Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2221 reseptiä.
Linkitetty 106 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Helsinkiläisen kasvisravintolan avokadodippi on niin hyvää, että se saa syöjät säästämään tiskaajan vaivan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yes Yes Yes -ravintolan avokadodippi

Ainekset

2
ruukkua korianteria
1
ruukku minttua
1
ruukku thaibasilikaa
50
g
kuorittuja pistaaseja
½
dl
oliiviöljyä
2
avokadoa
1
luomusitruunan kuori ja mehu
½
valkosipulinkynsi
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Koristeluun
2
rkl
parmesaanimurua
2
rkl
rouhittuja pistaaseja
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Poista yrteistä kovat varret. Kiehauta 3 l vettä ja 4 tl suolaa. Ryöppää yrttejä 30 sekuntia ja nosta reikäkauhalla jääveteen. Puristele jäähtyneet yrtit heti kuiviksi ja taputtele vielä keittiöliinalla. Hienonna yrtit.
  2. Paahda pistaaseja kuivassa kuumassa pannussa noin 5 minuuttia. Hienonna ne teholeikkurissa. Lisää öljy ja yrtit ja soseuta tasaiseksi seokseksi.
  3. Soseuta avokadot, raasta sitruunasta kuori ja purista mehu, kuori ja raasta valkosipuli. Sekoita ainekset suolan ja pippurin kanssa dippiin.
  4. Koristele parmesaanilla ja pistaaseilla. Viimeistele oliiviöljyllä. Tarjoa esimerkiksi tandoorileivän kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 125 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Sienipiirakka saa voitaikinalevystä ihanan lehtevän pohjan. Päälle sopivat kaikki pannuvalmiit metsäsienet aina kantarelleista herkkutatteihin ja suppiksiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 palaa
Valmistusaika
15 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vuohenjuusto-sienipiirakka

Ainekset

500
g
laskostettua pakastevoitaikinaa (ei levyjä)
3
oksaa
timjamia tai rosmariinia
1
pieni valkosipulinkynsi
1
rkl
sitruunan kuoriraastetta
1
prk (200 g)
ranskankermaa
suolaa, mustapippuria myllystä
200
g
vuohenjuustoa
noin 8
dl
paistovalmiita metsäsieniä, esimerkiksi kantarelleja tai suppilovahveroita
(yrttejä, viipaloitua kesäpunasipulia)

Työvaiheet

  1. Ota taikina sulamaan. Laita uuni lämpiämään 200-asteiseksi.
  2. Puhdista sienet ja leikkaa ne suupaloiksi. Paista niitä kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Irrota timjaminlehdet tai hienonna rosmariini. Sekoita ne sitruunan kuoriraasteen, ranskankerman, suolan ja pippurin kanssa. Viipaloi tai murustele juusto.
  4. Laita voitaikina leivinpaperilla päällystetylle pellille. Kauli taikinaa ohuemmaksi levyksi. Leikkaa terävällä veitsellä noin 1 cm:n leveä reunus taikinaan siten, ettei veitsi osu ihan pohjaan asti.
  5. Levitä ranskankermaseos taikinapohjalle. Laita päälle juusto ja sienet. Paista noin 30 minuuttia uunin alatasolla tai siihen asti, kunnes taikina on kypsää.
  6. Viimeistele halutessasi yrteillä ja viipaloidulla punasipulilla. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.
Helsingin Sanomat on lisännyt 125 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Henri Alén KUVA Panu Pälviä

Tämä resepti sisältää monia työvaiheita, mutta palkitsee syöjänsä. Silkinpehmeä tuorepasta sopii loistavasti avolasagnen valmistukseen. Lopputulos on kevyempi kuin uunissa valmistettu ja sisältöä voit varioida täysin mieltymysten mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1½ h
Vaikeustaso
Vaikea

Avolasagne herkkutateista

Ainekset

Tuorepasta
300
g
durum-vehnäjauhoja
3
kananmunaa
1
rkl
kylmää vettä
Täyte
400
g
tuoretta herkkutattia
1
parsakaali
sipuli
2
rasiaa
salaattipinaattia
3
rkl
kokonaisia manteleita
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Kastike
40
g
voita
4
rkl
vehnäjauhoja
5
dl
punaista maitoa
1
dl
mustaleima-emmentalia raasteena
suolaa
valkopippuria

Työvaiheet

  1. Tee ensin tuorepasta. Laita vehnäjauhot kulhoon ja riko munat keskelle jauhoja. Laita kylmä vesi munien päälle. Sekoita taikinaa pikkuhiljaa sormilla niin kauan, kunnes ainekset ovat kunnolla sekaisin. Vaivaa taikinaa viisi minuuttia, kunnes se tuntuu kimmoisalta. Kääri se kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  2. Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli ohueksi kaulimen tai pastakoneen avulla. Käytä apuna hieman jauhoja, jottei taikina tartu kiinni.
  3. Leikkaa taikina kahdeksaksi isoksi levyksi. Kypsennä matalassa kattilassa tai pannulla, suolatussa vedessä kahden minuutin ajan vasta juuri ennen tarjoilua.
  4. Tee täyte. Puhdista ja viipaloi tatit. Leikkaa parsakaali isoiksi nupuiksi ja halkaise nuput. Laita nuput uunipellille ja pirskottele päälle oliiviöljyä ja suolaa. Paahda nuput 200-asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia, kunnes ne saavat kunnolla väriä. Laita parsakaalit kulhoon odottamaan tarjoilua.
  5. Valmista kastike. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Ripottele vehnäjauhot voihin kypsymään. Kypsennä muutaman minuutin ajan miedolla lämmöllä, älä ruskista. Kaada maito voi-vehnäjauhoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kypsennä muutaman minuutin ajan, kunnes kastike on paksuuntunut. Lisää kattilaan juustoraaste, sekoita. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  6. Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä pinaatin kera. Lisää mantelit.
  7. Paista toisella pannulla tatit rapeiksi kuumassa öljyssä. Mausta molemmat suolalla ja pippurilla. Yhdistä tatit ja pinaattipaistos.
  8. Laita lautasten pohjalle kypsennetty lasagnelevy, päälle tatti-paistosta ja parsakaalia. Lusikoi kastiketta päälle. Asettele päälle toinen lasagnelevy ja loput paistoksesta. Lusikoi päälle vielä kastiketta.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2221 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Älä pelästy salaattivadin pitkää raaka-ainelistaa. Salaatin osat valmistuvat nopeasti ja maistuvat yhdessä taivaallisilta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Välimerellinen salaattivati

