Zuni Cafén paahdettu kana on jo muodostunut legendaksi! Nyt pääset kokeilemaan reseptiä edullisemmin omassa kotikeittiössäsi, kun ravintola jakoi reseptinsä! Helpompaa kuin Kaliforniaan lentäminen.
San Franciscossa sijaitsevan Zuni Cafén paahdettu kana on legenda. Jo edesmenneen keittiöpäällikön Judy Rodgersin reseptin juju on hieroa kanan pinta suola-pippuriseoksella ja antaa kanan maustua ainakin vuorokausi ennen paistamista. Toinen juju on kääntää kana kypsennyksen aikana kolme kertaa. Uuni saa olla reippaasti kuuma, jopa 250 astetta. Kypsän kanan sisus on mehevä ja pinta ihanan rapea, vaikka paistorasvaa ei käytetä.
Zuni Cafén paahdettu kana
Ainekset
Työvaiheet
- Kuivaa kanan pinta ja työnnä sormet varovasti nahan alle. Venytä nahkaa niin, että se irtoaa lihasta. Työnnä yrtit nahan sisään. Sekoita keskenään suola ja pippuri. Hiero suolaseosta kanan pinnalle, enemmän paksuihin kohtiin.
- Anna kanan maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta, halutessasi peitä kevyesti niin, että ilma kiertää.
- Laita valurautapata uuniin ja laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen (noin 1 t ennen kypsentämistä).
- Ota kana huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Taivuta kanan siivet kyljestä ja työnnä myös ne nahan alle, jotta siipien kärjet eivät pala paistettaessa.
- Nosta tulikuuma pata liedelle (keskilämmölle) ja kääntele kanaa siinä kerran kummaltakin puolelta. Siirrä pata uuniin ja kypsennä 20 minuuttia. Nosta uudelleen liedelle ja käännä kana ympäri lastan avulla. Kanan pinnan tulisi sihistä ja halkeilla, mutta ei mustua liikaa. Laske uunin lämpö 225 asteeseen, jos kanan pinta uhkaa mustua liikaa. Jatka kypsentämistä 20 minuuttia. Nosta pata vielä kerran liedelle ja käännä kana. Paahda vielä 5–10 minuuttia. Anna kanan vetäytyä 10 minuuttia folion alla ennen tarjoamista.
Huoneenlämpöön 5 tuntia ennen?
Hei, ohje on nyt korjattu. Tunti riittää huoneenlämmössä.