Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Sami Repo
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lammaspyörykät ja cajunkasvikset

Ainekset

8
kpl
jauhoista perunaa
1
kpl
bataattia
2
kpl
esikypsennettyä maissia
1
dl
oliiviöljyä
1
kpl
sitruunan mehu
2
rkl
tomaattipyreetä
2
tl
paprikajauhetta
1
tl
suolaa
1
tl
cajunmaustetta
3
tl
kuivattua timjamia
2
tl
fariinisokeria
500
g
lampaan jauhelihaa
1/2
dl
maitoa
1/2
dl
korppujauhoja
1
rkl
tuoretta timjamia tai persiljaa
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
1
kpl
kananmunaa
1
rkl
tomaattipyreetä
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
1
tl
kanelia
1
tl
suolaa
Cajunkasvikset
Lammaspyörykät

Työvaiheet

  1. Puhdista perunat ja bataatti ja leikkaa lohkoiksi. Paloittele maissi. Sekoita mausteseoksen aineet yhteen. Kääntele kasvikset mausteseoksessa ja nosta reunalliselle uunipellille leivinpaperin päälle. Laita halutessasi päälle tuoreita rosmariininoksia. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.
  2. Lihapullia varten liota korppujauhoja maidossa 10 minuuttia. Silppua yrtit ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita kaikki aineet yhteen taikinaksi. Pyörittele massasta pieniä lihapullia.
  3. Nosta perunapelti uunista ja laita pellille myös lammaspyörykät. Jatka paistamista noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ja pyörykät ovat kypsiä. Tarjoa smetanan tai jogurttikastikkeen kanssa.

Vinkki! Yksinkertaiseen jogurttikastikkeeseen tarvitset 3 dl turkkilaista jogurttia, ripauksen suolaa, 2 tl hunajaa ja 1 dl minttusilppua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1150 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Pehmeät ja makeat oluessa haudutetut sipulirenkaat maistuvat parhaalta kunnolla maustettujen makkaroiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Bissesipulit

Ainekset

3
sipulia
2
rkl
voita
5
tl
ruokosokeria
½
tlk (reilu 1 ½ dl)
olutta

Työvaiheet

  1. Leikkaa sipulit renkaiksi. Sulata voi paistinpannulla. Paahda sipulirenkaita miedolla lämmöllä voissa 15 minuuttia, kunnes ne saavat väriä.
  2. Ripottele sokeri päälle ja pyöräytä kaikkialle. Kaada olut päälle ja keitä kokoon, kunnes neste on haihtunut ja sipulit ovat ihanan pehmeitä.

Kommentit (0)

Käyttäjä24750 on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

4kpl munia, 1 litra maitoo ja 1 tl suolaa. Voi laittaa kinkkukuutioita, makkaraa kuutioina, kasviksia, tomaattia, meetvurstia maun mukaan juustolla kuorutettuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4hk
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Munatuuvinki

Työvaiheet

Munat ja maito ja suola sekoitetaan ja voideltuun vuokaan. Tunti paisto 200 asteessa noin tunti.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 128 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Rakastettu pizzaklassikko, kinkku ja ananas, maustavat flatbreadin eli litteän leivän mahtavan makuiseksi. Tässä herkussa leipä paistuu ketterästi grillissä valmiista pizzapohjasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Aloha-possua litteällä leivällä

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
1
rkll
inkivääriä raastettuna
1
dl
ananasmehua
1
dl
ketsuppia
dl
fariinisokeria
1
dl
soijakastiketta
400
g
possun sisäfileetä
1
tuore ananas
1
rkl
rypsiöljyä
LISÄKSI
1
pkt (600 g)
tuorepizzataikinaa
3
rkl
srirachalla maustettua majoneesia
TARJOILUUN
hienonnettua kevätsipulia, parmesaanilastuja, herneenpalkoja, lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulit. Yhdistä silppu inkiväärin, ananasmehun, ketsupin, sokerin ja soijakastikkeen kanssa. Sekoita tasaiseksi. Ota puolet seoksesta erikseen kastiketta varten. Laita toiseen puolikkaaseen viipaloitu possunfilee ja sekoita.
  2. Laita erilleen ottamasi kastike kattilaan. Keittele miedohkolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 30 minuuttia tai siihen asti, kunnes seos on siirappimaista.
  3. Kuori ananas ja leikkaa isohkoiksi paloiksi. Sipaise päälle kevyesti öljyä. Grillaa muutama minuutti. Leikkaa suupaloiksi ja laita sivuun.
  4. Paista possuviipaleet grillissä kypsiksi. Mausteseoksessa on sokeria, joten tarkkaile paloja, etteivät ne pala. Peitä foliolla ja laita odottamaan annoksen kokoamista.
  5. Kauli pizzataikinaa ohuemmaksi levyksi. Leikkaa neljään osaan. Sipaise päälle öljyä. Paista grillissä toiselta puolelta muutama minuutti. Käännä ja lisää päälle ananakset ja possut. Jatka paistamista 1–2 minuuttia, kunnes leipä on kypsää.
  6. Viimeistele kastikkeella, srirachamajoneesilla, kevätsipulilla ja parmesaanilla. Lisää halutessasi herneenpalkoja ja lehtipersiljaa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 128 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Akseli Herlevi Kuva Elvi Rista

Libanonilainen marinadi antaa makua karitsavartaille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + marinoituminen 3 h
Vaikeustaso
Helppo

Karitsavartaat

Ainekset

600
g
karitsan paahtopaistia
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
sitruunan mehu
½
dl
rypsiöljyä
1
ruukku
tuoretta korianteria
2
tl
juustokuminaa
1
tl
korianterinsiemeniä jauhettuna
½
tl
kanelia
suolaa ja pippuria
LISÄKSI
varrastikkuja

Työvaiheet

  1. Kuutioi karitsan paahtopaistit noin 2 cm:n kuutioiksi ja laita kulhoon.
  2. Kuori sipulit ja valkosipulit ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää joukkoon sitruunoiden mehu, rypsiöljy, korianteri ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Kaada mausteseos lihojen päälle ja anna marinoitua jääkaapissa ainakin 3 tuntia.
  3. Tikuta lihat varrastikkuihin ja grillaa kuumassa grillissä 3 minuuttia per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)