Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2568 reseptiä.
Linkitetty 55 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Zuni Cafén paahdettu kana on jo muodostunut legendaksi! Nyt pääset kokeilemaan reseptiä edullisemmin omassa kotikeittiössäsi, kun ravintola jakoi reseptinsä! Helpompaa kuin Kaliforniaan lentäminen.

San Franciscossa sijaitsevan Zuni Cafén paahdettu kana on legenda. Jo edesmenneen keittiöpäällikön Judy Rodgersin reseptin juju on hieroa kanan pinta suola-pippuriseoksella ja antaa kanan maustua ainakin vuorokausi ennen paistamista. Toinen juju on kääntää kana kypsennyksen aikana kolme kertaa. Uuni saa olla reippaasti kuuma, jopa 250 astetta. Kypsän kanan sisus on mehevä ja pinta ihanan rapea, vaikka paistorasvaa ei käytetä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 10 min + maustuminen 2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Zuni Cafén paahdettu kana

Ainekset

1
(1kg)
luomukana tai -broileri
5
oksaa rosmariinia
5
oksaa timjamia
1 1/2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuivaa kanan pinta ja työnnä sormet varovasti nahan alle. Venytä nahkaa niin, että se irtoaa lihasta. Työnnä yrtit nahan sisään. Sekoita keskenään suola ja pippuri. Hiero suolaseosta kanan pinnalle, enemmän paksuihin kohtiin.
  2. Anna kanan maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta, halutessasi peitä kevyesti niin, että ilma kiertää.
  3. Laita valurautapata uuniin ja laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen (noin 1 t ennen kypsentämistä).
  4. Ota kana huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Taivuta kanan siivet kyljestä ja työnnä myös ne nahan alle, jotta siipien kärjet eivät pala paistettaessa.
  5. Nosta tulikuuma pata liedelle (keskilämmölle) ja kääntele kanaa siinä kerran kummaltakin puolelta. Siirrä pata uuniin ja kypsennä 20 minuuttia. Nosta uudelleen liedelle ja käännä kana ympäri lastan avulla. Kanan pinnan tulisi sihistä ja halkeilla, mutta ei mustua liikaa. Laske uunin lämpö 225 asteeseen, jos kanan pinta uhkaa mustua liikaa. Jatka kypsentämistä 20 minuuttia. Nosta pata vielä kerran liedelle ja käännä kana. Paahda vielä 5–10 minuuttia. Anna kanan vetäytyä 10 minuuttia folion alla ennen tarjoamista.

Kommentit (2)

Vierailija

Huoneenlämpöön 5 tuntia ennen?

Krista Kupariharju
Seuraa 
Liittynyt25.9.2017

 Hei, ohje on nyt korjattu. Tunti riittää huoneenlämmössä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2568 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Hapokkaat raparperinvarret antavat vinkeää makua esimerkiksi salaatteihin, paistoksiin ja kastikkeisiin. Puhtaalta paikalta kerätyt kurtturuusun terälehdet käyvät mausteeksi ja somisteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Timjamibroileri ja raparperikuskus

Ainekset

1
pkt (480 g)
broilerin sisäfileitä
2
rkl
oliiviöljyä
4
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1
tl
suolaa
½
sitruunan mehu
Raparperikuskus
8
aprikoosia
2
raparperinvartta
2
kesäpunasipulia varsineen
2
rkl
oliiviöljyä
2
dl
kuskusia
1
rkl
hunajaa
3–4
dl
kiehuvaa vettä
1
tl
suolaa
Lisäksi
2
dl
syötäviä kukkia (esim. puhtaalta paikalta kerättyjä kurtturuusuja)

Työvaiheet

  1. Tee kuskus. Halkaise aprikoosit ja poista kivet. Viipaloi raparperit ja sipulit. Kuullota sipulia öljyssä minuutti, lisää aprikoosit ja paista 1–2 minuuttia, kunnes ne saavat vähän väriä. Lisää raparperit, kuskus ja hunaja sekä 3 dl kiehuvaa vettä. Sekoita hyvin ja peitä kannella. Anna hautua keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa ½– 1 dl kuumaa vettä. Mausta kuskus suolalla.

  2. Kuivaa broilerit ja paista niitä öljyssä pannussa keskilämmöllä 8–10 minuuttia välillä käännellen.

  3. Hienonna timjami. Mausta broilerit suolalla ja timjamilla. Purista sitruunamehu kuumaan pannuun, kiehauta ja anna haihtua.

