Kodin Kuvalehti on lisännyt 578 reseptiä.
Linkitetty 81 keittokirjaan.
OHJE Mari Karttunen KUVA Mari Karttunen

Kuusenkerkkäsiirappi maistuu lettujen, vohveleiden ja jäätelön kanssa. Voit myös tehdä siitä hienon tervetuliaisdrinkin, kun kaadat lasin pohjalle lorauksen siirappia ja lisäät päälle kuohuviiniä.

Kuusenkerkät ovat parhaimmillaan, kun ne ovat noin kaksi senttiä pitkiä, samettisen pehmeitä ja heleän vihreitä. Niiden poimiminen on nopeaa, mutta muista, ettei kerkkien poimiminen kuulu jokamiehen oikeuksiin, vaan tarvitset siihen maanomistajan luvan. Omasta pihakuusesta kerkkiä saa kerätä.

Kuusenkerkkäsiirapin valmistamisessa menee tovi, sillä kerkkiä liotetaan ensin vedessä yön yli. Sitten ne keitetään ja keitinliemestä valmistetaan sokerin kanssa siirappi. Mutta kaikki on vaivan arvoista! Ja monet väittävät, että siirappi on kaikkein parasta yskänlääkettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 litra
Valmistusaika
3 tuntia + 12 tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Kuusenkerkkäsiirappi

Ainekset

1
l
kuusenkerkkiä
2
l
vettä
4
dl
sokeria
3
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Laita kuusenkerkät väljään veteen yön yli likoamaan.
  2. Seuraavana päivä siivilöi kerkät, laita ne kattilaan ja lisää kattilaan 2 l vettä. Keitä miedolla lämmöllä 1-2 tuntia. Siivilöi kerkät ja ota keitinvesi talteen.
  3. Laita keitinvesi kattilaan (sitä pitäisi olla noin 1 l) ja lisää sokerit. Keitä vielä 1-2 tuntia ilman kantta, kunnes seos muuttuu tummaksi ja siirappimaiseksi. Tee vesitesti. Ota teelusikalla pieni määrä siirappia ja tiputa se lasiin, jossa on kylmää vettä. Jos siirappi ei heti liukene veteen, on se valmista.
  4. Jos haluat hyvin juoksevaa siirappia, vähennä keittoaikaa.
  5. Jos haluat sirappiin itämaista ytyä, lisää keitinliemi-sokerit-seokseen 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Soppa365 Jaakko on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Terveellinen aamupala lainaa makumaailmansa omenapiirakalta. Paksu, jäisestä banaanista surautettu, smoothie muistuttaa ihanasti jäätelöä. Koristele kulho tuoreilla, kanelilla maustetuilla, omenoilla ja granolalla.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
1 t + tekeytyminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Omenapiirakka -smoothie bowl

Ainekset

2
omenaa (mielellään Granny Smith)
1
jäinen banaani
1
dl
omenamehua
1/2
dl
hasselpähkinämaitoa
3
(paahdettua) kaurakeksiä
1
tl
kanelia
ripaus
muskottipähkinää

Työvaiheet

  1. Valmista omenat jo edellisenä iltana. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Paloittele omenat jättäen siemenkodan pois. Levitä omenapalat uunipellille kaurakeksien kanssa. Kypsennä 30-40 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet ja keksit paahtuneet.
  2. Kuori ja paloittele banaani. Pakasta. 
  3. Jäähdytä omenat huoneenlämpöisiksi ja laita ne omenamehun kanssa suljetussa rasiassa jääkaappiin. Laita paahdetut keksit omassa rasiassa jääkaappiin, jotta ne eivät pehmene. 
  4. Ennen tarjoilua laita kaikki ainekset blenderiin ja soseuta tasaiseksi. 
  5. Koristele esimerkiksi tuoreilla omenalohkoilla ja mausta kanelilla. Voit myös ripotella kaurakeksejä kulhon pinnalle.

