Taste of Helsinki 2014 on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Juuri

Kaikki tuntevat makaronilaatikon ja tietävät miltä sen tulee maistua. Tämä on Juuren tapaan toteutettu; uutta voi luoda myös vanhaa kunnioittaen. Annokseen halusimme myös saada monet kasvisruokiin liittyvät jopa kliseiset raaka-aineyhdistelmät mukaan mutta kuitenkin tuoreina kombinaatioina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Vaikea

Punajuurimakaronilaatikko

Ainekset

1
kg
punajuuria
400
g
makaronia
1
l
kasvislientä ja 2 tl suolaa
2
isoa sipulia
5
valkosipulinkynttä
1/4
ruukkua
timjamia
1/4
ruukkua
rosmariinia
1/3
ruukkua
persiljaa
2
rkl
voita
1
rkl
rypsiöljyä
3
dl
punajuurimehua
5
dl
kuohukermaa
2
dl
smetanaa
ripaus
rouhittua maustepippuria
ripaus
rouhittua mustapippuria
2
tl
suolaa
5
kananmunaa
1/2
ruukkua
ruohosipulia koristeluun

Työvaiheet

  1. Kypsennä punajuuret uunissa paistopussissa, jäähdytä, kuori ja pilko karkeaksi rouheeksi. Säästä rouheesta 1/5 punajuuripyreetä varten.
  2. Keitä makaronit lähes ylikypsiksi runsassuolaisessa kasvisliemessä. Jäähdytä nopeasti kylmällä vedellä.
  3. Kuori ja silppua sipulit sekä hienonna yrtit. Kuumenna pannussa voi ja öljy, lisää sipulit sekä yrtit ja kuullota, kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Sekoita joukkoon punajuuret ja ota pois levyltä.
  4. Sekoita kulhossa kaikki ainekset suolaa lukuunottamatta. Lisää suolaa vähitellen, maista ja lisää tarpeen mukaan. Kaada seos hyvin öljyttyyn uunivuokaan ja paista uunissa 150 asteeessa noin 40 minuuttia, kunnes laatikko on kunnolla hyytynyt. Jäähdytä ja laita kylmään asettumaan. Leikkaa laatikko annospaloiksi ja lämmitä leivinpaperin päällä 200 asteisessa uunissa noin viisi minuuttia ja ruoka on valmis tarjoiltavaksi.
  5. Laita lautaselle pohjaksi punajuuripyreetä (ohje alempana) ja aseta punajuuri-makaronilaatikko sen päälle. Asettele marinoituja kantarelleja (ohje alempana) sekä kaunis pallo kuttuchevremoussea (ohje alempana) laatikon päälle. Laita pienet keot pähkinävoikreemiä (ohje alempana) viereen. Koristele vielä siemenkeksipaloilla (ohje alempana) ja hienoksi hakatulla ruohosipulilla ja tarjoile.

 

Kuttuchevre

Ainekset

200
g
kuttuchevreä
200
g
smetanaa

Työvaiheet

  1. Sekoita ainekset kulhossa keskenään nuolijalla, hiero tiheän siivilän läpi ja sekoita vielä uudelleen. Laita kylmään asettumaan.

Punajuuripyree

Ainekset

n. 200
g
kypsää karkeaksi rouhittua punajuurta
1/3
ruukkua
tilliä
50
g
voita
hyppysellinen
suolaa

Työvaiheet

  1. Hienonna tilli ja kuutioi voi pieneksi. Aja kulhossa kaikki ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi. Paseeraa vielä tiheäsilmäisen siivilän läpi. Mausta tarvittaessa suolalla. Jäähdytä ja laita kylmään maustumaan. Lämmitä hieman matalalla lämmöllä kattilassa ennen tarjoilua.

Marinoidut sienet

Ainekset

2
dl
pieniä kantarelleja
2
rkl
fariinisokeria
2
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
rypsiöljyä
ripaus
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna öljy ja sokeri kattilassa. Kiehauta ja lisää kantarellit. Sekoita hetki ja lisää etikka. Mausta suolalla ja laita kannelliseen astiaan jäähtymään. Laita kylmään maustumaan ja tarjoile.

 

Pähkinävoikreemi

Ainekset

2
dl
maitoa
ripaus
suolaa
2
rkl
maissijauhoja
3
keltuaista
50
g
voita

Työvaiheet

  1. Laita puolet voista kattilaan ja kuumenna välillä sekoittaen, kunnes voi on alkanut ruskistua ja tuoksuu pähkinäiseltä. Ota pois levyltä ja siivilöi voi astiaan jäähtymään ja sekoita loppuvoi joukkoon ja laita kylmään. Laita kaikki ainekset voita lukuunottamatta kattilaan. Lämmitä matalalla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee ja pulpahtaa muutaman kerran. Ota kattila pois levyltä. Vatkaa voi pieninä nokareina joukkoon.

  2. Kaada kreemi kannelliseen astiaan ja painele tuorekelmua pinnalle estämään kuoren muostumisen. Jäähdytä, poista kelmu ja laita kylmään maustumaan. Tarjoile.

Juusto-pellavansiemenkeksi

Ainekset

1
rkl
pellavansiemeniä
50
g
emmentaljuustoa
50
g
kuttucheddaria

Työvaiheet

 

  1. Raasta juustot hienoksi ja sekoita pellavansiementen kanssa. Laita seos tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa 180 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja kuplii. Ota pois uunista ja jäähdytä.
  2. Murenna juustokeksistä paloja ja laita purkkiin odottamaan käyttöä. 

