Riikka Soppa365 on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.

Veriappelsiini on alkuvuoden odotettu kausiherkku! Se antaa kirpeänmakean arominsa tähän mehevään, mantelilla höystettyyn kakkuun. Sesongin ulkopuolella voit käyttää tavallista appelsiinia. Parhaiten kakkuun sopivat ohutkuoriset hedelmät, jotka löytyvät usein luomuhyllystä.

Annoksia
8
Valmistusaika
30 min + paisto 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Veriappelsiinikakku

Ainekset

2
veriappelsiinia
2
rkl
voita
2
rkl
sokeria
2
rkl
mantelilastuja
Taikina
100
g
voita
3
dl
sokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
dl
mantelijauhoa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
ruokasoodaa
½
tl
kardemummaa
½
tl
kanelia
150
g
ranskankermaa
1
veriappelsiini

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kuutioi taikinaan tuleva voi ja jätä kulhoon pehmenemään.
  2. Pese veriappelsiinit huolellisesti kuumalla vedellä. Siivuta kaksi appelsiinia oikein ohuiksi siivuiksi. Voitele kakkuvuuan pohja ruokalusikallisella voita. Ripottele ruokalusikallinen sokeria voin päälle. Lado vuuan pohja täyteen appelsiinisiivuja. Älä käytä kantapaloja. Riippuen appelsiinien koosta vuokaan voi upota kaikki siivut tai isoista appelsiineista voi jäädä muutama siivu leipurille syötäväksi. Sekoita mantelilastut ja toinen ruokalusikallinen voita. Painele appelsiinikiekkojen jättämiin aukkoihin. Ripottele toinen lusikallinen sokeria appelsiinien päälle. Karamellisoi uunissa 10 minuuttia.
  3. Valmista sillä välin taikina. Mittaa pehmenneen voin seuraksi sokeri ja vaahdota ne sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen javatkaa hyvin vaahtoon. Sekoita kaikki kuiva-aineet toisessa kulhossa. Lisää noin puolet kuiva-aineista vaahdon joukkoon ja sekoita puuhaarukalla hyvin. Lisää ranskankerma ja loput kuivat aineet. Raasta appelsiinista kuori. Sekoita se taikinaan.
  4. Laske uunin lämpötila 175-asteeseen. Kumoa taikina karamellisoituneiden appelsiinien päälle. Tasoita taikina nuolijalla mahdollisimman hyvin. Paista 40 minuuttia. (Appelsiinia, jonka kuori käytettiin taikinaan, ei enää tarvita kakun valmistukseen. Nyt olisi hyvä hetki syödä se.)
  5. Kumoa lämmin kakku tarjoiluvadille.

Vinkki: Tunnistat kypsän kakun siitä, että se irtoaa vähän vuuan reunoista eikä taikinaa tartu hammastikkuun, joka tökätään kakkuun.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1670 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Keskeltä täydellisen tahmeaa, mutta reunoilta rapeaa. Täydellinen pavlova kuorrutetaan raikkaalla jogurttikermalla ja viimeistellään vadelmilla.

Annoksia
10
Valmistusaika
1 t 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Jogurtin raikastama vadelmapavlova

Ainekset

2 1/2
dl
erikoishienoa sokeria
2
tl
maissitärkkelystä
4
kananmunanvalkuaista
1
tl
omenaviinietikkaa
Vadelma-jogurttitäyte
2
dl
vadelmia
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
dl
vispikermaa
Koristeluun
2
dl
vadelmia
5
valkoista pikkumarenkia
Lisäksi
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen. Piirrä leivinpaperille ympyrä (ø 20 cm). Sivele ympyrään öljyä, jotta marenki irtoaa helpommin.
  2. Mittaa 1 dl sokeria pieneen kulhoon ja sekoita maissitärkkelys sokeriin.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää 1 1/2 dl sokeria ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää sitten sokeri-maissitärkkelysseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi etikka ja jatka vatkaamista, kunnes marenki on paksua ja kiiltävää.
  4. Lusikoi marenkivaahto leivinpaperille ympyrän sisään niin että marenkilevy on keskeltä hieman ohuempi. Kypsennä uunissa noin 1 tunti. Pavlova on kypsä, kun reunat tuntuvat kovilta mutta keskusta on vielä pehmeä. Anna jäähtyä.
  5. Sekoita 2 dl vadelmia, jogurtti ja sokerit. Vaahdota kerma ja kääntele se vadelmaseokseen. Lusikoi täyte marenkilevyn keskelle. Ripottele vadelmat täytteen päälle ja viimeistele murskatuilla pikkumarengeilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1670 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Diego Muñoz KUVA Tuomas Kolehmainen

Nämä herkkuchurrot nautitaan suklaan sijaan kondensoidun maidon ja raikkaiden hedelmien kanssa. Pinnalle ripotellaan ihana kaneli-sokeriseos.

