Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3091 reseptiä.
Linkitetty 133 keittokirjaan.
OHJE Helena Puolakka & Christina Aaltio KUVA Elvi Rista

Sukupolvien suosikki! Uunissa paistettu, sitruunavoita ja rosmariinin aromia tiukuva kana oli huippukokki Helena Puolakan lempiruokaa lapsena, ja nyt siitä nauttii hänen tyttärensä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
1 h 15 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Sitruuna-rosmariinikana

Ainekset

Maustevoi
100
g
voita
4
oksaa rosmariinia
2
sitruunan kuoriraaste
1
tl
sormisuolaa
Mausteseos
3
oksaa rosmariinia
2
sitruunan kuoriraaste
1
tl
sormisuolaa
Muut ainekset
2
rkl
oliiviöljyä
1
kokonainen maissikananpoika
4
porkkanaa
4
salottisipulia
4
lehtisellerinvartta
12
herkkusientä
4-6
perunaa
laadukasta oliiviöljyä
25
g
voita
persiljaa

Työvaiheet

  1. Tee maustevoi. Sekoita pehmeän voin joukkoon silputtu rosmariini,  pestyjen sitruunoiden raastettu kuori ja suola.
  2. Valmista mausteseos. Hienonna rosmariini. Lisää joukkoon pestyjen sitruunoiden raastettu kuori ja suola.
  3. Levitä maustevoita kananpojan nahan alle. Sido kananpojan jalat yhteen. Nosta kananpoika uunivuokaan ja sivele pintaan oliiviöljyä ja mausteseosta.
  4. Nosta kananpoika 180-asteiseen uuniin kypsymään 25 minuutiksi.
  5. Pese perunat ja lohko neljään osaan. Laita kylmää vettä kattilaan ja nosta perunat veteen. Kuumenna vesi kiehumapisteeseen ja nosta perunat pois vedestä.
  6. Kuori ja paloittele porkkanat ja salottisipuli. Leikkaa lehtiselleri pitkiksi paloiksi ja halkaise herkkusienet. Lisää kasvikset ja perunat uunivuokaan kananpohjan viereen kypsymään. Käännä kananpoika ja jatka paistamista 20–30 minuuttia.
  7. Ota kananpoika pois uunista ja peitä foliolla. Tarkista kasvisten kypsyys. Anna kasvisten ruskistua vielä hetki uunissa.
  8. Nosta kananpoika, kasvikset ja perunat tarjoiluvadille. Lisää päälle nokare voita ja hienonnettua persiljaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Leivän päälle kuuluu muutakin kuin ylähuuli. Herkkupatongit täytetään kaikella ihanalla ja hyvää tekevällä. Tomaattisalsa, jogurttibroileri ja rapeat omenat ovat yllättävän toimiva yhdistelmä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Brasilialaiset kanapatongit

Ainekset

4
tomaattia
1
limetin mehu ja kuoriraaste
½
punasipulia
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
tl
oliiviöljyä
KANATÄYTE
300
g
(paistopisteen) valmista grillikanaa
3
rkl
turkkilaista jogurttia
3
rkl
majoneesia
1
dl
mustia oliiveja
3
rkl
rusinoita
LISÄKSI
1
omena
2
isoa maalaispatonkia tai 4 pientä esipaistettua

Työvaiheet

  1. Kuutioi tomaatit. Kuori ja hienonna punasipuli joukkoon. Purista sekaan puolet limetin mehusta, lisää myös suola, pippuri ja öljy.

  2. Poista kanasta nahka ja suikaloi hienoksi. Sekoita joukkoon jogurtti, majoneesi ja limetin kuoriraaste. Valuta ja hienonna oliivit joukkoon, lisää sekaan myös rusinat.

  3. (Kuori ja) viipaloi omena ja lorauta loput limetin mehusta päälle.

  4. Täytä patongit tomaatti-punasipuliseoksella, kanatäytteellä ja omena- viipaleilla. Puolita tarjolle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 119 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Lämmittävä ja maistuva ruoka voi olla myös piristävää väriterapiaa pimenevässä syksyssä. Tähän kasvis-kanapataan etsitään keltaisia kasviksia 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Keltainen juures-kurpitsa-kanapata

Ainekset

500
g
keltaisia juureksia (esimerkiksi porkkanaa, keltajuurta ym.)
400
g
myskikurpitsaa
3
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
300
g
kanan paistileikkeitä
½
tl
suolaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
5
cm pala
inkivääriä
2
rkl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
korianterin siemeniä
½
tl
fenkolin siemeniä
½
tl
sinapinsiemeniä
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja (tai tölkillinen)
1
tlk
ananaspaloja mehussa
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
1
tlk
kikherneitä
noin 1
tl
suolaa
LISÄKSI
keitettyä riisiä ja korianteria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Kuori ja paloittele juurekset, kurpitsa, sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Paloittele kanan paistileikkeet.

  3. Levitä juurekset ja kurpitsa leivinpaperin päälle uunipellille, lorauta päälle öljyä ja ripottele suolaa ja pippuria. Lisää paistileikkeet viereen ja ripottele päälle suolaa. Paahda noin 20 minuuttia palojen koosta riippuen, kunnes juurekset ja kurpitsat ovat pehmeitä ja karamellisoituneita.

  4. Kuumenna öljy padassa ja paista sipulia, valkosipulia, inkivääriä ja mausteita noin 5 minuutin ajan.

  5. Lisää tomaatit ja ananaspalat mehuineen ja keitä silloin tällöin sekoittaen 10 minuuttia. Lisää kookosmaito ja soseuta kastike.

