Helsingin Sanomat on lisännyt 411 reseptiä.
Linkitetty 175 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Ninna Lindström

Kiinankaalista ja kikherneistä kypsyy uunissa herkullisen mausteinen ruoka. Kaali pehmenee ja sen lehtien väliehin ujuttautuu runsaasti hyvää kastiketta.

Kiinankaali on muiden kaalien tapaan edullinen ja runsaasti kaliumia ja kalsiumia sisältävä vihannes, jonka maine ansaitsee parannusruiskeen.

Kiinankaali on parhaimmillaan kypsennettynä. Tomaattisessa chilitahnalla, juustokuminalla ja korianterilla maustetussa uunikiinankaalissa on pehmeä rakenne ja erittäin paljon makua, joka ujuttautuu ihanasti ohuiden kaalinlehtien väliin.

Kaali lohkotaan ensin pituussuunnassa ja lohkoihin paistetaan pannulla kaunis väri. Tämän jälkeen pannulla paistetaan hetki tomaattista maustetahnaa, jonka jälkeen pannulle lisätään hieman kasvislientä, kaalilohkot sekä ruokaisuutta lisäävät kikherneet. Kaalipannu paistuu uunin lämmössä pehmeäksi, maukkaaksi ja lämmittäväksi kasvisateriaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunikiinankaali

Ainekset

1
(noin 800 g)
kokonainen kiinankaali
1
tlk (230 g)
kypsiä, säilöttyjä kikherneitä
½
dl
oliiviöljyä
3–4
dl
kasvislientä
TARJOILUUN
lehtipersiljaa
kauraranskankermaa
MAUSTETAHNA
1
tuubi (140 g)
tomaattisosetta
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
harissa-tahnaa
2
tl
juustokuminaa
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
paprikajauhetta
½
tl
kurkumaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin maustetahna sekoittamalla kaikki aineet yhteen.
  2. Leikkaa kiinankaali pitkittäin kahdeksaksi lohkoksi. Huuhtele ja valuta kikherneet.
  3. Kuumenna iso uuninkestävä pannu ja lisää siihen noin puolet oliiviöljystä. Paista kiinankaalilohkot muutamassa erässä, lisää oliiviöljyä pannulle tarpeen mukaan. Paista kaalilohkoja noin 5 minuuttia per puoli tai kunnes ne alkavat saada väriä pintaansa ja hieman pehmentyä.
  4. Nosta kaalilohkot sivuun ja lisää maustetahna pannulle. Paista 2–3 minuuttia. Kaada pannulle kasvisliemi ja sekoita hyvin. Lisää kikherneet ja kaalilohkot ja siirrä pannu uuniin. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia, käännä kaalit ja jatka paistamista vielä 20–30 minuuttia. Uunikiinankaali on valmis, kun kaali on aivan pehmeää ja irtonaista.
  5. Anna ruoan vetäytyä hetki ja viimeistele kauraranskankermalla ja lehtipersiljalla.

Kommentit (2)

Vierailija

Millä harissatahnan voisi korvata kun ei voi chiliä syödä?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei!

Voit lisätä tomaattisoseen määrää, tai korvata harissan vaikka punaisella pestolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 411 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Punajuuri on hyvä makupari monen juuston kanssa. Hyviä liittoja syntyy klassisesti vuohenjuuston, fetan ja sinihomejuuston kanssa. Tässä reseptissä risotto viimeistellään gorgonzolalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuririsottoa ja gorgonzolaa

Ainekset

2
(200 g) punajuurta
1
pieni punasipuli
1
valkosipulinkynsi
6–8
dl
kasvislientä
2
rkl
voita
2
rkl
öljyä
2
dl
risottoriisiä
2
dl
valkoviiniä
2
dl
raastettua parmesaania
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
rkl
sitruunamehua
3
rkl
hienonnettua salviaa
100
g
gorgonzolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynsi.
  2. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.
  3. Kuumenna paistokasarissa voi ja öljy. Lisää pannulle sipulit ja riisit. Kuullota miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, kunnes riisit ovat osittain läpikuultavia.
  4. Lisää punajuuriraaste ja valkoviini. Kun valkoviini on imeytynyt riisipaistokseen, lisää pari kauhallista kuumaa kasvislientä. Kypsennä keskilämmöllä. Jatka kasvisliemen lisäämistä pari kauhallista kerrallaan, kunnes riisi on kypsää, mutta vielä hampaissa tuntuvan pureskeltavaa. Tarvittavan kasvisliemen määrä riippuu kypsennyslämpötilasta. Kypsennysaika on noin 20 minuuttia risottoriisilajikkeesta riippuen.
  5. Sekoita risottoon parmesaaniraaste, ranskankerma, sitruunamehu ja hienonnettu salvia. Lisää lopuksi gorgonzola. Tarjoile heti.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 411 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Borani on yleisnimitys kypsistä kasviksista ja jogurtista sekoitettuun dippiin, jota tarjoillaan erityisesti Iranissa ja Turkissa alkuruokana leivän kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-borani eli punajuuridippi

