Kodin Kuvalehti on lisännyt 589 reseptiä.
Linkitetty 81 keittokirjaan.
OHJE Mari Karttunen KUVA Mari Karttunen

Kuusenkerkkäsiirappi maistuu lettujen, vohveleiden ja jäätelön kanssa. Voit myös tehdä siitä hienon tervetuliaisdrinkin, kun kaadat lasin pohjalle lorauksen siirappia ja lisäät päälle kuohuviiniä.

Kuusenkerkät ovat parhaimmillaan, kun ne ovat noin kaksi senttiä pitkiä, samettisen pehmeitä ja heleän vihreitä. Niiden poimiminen on nopeaa, mutta muista, ettei kerkkien poimiminen kuulu jokamiehen oikeuksiin, vaan tarvitset siihen maanomistajan luvan. Omasta pihakuusesta kerkkiä saa kerätä.

Kuusenkerkkäsiirapin valmistamisessa menee tovi, sillä kerkkiä liotetaan ensin vedessä yön yli. Sitten ne keitetään ja keitinliemestä valmistetaan sokerin kanssa siirappi. Mutta kaikki on vaivan arvoista! Ja monet väittävät, että siirappi on kaikkein parasta yskänlääkettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 litra
Valmistusaika
3 tuntia + 12 tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Kuusenkerkkäsiirappi

Ainekset

1
l
kuusenkerkkiä
2
l
vettä
4
dl
sokeria
3
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Laita kuusenkerkät väljään veteen yön yli likoamaan.
  2. Seuraavana päivä siivilöi kerkät, laita ne kattilaan ja lisää kattilaan 2 l vettä. Keitä miedolla lämmöllä 1-2 tuntia. Siivilöi kerkät ja ota keitinvesi talteen.
  3. Laita keitinvesi kattilaan (sitä pitäisi olla noin 1 l) ja lisää sokerit. Keitä vielä 1-2 tuntia ilman kantta, kunnes seos muuttuu tummaksi ja siirappimaiseksi. Tee vesitesti. Ota teelusikalla pieni määrä siirappia ja tiputa se lasiin, jossa on kylmää vettä. Jos siirappi ei heti liukene veteen, on se valmista.
  4. Jos haluat hyvin juoksevaa siirappia, vähennä keittoaikaa.
  5. Jos haluat sirappiin itämaista ytyä, lisää keitinliemi-sokerit-seokseen 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Hapokkaat granaattiomenansiemenet raikastavat carpaccion maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + pakastus 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Granaattiomena-karitsacarpaccio

Ainekset

300
g
karitsan ulko- tai sisäfileetä
1
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
oliiviöljyä
2
granaattiomenaa
2
dl
mintunlehtiä

Työvaiheet

  1. Poista fileistä jänteet ja kalvot terävällä veitsellä. Laita filee pakastimeen 20 minuutiksi, jolloin siitä on helppo leikata ohuita viipaleita.
  2. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne lautaselle. Anna lihan olla huoneenlämmössä noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Sirottele suolakiteitä ja rouhi mustapippuria päälle ja valele viipaleet oliiviöljyllä.
  3. Pyörittele granaattiomenoita leikkuulautaa vasten kevyesti painaen. Siemenet irtoavat silloin helpommin. Halkaise hedelmät ja kaavi lusikalla siemenet kulhoon. Ripottele granaattiomenansiemenet carpaccion päälle. Riivi mintunlehdet ja ripottele ne pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Helsinkiläisen kasvisravintolan avokadodippi on niin hyvää, että se saa syöjät säästämään tiskaajan vaivan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yes Yes Yes -ravintolan avokadodippi

