Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Padat ja laatikot
16:00 | 19.9.2022

Uunikiinankaali

Lisää omaan keittokirjaan
Helsingin Sanomat on lisännyt 467 reseptiä
OHJE Elina Innanen KUVA Ninna Lindström

Kiinankaalista ja kikherneistä kypsyy uunissa herkullisen mausteinen ruoka. Kaali pehmenee ja sen lehtien väliehin ujuttautuu runsaasti hyvää kastiketta.

Kiinankaali on muiden kaalien tapaan edullinen ja runsaasti kaliumia ja kalsiumia sisältävä vihannes, jonka maine ansaitsee parannusruiskeen.

Kiinankaali on parhaimmillaan kypsennettynä. Tomaattisessa chilitahnalla, juustokuminalla ja korianterilla maustetussa uunikiinankaalissa on pehmeä rakenne ja erittäin paljon makua, joka ujuttautuu ihanasti ohuiden kaalinlehtien väliin.

Kaali lohkotaan ensin pituussuunnassa ja lohkoihin paistetaan pannulla kaunis väri. Tämän jälkeen pannulla paistetaan hetki tomaattista maustetahnaa, jonka jälkeen pannulle lisätään hieman kasvislientä, kaalilohkot sekä ruokaisuutta lisäävät kikherneet. Kaalipannu paistuu uunin lämmössä pehmeäksi, maukkaaksi ja lämmittäväksi kasvisateriaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
50 min
Helppo

Uunikiinankaali

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
(noin 800 g)
kokonainen kiinankaali
1
tlk (230 g)
kypsiä, säilöttyjä kikherneitä
½
dl
oliiviöljyä
3–4
dl
kasvislientä
TARJOILUUN
lehtipersiljaa
kauraranskankermaa
MAUSTETAHNA
1
tuubi (140 g)
tomaattisosetta
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
harissa-tahnaa
2
tl
juustokuminaa
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
paprikajauhetta
½
tl
kurkumaa
½
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Valmista ensin maustetahna sekoittamalla kaikki aineet yhteen.
  2. Leikkaa kiinankaali pitkittäin kahdeksaksi lohkoksi. Huuhtele ja valuta kikherneet.
  3. Kuumenna iso uuninkestävä pannu ja lisää siihen noin puolet oliiviöljystä. Paista kiinankaalilohkot muutamassa erässä, lisää oliiviöljyä pannulle tarpeen mukaan. Paista kaalilohkoja noin 5 minuuttia per puoli tai kunnes ne alkavat saada väriä pintaansa ja hieman pehmentyä.
  4. Nosta kaalilohkot sivuun ja lisää maustetahna pannulle. Paista 2–3 minuuttia. Kaada pannulle kasvisliemi ja sekoita hyvin. Lisää kikherneet ja kaalilohkot ja siirrä pannu uuniin. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia, käännä kaalit ja jatka paistamista vielä 20–30 minuuttia. Uunikiinankaali on valmis, kun kaali on aivan pehmeää ja irtonaista.
  5. Anna ruoan vetäytyä hetki ja viimeistele kauraranskankermalla ja lehtipersiljalla.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Vegebaari
nuuka kokki
kasvisruoka
kasvisruokareseptejä
kiinankaali
kikherne

Suosituimmat

Lämmin lehtikaali-granaattiomenasalaatti

Sushikakku

Munakaslettuja ja kasvis-papumuhennosta

Kinkkupitsakierteet

Pienet sitruunaiset pinaatti-fetapiiraat

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini