Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Juhli ja nauti
Pastat ja risotot
16:28 | 8.1.2021

Tryffelirisotto

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Teemu Aura ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Ravintola Albinan tryffelirisoton salaisuus on laadukkaassa kanaliemessä ja tuoreessa tryffelissä. Siksi sitä voisi syödä vaikka kylpyammeellisen.

Kermaisen pehmeä ja vahvan umaminen tryffelirisotto on juhlava tarjottava arki-illan kohotukseksi tai osana viikonlopun illallista.

Risoton valmistus alkaa kaikkien raaka-aineiden valmistelulla eli misaamisella. Sipulit ja yrtit hienonnetaan, parmesaani raastetaan ja liemi kuumennetaan kiehuvaksi. Riisi ja muut ainekset otetaan valmiiksi esille.

Ensin kuullotetaan sipuleita ja riisiä. Kun riisi on läpikuultava, lisätään viini ja annetaan sen imeytyä riisiin. Liemi lisätään pannulle pienissä erissä, eikä siinä vaiheessa kannata poistua lieden äärestä. Jatkuva hämmentäminen saa aikaan tavoitellun silkkisen ja suurustuneen koostumuksen.

Lopuksi joukkoon sekoitetaan juustot, parmesaani sekä mascarpone, ja voi. Tryffeli raastetaan valmiiden annosten pinnalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo

Tryffelirisotto

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
2
timjaminoksaa
50
g
parmesaania
6–8
dl
kanalientä
2
rkl
voita
2
rkl
oliiviöljyä
200
g (2 dl)
carnaroli-risottoriisiä
2
dl
kuivaa valkoviiniä
4
rkl
mascarponea
3
rkl
voita
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
Pinnalle
15–20
g
tuoretta tryffeliä

Vaiheet

  1. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulit. Nypi timjamista lehdet ja hienonna ne. Raasta parmesaani. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi.

  2. Sulata kattilassa voi ja lisää öljy. Kuullota sipuleita rasvassa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää riisi ja kuullota, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää viini ja keitä, kunnes viini on imeytynyt.

  3. Lisää kanalientä vähitellen riisin joukkoon, noin ½ dl kerrallaan. Lisää uusi kauhallinen, kun edellinen on imeytynyt riisiin. Lisää muutaman kauhallisen jälkeen hienonnettu timjami. Jatka liemen lisäämistä, kunnes riisi on lähes al dente. Risotto kypsyy 15–20 minuutissa.

  4. Sekoita joukkoon mascarpone, parmesaaniraaste ja voi. Lisää lientä tarvittaessa, risoton tulisi olla valuvaa. Peitä kattila kannella ja anna vetäytyä hetki.

  5. Mausta risotto sitruunamehulla ja suolalla. Annostele risotto lautasille ja raasta päälle tryffeliä oman maun mukaan.

Vinkki Tuoreita tryffeleitä myydään esimerkiksi La Tartufatassa Helsingissä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Kemut
tryffeli
risotto
Viikonloppubistro

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini