. Lisää sitruunamehu, etikka, öljy, sinappi ja mausteet.

  2. Laita broilerin rintafileet marinadiin. Jos haluat paistamisen sujuvan nopeasti, voit leikata fileet pitkittäin ohuiksi leikkeiksi. Peitä kelmulla ja nosta viileään yön ajaksi.

  3. Ota broilerit pois marinadista. Säästä marinadi kastiketta varten.

  4. Paista broilereita öljyssä noin 3 minuuttia molemmin puolin. Nosta hetkeksi sivuun.

  5. Lisää pannulle öljyä. Nosta sipulit reikäkauhalla marinadista pannulle. Paista noin 5 minuuttia sekoitellen. Lisää loppu marinadi ja 2 tl sokeria. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 20 minuuttia. Sekoittele välillä, ettei seos pala pohjaan. Lisää tarvittaessa hieman vettä tai öljyä.

  6. Lisää broilerit pannulle muiden aineiden joukkoon. Jatka kypsentämistä, kunnes broileri on kypsää (paksuudesta riippuen 5–15 minuuttia ). Tarjoa oliivien ja riisin kanssa.

Kommentit (0)