Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3034 reseptiä.
Linkitetty 61 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Zuni Cafén paahdettu kana on jo muodostunut legendaksi! Nyt pääset kokeilemaan reseptiä edullisemmin omassa kotikeittiössäsi, kun ravintola jakoi reseptinsä! Helpompaa kuin Kaliforniaan lentäminen.

San Franciscossa sijaitsevan Zuni Cafén paahdettu kana on legenda. Jo edesmenneen keittiöpäällikön Judy Rodgersin reseptin juju on hieroa kanan pinta suola-pippuriseoksella ja antaa kanan maustua ainakin vuorokausi ennen paistamista. Toinen juju on kääntää kana kypsennyksen aikana kolme kertaa. Uuni saa olla reippaasti kuuma, jopa 250 astetta. Kypsän kanan sisus on mehevä ja pinta ihanan rapea, vaikka paistorasvaa ei käytetä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 10 min + maustuminen 2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Zuni Cafén paahdettu kana

Ainekset

1
(1kg)
luomukana tai -broileri
5
oksaa rosmariinia
5
oksaa timjamia
1 1/2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuivaa kanan pinta ja työnnä sormet varovasti nahan alle. Venytä nahkaa niin, että se irtoaa lihasta. Työnnä yrtit nahan sisään. Sekoita keskenään suola ja pippuri. Hiero suolaseosta kanan pinnalle, enemmän paksuihin kohtiin.
  2. Anna kanan maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta, halutessasi peitä kevyesti niin, että ilma kiertää.
  3. Laita valurautapata uuniin ja laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen (noin 1 t ennen kypsentämistä).
  4. Ota kana huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Taivuta kanan siivet kyljestä ja työnnä myös ne nahan alle, jotta siipien kärjet eivät pala paistettaessa.
  5. Nosta tulikuuma pata liedelle (keskilämmölle) ja kääntele kanaa siinä kerran kummaltakin puolelta. Siirrä pata uuniin ja kypsennä 20 minuuttia. Nosta uudelleen liedelle ja käännä kana ympäri lastan avulla. Kanan pinnan tulisi sihistä ja halkeilla, mutta ei mustua liikaa. Laske uunin lämpö 225 asteeseen, jos kanan pinta uhkaa mustua liikaa. Jatka kypsentämistä 20 minuuttia. Nosta pata vielä kerran liedelle ja käännä kana. Paahda vielä 5–10 minuuttia. Anna kanan vetäytyä 10 minuuttia folion alla ennen tarjoamista.

Kommentit (2)

Vierailija

Huoneenlämpöön 5 tuntia ennen?

Krista Kupariharju
Seuraa 
Liittynyt25.9.2017

 Hei, ohje on nyt korjattu. Tunti riittää huoneenlämmössä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3034 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Satokauden salaattikulhossa rouskuvat omenat, pähkinät ja punakaali. Hapokas omena tuo juuri sopivaa särmää täyeläiseen kvinoasalaattiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sataybroileri-kvinoasalaatti

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
öljyä paistamiseen
2
hapahkoa omenaa
1
limetti
½
kurkku
pieni pala punakaalia
¼
tl
suolaa
tuoretta korianteria tai thaibasilikaa
SATAYKASTIKE
4
rkl
maapähkinävoita (rouheista)
1
prk (160 ml)
kookoskermaa
1
rkl
punaista thaicurrytahnaa
1
rkl
tamarinditahnaa
1
tl
soijakastiketta
YRTTIKVINOA
4
dl
kvinoaa
8
dl
kasvislientä
2
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
tuoretta korianteria hienonnettuna
TARJOILUUN
limettiä, kesäsipulin varsia, seesamiöljyä, pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kvinoa. Huuhtele kvinoa tiheässä siivilässä lämpimällä vedellä. Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi. Kumoa joukkoon kvinoa. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Sekoita kypsän kvinoan joukkoon öljy ja hienonna joukkoon korianteri.

  2. Tee kastike. Laita maapähkinävoi, kookoskerma, currytahna, tamarindi ja soija kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja keitä ilman kantta välillä sekoitellen muutama minuutti.

  3. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Paista niitä pannulla öljyssä keskilämmöllä 5–10 minuuttia molemmin puolin, kunnes ne ovat kypsiä. Kaada puolet sataykastikkeesta kulhoon ja pyörittele broilerit siinä. Viipaloi broilerit.

  4. Huuhtaise omenat ja viipaloi ne. Purista päälle limettimehua.

  5. Suikaloi kurkku. Leikkaa kaali ohuenohuiksi viipaleiksi. Lisää kaalille hieman suolaa ja rutistele kaalia.

  6. Laita kulhon pohjalle keitettyä kvinoaa. Nosta päälle broileria, omenaa, kurkkua ja kaalia. Lisää loput pähkinäkastikkeesta, kaali ja yrtinoksat.

