Kodin Kuvalehti on lisännyt 711 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Sami Repo

Venäläisen salaatin sekaan sopivat myös herneet, paprika ja kaviaari.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Venäläinen salaatti eli salat olivier

Ainekset

200
g
ravunpyrstöjä tai katkarapuja
1
prk
pieniä kapriksia
1
kpl
maustekurkkua
1/2
kpl
tuorekurkkua
3
kpl
kovaksikeitettyä kanamunaa
3
kpl
keitettyä perunaa
1
kpl
keitettyä broilerin rintafileetä
1
dl
majoneesia
suolaa

Työvaiheet

  1. Valuta ravunpyrstöt ja kaprikset siivilässä. Kuutioi kurkut pieniksi. Kuori ja paloittele keitetyt kananmunat ja perunat.
  2. Leikkaa rintafileet pieniksi suikaleiksi. Sekoita kaikki aineet yhteen majoneesin kanssa.
  3. Kata alkupalapöytään myös kurkkua, smetanaa ja hunajaa sekä marinoituja valkosipuleita.

Vinkki! Salaattiin voi lisätä myös herneitä, paprikaa, lehtisalaattia ja kaviaaria.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Iipiwee on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.

Puolessa tunnissa helppo lisuke tai pientä naposteltavaa.
Tämä kannattaa tehdä riittävän isossa valurautapannussa, jossa porkkanoilla on tilaa paistua. Suolaisenmakea maku on taivaallinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
Paisto 5 min, uunissa 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Misoporkkanat

Ainekset

1
kg
Porkkanoita
1/4
dl
Extra virgin oliiviöljyä
4
Valkosipulin kynttä
1
rkl
Misotahnaa
1
rkl
Siirappia
Suolaa maun mukaan, esim. sormisuolaa 1 tl
mustapippuria myllystä
Yrttejä; tuoretta timjamia ja lehtipersiljaa
1
tl
Seesaminsiemeniä

Työvaiheet

Leikkaa kuoritut porkkanat 4-5 osaan, n. 2,5 cm:n paloiksi.
Lämmitä öljy valurautapannulla ja lisää misotahna, hienonnettu/raastettu valkosipuli ja siirappi.
Anna kiehahtaa sen verran, että valkosipuli alkaa karamellisoitua. Lisää porkkanat, suola ja pippuri. Pyörittele kasviksia pannulla viitisen minuuttia, jotta kastike sekoittuu porkkanoihin.
Laita valurautapata 220 asteiseen uuniin foliolla peitettynä ja paista noin 20 min.
Ota folio pois ja paista vielä 5 min.
Ota pois uunista. Lisää hienonnetut yrtit ja sekoita. Koristele halutessasi seesaminsiemenillä.
Nauti lisukkeena tai sellaisenaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2375 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Indonesialaisessa gado gado -salaatissa maistuvat maapähkinät, chili, valkosipuli ja korianteri. Valmistele gado gadon kasvikset ja kastikkeet etukäteen, niin tarjoiluhetkeen jää vain kauniisti esille laittaminen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Gado gado -salaatti

Ainekset

2
porkkanaa
300
g
punakaalia
1
rs (200 g)
mung-ituja
1
ps (75 g)
babypinaattia
1
ps (250 g)
palkopapuja
½
pkt (à 100 g)
lasinuudeleita
2
dl
maapähkinöitä
10
valkosipulinkynttä
1
dl
öljyä
2
ruukkua
korianteria
1
punainen chili
1
limetti
2
tl
riisiviinietikkaa
½
tl
suolaa
1
dl
sambal oelek -tahnaa

Työvaiheet

  1. Kuori porkkanat ja vuole ne kuorimaveitsellä pitkiksi lastuiksi. Suikaloi kaali. Huuhtele idut ja pinaatti. Laita porkkanasuikaleet, kaali ja idut jääveteen. Valuta pinaatti.

  2. Kiehauta 5 dl vettä pienessä kattilassa. Leikkaa pavuista kannat pois ja keitä papuja 2 minuuttia. Siirrä ne pihdeillä tai reikäkauhalla kylmällä vedellä täytettyyn kulhoon.

  3. Keitä nuudelit papujen keitinvedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä kylmällä vedellä. Pidä nuudelit kylmässä vedessä tarjoiluun asti, jotta ne pysyvät irtonaisina.

  4. Jos valmistelet kasvikset ja nuudelit etukäteen, säilytä ne viileässä tarjoiluun saakka.

  5. Paahda pähkinöitä kuumassa kuivassa pannussa koko ajan sekoitellen 1–2 minuuttia. Kaada pähkinät lautaselle odottamaan.

  6. Kuori ja suikaloi valkosipulit. Kuumenna öljy pannussa ja paista valkosipulit keskilämmöllä kullanruskeiksi, pari minuuttia. Valuta talouspaperilla ja mausta ripauksella suolaa.

  7. Tee lisukkeet eli tempe ja maapähkinäkastike (ohjeet alla). Kastikkeen voit valmistaa myös etukäteen, esimerkiksi edellisenä päivänä.

  8. Irrota korianterin lehdet ja viipaloi chili. Valuta kylmässä vedessä olevat kasvikset
    ja nuudelit. Purista limetin mehu nuudeleille, lisää riisiviinietikka ja suola ja sekoita kevyesti.

  9. Laita salaatin osat tarjolle erikseen tai yhdistä ne kulhossa. Viimeistele annokset pöydässä valkosipulilla ja sambal oelekilla.

