Hapanta ja raikasta! Jogurtti ja balsamicotomaatit tekevät hapankorppu-tartalettien täytteestä ihanan mehevää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
16 kpl
30 min + jogurtin valutus 2 t
Helppo
Tomaattitartaletit
Ainesosat
200
g
hapankorppuja
2
kananmunaa
2
rkl
vettä
1 1/2
rkl
rypsiöljyä
Täyte
500
g
kreikkalaista jogurttia
1/2
ruukku
ruohosipulia
2
tl
hunajaa
1/2
tl
suolaa
2
rkl
vettä
250
g
kirsikkatomaatteja
1
rkl
balsamicoa
1
dl
rucolanversoja
Vaiheet
- Jauha hapankorput tasaiseksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää joukkoon kananmunat, vesi ja öljy. Painele taikinaa muffinivuokien pohjalle ja reunoille. Paista hapankorppupohjia 200-asteisessa uunissa noin 10 minuutta. Pohjat voi valmistaa hyvissä ajoin.
- Valuta kreikkalaista jogurttia tiheässä siivilässä vähintään kaksi tuntia. Silppua ruohosipuli paksun jogurtin joukkoon ja lisää hunaja ja suola.
- Lisää vesi paistinpannulle. Lisää joukkoon pestyt tomaatit. Paahda tomaatteja noin kolme minuuttia, eli kunnes ne ovat saaneet väriä ja ovat hieman pehmenneitä. Lisää balsamico tomaattien päälle. Ota tomaatit pannulta jäähtymään.
- Kokoa tomaattitartaletit. Lusikoi pohjille ruohosipulijogurttia ja koristele pinta balsamicotomaateilla.