Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2286 reseptiä.
Linkitetty 75 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu pälviä

Parsaleipä kuorrutetaan herne-fetatahnalla.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 pl
Valmistusaika
30 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsaleipä herne-fetatahnalla

Ainekset

2 1/2
dl
piimää
25
g
tuorehiivaa
1
tl
suolaa
1/2
dl
rypsiöljyä
2
dl
puolikarkeita spelttijauhoja
3
dl
vehnäjauhoja
Herne-fetatahna
200
g
pakasteherneitä
200
g
fetajuustoa
1
(luomu)appelsiinin kuori
1
rkl
appelsiinin mehua
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Parsasalaatti
vihreää parsaa
2
rkl
sitruunan mehua
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Nosta herneet pakastimesta huoneenlämpöön sulamaan.
  2. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva piimään ja liuota sekoittaen. Sekoita nesteeseen suola ja öljy. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä puoli tuntia.
  4. Kaada herneet kulhoon ja murustele joukkoon feta. Pese appelsiini ja raasta sen oranssi kuori kulhoon. Purista appelsiinista mehu muiden aineiden joukkoon. Lisää myös suola ja pippuri. Soseuta tahnan aineet tasaiseksi sauvasekoittimella.
  5. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle työtasolle ja jaa 12 osaan. Kauli taikinapaloista noin puolen sentin paksuisia soikeita leipiä.
  6. Paista leipiä valurautapannulla keskilämmöllä noin minuutti kummaltakin puolelta. Pannulla ei tarvitse olla rasvaa, mutta halutessasi voit öljytä pannua paiston aikana. Leipiin saa tulla kunnolla ruskeita pilkkuja. Nosta valmiit leivät pannulta leivinliinan sisään.
  7. Huuhtele parsat ja katkaise kuiva tyvi. Leikkaa parsat kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Sekoita sitruunanmehu, öljy, suola ja pippuri parsasuikaleiden joukkoon.
  8. Levitä tahna leipien päälle ja nostele päälle parsasalaattia.

Kommentit (2)

Päivi Kalmi
Seuraa 
Liittynyt9.4.2016

Kuulostaa tosi hyvältä!

Harvemmin näkee parsaohjeita, joissa parsaa ei kypsennetä. Vai ymmärsinkö väärin tuon kohdan?

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hei, kyllä vihreää parsaa voi käyttää myös kypsentämättömänä ja niin tehdään tässäkin ohjeessa. Terveisin, Soppa365-toimitus

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

(n.
6 Lettua)
3 munaa
4dl kauramaito
2,5dl vehnäjauhoja
Timjami
Meirami
Suola
Mustapippuri
3kpl porkkana raastettuna
1kpl palsternakka raastettua
1/2 pieni kesäkurpitsa raastettuna
Öljyä paistamiseen

Rullan täyte:...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Juuresletut feta- tai vuohenjuustotäytteellä

Työvaiheet

Riko munat ja sekoita maidon kanssa. Lisää yrtit, suola, pippuri. Sekoita jauhot joukkoon. Raasta juurekset pienellä terällä ja lisää joukkoon. Sekoita (voi lisätä myös hieman öljyä sekaan). Anna seoksen seistä n. 1/2 tuntia jääkaapissa ennen paistamista. Kuumenna pieni pannu. Lisää öljyä pannulle ja paista lettu miedolla lämmöllä molemmin puolin kunnes kypsä.

Lisää täyte letulle, kääri rullalle. Nauti.

Kommentit (0)

Myskikurpitsakeitto paahdetusta kurpitsasta on taivaallista syksyistä sosekeittoa. Kurpitsan paahteisuus, keiton mausteisuus ja kookoskerman täyteläisyys tekee siitä täydellistä ruokaa kylmiin syyspäiviin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + paahtaminen 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Myskikurpitsakeitto paahdetusta kurpitsasta

Ainekset

600
g
myskikurpitsaa
300
g
bataattia
2
kpl
porkkanaa
1
kpl
sipuli
3
kpl
valkosipulinkynsiä
2-3
kpl
kotimaista omenaa
2
kpl
mietoa chiliä
5-10
g
tuoretta inkivääriä
3
rkl
oliiviöljyä
3/4
tl
suolaa
3/4
tl
mustapippuria
6
dl
kasvislientä
2,5
dl
kookoskermaa
3/4
tl
juustokuminaa
3/4
tl
kurkumaa
Viimeistelyyn yrttejä ja siemeniä

Työvaiheet

Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen.
Kuori ja paloittele myskikurpitsa, bataatti, porkkanat ja sipuli.
Kuori valkosipulinkynnet.
Poista omenoista siemenkota ja lohko muutamaan osaan.
Halkaise chilit, poista siemenet sekä valkoiset osat ja hienonna chilit.
Kuori ja hienonna inkivääri.
Laita kaikki kasvikset, chili ja inkivääri uunivuokaan, pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
Paahda n. 40 minuuttia.
Mittaa kattilaan kasvisliemi, kookoskerma, juustokumina ja kurkuma ja kiehauta.
Lisää joukkoon paahdetut kasvikset ja soseuta sauvasekoittimella tasaisen kuohkeaksi.
Kuumenna samalla sekoitellen kiehuvan kuumaksi.
Viimeistele siemenillä ja yrteillä ja tarjoile esimerkiksi sämpylöiden kera.😍