  4. Koristele annokset syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1306 reseptiä.
Linkitetty 85 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Piia Arnould

Teriyaki-maustettu kana, makea mango ja suolapähkinät ovat täydellinen trio. Tämä helppo salaatti syntyy valmiista grillibroilerista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyakikanasalaatti

Ainekset

1
valmis grillibroileri
40
g
inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
1
chili
2
limen mehut
1
dl
teriyaki-kastiketta
4
rkl
vettä
2
rkl
soijaa
1
rkl
hunajaa
2
tl
seesamiöljyä
4
rkl
öljyä
Lisäksi
1
mango
½
kurkku
1
rs (110 g)
ituja
1
ruukku korianteria
1
pieni ps (80 g)
suolapähkinöitä
1
pieni (noin 200 g)
punasikurisalaatti
1
sydänsalaatti

Työvaiheet

  1. Riivi lihat broilerista. Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Hienonna valkosipuli ja chili.

  2. Purista limettien mehu kulhoon. Sekoita joukkoon teriyakikastike, vesi, kastike, hunaja ja seesamiöljy.

  3. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Ruskista lihoja, valkosipulia, chiliä ja inkivääriä muutaman minuutin ajan. Kaada kastike lihan joukkoon pannulle ja keitä 3–5 minuuttia, kunnes seos on kiehunut kastikemaiseksi.

  4. Viipaloi mango ja kurkku. Lisää joukkoon idut, korianteri ja pähkinät. Irrota salaateista lehdet kokonaisina ja laita ne lautasille päällekkäin kipoiksi tai revi salaatit pediksi. Laita kurkku-mangosalaattia salaattikuppeihin ja lusikoi päälle reilusti broileria.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2568 reseptiä.
Linkitetty 61 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Litteä muoto, kevyt broilerijauheliha ja täytteiden siirto pinnalle saavat murekkeen valmistumaan nopeasti. Jos mureketta jää aterialta yli, loput voi leikata hampparipihveiksi sämpylän väliin.

Murekemassa valmistuu tutuista aineksista: broilerinjauhelihan joukkoon sekoitetaan kananmuna, korppujauhoja ja mausteita. Purkillinen smetanaa antaa makuun täyteläisyyttä. Tällä kertaa korppujauhoja ei kuitenkaan turvoteta erikseen, sillä ne ehtivät imaista murekkeesta ylimääräisen kosteuden...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Broilerimureke

Ainekset

400
g
broilerijauhelihaa
1
prk (120 g)
smetanaa
1
kananmuna
½
dl
korppujauhoja
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
kesäkurpitsa
200
g
terttutomaatteja
100
g
fetajuustoa
1
l
babypinaattia
Lisäksi
3
dl
bulguria
½
tl
suolaa
5
dl
kiehuvaa vettä
Basilikaöljy
1
ruukku basilikaa
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita jauheliha, smetana, kananmuna, korppujauhot ja mausteet kulhossa. Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille noin sentin paksuiseksi levyksi. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja lado viipaleet sekä terttutomaatit murekkeen pinnalle. Kypsennä uunin keskitasolla 20 minuuttia.

  2. Laita bulgur ja suola tiiviskantiseen rasiaan. Kiehauta vesi ja kaada se bulgurin päälle. Sulje kansi ja anna bulgurin turvota huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.

  3. Soseuta basilika ja öljy sauvasekoittimella tasaiseksi. Kääntele basilikaöljy bulguriin.

  4. Murustele feta ja levitä se pinaatinlehtien kanssa kuuman murekkeen päälle.

Kommentit (1)

Me Naiset on lisännyt 1306 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Mausteinen broileri ja pehmeä hummus ovat kielen vievä pari.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + broilerin marinoituminen 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Hummusta, maustettua broileria ja bulguria

Ainekset

250
g
broilerin sisäfileitä (tai paistileikkeitä)
Marinadi
1
valkosipulinkynsi
4
tl
oliiviöljyä
1
rkl
ras el hanout -maustesekoitusta
2
tl
sitruunamehua
1
tl
hunajaa
Lisäksi
2
dl
kypsää bulguria (tai ateriajyviä/kvinoaa)
ohueksi suikaloitua punakaalia
basilikan lehtiä

Työvaiheet

  1. Kuori ja purista valkosipulinkynsi. Sekoita marinadin ainekset ja laita broileri kylmään marinoitumaan pariksi tunniksi. Paista se sitten kypsäksi pannulla.
  2. Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan.

  3. Levitä hummus lautaselle. Nosta päälle maustettua broileria, punakaalia, bulguria
    ja basilikanlehtiä.

Itse tehty hummus

Ainekset

2
tlk (à 230 g)
kypsiä kikherneitä
1
dl
vaaleaa tahinia
1
pienen sitruunan mehu
2
pientä (sitruunamehussa pehmennettyä) valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
ainakin 1
dl
kikherneiden lientä

Työvaiheet

  1. Valuta kikherneet mutta säästä liemi eli aqua faba.

  2. Mittaa tehosekoittimeen muut ainekset. 

  3. Anna koneen käydä niin kauan, että seos on silkkistä pehmistä. Lisää lientä tarvittaessa. Hummus kiinteytyy kylmässä.

Kommentit (0)