  6. Kumoa kikherneet joukkoon liemineen ja kiehauta. Lisää paistileikkeet, juurekset, kurpitsa ja suola. Suurusta tarvittaessa.

  7. Hienonna päälle korianteria ja tarjoa riisin kanssa.

Kommentit (6)

Guest

Miksi nyt, kun pitäisi säästää energiaa, kehotetaan monissa ohjeissa lämmittämään uuni ja vielä käyttämään liettäkin? Monet ohjeet ovat myös aikamoisia kolesterolipaukkuja, kaukana terveellisistä. Ja monesti myös kehotetaan talvellakin käyttämään tuoreita yrttejä, kun kuivatut ovat ekologisempia. Olisi kiva, jos ohjeet räätälöitäisiin olosuhteiden mukaan.

Vierailija

Juuri tuota, mitä edellinen kommentoija kirjoitti, tulin tänne itsekin ihmettelemään. Eikö riittäisi, jos kaikki ainekset hauduttaisi padassa, kun kerran kyseessä on arkipäivän piristys eikä mikään juhlaruoka? Paahdettu maistuu vielä paremmalta, tiedän, mutta  kovin överiltä resepti tuntuu näinä päivinä. Samaa mieltä kolesterolista, tarvitaanko tähän oikeasti kookosmaitoa? Tarvitaanko purkkiananastakaan? Pientä makeutta saisi vaikka hunajasta tai kotimaisesta omenasoseesta tai hedelmäkulhon jämähedelmistä. Eikä tuoreita yrttejä kannata suosia  keskellä talvea arkiruoassa.

Vierailija

Ihan samaa minäkin kuin edellisetkin. Hirveä määrä aineksia! Hinnat kaupoissa ihan pilvissä jo muutenkin, nyt pitäisi tehdä yksinkertaisia ja energiaa säästävästi valmistuvia resptejä.

Vierailija

Maistuvan oloinen resepti, eikä noita varsinaisia aineita  nyt niin paljon ole.

Mausteet minulta löytyvät kyllä kaapista.  Ja näköjään kaikki muukin :)

Itse nautin uusista makuelämyksistä ja niin nauttii perhekin...

ps helppoja ohjeita on lehdet (Pirkat yms) ja keittokirjat täynnä, äiditkin varmaan neuvovat mielellään.

Vierailija

Tosi herkullista. Jokainen voi käyttää omaa mielikuvitustaan ainesten vähentämiseen tai vaihtamiseen toisiin. Näen usein reseptit inspiraationa ja käytän niitä aineksia jotka opivat päivän tilanteeseen.

Vierailija

vieraialija 22.11.  klo  12:21

Tein, koin ja maistoin perheeni kanssa. Syötyä kyllä tuli, mutta ei tästä meidän perheen lempparia tullut.

Vaikka kuinka nautinkin uusien reseptien testaamisesta

Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Vuonna 1955 suomalaiset tutustutettiin Italian makuihin, ja paistettu kananpoika perunoiden kanssa edusti saapasmaata. Alkuperäisessä ohjeessa kananpoika oli kokonainen ja tomaattimurska oli ”mehua purkista”.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1h 30min
Vaikeustaso
Helppo

Persiljavoilla täytetty broileri

Ainekset

4
kpl
broilerin reisikoipia
50
g
pehmeää voita
½
ruukkua persiljaa
1
tl
suolaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
paprikaa
PAISTAMISEEN
voita ja öljyä
LISÄKSI
1
tlk
tomaattimurskaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Sekoita voi ja hienonnettu persilja keskenään. Viillä broilerin reisikoipiin veitsellä muutamia viiltoja. Hiero persiljavoita kaikkialle. Sekoita mausteet keskenään ja pyörittele reisikoivet vielä mausteissa.

  3. Kuumenna rasva padassa ja ruskista reisikoivet kauttaaltaan padassa. Kaada tomaattimurska päälle ja kypsennä vielä uunissa kannen alla noin tunnin verran.

  4. Tarjoa uusien perunoiden ja tillin kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 411 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Broileri-nuudelikeiton liemi muodostuu pikanuudeleiden mausteista ja kookoskermasta. Valmistusta voit nopeuttaa vielä tuoreilla valmiiksi pilkotuilla kasviksilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea broileri-nuudelikeitto

Ainekset

500
g
kasviksia (esimerkiksi kaalia, porkkanaa, herkkusieniä)
1
prk (250 g)
kookoskermaa
noin 1
l
vettä
4
pkt (à 55 g)
pikanuudeleita, esimerkiksi tom yum -maku
300
g
kypsää broilerinlihaa, esimerkiksi grillibroilerin rintafileetä
1
tl
fariinisokeria
2–4
tl
thaimaalaista kalakastiketta
korianteria tai thaibasilikaa, limettilohkoja

Työvaiheet

  1. Leikkaa kasvikset ohuiksi tikuiksi tai viipaleiksi.

  2. Kiehauta kookoskerma ja vesi kattilassa. Lisää kasvikset. Keitä muutama minuutti.

  3. Lisää pikanuudelit ja nuudelipakkauksen sisällä olevat maustepussit. Keitä muutama minuutti, kunnes nuudelit ovat kypsiä.

  4. Irrottele kypsä broileri pieniksi paloiksi. Lisää broileri keittoon sokerin ja kalakastikkeen kanssa. Viimeistele halutessasi yrteillä ja purista päälle limettimehua.

Kommentit (0)