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 141 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Peltiruoka on rentoilijan resepti! Tästä versiosta löytyy yllin kyllin juureksia, falafeleja sekä tahinikastiketta. Keitä lisukkeeksi vaikka täysjyväriisiä tai kvinoaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Ylenpalttinen falafel-juurespelti

Ainekset

4
punajuurta tai raitajuurta
1
nauris
4
porkkanaa
2
palsternakkaa
200
g
ruusukaalia
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
vaahterasiirappia tai agavesiirappia
2
tl
hiutalesuolaa
1
tl
kuivattua persiljaa
1
tl
mustapippuria
400–450
g
valmiita falafel-pyöryköitä (esimerkiksi Samirin falafel-kasvis, Nyhtökaura meze tai Findus)
Kastike
½
dl
tahinia
3
rkl
sitruunamehua
2
rkl
kuumaa vettä
2
rkl
vaahterasiirappia tai agavesiirappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Tarjoiluun
keitettyä kvinoaa, täysjyväriisiä tai -viljaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele kaikki juurekset sivuiltaan noin 2 cm:n kuutioiksi. Halkaise ruusukaalit. Laita kasvikset kulhoon, pyöräytä öljyssä ja siirapissa, ja kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille. Ripottele päälle hiutalesuola, persilja ja mustapippuri.
  2. Paahda 240-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmentyneet ja saaneet paahtunutta väriä. Lisää loppuvaiheessa päälle falafel-pyörykät ja anna niiden paahtua kuumiksi.
  3. Juuresten paahtuessa keitä lisäke (esimerkiksi kvinoa, täysjyväriisi tai -vilja).
  4. Valmista kastike. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset, sekoita tasaiseksi.
  5. Jaa lautasille lisäke, sekä juurekset ja falafel-pyörykät. Viimeistele tahinikastikkeella.

Vinkki: Makumaailma kotoisammaksi? Korvaa falafel-pyörykät kasvispyöryköillä tai tavallisilla nyhtökaurapyöryköillä, ja tahinikastike esimerkiksi kermaviilikastikkeella.
 

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 141 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE ja KUVA Laura Kaapro

Täytä bataattiveneet herkullisella linssi-kasvistäytteellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataatti-linssiveneet

Ainekset

1
iso bataatti
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
Täyte
1
pieni sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
pieni porkkana
8
aurinkokuivattua tomaattia
2
rkl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1
tlk (400 g)
säilöttyjä kypsiä vihreitä linssejä
1
tl
timjamia
2
rkl
tummaa balsamiviinietikkaa
1
dl
vettä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Viimeistelyyn
½
dl
pekaanipähkinöitä
1
granaattiomena
(kourallinen tuoretta lehtipersiljaa)

Työvaiheet

  1. Pese ja harjaa bataatti huolellisesti. Halkaise kahtia pituussuunnassa. Aseta leikkuupinta ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle pellille. Sivele oliiviöljyllä ja ripottele pintaan myös hieman suolaa.
  2. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Aseta sitten pinnalle kevyesti pala foliota ja jatka kypsentämistä vielä 10–15 minuuttia, tai kunnes bataatti on pehmeää.
  3. Bataatin kypsyessä kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori porkkana ja leikkaa se mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Silppua aurinkokuivatut tomaatit. Huuhtele ja valuta säilötyt linssit siivilässä.
  4. Kuumenna aurinkokuivattujen tomaattien öljyä pannulla. Lisää sipulit ja porkkana, paista 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja aurinkokuivatut tomaatit, kääntele 2–3 minuuttia.
  5. Lisää valutetut linssit, timjami, balsamiviinietikka, vesi, suola ja mustapippuri. Kypsennä pannulla niin, että seos kuplii kevyesti. Hauduta noin 10 minuuttia, tai kunnes seos on sopivan muhennosmaista.
  6. Ota bataattipuolikkaat uunista ja paina pehmeää sisusta lusikalla hieman alaspäin, jotta saat tilaa täytteelle. Jaa linssitäyte kukkuraiseksi keoksi bataattipuolikkaille.
  7. Leikkaa pekaanipähkinät veitsellä rouheiksi paloiksi ja ripottele pinnalle.
  8. Jatka paahtamista uunissa noin 5 minuuttia.
  9. Irrota siemenet granaattiomenasta.
  10. Annostele täytetyt kuumat bataattipuolikkaat lautasille ja ripottele pinnalle granaattiomenansiemenet. Viimeistele halutessasi tuoreella lehtipersiljalla.

Vinkki: Ripauta täytteeseen halutessasi hieman jouluisia mausteita, vaikkapa kanelia ja kardemummaa.

Kommentit (0)