Vinkki Osta paahdettu valkosipuli valmiina aasialaiskaupasta tai korvaa se rapeaksi paahdetulla sipulilla.

Paistettu tempe

Ainekset

2
pkt (à 125 g)
tempeä (esim. Jalotofu)
½
dl
öljyä
2
rkl
ketjap manis -kastiketta

Työvaiheet

  1. Kuivaa ja viipaloi tai kuutioi tempe. Paista pannussa öljyssä rapeaksi, noin 5 minuuttia.

  2. Lisää ketjap manis pannuun ja kiehauta nopeasti niin, että kastike imeytyy tempeen. Tarjoa kuumana tai jäähtyneenä.

Maapähkinä-kookoskastike

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1
limetti
1
dl
makeuttamatonta maapähkinävoita
½
dl
kookoskermaa
3
rkl
kuumaa vettä
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
(ruoko)sokeria

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta valkosipuli sauvasekoittimen kulhoon. Purista limetin mehu joukkoon.

  2. Lisää loput aineet ja soseuta tasaiseksi.

Kommentit (0)

Vesikielellä on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Sain tätä salaattia ensimäisen kerran noin 17 vuotta sitten siskoni tyttären polttareissa. Sen jälkeen tätä on tarjoiltu milteinpä jokaisessa perhejuhlassa ja illanistujaisissakin useasti. Minun aikuiset tyttärenikin tykkäävät tehdä tätä usein. Helpoksi tämän tekee salaattikastike, joka tässä on...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maukas kana-pastasalaatti

Ainekset

800
g
kanansuikaleita (2 pkt)
8
dl
Spirali Tricolore kuviopastaa
2
kpl
isoa omenaa (golden)
1
prk
säilykemaissia (300g)
1
purjo
200
g
suolakurkkuja
1
pullo
Felix tomaatti-chili salaatinkastiketta (375 g)
Ripaus
Suolaa, currya ja mustapippuria

Työvaiheet

1. Lisää pasta kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Sekoita keittämisen aikana muutaman kerran. Keitä ohjeen mukaan noin 11-12 min. Valuta lävikössä ja jäähdytä.

2. Paista kanasuikaleet 2-3:ssa erässä ja mausta joka erä suolalla,pippurilla ja currylla. Kanan paistoaika on 10 min.

3. Pilko omenat, purjo ja suolakurkut. Lisää valutetut, kypsät ja jäähdytetyt pastat isoon kulhoon tai kattilaan. Sekoita sekaan pilkotut omenat, purjo, suolakurkut, valutetut maissit ja koko salaattikastikepullo. Jätä tekeytymään muutamaksi tunniksi jääkaappiin.

4. Tarjoile salaattikulhossa ja koristele yrteillä. Esim. ruohosipulilla ja basilikan lehdillä.

Tästä tulee iso satsi ja riittää n.6- 8 hlölle muun tarjoilun ohessa.

Hyvää Uuttavuotta!
Tarja Pasanen @waterontongue/vesikielellä

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1243 reseptiä.
Linkitetty 239 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Punaviiinietikka tuo kivan puraisun makeisiin uunikasviksiin. Lopputuloksena on lämmin monitoimilisuke, joka sopii niin lihalle kuin kasvisruoillekin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdetut kasvikset ja punasipuli-vinegretti

Ainekset

2
keskikokoista bataattia (yhteensä noin 900 g)
400
g
ruusukaalia
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
Punasipuli-vinegretti
1
pieni punasipuli
6
rkl
punaviinietikka
6
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
sokeria
¼
tl
suolaa
¼
ruukkua
minttua

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Kuori ja leikkaa bataatti pituussuunnassa puoliksi, viipaloi puolikkaat noin 2 cm paksuisiksi. Laita ne kulhoon. Siisti ruusukaalien kannat, poista tarvittaessa rikkoutuneet lehdet ja leikkaa kaalit puoliksi. Lisää ruusukaalit kulhoon. Lisää öljy ja suola.

  2. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Käytä tarvittaessa kahta uunipeltiä. Paista kasviksia 20–25 minuuttia.

  3. Viipaloi punasipuli pieneen kulhoon. Lisää etikka ja anna maustua 20 minuuttia.

  4. Laita isoon kulhoon öljy ja raasta joukkoon valkosipulinkynsi. Mausta sokerilla ja suolalla. Lisää myös punasipuli etikkaliemineen ja sekoita.

  5. Kumoa paahdetut kasvikset kulhoon ja nostele kastikkeen kanssa sekaisin. Lisää suolaa tarvittaessa. Nypi lopuksi mintusta lehtiä koristeeksi.

Kommentit (3)

Vierailija

Kun reseptissä mainitaan minttu, mitähähän minttulajia tarkoitetaan.
Niissä on isot makuerot.

Kp

Ruusukaalin puolikkaista tulee kuivia ja kippanoita tuolla paistoajalla.

Ritva_5
Seuraa 
Liittynyt26.3.2016

Bataatin kypsennysaika on aika lyhyt myös melkein laittaisin  uunin lämpötilaa alemmaksi 

luulisi 200 - riittävän  ruusukaalitkin voi pyöräyttää pannulla hetken aikaa ja lisätä sitten  uuniin vähän myöhemmin. niin eivät mene ihan korpuksi.  Ja  kasvikset jokainen voi laittaa makunsa   mukaan.