Kaikki tuntevat makaronilaatikon ja tietävät miltä sen tulee maistua. Tämä on Juuren tapaan toteutettu; uutta voi luoda myös vanhaa kunnioittaen. Annokseen halusimme myös saada monet kasvisruokiin liittyvät jopa kliseiset raaka-aineyhdistelmät mukaan mutta kuitenkin tuoreina kombinaatioina.
Punajuurimakaronilaatikko
Ainekset
Työvaiheet
- Kypsennä punajuuret uunissa paistopussissa, jäähdytä, kuori ja pilko karkeaksi rouheeksi. Säästä rouheesta 1/5 punajuuripyreetä varten.
- Keitä makaronit lähes ylikypsiksi runsassuolaisessa kasvisliemessä. Jäähdytä nopeasti kylmällä vedellä.
- Kuori ja silppua sipulit sekä hienonna yrtit. Kuumenna pannussa voi ja öljy, lisää sipulit sekä yrtit ja kuullota, kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Sekoita joukkoon punajuuret ja ota pois levyltä.
- Sekoita kulhossa kaikki ainekset suolaa lukuunottamatta. Lisää suolaa vähitellen, maista ja lisää tarpeen mukaan. Kaada seos hyvin öljyttyyn uunivuokaan ja paista uunissa 150 asteeessa noin 40 minuuttia, kunnes laatikko on kunnolla hyytynyt. Jäähdytä ja laita kylmään asettumaan. Leikkaa laatikko annospaloiksi ja lämmitä leivinpaperin päällä 200 asteisessa uunissa noin viisi minuuttia ja ruoka on valmis tarjoiltavaksi.
- Laita lautaselle pohjaksi punajuuripyreetä (ohje alempana) ja aseta punajuuri-makaronilaatikko sen päälle. Asettele marinoituja kantarelleja (ohje alempana) sekä kaunis pallo kuttuchevremoussea (ohje alempana) laatikon päälle. Laita pienet keot pähkinävoikreemiä (ohje alempana) viereen. Koristele vielä siemenkeksipaloilla (ohje alempana) ja hienoksi hakatulla ruohosipulilla ja tarjoile.
Kuttuchevre
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita ainekset kulhossa keskenään nuolijalla, hiero tiheän siivilän läpi ja sekoita vielä uudelleen. Laita kylmään asettumaan.
Punajuuripyree
Ainekset
Työvaiheet
-
Hienonna tilli ja kuutioi voi pieneksi. Aja kulhossa kaikki ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi. Paseeraa vielä tiheäsilmäisen siivilän läpi. Mausta tarvittaessa suolalla. Jäähdytä ja laita kylmään maustumaan. Lämmitä hieman matalalla lämmöllä kattilassa ennen tarjoilua.
Marinoidut sienet
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna öljy ja sokeri kattilassa. Kiehauta ja lisää kantarellit. Sekoita hetki ja lisää etikka. Mausta suolalla ja laita kannelliseen astiaan jäähtymään. Laita kylmään maustumaan ja tarjoile.
Pähkinävoikreemi
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita puolet voista kattilaan ja kuumenna välillä sekoittaen, kunnes voi on alkanut ruskistua ja tuoksuu pähkinäiseltä. Ota pois levyltä ja siivilöi voi astiaan jäähtymään ja sekoita loppuvoi joukkoon ja laita kylmään. Laita kaikki ainekset voita lukuunottamatta kattilaan. Lämmitä matalalla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee ja pulpahtaa muutaman kerran. Ota kattila pois levyltä. Vatkaa voi pieninä nokareina joukkoon.
-
Kaada kreemi kannelliseen astiaan ja painele tuorekelmua pinnalle estämään kuoren muostumisen. Jäähdytä, poista kelmu ja laita kylmään maustumaan. Tarjoile.
Juusto-pellavansiemenkeksi
Ainekset
Työvaiheet
- Raasta juustot hienoksi ja sekoita pellavansiementen kanssa. Laita seos tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa 180 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja kuplii. Ota pois uunista ja jäähdytä.
- Murenna juustokeksistä paloja ja laita purkkiin odottamaan käyttöä.