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2138 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Palsternakkakeitto saa syvän maun, kun juurekset paahtaa ensin. Kauniin keltainen väri on peräisin kurkumasta. Tarjoa lempeä keitto paistettujen sienten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakka-kurkumakeitto

Ainekset

3
(noin 400 g)
palsternakkaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
tl
kurkumajauhetta
1
l
kasvislientä
2
dl
kermaa
1–2
tl
suolaa
1
sitruuna
¼
tl
mustapippuria myllystä
Paistetut sienet
100
g
siitakesieniä
1
rkl
voita
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pese palsternakat hyvin, halkaise ne ja laita vuokaan. Pane vuoka uuniin 20 minuutiksi.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä kattilassa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää kurkuma ja paista noin minuutti. Lisää kasviliemi, kerma ja suola ja kuumenna kiehuvaksi.
  3. Valmistele sienet. Puolita isoimmat sienet. Kuumenna öljy ja voi pannussa. Kun voi lakkaa kuohumasta, lisää sienet pannuun. Anna niiden tiristä rasvassa noin kolme minuuttia. Käännä ja paista vielä kaksi minuuttia. Mausta suolalla.
  4. Lisää palsternakat liemeen ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Purista sitruunan mehu erilliseen astiaan. Kiehauta keitto ja lisää puolet sitruunanmehusta. Maista ja lisää mehua tarvittaessa. Mausta keitto pippurilla.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Tämä on ihanan raikas salaatti ja tervellinen, sopii hyvin vaikka kinkkukiusauksen kanssa tarjolle iltapalaksi vieraille.
Eikä ole liian raskas syötävä muun tarjottavan lisäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikas jääsalaatti

Ainekset

1
pss
Järvikylän jääsalaattia 100 g/tai vastaavaa
n. 1,5
dl
vihreitä viinirypäleitä, siemenettömiä/mielen mukaan
n. 1,5
dl
punaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
keltaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
kurkkua kuutioina/sopivasti

Työvaiheet

Järvikylän jääsalaattia ei tarvitse välttämäti pestä, mutta jos haluat huuhtele kylmällä vedellä salaatin lehdet.
Huuhtele myös viinirypäleet, minitomaatit ja kurkku, puolita viinirypäleet ja minitomaatit, sekä tee sopivia kuutioita kurkusta.

Revi jääsalaatti, jätä pois kovempi osa ja laita salaattiastian pohjalle ja muut sitten päälle ja voit mielen
mukaan sekoitella niitä.

Salaatti on raikas ja mehustuu, kun viinirypäleet ja minitomaatit on puolitettu, eikä vaadi mitään salaattikastikkeita.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2138 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Pakasteherneet maistuvat ympäri vuoden ihanan makeilta. Tee niistä helppo ja herkullinen pannusalaatti. Tuore minttu ja loraus valkoviiniä saavat herneet loistamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta lisukkeena
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin minttu-hernesalaatti

Ainekset

1
salottisipuli
1
rkl
voita
25
g (noin ½ dl)
parmesaania raastettuna
½
ruukkua
minttua
½
dl
valkoviiniä
1
ps (200 g)
pakasteherneitä

Työvaiheet

  1. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Sulata voi pannussa ja kuullota sipulirenkaat siinä hitaasti pehmeiksi, noin 10 minuuttia.
  2. Raasta sillä aikaa parmesaani ja nypi mintusta lehdet. 
  3. Kaada viini sipuleille ja anna kiehahtaa. Lisää jäiset herneet ja pyöräytä ne nopeasti sulaksi. Kumoa salaatti tarjoiluastiaan ja ripottele juusto ja minttu päälle.

Kommentit (0)

Ruokapankki. on lisännyt 55 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Cowboysalaatti - Ruokapankki
Cowboysalaatti - Ruokapankki

Cowboysalaatti, on taattua tex mex settiä. Maistuu sellaisenaan tai esim. buffet pöydässä. Salaatti on maidoton, lihaton ja gluteeniton.

Cowboysalaatti, on taattua tex mex settiä. Tämä värikylläinen salaatti sopii mahtavasti myös noutopöydän antimeksi, grillipihvien ja -kanan lisukkeena. Voit myös tuunata salaattia vielä ruokaisemmaksi lisäämällä lisää proteiinia joukkoon. Salaatti on maidoton, lihaton ja gluteeniton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Cowboysalaatti

Ainekset

1
prk
maissia
1
pkt
mustapapuja
1
kpl
punainen paprika kuutioituna
250
g
kirsikkatomaatteja puolitettuna
1
varsi
kevätsipulia renkaina
1
kpl
pieni punasipuli renkaina
1
kpl
jalapeno hienonnettuna
½ / 1
puntti
korianteria hienonnettuna
2
kpl
avokadoa kuutioituna
2
kpl
limen mehua
1
kpl
valkosipulia hienonnettuna
loraus
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

Kaada kulhoon valutettu maissi ja huuhdellut mustapavut. Lisää kuutioitudut paprikat ja tomaatit sekä punasipuli sekä viipaloi kevätsipuli. Kuutioi avokado toiseen kulhoon ja purista päälle runsaasti limen mehua. Kaada avakadot muun salaatin päälle ja mausta suolalla, mustapippurilla, hienonnetulla valkosipulilla sekä lorauta päälle oliiviöljyä. Lisää lopuksi korianteria hienonnettuna. Sekoita kunnolla ja anna maustua ennen tarjoilua.

Kommentit (0)