Lauralin on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 311 keittokirjaan.

Vaihtelua pizzaperjantaihin!

Tämän pannupizzareseptin sain aikanaan opiskelukaveriltani. Vuosien varrella perhe on kasvanut nelihenkiseksi, joten pizzoja tehdään aina pari kerrallaan ja täytteitä varioidaan kunkin mielihalujen mukaan. Yksi asia kuitenkin pysyy: juustona on aina mozzarella - se on tässä ihan ehdoton!

Tässä kuitenkin resepti suht alkuperäisessä asussaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-3
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Muhkea pannupizza

Ainekset

Pohja
2
dl
vettä
3
tl
kuivahiivaa (tai 35 g tavallista hiivaa)
3/4
tl
suolaa
1
tl
sokeria
n. 4
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
ruokaöljyä
Pizzakastike
1
prk
tomaattipyrettä
1
dl
paseerattua tomaattia
pizzamaustetta, valkosipulia, mustapippuria oman maun mukaan
Täytteet
n. 150
g
palvikinkkua tai kinkkusuikaleita
ananasta
aurajuustoa
herkkusieniä
1
ps
mozzarellajuustoraastetta

Työvaiheet

Lämmitä vesi hieman kädenlämpöistä kuumemmaksi. Lisää kuivahiiva, sokeri ja suola kolmeen desilitraan vehnäjauhoja. Lisää kuivat aineet lämpimään veteen ja sekoita puuhaarukalla. Lisää vähitellen n. 1 dl vehnäjauhoja käsin vaivaten. Taikina saa jäädä suht löysäksi, sillä sitä ei kaulita. Voitele taikinan pinta öljyllä ja kohota kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä.

Sekoita tomaattikastikkeen aineet keskenään.

Painele kohonnut taikina öljyllä voidellun piirakkavuoan (halk. n. 28 senttiä) pohjalle ja reunoille. Levitä tomaattikastike sekä kinkkusuikaleet pohjan päälle. Laita kinkun päälle puolet juustoraasteesta. Lisää ananaspalat, herkkusienet ja aurajuusto sekä pizzamaustetta oman maun mukaan. Ripottele loput juustoraasteet päällimmäiseksi. 

Paista 250 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Pizza on valmis, kun juusto alkaa hieman tummua. Nautitaan jääkylmän kokiksen ja salaatin kera.

Kommentit (3)

Teemu Leminen
Seuraa 
Liittynyt29.4.2014

Tää oli todella hyvää, arvostin etenkin sitä, ettei pizzaa tarvitse kaulia. Vakiruokalistalle! :)

Peki
Seuraa 
Liittynyt11.3.2016

Tosi hyvää, kiitos. Pohjan saa vielä kuohkeammaksi jos korvaa osan vehnäjuhoista ohrajauhoilla. Esim 1/4 osa ohrajauhoilla.

Taru Peltola
Seuraa 
Liittynyt25.6.2016

Tosi hyvä pohja! Tää resepti jää kyllä talteen ja tulee kovaan käyttöön. Tänään testissä tuleeko mitä kun tekee tuplataikinan pellille. NAm!

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla