Jaana tuulee on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Aterian Jin ja Jang jotka tasapainottavat toisiaan salaattina ja pääruokana.
Aterian Jin ja Jang jotka tasapainottavat toisiaan salaattina ja pääruokana.

Curryn makuinen kasvispata on ateria jolla on kaksi puolta, jonka toinen puoli, yin ja toinen yang, täydentävät toisiaan. Niiden välissä on riisi mikä yhdistää niitä. Salaattina oleva seesamisokeriherne narskuu pehmeänä suussa yksinkertaisen seesamin maun yksinkertaisuudessa joka saa Jang puolen ananaksen ja kukkakaalin erilaisine vaihtuvine ailahtelevine maustevirtauksineen syyn löytää aina uuden suupalan Jin puolen luo.

Kukkakaali, punasipuli, tuoretta inkivääri, valkosipuli, korianterijauhetta, jeeraa eli juustokuminaa, kurkuma-maustetta, kookosmaito, cayenne maustetta, tomaattipyree, kasvislientä, kasvisliemikuutioita, perunaa, porkkanaa, tomaattia, kikherneitä, tuoretta pinaattia, limemehua, tuoretta korianteria, merisuolaa, limehedelmä, paistoöljyä, sokeriherneitä, seesaminsiemeniä, kevätsipulia, seesamiöljyä, soijakastiketta, kasviöljyä, herneitä erikseen (ellei sokeriherneissä ole valmiina palossa otettavissa erilleen)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
40
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kasvispataa seesamisokeriherneillä

Ainekset

1
punasipuli
4
valkosipulin kynttä
5
cm
pala tuoretta inkivääriä
1
rkl
korianterijauhetta
1
tl
juustokuminaa eli jeeraa
1
tl
kurkumaa
1
tlk
kookosmaitoa
1/2
tl
cayenne maustetta
1
rkl
tomaattipyréetä
5
dl
kasvislientä mukana 2 kasvisliemikuutiota
2
isoa perunaa
2
tomaattia
2
porkkanaa
1
tlk
kikherneitä
1
rs
tuoretta pinaattia (ei pakaste)
2
rkl
limemehua
1
ruukku
tuoretta korianteri yrttiä
1
tl
merisuolaa
limehedelmä
kukkakaali
pitkäjyväistä riisiä
Seesamisokerihernesalaatti
1-2
ps
sokeriherneitä
1
rkl
seesaminsiemeniä
2
tl
seesaminsiemenöljyä
2
tl
rypsiöljyä
2
kevätsipulia
tuoretta inkivääriä
porkkana
2
tl
soijakastiketta

Työvaiheet

Siivuta valmiiksi seesamisokeriherneitä varten kevätsipulit ja porkkana ohuiksi pieniksi suikaleiksi ja hienonna tuoretta inkivääriä jakamalla se salaattiin ja curry kasvispataa varten. Ota sokeriherneet pakasteesta ja irrota palosta herneet mikäli ne ovat siinä ja säästä aterian koristeluun. Itse palot tulevat sokeriherneinä seesamiliemeen. Hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Esikypsennä perunat ja kukkakaali kattilassa vain vähän aikaa. Kuori perunat ja paloittele isoiksi paloiksi kukkakaali. Kuori myös porkkanat ja suikaloi ne. Kuumenna kasari johon laitat paistoöljyn ja sinne punasipulin kuullottumaan. Sekoita hyvin ja anna hieman rusehtua. Lisää kasariin hienonnettu valkosipuli ja tuore inkivääri. Kuullota vielä ja lisää sitten korianteri mauste, juustokumina, kurkuma- mauste, cayanne mauste ja tomaattipyrée. Sekoita hyvin ja lisää kasvisliemi 5dl mukaan johon laitat 2 kasvisliemikuutiota ja myös kookosmaidon. Anna keittyä 10 minuuttia hiljalleen kannen alla. Laita kattilaan vesi kiehumaan ja lisää haluttu määrä pikäjyväistä riisiä keittymään 20 minuutiksi. Lisää puolestaan pataan juuri esikypsennetyt perunat ja kukkakaali pienempinä paloina ja porkkanat siivuina sekä tomaatit paloina. Anna hautua 10 minuuttia ja lisää sitten kikherneet. Hauduta 10 minuuttia lisää. Lisää lopuksi pinaatti, paloitellut limehedelmät. Anna olla ja tee vielä seesamisokeriherneet toisessa kasarissa; laita 2 rkl kasviöljyä pannulle ja anna kuumentua keskilämmölle kunnes lisäät seesaminsiemenet, varo siementen roiskumista, pata ei voi olla täysin vielä korkeimmalla kuumuudella, lisää sokeriherneen palot mukaan kun lisäät kuumuutta ja sekoittele porkkanasiivut, kevätsipulisiivut ja inkivääri mukaan. Myös seesamiöljy on syytä lisätä tässä vaiheessa freesausta. Pidä vihannekset jatkuvasti liikkeessä ja lisää mukaan soijakastike.
Lisää Curry kasvispataan aivan loppuhuipennukseksi tuore korianteri yrtti ja limemehu ja sekauta vain vähän. Siirrä tarjoiluvadille seesamisokeriherneet ja ripottele seesaminsiemeniä päälle. Laita tarjoiluvadin toiselle puolelle Curry-kasvispataa ja näiden välille keitettyä riisiä. Laita herneet eri kuppiin ja tarjoile heti ruokaa.

Kommentit (1)

Jaana tuulee
Seuraa 
Liittynyt30.8.2020

Kannattaa pysyä valppaana, kasvisreseptejäni tulee lisää kalan lisäksi, ja maaeläinlihaa ei kannattaisi syödä, levittäkää reseptejäni

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Koskenlaskija-sulatejuusto toimii makaronilaatikossa todella hyvin. Helppoa ja maukasta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Maukas Koskenlaskija-makaronilaatikko

Ainekset

400
g
jauhelihaa
150
g
Koskenlaskija-sulatejuustoa (voimakas)
400
g
makaroneja (tummia)
1
kpl
sipuli
1
kpl
lihaliemikuutio
3
rkl
tomaattisosetta
ripaus
pippuria
ripaus
oreganoa

Työvaiheet

1. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Ruskista jauheliha ja kuullota sipuli. Mausta tomaattisoseella, oreganolla ja mustapippurilla.
3. Keitä makaronit vedessä, johon on murennettu lihaliemikuutio. Lisää joukkoon jauheliha-sipuliseos sekä Koskenlaskija-juusto. Keitä 6 min.
4. Kaada seos vuokaan ja laita 200 asteisiin uuniin 30 minuutiksi.

Kommentit (1)

Vierailija

Tosi kuivaa tosta tulisi, ei vettä eikä maitoa mukaan? On tainnut unohtua ohjeesta! Muuten olen tehnyt samanlaista, mutta jättänyt tomaattisoseen pois ja laittanut maitoa niin paljon, että melkein peittyy koko seos. Pari voinokaretta päälle.Paistan uunissa ensin 200 astetta n. tunti ja sitten vielä puoli tuntia n. 170 asteessa.

Helsingin Sanomat on lisännyt 145 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Kasvisruokaillan tunnelmanluojaksi valmistuu helppo 40 kynnen juures-papupata, joka on mukaelma brittiläisen tv-kokin Nigella Lawsonin kuuluisasta 40 kynnen kanapadasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Helppo

40 kynnen juures-papupata

Ainekset

40
valkosipulinkynttä
300
g
palsternakkaa
4
pientä punajuurta
4
pientä keltajuurta
2
punasipulia
2
tlk (2 x 285 g)
säilöttyjä kypsiä suuria valkoisia papuja
dl
valkoviiniä
2
rkl
hunajaa tai vaahterasiirappia
6
oksaa tuoretta timjamia
2
tl
hiutalesuolaa
1
tl
mustapippuria
¾
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Irrota valkosipulinkynnet toisistaan. Älä kuori valkosipulinkynsiä.
  2. Pese palsternakka huolellisesti, poista kanta. Leikkaa kuorineen suupaloiksi.
  3. Kuori ja pilko punajuuret ja keltajuuret suupalan kokoisiksi lohkoiksi. Kuori ja lohko punasipulit.
  4. Kaada säilötyt valkopavut siivilään, huuhtele ja valuta.
  5. Levitä 20 valkosipulinkynttä laakeaan uunivuokaan. Levitä kasvispalat ja valutetut pavut kynsien päälle. Lisää loput 20 valkosipulinkynttä, sekä viini, hunaja tai vaahterasiirappi ja mausteet. Valuta päälle oliiviöljy.
  6. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1½ tuntia. Poista folio ja kypsennä vielä 30 minuuttia.
  7. Aseta tarjolle hiutalesuolaa ja mustapippuria, joita voi rouhia annoksen päälle. Tarjoa ruoka patongin tai maalaisleivän kera. Purista syödessä valkosipulinkynsien sisukset suoraan suuhun tai leivän päälle, ja dippaile leipää maukkaaseen liemeen.

Vinkki: Kun käytät hunajan sijasta vaahterasiirappia, ruoka on vegaaninen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2298 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Paistetut ankanrinnat ovat täydellinen pari kirsikka-timjamikastikkeen kanssa. Oheisella ankan paisto-ohjeella onnistut aina.