Ainekset

5
kananmunaa
4
kerää napakkaa salaattia (esim. baby gem)
500
g
vuohenjuustoa
4
dl
oliiveja
1
dl
varrellisia kapriksia
1–2
ruukkua
yrttejä (esim. tilli, ruohosipuli, rakuuna)
2
dl
hummusta
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
sumakkijauhetta
½
dl
za’atar-mausteseosta (ohje vieressä)
TILLIKURKUT
1
kurkku
dl
vettä
1
dl
sokeria
½
dl
väkiviinaetikkaa
½
tl
suolaa
3
rkl
tilliä hienonnettuna
1
tl
sitruunankuorta raastettuna
MARINOITU PUNASIPULI
2
pientä punasipulia
2
rkl
punaviinietikkaa
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
KAPRISKASTIKE
1
pieni valkosipulinkynsi
1
ruukku
lehtipersiljaa tai muuta yrttiä
3
rkl
sitruunamehua
1
rkl
pikkukapriksia
1
tl
sitruunankuorta raastettuna
½
tl
sumakkijauhetta
½
tl
suolaa
1
dl
oliiviöljyä
LISÄKSI
pita- tai maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Tee ensin tillikurkut. Kuori ja viipaloi kurkku. Sekoita vesi, sokeri, etikka ja suola. Lisää kurkut, tilli ja sitruunankuori. Anna maustua viileässä vähintään 15 minuuttia.

  2. Marinoi punasipulit. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuenohuiksi viipaleiksi. Laita kulhoon ja sekoita etikka ja mausteet joukkoon. Anna maustua vähintään 10 minuuttia.

  3. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtti. Sekoita kaikki kastikkeen aineet kulhossa, lisää öljy viimeiseksi.

  4. Keitä kananmunia 5 minuuttia, jäähdytä ne kylmässä vedessä.

  5. Irrota salaatinlehdet, huuhtele ja kuivaa ne. Viipaloi juusto ja kuori kananmunat. Valuta kurkut. Asettele kaikki salaatin osat vadille. Tee hummukseen kuoppa, valuta siihen öljyä ja viimeistele sumakilla. Ripottele za’ataria kananmunille. Tarjoa kapriskastikkeen ja pitan tai maalaisleivän kanssa.

Vinkki! Lisää vadille marinoitua latva-artisokkaa, kirsikkatomaatteja tai keitettyä perunaa.

Za’atar-mausteseos

Ainekset

½
dl
pähkinöitä, manteleita tai pinjansiemeniä
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
rkl
kuivattua oreganoa
2
tl
kuivattua timjamia
1
tl
sormisuolaa
½
tl
sumakkijauhetta

Työvaiheet

  1. Paahda pähkinöitä tai manteleita pannussa sekoitellen noin 1 minuutti. Paahda seesaminsiemeniä noin ½ minuuttia. Kaada paahtuneet pähkinät ja siemenet pois pannusta, etteivät ne pala.

  2. Rouhi pähkinät hienoksi. Sekoita kaikki aineet keskenään.

  3. Käytä kananmunien, keittojen tai salaattien viimeistelyyn.

Me Naiset on lisännyt 1142 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Paistettua vuohenjuustoa, tuoreita kirsikoita ja tahinikastiketta. Tästä ei kesäsalaatti parane!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikka-vuohenjuustosalaatti

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
2
ruukkua
eri salaatteja
1
dl
basilikan lehtiä
3
dl
kirsikoita
Hunaja-vuohenjuusto
200
g
vuohenjuustoa
3
rkl
juoksevaa hunajaa
1
dl
seesaminsiemeniä
Paistamiseen
voita
Kastike
¾
dl
tahinia
3
rkl
sitruunamehua
2
rkl
hunajaa
noin ¾
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastut kuivalla kuumalla pannulla. Siirrä sivuun.
  2. Huuhdo ja revi salaatit tarjoiluvadille. Ripottele basilikan lehdet päälle. Puolita kirsikat päälle, poista kivet.
  3. Leikkaa vuohenjuustopötkö 8 osaan. Kaada hunaja yhdelle lautaselle ja seesaminsiemenet toiselle. Kasta vuohenjuustopalat ensin hunajassa ja sitten seesaminsiemenissä. Paista voissa noin minuutin ajan per puoli tai kunnes vuohenjuusto saa hieman väriä. Nosta vuohenjuustokiekot salaatille. Ripottele mantelilastuja päälle.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään, lisää vettä tarvittaessa, jos se on liian paksua. Tarjoa salaatin kanssa.