  7. Viimeistele limetillä, hienonnetulla sipulilla, seesamiöljyllä ja suola- tai maapähkinöillä.

Vinkki Voit oikaista käyttämällä kaupan valmista satay-kastiketta.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 394 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Petra Wettenranta KUVA Tuomas Kolehmainen

Broilerin koivesta irrotetut paistileikkeet ovat fileitä maukkaampia. Käytä paistileikkeitä tähän kulhoruokaan. Misokastike on ihanan täyteläisen ja syvän makuinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + paistileikkeiden marinoituminen vähintään 3 h
Vaikeustaso
Helppo

Kanaa ja miso-mirinkastiketta

Ainekset

600
g
broilerin maustamattomia paistileikkeitä
KASTIKE
½
dl
miriniä
2
rkl
kuumaa vettä
2
rkl
vaaleaa misotahnaa
2
tl
hunajaa
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
seesamiöljyä
1
rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
PAISTAMISEEN
tilkka öljyä
LISÄKSI
esimerkiksi höyrytettyä varsiparsakaalia, paahdettua kukkakaalia ja perunaa, pinaattia ja kananmunaa

Työvaiheet

  1. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset tiiviiseen kannelliseen purkkiin ja sekoita voimakkaasti, kunnes miso on liuennut.
  2. Asettele broilerin paistileikkeet muovipussiin ja lisää muutama ruokalusikallinen miso-mirinkastiketta. Anna marinoitua vähintään muutaman tunnin ajan, mutta mielellään yön yli.
  3. Paista marinoituneet paistileikkeet kuumalla pannulla öljyssä rapeiksi ja kypsiksi.
  4. Kokoa kulhot, viipaloi paistileikkeet muiden ainesten päälle. Viimeistele kulhot lopulla kastikkeella.

Vinkki! Kokeile kastikkeessa misotahnan sijaan tulista gochujang-tahna, jolloin saat korealaisen bibimbapin tyylisen kastikkeen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3034 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Jogurtin happamuudessa sitruunalla, valkosipulilla ja oreganolla marinoitu broileri toimii joka tilanteessa. Marinoinnille kannattaa antaa mahdollisimman paljon aikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + marinointi 8 t
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen jogurttibroileri

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
MARINADI
4
valkosipulinkynttä
1
(luomu)sitruuna
2
dl
turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
3
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
1
tl
paprikajauhetta
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valmista marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese sitruuna, raasta sen kuori hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Sekoita isossa kulhossa jogurtti, öljy, sitruunan kuori ja mehu, valkosipuli, oregano, suola, paprikajauhe ja mustapippuri keskenään.

  2. Upota broilerinfileet marinadiin. Peitä kulho kelmulla. Marinoi jääkaapissa yön yli.

  3. Valmistele sitruunaperunat (resepti alla).

  4. Nosta broilerinfileet marinadista ja pyyhkäise ne halutessasi kevyesti. Kaada loppu marinadi pois. Paista broilerit grillissä tai pannulla öljyssä kypsiksi, noin 8 minuuttia per puoli. Kun broilerin sisälämpötila on noin 70 astetta, se on kypsää.

  5. Tarjoa sitruunaperunoiden kanssa.

Sitruunaperunat

Ainekset

1
kg
pienehköjä uuden sadon perunoita
dl
kasvislientä
¾
dl
oliiviöljyä
1
rkl
kuivattua oreganoa
tl
suolaa
3
rkl
sitruunamehua
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
PINNALLE
1
sitruunan kuori raastettuna
tuoretta oreganoa tai muita yrttejä

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

  2. Harjaa perunat puhtaiksi. Puolita tai leikkaa ne tarvittaessa tasakokoisiksi paloiksi. Laita perunat uunivuokaan. Lisää kasvisliemi, öljy ja mausteet. Kuori sitruuna ja purista mehu. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet. Lisää mehu ja valkosipulit vuokaan.

  3. Peitä vuoka foliolla. Paista uunissa 20 minuuttia ja laske uunin lämpötila sitten 175 asteeseen. Poista folio. Lisää voi nokareina vuokaan ja jatka paistamista noin 25 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Sekoita muutaman kerran paistamisen aikana. Kypsennysaika riippuu perunoiden koosta.

  4. Viimeistele sitruunankuoriraasteella ja tuoreilla yrteillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3034 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Muistele kesän matkoja lorauttamalla tuliaisjuomaa pyörykkätaikinaan. Kreikkalaisesta ouzosta tulee broileripulliin aniksenmakuinen terä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Ouzolla maustetut broileripullat

Ainekset

1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
4
rkl
panko- tai korppujauhoja
4
rkl
ouzoa
1
kananmuna
400
g
broilerin jauhelihaa
3
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
2
rkl
pieniä kapriksia
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
TARJOILUUN
tuoretta oreganoa ja fetaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla öljyssä kypsiksi. Jäähdytä.

  2. Laita panko- tai korppujauhot ja ouzo kulhoon. Anna vetäytyä noin 5 minuuttia.

  3. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

  4. Yhdistä sipulit, pankoseos, kevyesti vatkattu muna ja jauheliha. Hienonna ruohosipuli ja kaprikset. Lisää ne kulhoon. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla. Sekoita hellästi, älä vaivaa liikaa.

  5. Pyörittele taikinasta isohkoja pullia. Taikina on tahmeaa, joten pyörittely onnistuu parhaiten kertakäyttökäsineillä. Nosta pullat leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pullat ovat kypsiä. Voit halutessasi paistaa broileripullat lopuksi pannulla öljyssä, jotta ne saavat kauniin värin.

  6. Viimeistele tuoreella oreganolla ja fetamuruilla. Tarjoa esimerkiksi tsatsikin kanssa.

Vinkki Jos et halua käyttää ouzoa, voit korvata sen esimerkiksi kermalla.

Kommentit (0)