Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Kastikkeet, tahnat ja marinadit
13:49 | 8.10.2015

Kevätkääryleet

Lisää omaan keittokirjaan
Vain elämää on lisännyt 67 reseptiä
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Petri Aho

Antti Tuiskun päivänä Satulinnan herkkupöydässä oli ihastuttavia kevätkääryleitä. Rapeiden rullien sisällä on riisivermiselliä ja rutkasti kasviksia.

2228228

Vain elämää -keittokirja – suoraan Satulinnasta!

Nelosen Vain elämää -sarjassa paitsi lauletaan ja musisoidaan myös syödään hyvin. Ohjelman tähdet kokoontuvat kaksi kertaa päivässä aterialle, jonka menun päivän artisti on suunnitellut itse.

Virittäydy Vain elämää -tunnelmaan kokkaamalla samoja ruokia, joita Anssi Kela, Pave Maijanen, Virve Rosti, Sanni, Antti Tuisku, Maija Vilkkumaa ja VilleGalle nautiskelivat ohjelman kuvauksissa.

Vain elämää -reseptit suoraan Hirvensalmen Satulinnasta, olkaa hyvä!

Nauti lisää Satulinnan ihanista Vain elämää -hetkistä Ruutu.fi:ssä.

Soppa365 ja Nelonen ovat molemmat osa Sanomia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12-15 kpl
1 t
Keskivaikea

Kevätkääryleet

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Täyte
2
dl
riisivermiselliä
1
dl
mung-pavun ituja
1
porkkana
1
lehtisellerin varsi
1
punainen paprika
2
valkosipulinkynttä
2
kevätsipulia
2
tl
raastettua inkivääriä
2
rkl
kala- tai soijakastiketta
1
rkl
limetin mehua
2
rkl
hienonnettua korianteria
ripaus
mustapippuria
Lisäksi
12-15
lehteä valmista kevätkääryletaikinaa
1/2
l
rypsiöljyä paistamiseen
1
kananmunan valkuainen

Vaiheet

  1. Valmista ensin täyte: Kaada riisivermisellin päälle kiehuvaa vettä ja anna pehmetä muutama minuutti. Siivilöi ja huuhtele vermiselli kylmällä vedellä. Voit katkoa vermiselliä hieman esim. saksilla, jotta sitä on helpompi käsitellä.
  2. Suikaloi kuorittu porkkana, sellerinvarsi ja paprika pieniksi ja ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja kevätsipuli.
  3. Kuullota kasvikset ja sipulit pehmeiksi paistinpannulla öljytilkassa. Lisää pannulle vermiselli, raastettu inkivääri, kala- tai soijakastike ja limetin mehu sekä mausteet. Hauduta hetki, tarkista täytteen maku ja jätä odottamaan.
  4. Ota kevätkääryletaikina puhtaalle työpöydälle arkki kerrallaan. Peitä odottavat arkit kelmulla estääksesi taikinan kuivumisen. Voitele taikina valkuaisella ja laita sille lusikallinen tai pari täytettä. Taita taikinan sivureunat täytteen päälle ja kääri tiukaksi rullaksi. Käytä valkuaista liimana rullan sulkemiseen.
  5. Kuumenna reilu kerros öljyä tukevassa kannellisessa kattilassa, esim. valurautapata tai teräskattila. Öljy on riittävän kuumaa (n. 175 asteista), kun siihen pudotettu kääryle alkaa heti poreilla ja nousee pintaan. Voit mitata öljyn lämpötilaa myös paistolämpömittarilla, jossa on tarpeeksi laaja asteikko. Uppopaista kääryleet öljyssä kullan keltaisiksi ja rapeiksi, 2–3 minuuttia. Nostele kääryleet reikäkauhalla tai pihdeillä talouspaperin päälle valumaan ja siirrä sitten tarjoiluastiaan. Tarjoile heti. Älä peitä kääryleitä foliolla, jolloin ne muuttuvat helposti nahkeiksi.

Lue myös: Syö kuin Satulinnassa – Soppa julkaisee neljännen Vain elämää -kauden parhaat reseptit!

Hapanimeläkastike

Ainesosat

1
dl
valkoviinietikkaa
1
dl
ruokosokeria
2
rkl
ketsuppia
1
rkl
kanafondia
1
pieni sipuli
1/2
tuore chili
1 1/2
rkl
maissitärkkelystä
1/2
dl
vettä tai hedelmämehua (esim. ananas)

Vaiheet

  1.  Mittaa kattilaan etikka, sokeri, ketsuppi, kanafondi, hyvin hienonnetut sipuli ja chili. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 10 minuuttia.
  2. Tarkista maku ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi.
  3. Lisää kastikkeeseen veteen tai mehuun sekoitettu maissitärkkelys ja jatka keittämistä vielä muutama minuutti, kunnes kastike suurustuu.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Vege
kevätrullat
Vain elämää
Vegebaari
Viikonloppubistro
Etno

Suosituimmat

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini