Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2067 reseptiä.
Linkitetty 98 keittokirjaan.
OHJE Helena Puolakka & Christina Aaltio KUVA Elvi Rista

Sukupolvien suosikki! Uunissa paistettu, sitruunavoita ja rosmariinin aromia tiukuva kana oli huippukokki Helena Puolakan lempiruokaa lapsena, ja nyt siitä nauttii hänen tyttärensä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
1 h 15 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Sitruuna-rosmariinikana

Ainekset

Maustevoi
100
g
voita
4
oksaa rosmariinia
2
sitruunan kuoriraaste
1
tl
sormisuolaa
Mausteseos
3
oksaa rosmariinia
2
sitruunan kuoriraaste
1
tl
sormisuolaa
Muut ainekset
2
rkl
oliiviöljyä
1
kokonainen maissikananpoika
4
porkkanaa
4
salottisipulia
4
lehtisellerinvartta
12
herkkusientä
4-6
perunaa
laadukasta oliiviöljyä
25
g
voita
persiljaa

Työvaiheet

  1. Tee maustevoi. Sekoita pehmeän voin joukkoon silputtu rosmariini,  pestyjen sitruunoiden raastettu kuori ja suola.
  2. Valmista mausteseos. Hienonna rosmariini. Lisää joukkoon pestyjen sitruunoiden raastettu kuori ja suola.
  3. Levitä maustevoita kananpojan nahan alle. Sido kananpojan jalat yhteen. Nosta kananpoika uunivuokaan ja sivele pintaan oliiviöljyä ja mausteseosta.
  4. Nosta kananpoika 180-asteiseen uuniin kypsymään 25 minuutiksi.
  5. Pese perunat ja lohko neljään osaan. Laita kylmää vettä kattilaan ja nosta perunat veteen. Kuumenna vesi kiehumapisteeseen ja nosta perunat pois vedestä.
  6. Kuori ja paloittele porkkanat ja salottisipuli. Leikkaa lehtiselleri pitkiksi paloiksi ja halkaise herkkusienet. Lisää kasvikset ja perunat uunivuokaan kananpohjan viereen kypsymään. Käännä kananpoika ja jatka paistamista 20–30 minuuttia.
  7. Ota kananpoika pois uunista ja peitä foliolla. Tarkista kasvisten kypsyys. Anna kasvisten ruskistua vielä hetki uunissa.
  8. Nosta kananpoika, kasvikset ja perunat tarjoiluvadille. Lisää päälle nokare voita ja hienonnettua persiljaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1026 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Cornflakes-koivissa on ihanan rapsakka pinta. Niiden salaisuus on suolaliemi, nerokkaan yksinkertainen marinadi, joka tekee koivista entistä mureammat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 h + marinoituminen
Vaikeustaso
Helppo

Cornflakes-koivet

Ainekset

kg
broilerinkoipia
Suolaliemi
1
l
vettä
2
rkl
suolaa
Maustevoi
50
g
voita
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
vehnäjauhoja
2
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
4
tl
kuivattua inkivääriä
1
tl
kuivattua timjamia
1
rkl
fariinisokeria
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
2
dl
maissihiutaleita (kuten cornflakes-muroja)

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi ja liuota suola joukkoon. Nosta broilerinkoivet suolaliemeen ja anna marinoitua yön yli. Nosta broilerit suolavedestä ja taputtele huolella kuivaksi.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon. Sekoita joukkoon jauhot, tuoreet ja kuivatut yrtit, sokeri, suola ja pippuri. Sivele koivet timjamivoilla.
  3. Murskaa päälle maissihiutaleita ja kypsennä noin 45 minuuttia.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.

Tämä broilerikiusaus on todella maukas ja helppo tehdä. Voi tehdä myös laktoosittomana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5 - 6
Valmistusaika
15 min + 40 - 45 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvä broilerikiusaus

Ainekset

8 - 10
kpl
keitettyjä perunoita, koosta riippuen/helppo tehdä pientä murua
250 - 300
g
broilerin ohut fileitä
1
tl
Pan suolaa tai 0,5 tl tav. suolaa
1
tl
sitruunapippuria (sisältää suolaa)
0,5
tl
yrttimaustetta suolatonta
2 - 3
tl
carrya (suolatonta)/maun mukaan
0,5
tl
mustapippurirouhetta/ hivenen
2
dl
kuohukermaa tai 2,5 dl Planti Cooking Original kaurakermaa
1
dl
maitoa
1
rkl
vehnäjauhoja
n. 100 -170
g
juustoraastetta, Valion Arkijuusto käy hyvin
0,5
tl
Herbamarea (kuivattujen yrttien, vihannesten ja suolan sekoitus)
n. 2 - 4
tl
Juoksevaa Keijua tai muuta rasvaa paistamiseen ja vuoan voiteluun/sopivasti

