
Hyvät yhdessä. Rakastettu mutakakku on tuplasti herkullisempaa lakukinuskilla kuorrutettuna. Tee kakku riittävän ajoissa, jotta se ehtii vetäytyä jääkaapissa ennen lohkaisua.
Lakritsinen mutakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (Ø n. 24 cm). Varmista, että kananmunat ovat huoneenlämpöisiä.
- Rouhi 200 g suklaata. Sulata voi kattilassa, lisää suklaa ja anna sulaa miedolla lämmöllä. Sekoita ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita voi-suklaaseos joukkoon.
- Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita jauhoseos varovasti muiden aineiden joukkoon. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla 15 minuutin paistamisen jälkeen. Kakku saa jäädä sisältä aavistuksen löysäksi, sillä se jähmettyy hieman jäähtyessään. Paistoaika riippuu uunin tehosta ja vuoan koosta.
- Anna kakun jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi. Peitä vuoka sitten kelmulla ja siirrä jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.
- Tee kuorrutus. Rouhi suklaa. Paloittele lakritsitoffeet. Kiehauta kerma kattilassa. Lisää lakritsitoffeet kermaan ja sulata ne miedolla lämmöllä sekoitellen. Ota kattila pois liedeltä. Lisää suklaa ja voi. Sekoita, kunnes ne sulavat.
- Irrota kakku vuoasta. Levitä kuorrutus kakulle. Siirrä jääkaappiin 2 tunniksi.
- Tarjoa kakku jääkaappikylmänä marjojen kanssa.
Kuorrutteesta tuli ihanaisen lakritsisen mustan sijaan ruskeaa 😔
Riittääkö kermaa tosiaan vain 2 ruokalusikallista?
Onko tuo 2 ruokalusikallista kermaa riittävä?
Yksi Kick-patukka kyllä painaa 19 grammaa…