Ainekset

2
ruukkua korianteria
1
ruukku minttua
1
ruukku thaibasilikaa
50
g
kuorittuja pistaaseja
½
dl
oliiviöljyä
2
avokadoa
1
luomusitruunan kuori ja mehu
½
valkosipulinkynsi
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Koristeluun
2
rkl
parmesaanimurua
2
rkl
rouhittuja pistaaseja
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Poista yrteistä kovat varret. Kiehauta 3 l vettä ja 4 tl suolaa. Ryöppää yrttejä 30 sekuntia ja nosta reikäkauhalla jääveteen. Puristele jäähtyneet yrtit heti kuiviksi ja taputtele vielä keittiöliinalla. Hienonna yrtit.
  2. Paahda pistaaseja kuivassa kuumassa pannussa noin 5 minuuttia. Hienonna ne teholeikkurissa. Lisää öljy ja yrtit ja soseuta tasaiseksi seokseksi.
  3. Soseuta avokadot, raasta sitruunasta kuori ja purista mehu, kuori ja raasta valkosipuli. Sekoita ainekset suolan ja pippurin kanssa dippiin.
  4. Koristele parmesaanilla ja pistaaseilla. Viimeistele oliiviöljyllä. Tarjoa esimerkiksi tandoorileivän kanssa.

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Herkullinen krassiruoho pääsiäisen koristukseksi
Herkullinen krassiruoho pääsiäisen koristukseksi

Unohda tavallinen pääsiäisruoho! Syötävän ihana pääsiäiskoriste kasvatetaan nopeakasvuisesta syötävästä krassilajikkeesta. Krassin versot itävät jo parissa päivässä ja seitsemän päivän kuluessa sinulla on 3-5 senttinen kaunis ja maukas viherkoriste.

Syötävät krassin versot

Valitse pääsiäisruohoksi syötävä nk. voileipäkrassi tai salaattikrassi. Nämä lajit ovat helposti kasvatettavia ja hyvin vitamiinipitoisia. Krassin versot ovat hyvin kiitollisia kasvatettavia, sillä voit kasvattaa niitä sisätiloissa ympäri vuoden....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Syötävän herkullinen pääsiäisruoho krassista

Ainekset

1
pss
krassin itujen siemeniä (Lepidium sativum -lajike)
2
dl
kukkamultaa, turvetta tai hiekkaa
1-2
dl
vettä
Lisäksi tarvitset lautasen, jonka reuna on n. 2-4 cm korkea sekä palan tuorekelmua.

Työvaiheet

Krassin kylvöohje

1. Valitse lautanen, jonka reuna n. 2-4 cm korkea.
2. Kaada kukkamultaa (t. turvetta tai hiekkaa) lautaselle n. 1 cm:n paksuudelta ja tasoita pinta.
3. Kastele multa kosteaksi ja ripottele pinnalle siemeniä tiheästi. Älä peitä siemeniä mullalla.
4. Pingota lautasen päälle läpinäkyvää tuorekelmua. Muovin ansiosta multa pysyy kosteana pidempään.

Aseta lautanen valoisaan ja aurinkoiseen paikkaan. Poista tuorekelmu kun versot alkavat nostaa päätään ja koskettavat kelmua. Pidä multa kosteana koko ajan.

Sato kannattaa korjata noin 10 päivän päästä kylvöstä, silloin versot ovat vielä mehukkaimmillaan. Kylvä sen jälkeen lisää krassin siemeniä ja jatka versoilla herkuttelua!

Tule mukaan seuramaan Bilberry Hilliä Instagramiin #bilberryhill

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Maistoimme Goldfish-baarissa cocktailia, jonka resepti oli pakko saada! Kotiversio on pikkuisen yksinkertaisempi, mutta punajuuren ja viskin yhdistelmä on yhtä lumoava.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
0
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-viskicocktail

Ainekset

½–1
punajuuri
2
cl
sitruunamehua
4
cl
miedon savuista viskiä
2
c
l juoksevaa hunajaa
Lisäksi
1–2
sitruunaviipaletta

Työvaiheet

  1. Raasta punajuuri hienoksi raasteeksi. Purista raasteesta 2 cl mehua siivilän läpi.
  2. Leikkaa sitruunasta pari viipaletta koristeeksi ja purista lopusta sitruunasta mehu.
  3. Mittaa lasiin viski, punajuurimehu ja siivilöity sitruunamehu sekä hunaja. Sekoita.
  4. Koristele sitruunaviipaleilla. Tähän cocktailiin ei tule jäitä.

Kommentit (1)

casa 39 Spain

hei, kiva uusi idea!
ohjeesta en näe onko punajuuri raaka ( kuvittelen että on) vai keitetty.
pakko kokeilla viskiystävien kanssa