Riikka Soppa365 on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 73 keittokirjaan.

Veriappelsiini on alkuvuoden odotettu kausiherkku! Se antaa kirpeänmakean arominsa tähän mehevään, mantelilla höystettyyn kakkuun. Sesongin ulkopuolella voit käyttää tavallista appelsiinia. Parhaiten kakkuun sopivat ohutkuoriset hedelmät, jotka löytyvät usein luomuhyllystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min + paisto 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Veriappelsiinikakku

Ainekset

2
veriappelsiinia
2
rkl
voita
2
rkl
sokeria
2
rkl
mantelilastuja
Taikina
100
g
voita
3
dl
sokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
dl
mantelijauhoa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
ruokasoodaa
½
tl
kardemummaa
½
tl
kanelia
150
g
ranskankermaa
1
veriappelsiini

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kuutioi taikinaan tuleva voi ja jätä kulhoon pehmenemään.
  2. Pese veriappelsiinit huolellisesti kuumalla vedellä. Siivuta kaksi appelsiinia oikein ohuiksi siivuiksi. Voitele kakkuvuuan pohja ruokalusikallisella voita. Ripottele ruokalusikallinen sokeria voin päälle. Lado vuuan pohja täyteen appelsiinisiivuja. Älä käytä kantapaloja. Riippuen appelsiinien koosta vuokaan voi upota kaikki siivut tai isoista appelsiineista voi jäädä muutama siivu leipurille syötäväksi. Sekoita mantelilastut ja toinen ruokalusikallinen voita. Painele appelsiinikiekkojen jättämiin aukkoihin. Ripottele toinen lusikallinen sokeria appelsiinien päälle. Karamellisoi uunissa 10 minuuttia.
  3. Valmista sillä välin taikina. Mittaa pehmenneen voin seuraksi sokeri ja vaahdota ne sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen javatkaa hyvin vaahtoon. Sekoita kaikki kuiva-aineet toisessa kulhossa. Lisää noin puolet kuiva-aineista vaahdon joukkoon ja sekoita puuhaarukalla hyvin. Lisää ranskankerma ja loput kuivat aineet. Raasta appelsiinista kuori. Sekoita se taikinaan.
  4. Laske uunin lämpötila 175-asteeseen. Kumoa taikina karamellisoituneiden appelsiinien päälle. Tasoita taikina nuolijalla mahdollisimman hyvin. Paista 40 minuuttia. (Appelsiinia, jonka kuori käytettiin taikinaan, ei enää tarvita kakun valmistukseen. Nyt olisi hyvä hetki syödä se.)
  5. Kumoa lämmin kakku tarjoiluvadille.

Vinkki: Tunnistat kypsän kakun siitä, että se irtoaa vähän vuuan reunoista eikä taikinaa tartu hammastikkuun, joka tökätään kakkuun.

Kommentit (1)

Vierailija

Pohja oli maukas, mutta appelsiinin kuori pinnalla maistui kitkerältä.. Jatkossa kuorin appelsiinit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2301 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Sami Repo

Uunikasvikset sopivat paahdetusta voista valmistetun dipin kanssa tarjottuna kaikkiin talven ruokajuhliin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunikasvikset ja paahtovoidippi

Ainekset

4
porkkanaa
200
g
ruusukaaleja
200
g
maa-artisokkia
3
rkl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
(koristeluun yrttejä)
Dippi
2
kananmunaa
200
g
voita
1
tl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Aloita dipin valmistuksesta. Keitä kananmunia 4 minuuttia ja jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä. Kuumenna voi kattilassa ja anna ruskistua kunnolla, noin 15 minuuttia. Ota voi liedeltä jäähtymään.

  2. Leikkaa porkkanat 4 cm:n paloiksi, puolita ruusukaalit ja maa-artisokat. Laita kasvikset uunipellille, lisää öljy ja suola. Nostele kasviksia, jotta öljy levittyy. Paista uunissa 30 minuuttia.

  3. Kuori kananmunat ja laita ne etikan ja suolan kanssa tehosekoittimeen. Käynnistä kone ja lisää huoneenlämpöinen ruskistettu voi ohuena nauhana. Tarjoa dippi huoneenlämpöisenä uunikasvisten kanssa. Voit notkistaa dippiä tilkalla kylmää vettä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2301 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Jäinen paisti saa sulaa ja kypsyä uunin lempeässä lämmössä tunteja ennen kuin se upotetaan viileään maustekylpyyn. Valmistus on hyvä aloittaa jo vuorokautta ennen tarjoilua, jotta paisti ehtii maustua rauhassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
10 min + kypsennys 7 t + marinointi 1 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen peuran jääpaisti

Ainekset

1
jäinen peuranpaisti (n. 1,2 kg)
Liemi
3
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
1
l
vettä
2
dl
soijakastiketta
¾
dl
riisiviinietikkaa
1
rkl
suolaa
1
rkl
hunajaa
3
tähtianista
Piparjuurimajoneesi
1
rkl
piparjuurta raasteena
dl
majoneesia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 75–80-asteiseksi. Laita jäinen paisti vuokaan ja kypsennä uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 62–65 astetta. Työnnä paistolämpömittarin kärki paistin keskelle, kun liha on ollut uunissa runsaan tunnin. Kypsennykseen menee noin 6–7 tuntia.