Ainekset

450
g
keitettyjä punajuuria
2
valkosipulinkynttä
200
g
turkkilaista jogurttia
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
hunajaa
1
rkl
viinietikkaa
½–1
tl
jauhettua kuivattua chiliä
½
tl
suolaa
Lisäksi
1
dl
rouhittuja saksanpähkinöitä
1
tl
sinapinsiemeniä
150
g
fetajuustoa
paahdettua pitaleipää

Työvaiheet

  1. Murskaa punajuuret haarukalla kulhossa hienoksi. Kuori ja hienonna joukkoon valkosipulinkynnet.
  2. Sekoita joukkoon muut ainekset. Anna maustua viileässä puolisen tuntia.
  3. Maista ja mausta tarvittaessa vielä suolalla, viinietikalla tai hunajalla.
  4. Lusikoi punajuuridippi tarjoilukulhoon. Lisää päälle rouhittuja saksanpähkinöitä, sinapinsiemeniä ja murusteltua fetajuustoa. Tarjoile paahdettujen pitaleipien kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Oikein hyvää. Laitoin viinietikan sijasta sitruunamehua.

Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Näyttelijä Jennifer Anistonin väitetään syöneen tätä nopeatekoista salaattia joka päivä kymmenen vuoden ajan lounaaksi Frendit-sarjan kuvauksissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Jennifer Anistonin salaatti

Ainekset

dl
raakaa bulguria
1
pieni punasipuli
1
kurkku
1
ruukku lehtipersiljaa
½
ruukkua minttua
200
g
fetaa
1
tlk
kikherneitä
1
dl (50 g)
hienonnettuja pistaasipähkinöitä
KASTIKE
4
rkl
sitruunan mehua
4
rkl
(neitsyt)oliiviöljyä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä bulguri pakkauksen ohjeen mukaan suolalla ja öljyllä maustetussa vedessä.

  2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja sekoita vielä lämpimään bulguriin. Anna jäähtyä.

  3. Kuori ja hienonna tai viipaloi punasipuli. Paloittele kurkku pieneksi, hienonna yrtit. Kuutioi feta, valuta ja huuhdo kikherneet. Hienonna pistaasipähkinät. Sekoita kaikki ainekset bulgurin joukkoon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3091 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Rapeat leipätikut täydentävät uunissa valmistuvan linssi-lehtikaalisalaatin. Tässä salaatissa on monia koostumuksia ja pehmeä fetadippi täydentää paletin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin peltisalaatti

Ainekset

2
isoa porkkanaa
100
g
lehtikaalia
1
prk (n. 300 g)
käyttövalmiita punaisia linssejä
½
dl
öljyä
1
tl
suolaa
2
tl
juustokuminaa
LEIPÄTIKUT
½
maalaisleipä
2
valkosipulinkynttä
½
dl
öljyä
FETADIPPI
150
g
fetajuustoa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
hunajaa
(oliiviöljyä)

Työvaiheet

  1. Aloita dipistä. Murustele feta jogurtin joukkoon. Lisää hunaja ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua jääkaapissa salaatin valmis­ tumisen ajan.

  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori porkkanat ja leikkaa kuorimaveitsel­lä porkkanoista ohuita, pitkiä lastuja. Revi lehtikaali suupaloiksi. Heitä kovat lehtiruodit pois. Valuta linssit huolellisesti. Laita pork­ kanalastut, lehtikaali ja linssit isoon kulhoon ja kääntele öljy, suola ja juustokumina jouk­koon. Levitä seos tasaisesti uunipellille ja kypsennä uunissa 8–10 minuuttia.

  3. Leikkaa leipä viipaleiksi ja edelleen pit­kiksi, 2 cm leveiksi tikuiksi. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet. Sivele leipätikut öljyllä ja hiero niihin valkosipulia.

  4. Nosta pelti uunista. Sekoita seosta ja asettele leipätikut päälle. Laita pelti takaisin uuniin noin 5 minuutiksi tai kunnes leipätikut ovat rapeita ja kauniin ruskeita.

  5. Tarjoa salaatti lämpimänä kylmän fetadipin kanssa. Lorauta oliiviöljyä dipin pinnalle juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (0)