Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 57 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Sami Repo
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Antipastosalaatti

Ainekset

2
ruukkua
roomansalaattia
2
ruukkua
friseesalaattia
1
ruukku
rucolaa
1
ruukku
basilikaa
1
prk
aurinkokuivattuja tomaatteja
1
tlk
artisokansydämiä öljyssä
2-3
dl
kivettömiä oliiveja
200
g
mozzarellahelmiä tai parmesaania
100
g
saksanpähkinöitä
Kastike
1
plo
valmista balsamicosiirappia

Työvaiheet

  1. Valuta aurinkokuivatut tomaatit, artisokat ja oliivit siivilässä.
  2. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit ja leikkaa artisokat neljään osaan.
  3. Revi salaatit ja sekoita tarjoilukulhoon muiden aineiden kanssa.
  4. Tarjoa kastikkeena valmista balsamicosiirappia.

Vinkki! Tämän salaatin sekaan sopivat lähes kaikki Italian herkut, myös parmankinkku.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2183 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Väri iloa salaattilautasella! Kirpeät sitrushedelmät tasapainottavat avokadon täyteläisyyttä ja kinkun suolaisuutta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Parmankinkku-sitrussalaatti

Ainekset

2
avokadoa
1
rkl
öljyä
8
viipaletta
ilmakuivattua kinkkua
2
verigreippiä
2
appelsiinia
1
l
vuonankaalia
½
ruukku
basilikaa
KASTIKE
2–3
limettiä (1 limetin kuori + 1⁄2 dl mehua)
½
dl
öljyä
2
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Halkaise avokadot, poista kivet, halkaise vielä puolikkaat lohkoiksi ja poista kuori. Laita lohkot uunipellille ja voitele ne öljyllä. Levitä kinkkuviipaleet avokadojen viereen. Paahda uunissa noin 10 minuuttia. Imeytä kinkuista ylimääräinen rasva talouspaperiin, jotta ne rapeutuvat.

  2. Kuori sitrukset terävällä veitsellä kalvottomiksi, leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille. Lisää vuonankaali ja basilikanlehdet hedelmien joukkoon.

  3. Raasta yhden pestyn limetin kuori. Purista ½ dl limettimehua pieneen kulhoon. Lisää muut kastikkeen aineet ja sekoita.

  4. Lisää avokadot salaattiin. Taittele rapeat kinkut muutamaan osaan salaatin päälle. Tarjoa kastike erikseen tai salaatin pinnalle lusikoituna.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Muhkeita papuja, mehukkaita kirsikkatomaatteja ja mureaa fetajuustoa! Purkkiin ladottu pastasalaatti saa lounaskaverit kateellisiksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min + maustuminen 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Purkkipasta

Ainekset

1
punasipuli
250
g
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
1 ½
rkl
tummaa balsamiviinietikkaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria
1
pieni kesäkurpitsa
tilkka
öljyä paistamiseen
1
tlk (285 g)
suuria valkoisia kypsiä papuja
100
g
fetajuustoa
4
dl
keitettyä pastaa
2
rkl
punaista pestoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuenohuiksi renkaiksi. Puolita kirsikkatomaatit.
  2. Jaa sipulit ja tomaatit kahden lasipurkin pohjalle. Jaa päälle oliiviöljy, balsamiviinietikka, suola, sokeri ja mustapippuri. Sekoita.
  3. Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin neljään lohkoon. Poista vetinen siemenosa. Pilko lohkot pieniksi paloiksi.
  4. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista kesäkurpitsapaloihin nopeasti hyvä pintaväri. Jaa purkkeihin.
  5. Valuta säilötyt kypsät valkoiset pavut siivilässä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Jaa purkkeihin. Murenna päälle fetajuusto.
  6. Yhdistä kypsä pasta ja pesto, sekoita hyvin ja jaa purkkeihin. Sulje purkit ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
  7. Kumoa lautaselle ja lämmitä, tai syö kylmänä pastasalaattina.

