Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 225 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Ei Nykin-reissua ilman sen nimikko-juustokakkua! Kakun valmistus vie aikaa, mutta ei ole lainkaan vaikeaa. Vesihaudekypsennys takaa täydellisen sametinpehmeän rakenteen ilman halkeilua.

Kakkuklassikko New Yorkin juustokakku toimii tilanteessa kuin tilanteessa. Silkinpehmeä koostumus ja keksipohja saavat nyt päällensä viskillä maustetun kinuskin.

Silkkisen tasaisen ja ilman halkeamia kypsyvän juustokakun salaisuus on matalassa lämmössä vesihauteessa kypsentäminen. Kakkuvuoan valinnassa on tärkeää ottaa huomioon, että irtopohja on niin tiivis, ettei vesi pääse pilaamaan kakkua. Varman päälle pelaava tekee foliosta kakkuvuokaa suojaava reunan.

Uunin lämpötila pidetään maltillisena ja kakkua paistetaan ensin noin tunti. Sen jälkeen kakun annetaan kypsyä jälkilämmöllä raollaan olevassa uunissa vielä toinen tunti. Kakku jäähdytetään täysin, ennen kuin viskikinuski kaadetaan sen päälle.

Tarjolle kakku laitetaan vasta seuraavana päivänä, kun se on takuulla täysin asettunut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 h 30 min + tekeytyminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

New Yorkin juustokakku viskikinuskilla ja marjoilla

Ainekset

Pohja
200
g
Digestive-keksejä
125
g
voita
Täyte
600
g
Philadelphia-tuorejuustoa
dl
sokeria
2
rkl
vehnäjauhoja
3
kananmunaa
½
sitruunan kuori
1
rkl
sitruunamehua
150
g
ranskankermaa
1
rkl
vaniljasokeria
Viskikinuski
2
dl
kuohukermaa
2
dl
fariinisokeria
1
tl
vaniljaesanssia
½
tl
sormisuolaa
1
rkl
viskiä
Päälle
tuoreita marjoja

Työvaiheet

  1. Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita keksimurun joukkoon.

  2. Vuoraa (halkaisijaltaan noin 23 cm:n) irtopohjavuoka leivinpaperilla. Taputtele keksimuruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

  3. Kuumenna uuni 160 asteeseen.

  4. Vaahdota sähkövatkaimella keskenään tuorejuusto, sokeri ja jauhot. Lisää tämän jälkeen kevyesti vatkaten yksi kananmuna kerrallaan juustomassaan. Lisää loput raaka-aineet ja kaada seos keksipohjan päälle. Laita vuoka isompaan uunivuokaan ja sen pohjalle kiehuvaa vettä. Paista kakkua uunissa vesihauteessa noin tunti, kunnes kakku ei enää tutise.

  5. Laita uuni pois päältä ja jätä uuniluukku raolleen. Jätä kakku jäähtyvään uuniin vielä noin tunniksi. Nosta ensin huoneenlämpöön jäähtymään ja sen jälkeen vielä jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

  6. Tee sillä aikaa viskikinuski. Mittaa kaikki ainekset paitsi viski kattilaan ja keitä sekoitellen noin 8 minuuttia. Lisää viski ja keitä vielä 2 minuuttia. Siirrä huoneenlämpöön jäähtymään. Kaada jäähtynyt kinuski täysin jäähtyneen kakun päälle. Anna olla jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele marjoilla.

Vinkki! Käytä kypsennykseen irtopohjavuokaa, jonka reunat eivät falskaa. Näin vältät kosteuden siirtymisen vesihauteesta kakkuun. Voit myös tehdä kahdesta isosta foliopalasta kakkuvuoan ympärille ylös asti ylettyvän välikerroksen, joka estää veden pääsyn vuokaan. Ota kaksi iso palaa foliota, laske kakkuvuoka niiden keskelle ja muotoile ne tiiviisti, mutta varovasti repeämiä vältellen vuoan ympärille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Pitkinä pyhäaamuina on hyvää aikaa paistaa pannari. Sen kanssa maistuvat glögissä kylpeneet hedelmät ja raikas jugurttivaahto.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pannukakku ja glögihedelmät

Ainekset

2
dl
riisipuuroa
2
munaa
dl
maitoa
dl
vehnäjauhoja
¼
tl
suolaa
2
rkl
voita
GLÖGIHEDELMÄT
1
pss (250 g)
kuivattuja sekahedelmiä
3
dl
sokeroimatonta glögiä
1
kanelitanko
2
tähtianista
dl
sokeria
LISÄKSI
2
dl
kreikkalaista jugurttia
1
tl
vaniljasokeria
1
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Aloita hedelmistä. Laita sekahedelmät, glögi ja mausteet kattilaan. Keitä keskilämmöllä puoli tuntia.

  2. Siivilöi hedelmät pois liemestä, palauta liemi kattilaan ja lisää sokeri. Anna liemen kiehua hiljaa poristen 15–20 minuuttia, kunnes liemi tiivistyy siirappimaiseksi. Kaada tarjoiluastiaan jäähtymään.

  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita riisipuuroon munat, maito, jauhot ja suola. Sulata voi ja lisää taikinaan. Vuoraa valurautainen paistinpannu (ø 25 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina pannuun ja paista uunissa noin 20 minuuttia.