Vinkki: Voit halutessasi vaahdottaa hieman kuohu- tai vispikermaa ja hellästi sekoittaa sen smoothieen juuri ennen tarjoilua. Tämä tekee koostumuksesta kuohkean. 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1871 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Lämmin ja mausteinen salaatti maistuu myös viileillä ilmoilla. Thaisalaatissa on rutkasti makua, vähän jauhelihaa ja ronskisti kasviksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Jauheliha-thaisalaatti

Ainekset

3
porkkanaa
1
mango
1
punasipuli
1
ruukku
thaibasilikaa
1
ps (200 g)
mungpavun ituja
1/2
pkt (200 g)
naudanjauhelihaa
1
rkl
öljyä
2
rkl
soijakastike
1
rkl
sweet chili -kastiketta
Thaikastike
2
limetin mehu (1 dl)
1
valkosipulinkynsi
1
punainen chili
3
rkl
kalakastiketta
3
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja suikaloi porkkanat. Leikkaa mango kahteen osaan siemenen molemmin puolin. Kuori palat ja suikaloi hedelmäliha. Kuori ja suikaloi sipuli. Hienonna thaibasilika ja huuhtele idut. Yhdistä aineet kulhossa.
  2. Tee kastike. Purista limetistä mehu, kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna myös chili. Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita pilkottujen kasvisten joukkoon.
  3. Ruskista jauheliha öljyssä kuumassa pannussa. Lisää lopuksi soijakastike ja anna sen kiehahtaa pannussa niin, että se imeytyy paistettuun lihaan. Mausta jauheliha chiliastikkeella. Lisää se salaattiin ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Krista Kupariharju on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Ota suosiota kasvattaneet kasvimaidot haltuun lämmittämällä ihana mustikkalatte. Se on pohjoinen versio trendikkäästä kurkumalatesta.

Maidon myynti laskee kuin lehmänhäntä, mutta kasvimaidoilla menee lujaa. Niissä kiinnostaa paitsi uutuusarvo, myös vaikutukset hyvinvointiin. Kasvipohjaisten "maitojen" markkinat ovat suuret, ja tarjolla on soijasta, kaurasta, mantelista, kookoksesta ja erilaisista viljayhdistelmistä tehtyjä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkalatte

Ainekset

2
dl
(sulatettuja) mustikoita
5
dl
(kahviin sopivaa) kaura- tai mantelimaitoa
1/2
tl
jauhettua kardemummaa
1/4
tl
jauhettua inkivääriä
1
tl
vaniljasokeria
2
tl
vaahterasiirappia
Päälle
kanelia

Työvaiheet

  1. Painele marjoja tiheässä siivilässä, jotta niistä irtoaa mehu. Jaa mehu kahteen korkeaan lasiin.
  2. Laita kasvimaito, mausteet, vaniljasokeri ja vaahterasiirappi kattilaan ja kuumenna samalla vaahdoksi vatkaten.
  3. Kaada latte laseihin. Ripottele päälle kanelia.

Kommentit (1)

Astiat vaihtoon

Sulla on tuo lasin reuna säröllä, varo ettet halkaise huultasi.

Soppa365 Jaakko on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panua Pälviä

Tämä raikas, mutta mausteinen smoothie saa makeutensa aurinkokuivatuista luumuista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen minttu-luumusmoothie

Ainekset

2
dl
minttuteetä (esim. Lipton)
1
dl
kuivattuja luumuja
1
dl
luonnonjogurttia
1
dl
maitoa tai valitsemaasi kasvimaitoa (esim. soija- tai kauramaitoa)
1
tl
appelsiininkukkavettä
1
tl
(paahdettuja) aniksen siemeniä

Työvaiheet

  1. Keitä kaksia desiä vettä. Uuta kuumaan veteen kaksi teepussia. Laita yöksi jääkaappiin. 
  2. Juuri ennen tarjoilua soseuta kaikki ainekset blenderissä. 

Kommentit (0)