Yllätä sunnuntaipöydässä siideriglaseeratulla broilerilla. Ahkera valelu pitää huolen broilerin mehevyydestä. Samassa vuoassa kypsyvät lisukkeeksi sopivat omenat ja porkkanat.
Milloin valmistit viimeksi ruuaksi kokonaisen broilerin? Se on helpompaa kuin muistitkaan. Näiden vinkkien avulla onnistut varmasti:
- Ota broileri ajoissa huoneenlämpöön. Kuten lihan valmistuksessa yleensäkin, kypsyminen etenee tasaisimmin, kun broileria ei työnnetä jääkaappikylmänä uuniin.
- Täytä broileri. Hyviä täytteitä ovat esimerkiksi omenalohkot ja tuoreet yrtit, joiden maut imeytyvät lihaan kypsennyksen aikana. Voit halutessasi sitoa paistilangalla kanan jalat yhteen.
- Sivele broilerin pinta öljyllä. Näin saat kanaan rapean pinnan. Öljyäminen estää myös kosteuden haihtumista broilerista, jolloin lopputuloksesta tulee mehevämpää.
- Käännä broileri kerran kypsennyksen aikana. Näin broileri kypsyy tasaisesti ja vältät esimerkiksi rintalihan kuivumisen.
- Valele broileria liemellä ahkerasti. Valeluun sopii esimerkiksi kokoon keitetty siideri. Voit nostella lientä vuoasta broilerin pintaan kypsennyksen aikana lusikalla.
Siideribroileri
Ainekset
Työvaiheet
- Ota broileri huoneenlämpöön vähintään ½ tuntia ennen kypsentämistä. Keitä siideriä kattilassa ilman kantta, kunnes sitä on jäljellä noin 1 ½ dl. Kuumenna uuni 200- asteiseksi.
- Taputtele broileri kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa omena puoliksi. Täytä broileri omenalla ja timjamilla. Sido linnun jalat narulla ja leikkaa siipien kärjet saksilla. Hiero broileri kauttaaltaan öljyllä ja mausta suolalla.
- Nosta broileri isoon uunivuokaan tai uunipannulle rintapuoli alaspäin. Paista näin 15 minuuttia.
- Kuori ja paloittele sillä aikaa porkkanat. Lohko omenat.
- Nosta vuoka uunista. Käännä broileri rintapuoli ylöspäin ja valele pinta siiderillä. Lisää vuokaan porkkanat ja omenat. Valuta kasvisten päälle öljy ja mausta.
- Laske uunin lämpö 175 asteeseen, nosta vuoka takaisin uuniin. Valele broileria siiderillä 15 minuutin välein, noin 45 minuutin ajan, kunnes broileri on kypsä. Anna broilerin vetäytyä hetki ennen paloittelua.