Kokonainen uunibroileri on täällä taas, entistä mehevämpänä! Salaisuutena on yrttivoi, jota sivellään kanan nahan alle. Sitrukset ja valkosipulit paahtuvat samassa vuoassa.
Sitruuna-uunibroileri
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin yrttivoi. Sekoita hienonnetut tuoreyrtit ja valkosipulinkynnet pehmeään voihin.
- Työnnä yrttivoi sormin broilerin nahan alle. Varo rikkomasta nahkaa. Nosta broileri pataan tai vuokaan rintapuoli ylöspäin.
- Pese sitruunat. Leikkaa yksi sitruuna puoliksi. Työnnä sitruunanpuolikkaat ja rosmariinin oksa broilerin sisään.
- Purista yhden sitruunan mehu ja valele broileri mehulla. Hiero nahkaan suolaa ja pippuria ja lorauta puolet voisulasta päälle. Sido koivet yhteen paistilangalla.
- Halkaise valkosipulit kuorineen. Leikkaa pestyt limetit ja loput sitruunat viipaleiksi. Asettele valkosipulit ja sitrukset broilerin kanssa samaan astiaan. Levitä valkosipulien pinnalle hunajaa.
- Kypsennä 220-asteisessa uunissa 20 minuuttia ja laske sitten lämpötila 190-asteeseen. Sivele loppu voisula broilerin rinnan ja koipien päälle. Kypsennä vielä noin tunti, kunnes broileri on kypsä ja sen pinta kauniin ruskea.
Vinkki! Nappaa kypsästä valkosipulista kynnet syötäväksi haarukan kärjellä. Dippaa paistoliemeen patonkia.
En tee toista kertaa.Paistoaika liian lyhyt,liemi maistui kitkerälle varmaan kun sitruunoissa oli se valkoinen osa tallella.