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Perulaiset churrot

Ainekset

1
dl
vettä
120
g
vähäsuolaista voita
2 1/2
rkl
sokeria
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
3
kananmunaa
2
l
öljyä
Lisäksi
12
kumkvattia
2
passionhedelmää
1
pitaija
1
prk (397g/304 ml)
kondensoitua maitoa
2
rkl
kaneli-sokeriseosta

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa. Paloittele voi joukkoon ja lisää sokeri. Anna voin sulaa. Alenna lämpöä ja siivilöi jauhot joukkoon. Sekoita taikinaa pari minuuttia.
  2. Siirrä taikina yleiskoneeseen. Pyöritä alhaisella nopeudella ja lisää kananmunat yksi kerrallaan. Kun taikina on kiinteää, lusikoi se pursotinpussiin.
  3. Paloittele lisukkeena tarjottavat hedelmät annospaloiksi.
  4. Sekoita kondensoitu maito tasaiseksi ja kaada tarjoilukulhoon.
  5. Kuumenna öljy kattilassa tai friteerauskeittimessä 180-asteiseksi. Jos sinulla ei ole lämpömittaria, voit kokeilla öljyn kuumuutta pienellä leipäpalalla tai churrotaikinalla. Kun pala nousee heti poreillen pintaan, öljy on riittävän kuumaa.
  6. Pursota noin 5 cm:n taikinatanko kattilan päällä ja leikkaa se saksilla irti pursottimesta. Paista muutama minuutti ja käännä, jotta pinta on kauttaaltaan kullanruskea. Nosta churrot reikäkauhalla ritilälle, jonka alla on talouspaperia, jotta rasva valuu paperille. Ripottele kaneli-sokeriseosta pintaan. Tarjoa churrot lämpiminä kondensoidun maidon ja hedelmien kanssa.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pataleivän juurevan maun ja kuohkean rakenteen salaisuus piilee pitkässä kohotusajassa. Härkäpapurouheseos lisää leivän proteiinipitoisuutta.

Annoksia
1 leipä, 12 viipaletta
Valmistusaika
1 t 20 min + taikinan tekeytyminen 8-12 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Spelttipataleipä

Ainekset

4
dl
vettä
herneenkokoinen pala hiivaa
1
dl
härkäpapurouheseosta, Verso
2
tl
suolaa
1
tl
hunajaa
3
dl
puolikarkeita spelttijauhoja
3
dl
vehnäjauhoja
Voiteluun
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liota joukkoon tuorehiiva. Mittaa joukkoon härkapapurouhe, suola ja hunaja. Anna turvota 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.
  2. Lisää jauhot. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Nosta kulho muovipussin sisälle ja anna tekeytyä huoneenlämmössä 8–12 tuntia.
  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta valurautapata uuniin.
  4. Kaada leipätaikina kevyesti jauhotetulle pöydälle. Taittele taikina pyöreäksi leiväksi. Peitä leipä leivinliinalla ja anna kohota 30 minuuttia.
  5. Voitele kuuma pata öljyllä voitelusiveltimen avulla. Nosta leipä pataan ja aseta kansi päälle.
  6. Kypsennä leipää 35 minuuttia. Ota kansi pois ja jatka paistamista vielä 15–20 minuuttia, kunnes leivän kuori on kauniin ruskea.

Kommentit (0)

Vaikeustaso
Helppo

Valkosuklaa-Philadelphia Viinerit

Ainekset

3
Voitaikina levyä
3
rkl
Mansikkahilloa
50
g
Valkosuklaata, hienonnettua
100
g
Philadelphia juustoa
60
g
Voita, huoneenlämpöistä
1
dl
Tuomusokeria

Työvaiheet

1) Sulata voitaikina levyt. Laita uunipellille.

2) Levitä hilloa levyjen keskelle ja ripottele valkosuklaa päälle.

3) Vatkaa juusto, voi ja tuomusokeri tasaiseksi.
Lusikoi noin 3 rkl jokaiselle levylle.

Paista kauniin värisiksi, noin 15 minuuttia
225 astessa ( 200 kiertoilmauunissa )

Tarjoa vaikka vadelmien kera.

Kommentit (0)