Vinkki: Vaihtele kasviksia! Paista kesäkurpitsan tilalle kuutioitua munakoisoa, sieniä tai erivärisiä paprikoita.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 26 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.

Tämä perunasalaatti on uskomattoman maukasta ja raikasta. Perunasalaatti on herkullinen lisuke esimerkiksi grilliruoalle. Omena tuo salaattiin mukavaa raikkautta. Aineksia voi toki muokata oman maun mukaan ja esimerkiksi jugurtin voi halutessaan korvata kermaviilillä. Perunat kannattaa keittää...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
60 min + perunoiden keitto ja jäähdytys 2h
Vaikeustaso
Helppo

Paras perunasalaatti

Ainekset

1
kg
perunoita (kiinteä lajike)
2
kpl
hapokasta omenaa
200
g
suolakurkkua
1/2
kpl
sitruuna
1,5
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
2
tl
hunajaa
1
rkl
kapriksia
2
tl
mietoa sinappia
500
g
kreikkalaista jugurttia
viimeistelyyn ruohosipulia ja/tai basilikaa

Työvaiheet

Keitä perunat napakan kypsiksi kuorineen. Jäähdytä ne esimerkiksi ensin huoneenlämmössä ja sitten yön yli jääkaapissa. Kuori jäähtyneet perunat.
Pilko perunat n. 1 cm kokoisiksi kuutioiksi.
Kuori omenat ja pilko samankokokoisiksi kuutioiksi kuin perunat.
Pilko myös suolakurkku ja laita suolakurkku-, omena- ja perunakuutiot kulhoon.
Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu.

Mausta suolalla ja pippurilla.
Mittaa joukkoon hunaja, kaprikset, sinappi ja jugurtti.
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Tarkista maku.
Anna makujen tasaantua vähintään 30 minuuttia.
Perunasalaatti on parhaimmillan vasta vuorokauden jääkaapissa maustumisen ja tekeytymisen jälkeen.
Juuri ennen tarjoilua viimeistele salaatti hienonnetuilla yrteillä.
Tarjoile vaikkapa grilliruoan lisukkeena :)

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1107 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Älä pelästy pitkää maustelistaa – tämä pähkinäinen thaisalaatti valmistuu alle puolessa tunnissa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Thaisalaatti ja currypähkinät

Ainekset

5
dl (400 g)
cashewpähkinöitä
1 ½
rkl
kookosöljyä
1
rkl
hunajaa
1
rkl
vihreää thaicurrytahnaa
4
tl
sokeria
1
tl
currya
½
tl
jeeraa
½
tl
kuivattua inkivääriä
½
tl
kurkumaa
½
tl
suolaa
¼
tl
jauhettua kardemummaa
THAISALAATTI
75
g
lehtikaalia
2
tl
seesamiöljyä
½
limetin mehu
300
g
porkkanoita
2
avokadoa
1
ruukku
korianteria
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
maapähkinävoita
2
rkl
hunajaa
1 ½
limetin mehu
1
rkl
soijakastiketta

Työvaiheet

  1. Levitä cashewpähkinät leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 175 asteessa 5 minuuttia. Sulata sillä aikaa kookosöljy ja sekoita joukkoon hunaja, currytahna, sokeri ja mausteet. Kääntele seos pähkinöihin ja paahda vielä 10–15 minuuttia.

  2. Poista lehtikaalista kovat ruodit ja suikaloi se. Hiero suikaleisiin ronskisti öljyä ja limetin mehua. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja viipaloi avokadot. Hienonna korianteri. Sekoita salaattiainekset keskenään ja jaa kahdelle lautaselle.

  3. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Sekoita kastikeainekset. Pirskota kastiketta salaateille ja ripottele pinnalle cashewpähkinöitä (osan voi säästää naposteltavaksi).

Kommentit (0)