  2. Keitä liemi ajoissa, jotta se ehtii viilentyä kunnolla. Viipaloi inkivääri, kuori ja hienonna valkosipuli. Laita liemen aineet kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Laita kuuma, roseeksi paistettu liha kylmään liemeen vähintään 12 tunniksi, mielellään vuorokaudeksi.

  4. Tee lihalle kastike sekoittamalla raastettu piparjuuri ja majoneesi keskenään. Tarjoa pikapaistettujen pikkukaalien kanssa (ohje alla).

Pikapaistetut pikkukaalit

Ainekset

n. 800
g
kaaleja (paksoita, broccoliinia ja ruusukaalia)
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
rkl
seesaminsiemeniä
1
rkl
öljyä
1
l
babypinaattia
1
tl
hunajaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa paksoi ja broccoliinit suupaloiksi, halkaise ruusukaalit. Raasta inkivääri.

  2. Paahda siemeniä kuumassa pannussa ilman rasvaa pari minuuttia. Kaada siemenet pois pannusta.

  3. Paista kaaleja öljyssä pannussa noin 5 minuuttia. Lisää pinaatti ja paista noin 1 minuutti. Siirrä pannu pois liedeltä ja mausta kasvikset inkiväärillä, hunajalla ja suolalla. Ripota siemenet kaaleille.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2301 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Täydellinen syysbrownie! Tahmea ja täyteläinen suklaaleivonnainen saa puolukoista sopivasti kirpeyttä ja tahinista ihanan paahteisen maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tahini-puolukkabrownie

Ainekset

150
g
voita
150
g
tummaa suklaata
2
kananmunaa
2
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
2
dl
tuoreita tai jäisiä puolukoita
1
dl
vaaleaa tahinia
2
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Paloittele voi ja suklaa kulhoon ja sulata mikrossa 20–40 sekuntia kerrallaan, sekoita kuumennuskertojen välissä. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi.

  2. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vuoraa vuoka (noin 22 cm x 24 cm) leivinpaperilla.

  3. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kovaksi vaaleaksi vaahdoksi.

  4. Lisää jäähtynyt suklaaseos vaahtoon ja sekoita tasaiseksi, älä vatkaa.

  5. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan muutamassa erässä nuolijalla varovasti nostellen, jottei kuohkeus katoa. Kääntele puolukat taikinaan. Kaada vuokaan.

  6. Laita tahini ja hunaja kulhoon ja notkista sekoittamalla. Lusikoi seos sinne tänne taikinan pinnalle. Vedä lusikan kuperalla puolella kuvioita taikinan pintaan.

  7. Kypsennä brownieta 18–20 minuuttia, kunnes pinta on paistunut. Keskeltä leivonnainen saa jäädä raa’an pehmeäksi. Anna brownien jäähtyä vuoassa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 145 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Kasvisruokaillan tunnelmanluojaksi valmistuu helppo 40 kynnen juures-papupata, joka on mukaelma brittiläisen tv-kokin Nigella Lawsonin kuuluisasta 40 kynnen kanapadasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Helppo

40 kynnen juures-papupata

Ainekset

40
valkosipulinkynttä
300
g
palsternakkaa
4
pientä punajuurta
4
pientä keltajuurta
2
punasipulia
2
tlk (2 x 285 g)
säilöttyjä kypsiä suuria valkoisia papuja
dl
valkoviiniä
2
rkl
hunajaa tai vaahterasiirappia
6
oksaa tuoretta timjamia
2
tl
hiutalesuolaa
1
tl
mustapippuria
¾
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Irrota valkosipulinkynnet toisistaan. Älä kuori valkosipulinkynsiä.
  2. Pese palsternakka huolellisesti, poista kanta. Leikkaa kuorineen suupaloiksi.
  3. Kuori ja pilko punajuuret ja keltajuuret suupalan kokoisiksi lohkoiksi. Kuori ja lohko punasipulit.
  4. Kaada säilötyt valkopavut siivilään, huuhtele ja valuta.
  5. Levitä 20 valkosipulinkynttä laakeaan uunivuokaan. Levitä kasvispalat ja valutetut pavut kynsien päälle. Lisää loput 20 valkosipulinkynttä, sekä viini, hunaja tai vaahterasiirappi ja mausteet. Valuta päälle oliiviöljy.
  6. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1½ tuntia. Poista folio ja kypsennä vielä 30 minuuttia.
  7. Aseta tarjolle hiutalesuolaa ja mustapippuria, joita voi rouhia annoksen päälle. Tarjoa ruoka patongin tai maalaisleivän kera. Purista syödessä valkosipulinkynsien sisukset suoraan suuhun tai leivän päälle, ja dippaile leipää maukkaaseen liemeen.

Vinkki: Kun käytät hunajan sijasta vaahterasiirappia, ruoka on vegaaninen.

Kommentit (0)