Vinkki! Demi-glace-kastikepohja tehdään tummasta espagnolekastikkeesta. Tiiviiksi keitetty, valmis demi-glace on hyvä pohja liharuokien kastikkeille.

Viinisuositus: Tumma kastike yhdistetään yleensä vahvoihin viineihin, mutta ankanliha vaatii viiniltä hedelmäisyyttä. Mainio  kokonaisuus...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistetut ankanrinnat ja kirsikka-timjamikastike

Ainekset

2
ankan rintafileetä
1
tl
suolaa
1
tl
kiinalaista viismaustetta
Kirsikka-timjamikastike
1
salottisipuli
2
tl
rypsiöljyä
2
timjaminoksaa
¾
dl
punaviiniä
2
dl
demi-glace-kastiketta
2
rkl
kirsikkahilloa
1
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)
1
rkl
huoneenlämpöistä voita
(16 tuoretta tai pakastettua kirsikkaa)

Työvaiheet

  1. Ota ankanrinnat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.

  2. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Pyyhi ankanrinnat kuiviksi talouspaperilla. Viillä rasvaan veitsellä ristikko. Mausta suolalla ja viismausteella. Laita rinnat rasvapuoli alaspäin kylmään paistinpannuun. Kuumenna pannu. Kun rasva tirisee, voit vähentää lämpöä, jotta rasva ei ala kärytä. Paista kunnes rasvapuoli on rapea ja ruskistunut kauniisti. Käännä fileet ja paista toiselta puolelta, kunnes lihassa on kaunis väri.

  3. Työnnä paistolämpömittari lihapalan paksuimpaan kohtaan ja laita lihat uuniin 8–12 minuutiksi, tai kunnes mittari osoittaa 58 astetta. Voit kypsentää fileet myös kokonaan pannussa, noin 5 minuuttia. Kääri lihat folioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia.

  4. Tee kastike lihan kypsyessä. Kuutioi sipuli ja kuullota se öljyssä pehmeäksi, noin 5 minuuttia. Lisää ensin viini, sitten demi-glace ja hillo. Anna kiehua ilman kantta 15 minuuttia tai kunnes kastike hieman tiivistyy. Mausta pippurilla. Maista kastiketta ja lisää tarvittaessa suolaa. Poista timjamit.

  5. Juuri ennen tarjoilua lisää voi kastikkeeseen. (Koristele voissa paistetuilla kirsikoilla.)

  6. Viipaloi ankat ja tarjoa kastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2298 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Henrik Packalén ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Kahden kaalin herkku! Ravintola Ultimassa ruusukaalit tarjotaan kullanruskeiksi uppopaistettuna ja peiteltynä rapeaksi paahdettuun lehtikaaliin. 

Vinkki! Kuivaa kosteus ruusukaalien pinnalta hyvin ennen uppopaistamista, jotta öljy ei räisky. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pientä annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ultiman ruusukaalit

Ainekset

Rapeat lehtikaalit
200
g
lehtikaalia
2
rkl
öljyä
1
tl
sormisuolaa
Uppopaistetut ruusukaalit
400
g
ruusukaaleja
1–1½
l
rypsiöljyä
2
tl
valkoviinietikkaa
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Poista lehtikaaleista lehtiruodit ja revi lehdet isoiksi suupaloiksi. Huuhtele ja kuivaa lehdet hyvin, pyörittele öljyssä ja mausta suolalla. Paahda uunissa 8 minuuttia, laske uunin lämpö 100 asteeseen ja paahda rapeiksi, 10–15 minuuttia. Valmista sillä aikaa ruusukaalit.

  2. Huuhtele ruusukaalit ja kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla. Nypi uloin lehti pois. Halkaise ruusukaalit ja laita ne talouspaperille kuivumaan leikkauspinta alaspäin.

  3. Kuumenna öljy valurautapadassa (vet. 3–5 l) tai paksupohjaisessa kattilassa 160-asteiseksi. Jos et käytä lämpömittaria, testaa öljyn lämpötila leipäpalalla: öljy on tarpeeksi kuumaa, kun leipä paistuu öljyn pinnalla poreillen. Pidä padan tai kattilan kansi saatavilla siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa ja syttyy palamaan.

  4. Laita 6–8 ruusukaalia kerrallaan reikäkauhalla öljyyn, varo roiskeita. Paista kaaleja 4–6 minuuttia ja nosta reikäkauhalla talouspaperille lautaselle valumaan. Valuta etikkaa päälle ja mausta suolalla. Paista loput kaalit.

  5. Lämmitä tarjoilukulhot uunissa. Laita ruusukaalit lämpimiin kulhoihin ja peitä rapeilla lehtikaaleilla.

Kommentit (0)