Työvaiheet

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen
Paista broilerin ohut fileet nopeasti kuumalla pannulla öljyssä/rasvassa, vaikka puolet ja puolet, niin eivät ehdi kuivua, kauniin värisiksi. Voitele vuoka. Kuori perunat ja tee niistä pientä murua vuokaan, lisää sitten paistetut broilerin ohut fileet ja suola, sekä muut mausteet ripotellen tasaisesti, paitsi Herbamare se ripotellaan päälle viimeiseksi. Sekoita kaikki hyvin ja laita sitten juustoraastetta päälle ja sen jälkeen sekoita nesteet ja 1 rkl vehnäjauhoja eri astiassa ja kaada tasaisesti päälle ja sitten rippottele päälle Herbamarea. ( Nestettä n. 3 dl. ) Paista 225 asteessa 15 min ja laita uunin lämpö 170 asteeseen, pidä niin kauan että neste lakkaa kuplimasta reunoista ja tarkista onko sopivan mehevää, ei saa olla liikaa nestettä eikä liian kuivaa. Pidä uunissa yhteensä n. 40 - 45 min, muista tarkistaa nesteen määrä.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 59 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Broileriminestrone on ihanan kevyt mutta lämmittävä arkisoppa! Pavut tekevät keitosta ruokaisan. Voit silputa joukkoon halutessasi myös kourallisen lehtikaalia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 7 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-minestronekeitto

Ainekset

250
g
broilerinfileesuikaleita
½
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1
rkl
öljyä
1
pieni punasipuli
1
porkkana
1
rkl
tomaattipyreetä
l
kanalientä
1
laakerinlehti
200
g
vihreitä papuja
2
dl
täysjyväkuviopastaa
1
prk (380 g)
isoja valkoisia papuja
1
rs
kirsikkatomaatteja
½
dl
hienonnettua lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Ruskista broilerisuikaleet öljyssä pinnoitetussa kattilassa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Hienonna sipuli ja kuutioi porkkana. Lisää ne kattilaan yhdessä tomaattipyreen kanssa. Jatka paistamista noin 5 min. 
  3. Lisää myös kanaliemi ja laakerinlehti.
  4. Leikkaa vihreät pavut muutamaan osaan ja lisää kattilaan yhdessä pastan kanssa. Keitä hiljalleen poreillen noin 7 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää.
  5. Valuta valkopavut liemestään. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne keittoon yhdessä papujen kanssa. Anna kiehahtaa vielä kertaalleen. Viimeistele keitto hienonnetulla lehtipersiljalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2067 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Zuni Cafén paahdettu kana on jo muodostunut legendaksi! Nyt pääset kokeilemaan reseptiä edullisemmin omassa kotikeittiössäsi, kun ravintola jakoi reseptinsä! Helpompaa kuin Kaliforniaan lentäminen.

San Franciscossa sijaitsevan Zuni Cafén paahdettu kana on legenda. Jo edesmenneen keittiöpäällikön Judy Rodgersin reseptin juju on hieroa kanan pinta suola-pippuriseoksella ja antaa kanan maustua ainakin vuorokausi ennen paistamista. Toinen juju on kääntää kana kypsennyksen aikana kolme kertaa....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 10 min + maustuminen 2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Zuni Cafén paahdettu kana

Ainekset

1
(1kg)
luomukana tai -broileri
5
oksaa rosmariinia
5
oksaa timjamia
1 1/2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuivaa kanan pinta ja työnnä sormet varovasti nahan alle. Venytä nahkaa niin, että se irtoaa lihasta. Työnnä yrtit nahan sisään. Sekoita keskenään suola ja pippuri. Hiero suolaseosta kanan pinnalle, enemmän paksuihin kohtiin.
  2. Anna kanan maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta, halutessasi peitä kevyesti niin, että ilma kiertää.
  3. Laita valurautapata uuniin ja laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen (noin 1 t ennen kypsentämistä).
  4. Ota kana huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Taivuta kanan siivet kyljestä ja työnnä myös ne nahan alle, jotta siipien kärjet eivät pala paistettaessa.
  5. Nosta tulikuuma pata liedelle (keskilämmölle) ja kääntele kanaa siinä kerran kummaltakin puolelta. Siirrä pata uuniin ja kypsennä 20 minuuttia. Nosta uudelleen liedelle ja käännä kana ympäri lastan avulla. Kanan pinnan tulisi sihistä ja halkeilla, mutta ei mustua liikaa. Laske uunin lämpö 225 asteeseen, jos kanan pinta uhkaa mustua liikaa. Jatka kypsentämistä 20 minuuttia. Nosta pata vielä kerran liedelle ja käännä kana. Paahda vielä 5–10 minuuttia. Anna kanan vetäytyä 10 minuuttia folion alla ennen tarjoamista.

Kommentit (2)

Vierailija

Huoneenlämpöön 5 tuntia ennen?

Krista Kupariharju
Seuraa 
Liittynyt25.9.2017

 Hei, ohje on nyt korjattu. Tunti riittää huoneenlämmössä.