  4. Mausta jugurtti vaniljasokerilla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele jugurtin joukkoon.

  5. Nauti lämmin pannukakku hedelmien, glögisiirapin ja jugurttivaahdon kanssa.

VINKKI! Voit tehdä glögihedelmät edellisenä päivänä. Jos riisipuuroa ei ole keitettynä, voit käyttää valmista annospuuroa.

 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Etsitkö uutta makua graavilohelle? Katajanmarjat ja loraus giniä antavat klassiselle kalaherkulle tyylikkään säväyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 12
Valmistusaika
5 min + jääkaapissa 1–2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Katajanmarja-graavilohi

Ainekset

750
g
lohifileetä
1
rkl
katajanmarjoja
rkl
karkeaa merisuolaa
2
tl
sokeria
1
tl
rouhittua valkopippuria
1
rkl
giniä
½
ruukku tilliä

Työvaiheet

  1. Pyyhkäise lohifilee talouspaperilla ja laita leivinpaperin päälle.

  2. Murskaa katajanmarjat morttelissa.

  3. Sekoita suola, sokeri, katajanmarjat ja valkopippuri keskenään. Hiero seos lohen lihapuolelle. Valuta pinnalle gini. Leikkaa tillinvarret muutamaan palaan ja painele ne kalan päälle.

  4. Kääri filee leivinpaperiin ja kelmuun. Nosta paketti vuokaan. Laita päälle kevyt paino. Anna kalan maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

  5. Poista irtoavat mausteet kalan pinnalta ennen viipalointia ja tarjoamista.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Juhlavassa keitossa on kahta eri kalaa, maukas liemi ja nokare mätiä. Sitruunamajoneesi maustaa kirkasliemisen keiton vielä herkullisemmaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava kahden kalan keitto

Ainekset

Liemi
1
ison tai 3–4 pienemmän kalan perkeet
1
sipuli
15
cm
purjon vihreää osaa
½
fenkoli
nokare
voita
2
dl
valkoviiniä
l
vettä
1
tl
kokonaisia valkopippureita
tl
suolaa
Lisäksi
3
porkkanaa
5
kiinteää perunaa
½
fenkoli
15
cm
purjon vaaleaa osaa
n. 600
g
lohifileetä
1
siika- tai kuhafilee
1
prk (200 g)
kirjolohen mätiä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
tuoretta tilliä
Sitruunamajoneesi
1
muna
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
2
dl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
rouhaisu
valko- tai mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä ensin liemi. Huuhdo kalanperkeet kylmällä vedellä. Pilko sipuli, purjon vihreä osa sekä fenkoli.
  2. Kuullota sipulia, purjoa ja fenkolia voissa kattilassa. Lisää kattilaan viini. Kiehauta muutama minuutti.
  3. Lisää kattilaan kalanperkeet, vesi, pippurit ja suola. Keitä lientä puoli tuntia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto. Siivilöi liemi talteen.
  4. Kuori ja lohko porkkanat ja perunat. Viipaloi fenkoli ja purjon vaalea osa.
  5. Poista kalafileistä nahka. Paloittele fileet kuutioiksi. Valuta mäti siivilässä.
  6. Lisää kalaliemeen porkkanat, perunat, fenkoli ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä, noin 15 minuuttia.
  7. Lisää joukkoon kalapalat. Kalat kypsyvät kuumassa liemessä viidessä minuutissa.
  8. Silppua keittoannosten päälle tilliä. Lisää lautasille lusikallinen mätiä ja sitruunamajoneesia.

Majoneesi

  1. Majoneesi onnistuu, kun kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Laita kananmuna sauvasekoittimen korkeaan kulhoon niin, että keltuainen ei hajoa.
  2. Purista sitruunasta mehu ja raasta kuori. Lisää öljy ja mausteet kulhoon. 
  3. Surauta sauvasekoittimella majoneesiksi. 
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Taginetyylinen kalkkunapata sopii mainiosti pikkujoulupöytään. Kaneli ja neilikka antavat pataan ihanan jouluisen maun. Mikä parasta, tämä pata valmistuu vain puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikkujoulukalkkuna

Ainekset

700
g
kalkkunanfileetä
1
tl
suolaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
½
tlk (190 g)
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
2
kanelitankoa
¾
tl
jauhettua neilikkaa
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (200 g)
kuivattuja viikunoita
LISÄKSI
4
tuoretta viikunaa
1
dl
granaattiomenan siemeniä (pakaste)

Työvaiheet

  1. Kuutioi kalkkunanfilee ja mausta palat suolalla. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

  2. Ota aurinkokuivatuista tomaateista 2 rkl öljyä pataan. Ruskista kalkkunakuutioita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä sekoittaen muutama minuutti.

  3. Lisää kanelitangot, neilikka, kirsikkatomaatit ja paseerattu tomaatti. Mausta hunajalla ja pippurilla. Peitä pata kannella. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.

  4. Leikkaa kuivatut viikunat neljään osaan. Lisää ne pataan ja hauduta vielä 5–10 minuuttia, kunnes kalkkuna on kypsää. Koristele lohkotuilla tuoreilla viikunoilla ja halutessasi granaattiomenan siemenillä. Tarjoa bulgurin, riisin tai ohran kanssa.