
Paras kasvisruoka on lämmittävää, lohduttavaa ja koukuttavaa. Kuten rapeat ja makean tuliset bang bang -kukkakaalit.
Hyvä kasvisruoka talvella on jotain ihan muuta kuin kylmää raastetta. Tamperelaisessa ravintola Muusassa tiedetään, mikä lämmittää paukkupakkasilla: kunnon lohtuvege. Täydellinen esimerkki mahtavasta kasvisnaposteltavasta ovat ravintolan Bang Bang -kukkakaalit. Kukkakaalit paloitellaan ronskisti, leivitetään ja uppopaistetaan. Huolimatta friteerauksesta lopputulos ei ole tunkkainen rasvainen, vaan päinvastoin: rapea ja koukuttava. Kukkakaalit tarjotaan makean tulisen bang bang -kastikkeen kanssa, joka on Muusan versiossa vegaaninen. Sama ohje sopii hyvin myös parsakaalifritterien valmistukseen.
Bang Bang -kukkakaalit
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista kastike. Laita soijamaito korkeaan astiaan. Lisää öljy nauhana koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen, kunnes seos on majoneesimaista. Lisää chilikastike, sriracha, sitruunamehu, etikka, seesaminsiemenet ja suola. Soseuta tasaiseksi. Hienonna joukkoon korianteri ja kevätsipuli.
- Sekoita vehnäjauhot ja vesi kulhossa. Mittaa perunajauho ja pankojauho erillisiin kulhoihin.
- Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi. Pyöräytä kukinnot perunajauhossa, sitten vehnäjauho-vesiseoksessa ja lopuksi pankojauhossa. Paista kattilassa 180-asteisessa öljyssä rapeaksi. Valuta ylimääräinen öljy pois. Sekoita kukkakaalit bang bang -kastikkeeseen.
Käykö tavallinen maito? Pitääkö lisätä makeutta?
Kiitos kysymyksestä. Tavallinen maito käy mainiosti, jos ruuan ei tarvitse olla vegaaninen. Makeutta ei tarvitse lisätä.
Lisäys edelliseen: kastike jää todennäköisesti ohuemmaksi tavallisella maidolla, mutta kannattaa kokeilla.