Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kana
9:27 | 11.1.2020

Siideribroileri

Lisää omaan keittokirjaan
Me Naiset on lisännyt 1856 reseptiä
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Yllätä sunnuntaipöydässä siideriglaseeratulla broilerilla. Ahkera valelu pitää huolen broilerin mehevyydestä. Samassa vuoassa kypsyvät lisukkeeksi sopivat omenat ja porkkanat.

Milloin valmistit viimeksi ruuaksi kokonaisen broilerin? Se on helpompaa kuin muistitkaan. Näiden vinkkien avulla onnistut varmasti:

  1. Ota broileri ajoissa huoneenlämpöön. Kuten lihan valmistuksessa yleensäkin, kypsyminen etenee tasaisimmin, kun broileria ei työnnetä jääkaappikylmänä uuniin.
  2. Täytä broileri. Hyviä täytteitä ovat esimerkiksi omenalohkot ja  tuoreet yrtit, joiden maut imeytyvät lihaan kypsennyksen aikana. Voit halutessasi sitoa paistilangalla kanan jalat yhteen.
  3. Sivele broilerin pinta öljyllä. Näin saat kanaan rapean pinnan. Öljyäminen estää myös kosteuden haihtumista broilerista, jolloin lopputuloksesta tulee mehevämpää.
  4. Käännä broileri kerran kypsennyksen aikana. Näin broileri kypsyy tasaisesti ja vältät esimerkiksi rintalihan kuivumisen.
  5. Valele broileria liemellä ahkerasti. Valeluun sopii esimerkiksi kokoon keitetty siideri. Voit nostella lientä vuoasta broilerin pintaan kypsennyksen aikana lusikalla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1½ t
Helppo

Siideribroileri

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
(noin 1,3 kg)
kokonainen broileri
1
pieni
omena (hapan lajike)
4
oksaa
timjamia
2
rkl
öljyä
2
tl
suolaa
Siideriglaaseeraus
½
l
puolikuivaa omenasiideriä
Lisäksi
4
omenaa (hapan lajike)
6
värikästä porkkanaa
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Vaiheet

  1. Ota broileri huoneenlämpöön vähintään ½ tuntia ennen kypsentämistä. Keitä siideriä kattilassa ilman kantta, kunnes sitä on jäljellä noin 1 ½ dl. Kuumenna uuni 200- asteiseksi.
  2. Taputtele broileri kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa omena puoliksi. Täytä broileri omenalla ja timjamilla. Sido linnun jalat narulla ja leikkaa siipien kärjet saksilla. Hiero broileri kauttaaltaan öljyllä ja mausta suolalla.
  3. Nosta broileri isoon uunivuokaan tai uunipannulle rintapuoli alaspäin. Paista näin 15 minuuttia.
  4. Kuori ja paloittele sillä aikaa porkkanat. Lohko omenat.
  5. Nosta vuoka uunista. Käännä broileri rintapuoli ylöspäin ja valele pinta siiderillä. Lisää vuokaan porkkanat ja omenat. Valuta kasvisten päälle öljy ja mausta.
  6. Laske uunin lämpö 175 asteeseen, nosta vuoka takaisin uuniin. Valele broileria siiderillä 15 minuutin välein, noin 45 minuutin ajan, kunnes broileri on kypsä. Anna broilerin vetäytyä hetki ennen paloittelua.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Kot kot
Viikonloppubistro
uunibroileri
Broileri

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini